Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz siječanj 2010

3. Kolegij gradonačelnika

29.01.2010

Dana 29. siječnja 2010. godine u uredu gradonačelnika Grada Sinja održan je 3. Kolegij gradonačelnika.

Dnevni red i zapisnik možete preuzeti ovdje.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio Predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj, sa Ivanom Majstorovićem, direktorom tvrtke "Mikrez" d.o.o. iz Splita

28.01.2010

Dana 28.01.2010.g. Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je 7. Predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK i to sa direktorom tvrtke "Mikrez" d.o.o. Split, gosp. Ivanom Majstrovićem.

Namjera investitora je izgradnja hale za obavljanje djelatnosti rezanja betona, kamena i asfalta, na čestici zemlje veličine 3479m2.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof., zaključio je Predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK, s punomoćnikom tvrtke "Alca Zagreb" d.o.o. iz Zagreba, gosp. Tihomirom Minigo

26.01.2010

Dana 26.01.2010.g. Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof., zaključio je Predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK, s punomoćnikom tvrtke "Alca Zagreb" d.o.o. iz Zagreba, gosp. Tihomirom Minigo, i to za prostornu cjelinu 13, ukupne površine 31 289 m2.

Tvrtka "Alca Zagreb" d.o.o. je tvrtka koja na hrvatsko tržište distribuira proizvode široke potrošnje poznatih svjetskih robnih marki. Na području GZK namjerava izgraditi Regionalni centar logističkih proizvoda unutar kojih će se pružati usluge proizvodnje logističkih proizvoda kao što su usluge dodane vrijednosti, dorade proizvoda, prepakiranje, te manipulativno logističkih proizvoda.

Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan u Gradskoj vijećnici je predao ključ Grada predstavnici Krnjevalske udruge Grada Sinja Dijani Breko

23.01.2010

Dana 23. siječnja 2010. godine u 16,00 sati gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan u Gradskoj vijećnici je predao ključ Grada predstavnici Krnjevalske udruge Grada Sinja Dijani Breko, a čime su i simbolično otvoreni ovogodišnji Dani krnjevala u Sinju.

Uz smijeh i šalu, u ugodnoj atmosferi, gradonačelnik je komentirao kako su ključevi zasigurno u dobrim rukama te kako se nada da će Krnjevalska udruga u svom mandatu dovršiti ali i pokrenuti neke važne projekte grada, a također svojim djelovanjem priuštiti građanima Grada Sinja mnogo zadovoljstva.
Članovi Krnjevalske udruge Grada Sinja u svom mandatu obećali su svima bolji i lagodniji život, uz obilje zabave, pjesme, ića i pića. Također su istaknuli da iako je vrijeme recesije i krize, prije svega namjeravaju ulagati u potrošnju zbog čega su zatražili da im proračunska sredstva i pročelnica Upravnog odjela za financije Grada Sinja budu na stalnoj dispoziciji. Ukratko su iznijeli i plan djelovanja do završetka poklada koji obiluje raznim događanjima, sudjelovanju u raznim manifestacijama te posjetu drugim gradovima.

Sinjski krnjevalski dani traju do pokladnog utorka, kada će na sinjskoj Pijaci biti spaljen krnje.

Novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović sa svojim suradnicima posjetio Grad Sinj

23.01.2010


 

Dana 23. siječnja 2010. godine novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović sa svojim suradnicima posjetio je Grad Sinj.

Tom prigodom isti su održali sastanak s domaćinom, gradonačelnikom Grada Sinja Ivicom Glavanom i njegovim suradnicima te županom Splitsko-dalmatinskim Antom Sanaderom.
Prije svega, gradonačelnik Ivica Glavan je gosp. Ivi Josipoviću još jednom u ime građana Grada Sinja i u svoje osobno ime čestitao na izboru za predsjednika RH, te istaknuo kako je Grad Sinj počašćen ovim posjetom, te da će izabrani predsjednik RH tijekom svog mandata i u realizaciji svog programa u Gradu Sinju imati podršku i prijatelja. Ukratko je izabranom predsjedniku RH obrazložio aktualnu situaciju u Gradu Sinju, vezeno uz gospodarske i ostale projekte, a u čemu je izabrani predsjednik RH u okviru svojih ovlasti, a i izvan toga obećao značajnu pomoć.

Po završetku sastanka novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i njegovi suradnici u pratnji gradonačelnika i župana, prošetali su ulicama Grada Sinja te posjetili Alkarske dvore gdje su se susreli s predsjednikom Viteškog alkarskog društva dr. Stipom Jukićem i članovima Upravnog odbora VAD-a.

Nakon tog posjeta, na Trgu kralja Tomislava izabrani predsjednik RH Ivo Josipović u ugodnoj atmosferi družio se s građanima Grada Sinja, koji su mu izražavali podršku i čestitali na izboru za predsjednika Republike Hrvatske.

100-ti rođendan Ante Delića

23.01.2010


 

Dana 23. siječnja 2010. godine predsjednik Gradskog vijeća Milan Smoljo u ime gradske vlasti posjetio je i čestitao 100-ti rođendan Ante Dedića koji je slavljenik s obitelji proslavio u jednom sinjskom restoranu. Tom prilikom zaželio mu je još puno zdravlja i sreće u obitelji te mu uručio prigodni poklon statuu Alkarskog momka. U dobrom raspoloženju i uz puno smijeha barba Ante pričao je o svom životu.

Sretno Vam barba Ante!

Priopćenje za javnost vezano uz trenutnu situaciju u trgovačkom društvu „Vodovod i čistoća Sinj“ d.o.o.

18.01.2010

Dana 18. siječnja 2010. godine gradonačelnik Grada Sinja gosp. Ivica Glavan, te njegovi zamjenici gđa. Elena Perković Paloš i gosp. Zoran Vujanović izdali su priopćenje za javnost vezano uz trenutnu situaciju u trgovačkom društvu „Vodovod i čistoća Sinj“ d.o.o.

Cijeli tekst priopćenja možete pročitati ovdje.

Radni sastanak gradonačelnika Grada Sinja Ivice Glavana i župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanadera

15.01.2010

Dana 15. siječnja 2010. godine u Županiji Splitsko-dalmatinskoj, župan Ante Sanader i njegov zamjenik Luka Brčić održali su radni sastanak s gradonačelnikom Grada Sinja Ivicom Glavanom i zamjenikom gradonačelnika Zoranom Vujanovićem.
Tom prigodom u kurtoaznom razgovoru i ugodnom druženju dotakli su se trenutne situacije na području Grada Sinja, a gradonačelnik je pritom izvijestio župana i o aktualnim gradskim projektima.
Također, gradonačelnik Ivica Glavan je posebno stavio naglasak na dosadašnju dobru suradnju između Grada Sinja i Županije Splitsko-dalmatinske, kao i činjenicu da se veći dio projekata Grada Sinja izvodi uz pomoć, kako Splitsko-dalmatinsko županije tako i Vlade Republike Hrvatske, odnosno raznih ministarstava te kako se takvoj pomoći i suradnji u još većem opsegu nada i u budućnosti.
Župan je izrazio zadovoljstvo s razvojem situacije na području Grada Sinja i planiranim projektima, te izrazio spremnost Splitsko-dalmatinske županije da sukladno predviđenim proračunskim mogućnostima, a i izvan toga koliko to bude moguće, Gradu Sinju pomogne u realizaciji svih spomenutih i ostalih projekata, budući su isti od značaja ne samo za Grad Sinj nego i cijelu županiju.

Cjelovitiji uvid u radni sastanak, kao i aktualne teme s istog možete pogledati ovdje.

Prva beba u sinjskom rodilištu

02.01.2010

  
Prva beba rođena u 2010. godini u sinjskom rodilištu je djevojčica koju je rodila gospođa Ivana Modrić. Tom prigodom dana 02. siječnja 2010. g. gradonačenik Sinja Ivica Glavan sa svojim suradnicima posjetio je rodilište te je Ivani Modrić i Kristini Budimir-Bekan, koja je rodila sina 31.12.2009.g., uručio prigodne darove.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj