Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz siječanj 2012

Održan sastanak nadležnih službi na temu održavanja ulica i cesta

31.01.2012

Dana 31. siječnja 2012. godine  u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, komunalne poslove, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, održan je sastanak nadležnih službi i institucija na temu održavanja ulica i cesta u uvjetima  najave snježnih padalina i niskih temperatura za područje Grada Sinja te je u svezi istog na tu temu upućena informacija za javnost.
 
Informaciju za javnost možete preuzeti ovdje.

Pročitaj više...

Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora-restorana u sklopu Gradskog stadiona u Sinju

27.01.2012

Dana 27. siječnja 2012. godine gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan raspisao je natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora-restorana u sklopu Gradskog stadiona u Sinju. Zainteresirani ponuditelji svoje ponude na natječaj trebaju dostaviti u u roku 15 dana od dana objave javnog natječaja.
 
Tekst natječaja možete preuzeti ovdje.

Pročitaj više...

Zaključen predugovor o kupoprodaji nekretnina na području GZK-Sinj s tvrtkom „VIATOR“ d.o.o., Split

25.01.2012

     

Dana 25. siječnja 2012.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji zemljišta na području GZK-Sinj s tvrtkom „VIATOR“ d.o.o., Split.
Tvrtka „Viator “ d.o.o., Split je tvrtka vlasnik licence „Last minute Rent a car“ za Republiku Hrvatsku. Bavi se dvjema osnovnim djelatnostima: iznajmljivanjem i prodajom vozila. Namjera investitora je da na području GZK-Sinj, na čestici zemljišta površine 11.327 metara četvornih u fazama izgradi upravnu zgradu i prodajni salon, zatim praonicu vozila, te objekat za program osobnih vozila (servis, limarija i lakirnica)
Trenutno imaju 15 uposlenih, a planiraju novozapošljavanje za cca. 15 radnika.

Riječ o još jednom u nizu potpisanih predugovora po novim uvjetima prodaje zemljišta i atraktivnoj cijeni  od 35 kuna po metru četvornome, uz niz drugih pogodnosti koje se nude investitorima.

Zaključeni predugovor o kupoprodaji nekretnina na području GZK-Sinj s tvrtkom „LAGERMAX ZAGREB“ d.o.o., Zagreb

24.01.2012

     

Dana 24. siječnja 2012.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji zemljišta na području GZK-Sinj s tvrtkom „LAGERMAX ZAGREB“ d.o.o., Zagreb.
Tvrtka „LAGERMAX Zagreb “ d.o.o., dio je međunarodnog koncerna sa sjedištem u Salzburgu, a osnovna djelatnost je prijevoz i skladištenje robe i automobila te međunarodno otpremništvo. Namjera investitora je preseliti postojeće tvrtke iz Dugopolja te na čestici zemljišta površine 18.982 metara četvornih izgraditi pretovarno-distributivnu platformu za područje Dalmacije (od Zadra do Splita, uključujući otoke), a širenjem postojeće palete usluga u nekoj slijedećoj fazi bi izgradili i visoko regalno skladište.
Planira se novozapošljavanje za 4-7 radnika za potrebe poslovanja regionalnog centra u Kukuzovcu. 

Riječ o još jednom u nizu potpisanih predugovora po novim uvjetima prodaje zemljišta i atraktivnoj cijeni  od 35 kuna po metru četvornome, uz niz drugih pogodnosti koje se nude investitorima.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom Pivovara Majić d.o.o., Trilj

20.01.2012

     

Dana 20. siječnja 2012.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom „PIVOVARA MAJIĆ“ d.o.o., Trilj. Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 2546 m2 izgradi proizvodno-poslovnu građevinu, pivovaru za proizvodnju piva, kapaciteta dnevne proizvodnje do 5.000 litara. Planira se novozapošljavanje do 10 radnika.

Riječ o još jednom u nizu potpisanih predugovora po novim uvjetima prodaje zemljišta i atraktivnoj cijeni  od 35 kuna po metru četvornome, uz niz drugih pogodnosti koje se nude investitorima.

Caritas Župe Gospe Sinjske uputio zahvalu Gradu Sinju

20.01.2012

Caritas Župe Gospe Sinjske uputio je zahvalu Gradu Sinju za pomoć u održavanju Božićno-humanitarnog sajma u Sinju. Naime i ove godine Grad Sinj odazvao se pozivu Caritasa Župe Gospe Sinjske za sudjelovanjem i pomoći pri održavanju Božićnog humanitarnog sajma u Sinju, te je na taj način podržao tu hvale vrijednu akciju i dobro osmišljeni projekt koji ima za cilj pomoć najpotrebitijima.
Grad Sinj i ubuduće će se sukladno Proračunskim mogućnostima odazivati sličnim akcijama Caritasa, a ujedno ispred Grada Sinja upućujemo čestitke i pohvalu Caritasu Župe Gospe Sinjske i svim njegovim volonterima na značajnim inicijativama, te nesmiljenom i nesebičnom radu kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija
.

Sufinanciranje nabave sadnica voća i vinove loze

18.01.2012

Grad Sinj provodi Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze za područje Grada Sinja za proljetnu sadnju 2012. godine.

Sufinanciranje se provodi po istom modelu kao i ranijih godina, odnosno 1/3 plaćaju građani, a preostale 2/3 Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija.

Zahtjev mogu podnijeti poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednih proizvođača, koji imaju prebivalište, odnosno proizvodnju na području Grada Sinja.

Najmanji broj sadnica po pojedinačnom zahtjevu iznosi 30 voćaka ili 500 loza.

Zainteresirane osobe mogu se prijaviti u Grad Sinj, u sobu broj 48, svakim radnim danom od 8-15 sati, do 24.01.2012. godine.

Zaključeni predugovori o kupoprodaji nekretnina na području GZK-Sinj s tvrtkama „LOGISTIKA VIOLETA“ d.o.o. i „KUZMANIĆ & ŠIMUNOVIĆ PROJEKT“ d.o.o.

18.01.2012

Dana 18. siječnja 2012.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovore o kupoprodaji zemljišta na području GZK-Sinj s tvrtkama „LOGISTIKA VIOLETA“ d.o.o., Sv. Ivan Zelina i „KUZMANIĆ & ŠIMUNOVIĆ PROJEKT“ d.o.o., Split.

     

Tvrtka „Logistika Violeta “ d.o.o., Sv. Ivan Zelina je tvrtka specijalizirana za proizvodnju papira i proizvoda od papira (toalet papiri, papirnati ručnici i sl.). Na području GZK-Sinj na čestici zemljišta veličine 6.101 m2 namjerava izgraditi logističko-distributivni centar koji će im omogućiti daljnji razvitak i lakši plasman njihovih proizvoda do potrošača. Planira se novozapošljavanje do 12 radnika za potrebe poslovanja regionalnog distributivnog centra u Kukuzovcu. 

     

Tvrtka „Kuzmanić & Šimunović Projekt“ d.o.o., Split je tvrtka osnovana s ciljem razvoja visoko specijaliziranog ureda za projektiranje građevinskih konstrukcija, ali i nadzor te ispitivanje konstrukcija, kao servis budućim investicijama, ponajprije u području visokogradnje. Na području GZK-Sinj na čestici zemljišta veličine 3463 m2 namjerava izgraditi projektni biro s ciljem daljnjeg širenja svog poslovanja. Planira se novozapošljavanje za 5 radnika.

Riječ o drugom i trećem potpisanom predugovoru po novim uvjetima prodaje zemljišta i atraktivnoj cijeni  od 35 kuna po metru četvornome, uz niz drugih pogodnosti koje se nude investitorima.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom FINE GOLD d.o.o., Sinj

13.01.2012

     

Dana 13. siječnja 2012.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom „FINE GOLD“ d.o.o., Sinj. Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 5.807 m2 proširi svoju djelatnost te izgradi proizvodno-poslovnu građevinu u kojoj će otvoriti regionalni centar za opskrbu i distribuciju pneumatika (guma) renomiranih svjetskih proizvođača za sve vrste motornih vozila, uključujući kamione i autobuse. To uključuje korištenje najmodernije opreme za montažu i demontažu, balansiranje i centriranje pneumatika kao i sve vrste usluga koje moderna vozila danas zahtijevaju.
Za potrebe poslovanja regionalnog centra u Kukuzovcu planira se novozapošljavanje za cca. 10 radnika.
Riječ o prvom potpisanom predugovoru po novim uvjetima prodaje zemljišta i atraktivnoj cijeni od 35 kuna po metru četvornome, uz niz drugih pogodnosti koje se nude investitorima.

Pregled sklopljenih ugovora po javnoj nabavi u 2011. godini

12.01.2012

Pregled sklopljenih ugovora po javnoj nabavi u 2011. godini i njihovog izvršenja za I-XII 2011.g. (bez PDV) možete pruzeti ovdje. 

Program rada Gradskog vijeća Grada Sinja za 2012. godinu-dostava prijedloga za Program

11.01.2012

U tijeku je izrada Prijedloga Programa rada Gradskog vijeća Grada Sinja za 2012. godinu s ciljem planiranja i usmjeravanja rada Gradskog vijeća, a u svrhu obavljanja poslova iz djelokruga rada lokalne samouprave na području Grada Sinja.

Osnovu za izradu Programa čine poslovi i zadaci koji su Ustavom, zakonom i Statutom Grada Sinja stavljeni u nadležnost Gradskom vijeću.

Pročitaj više...

Zamjenik gradonačelnika g. Zoran Vujanović, v.d. predstojnik Ureda Grada g. Igor Vidalina i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sinj, g. Ante Omrčen posjetili Dom za starije i nemoćne osobe

05.01.2012

Dana 05. siječnja 2012. godine zamjenik gradonačelnika g. Zoran Vujanović, v.d. predstojnik Ureda Grada g. Igor Vidalina i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sinj, g. Ante Omrčen posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe koji vode časne sestre milosrdnice reda sv.Vinka Paulskog, u kojem je trenutno smješteno 9 korisnica.

Uz tradicionalnu čestitku za protekle blagdane i nadolazeći blagdan Tri kralja, te prigodne darove svim osobama u Domu, zamjenik gradonačelnik g. Vujanović je još jednom izrazio svoje zadovoljstvo visokom razinom odnosa prema korisnicama, od kojih su neke bolesne i potrebite posebne skrbi.

Tijekom trajanja posjeta i obilaska Doma, voditeljica Doma s.m.Štefanija, informirala je predstavnike Grada Sinja o okolnostima i uvjetima u kojima ovaj Dom radi, dok je ispred Grada Sinja zamjenik gradonačelnika još jednom potvrdio spremnost da Grad Sinj i ubuduće aktivno pomaže njihov rad i djelovanje.

Rođena prva beba u sinjskom rodilištu u 2012. godini

03.01.2012

      

Povodom rođenja prve bebe u sinjskom rodilištu u 2012. godini, majku Silviju Elek iz Otoka i njenu novorođenu djevojčicu Stefani, posjetili su i prigodno darovali zamjenica gradonačelnika Grada Sinja, gđa. Elena Perković-Paloš i predsjednik Gradskog vijeća gosp. Milan Smoljo.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj