Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz siječanj 2015

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2015. godini

30.01.2015

Na temelju Zaključka Zamjenice gradonačelnika Grada Sinja o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova, Ured Grada Sinja, dana 30. siječnja 2015. godine objavljuje Poziv za  prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2015. godini. Prijave se podnose u zgradi Gradske uprave (soba broj 29, tel. 708 – 608) popunjavanjem obrasca za prijavu. Rok za prijavu kandidata otvoren je od 02. do 09. veljače 2015. godine. Poziv i prijavnica mogu se preuzeti ispod ove objave.
 

Poziv

Prijavnica, obrazac

Mjere pomoći dužnicima u plaćanju dospjelih obveza - odgoda plaćanja, obročna otplata i otpis dugova

29.01.2015

U cilju smanjenja nelikvidnosti i insolventnosti u zemlji i kako bi se pomoglo prvenstveno najugroženijim slojevima stanovništva, ali i tvrtkama koje se nalaze u poteškoćama, u protekle dvije godine doneseni su određeni zakonski i podzakonski akti kojima su regulirane mogućnosti odgode plaćanja, obročne otplate i otpisa dugovanja, odnosno kojima je omogućeno podmirenje dospjelih obveza na način koji će biti prihvatljiv dužnicima.

Od samog stupanja na snagu tih propisa, Grad Sinj provodi ih omogućavajući dužnicima obročna plaćanja dospjelih obveza, odgađajući naplatu te otpisuje obveze za sve koji podnesu zahtjev, a ispunjavanju propisane uvjete.

Stoga, ukazujemo na postojanje i ovakvih mogućnosti plaćanja obveza budući  je osnovni preduvjet da se svi koji se nalaze u poteškoćama - obrate službama Grada Sinja, kako bi se izbjeglo pokretanje ovršnih postupaka. Neovisno o tome, Grad Sinj kao socijalno i društveno odgovorna institucija provodi i dodatni niz programa iz područja socijalne skrbi koji se velikom broju naših sugrađana pokušavaju ublažiti negativni učinci gospodarske krize.

Dodatno, povodom Poziva vjerovnicima da pristupe Sporazumu o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima, koji poziv je objavljen na Internet stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih, Grad Sinj, dana 22. siječnja 2014. godine od Financijske Agencije – Fina, Poslovnica Sinj, zatražio je podatke o građanima s područja Grada Sinja koji mogu biti korisnici mjera u smislu predmetnog Sporazuma. Predmetni podaci biti će dostupni tek početkom  veljače ove godine, nakon čega će se pristupiti analizi i projekciji učinka te mjere na Proračun Grada Sinja, a i kako bi se utvrdilo je li pristupanje Sporazumu spada u samostalnu ovlast gradonačelnika ili ovlast za koju je potreba suglasnost Gradskog vijeća.

Zaključno, izvršna vlast Grada Sinja namjerava se uključiti u mjeru i pristupiti Sporazumu, a u slučaju da za takvu odluku bude potrebna suglasnost Gradskog vijeća, takav prijedlog će uputiti, odnosno podržati na Gradskom vijeću.

Pročitaj više...

Zamjenici gradonačelnika, mijenjaju gradonačelnika za vrijeme njegove spriječenosti u obavljanju te dužnosti

29.01.2015

Za vrijeme odsutnosti i spriječenosti gradonačelnika Ivice Glavana u obavljanja dužnosti gradonačelniku, u razdoblju od 21. siječnja 2015. godine do povratka gradonačelnika na posao s liječenja,  u obavljanju dužnosti gradonačelnika zamjenjivati će ga zamjenici Kristina Križanac i Zlatko Ugrin. O navedenom je gradonačelnik donio odgovarajuću Odluku, koju možete pogledati ispod ove objave.

Odluka

Gradonačelnik Ivica Glavan uspješno operiran u KBC Zagreb

28.01.2015

Dana 27. siječnja 2015. godine, gradonačelnik grada Sinja, Ivica Glavan operiran je u KBC Zagreb. Zahvat je prošao uspješno i bez komplikacija, a gradonačelnik je sada stabilno te se dobro osjeća. Nakon oporavka od operacije previđenog u trajanju od nekoliko dana, planirano je da gradonačelnik liječenje nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama.  I ovom prigodom, gradonačelnik zahvaljuje sugrađanima, poslovnim partnerima i prijateljima na iskazanoj potpori i mnogobrojnim dobrim željama za opravkom.

Obilježena 22. godišnjica akcije ‘Peruća’

28.01.2015Dana 27. siječnja 2015. godine obilježena je 22. godišnjica od kada je Hrvatska vojska oslobodila branu ‘Peruća’. U toj akciji poginuo je branitelj Ante Buljan, ranjena su trojica pripadnika 126. sinjske gardijske brigade, a spriječena je katastrofa koja je mogla nastati potapanjem vodom naselja nizvodno uz rijeku Cetinu. Obilježavanje obljetnice organizirala je Udruga veterana 126. brigade HV-a, a prisutnima su se prigodno obratili ratni zapovjednik 126. brigade u vrijeme akcije, umirovljeni pukovnik Zdravko Škarpa i načelnik općine Hrvace Dinko Bošnjak kako bi se još jednom svi zajedno prisjetili ovog značajnog događaja iz Domovinskog rata. Ispred grada Sinja položio je vijenac i zapalio svijeću zamjenik gradonačelnika Zlatko Ugrin. Molitvu odrješenja za poginulog Antu Buljana i sve poginule u Domovinskom ratu predvodio je župnik Bitelića don Ante Bekavac.

Obilježena 23. obljetnica pogibije zrakoplovaca

26.01.2015

Dana 26. siječnja 2015. godine, obilježena je 23. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode, pripadnika Samostalnog zrakoplovnog odjeljenja Split koji su tragično poginuli u padu zrakoplova AN 2 u naselju Šimci u Sinju 26. siječnja 1992. godine. Počast poginulim zrakoplovcima odana je kod spomen obilježja ‘Slomljeno krilo’ u Šimcima uz nazočnost obitelji poginulih branitelja, ratnih prijatelja i zapovjednika, postrojbi 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO i Gardijske motorizirane brigade, te izaslanstava lokalnih vlasti Splitsko-dalmatinske županije, gradova Sinja i Splita, predstavnika MUP-a i Udruga iz Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije. Ispred grada Sinja položili su vijence i zapalili svijeće zamjenici gradonačelnika Kristina Križanac i Zlatko Ugrin, a prije obilježavanja obljetnice održana je sveta misa zadušnica u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

Turistička zajednica grada Sinja dovršila projekt označavanja kulturno-povijesnih znamenitosti

26.01.2015

 

Turistička zajednica grada Sinja prije tri godine pokrenula je projekt označavanja kulturno-povijesnih znamenitosti sa svrhom informiranja turista i edukacije lokalnog stanovništva o kulturnoj baštini koja je prisutna u njihovom svakodnevnom životu. Naime, posljednje tri godine Turistička zajednica grada Sinja je preko nekoliko natječaja Hrvatske turističke zajednice dobila nepovratna sredstava za sufinanciranje izrade i postavljanja smeđe turističke signalizacije u iznosu od 86.000,00 kn. Označeno je 19 kulturno-povijesnih spomenika, postavljeno je 13 putokaznih tabli te dvije table dobrodošlice. (više …)

Predstavljen projekt ‘Priroda Dalmacije’

22.01.2015Dana 22.01.2015. godine, u Gradskoj vijećnici održana je prva radionica za dionike u sklopu izrade Plana upravljanja zaštićenim područjima kojima upravlja Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Splitsko-dalmatinske županije. Spomenuta Javna ustanova započela je u rujnu prošle godine proces izrade Plana upravljanja zaštićenim područjima. Ovaj plan strateški je dokument kojim se definiraju vizija, ciljevi i aktivnosti koje se trebaju provesti na zaštićenim područjima u sljedećih deset godina. Današnjoj radionici nazočio je zamjenik gradonačelnika Zlatko Ugrin, predstavnici Turističke zajednice Grada Sinja, Vrlike, Trilja, ekološke udruge i braniteljske zadruge s našeg područja te ostali zainteresirani građani. (više ...)

Sufinanciranje nabave sadnica voćaka i vinove loze na području Grada Sinja u 2015.g.

22.01.2015

Grad Sinj u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provodi Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze za proljetnu sadnju u 2015. godini. Prema navedenom programu, Grad Sinj, Splitsko-dalmatinska županija i krajnji korisnici financiraju svaki po 1/3 cijene sadnica. Prijaviti se mogu samo poljoprivredni proizvođači s području Grada Sinja koji su upisani u Upisnik poljoprivrednog gospodarstva,  sadnju vrše na području Grada Sinja i to  na najmanje 1 000 m2  površine, te sade najmanje 500 loza ili 30 stabala voćaka. Pozivamo sve zainteresirane građane da se prijave u Gradu Sinju do 31. siječnja 2015. godine. Informacije se mogu dobiti na broju telefona: 708-626, 708-625, te u Gradskoj upravi Grada Sinja, sobi 47.

Program rada Gradskog vijeća Grada Sinja za 2015.g. - dostava prijedloga za program

20.01.2015

U tijeku je izrada Prijedloga Programa rada Gradskog vijeća Grada Sinja za 2015. godinu s ciljem planiranja i usmjeravanja rada Gradskog vijeća, a u svrhu obavljanja poslova iz djelokruga rada lokalne samouprave na području Grada Sinja.

U tom smislu predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Hrvoje Markulin, prof., dana 20.siječnja 2015. godine uputio je javni poziv za podnošenje prijedloga odluka i drugih akata čije uvrštavanje se predlaže  u Prijedlog Programa rada Gradskog vijeća Grada Sinja za 2015. godinu, koji poziv je otvoren zaključno do 04. veljače 2015. godine i kojeg možete pogledati ispod ove objave.

Program rada Gradskog vijeća za 2015. – javni poziv.

Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za ostvarivanje poticaja za zapošljavanje na području Grada Sinja

20.01.2015

Dana 20. siječnja 2015. godine, Grad Sinj raspisao je  javni poziv za dodjelu sredstava za poticaj za zapošljavanje na području Grada Sinja. Korisnici sredstava su poslodavci koji zapošljavaju nezaposlene osobe i nezaposlene osobe koje se samozapošljavaju na području Grada Sinja. Javni poziv u cijelosti je objavljen na oglasnoj ploči Grada Sinja a može se preuzeti i ispod ove objave.   Zahtjevi se mogu podnositi najkasnije 15 dana od dana ove objave, odnosno do 04. veljače 2015. godine.  Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradu Sinju, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom (soba br. 51, tel.: 021/708-622), svakog radnog dana od 12 do 15 sati.

Javni poziv

Odluka o načinu ostvarivanja poticaja za zapošljavanje

Zahtjev – obrazac

Obavijest suvlasnicima i upraviteljima zgrada

20.01.2015

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na svojim web stranicama objavio je natječaje i javne pozive iz sektora energetike, a između ostalih i:

- JAVNI NATJEČAJ (ENU-18/2015) za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada

- JAVNI POZIV (EnU-20/2015) za neposredno sufinanciranje energetskih pregleda i energetskog certificiranja postojećih višestambenih zgrada

- JAVNI POZIV (EnU-21/2015) za neposredno sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekte povećanja energetske učinkovitosti u višestambenim zgradama

Više o natječaju i javnom pozivu pogledajte na linku:

http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp?s=natjecajifzoeu

Pročitaj više...

Ponovna javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna GUP-a Grada Sinja

19.01.2015

Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne poslove, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, objavio je oglas o ponovnoj javnoj raspravi o Prijedlogu izmjena i dopuna GUP-a Grada Sinja. Tijekom javne rasprave, grafički i tekstualni dio ID GUP-a Grada Sinja bit će izložen u prostorijama Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, Sinj, svakim radnim danom od 08,30 do 14,00 sati. Javni uvid trajat će od 19.01.2015. do 26.01.2015. godine, dok će se javno izlaganje održati dana 20.01.2015. godine (utorak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 12,00 sati. Primjedbe na Prijedlog ID GUP-a Grada Sinja mogu se dostaviti najkasnije do 26. siječnja 2015. godine.

Tekstualni dio.
- ID GUP Sinj Ponovna JR

- Odredbe Karte
1.1. - Namjena

1.2. - Mreža djelatnosti

1.3. - Promet

1.4. - Telekomunikacije

2.1. - Elektroopskrba

2.2. - Vodovod

2.3. - Odvodnja

3.1. - Područja posebnih uvjeta

3.2. - Mjere zaštite

3.3. - Režimi

- Obrazac za primjedbe

Čestitka i zahvala gradonačelnika Ivice Glavana, povodom okončanih Predsjedničkih izbora

16.01.2015

Povodom netom okončanih Predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj, gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, uputio je čestitku novoizabranoj predsjednici Republike Hrvatske, gđi. Kolindi Grabar Kitarović. Isto tako zahvalio je i bivšem predsjedniku, Ivi Josipoviću na dobroj suradnji u njegovu mandatu. Tekst čestitke i zahvale možete preuzeti ispod ove objave.

Čestitka – Kolinda Grabar Kitarović

Zahvala – Ivo Josipović

Pročitaj više...

PONOVNA JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU IZMJENA I DOPUNA GENERALNOG URBANISTIČKOG PLANA GRADA SINJA

13.01.2015

Dana 23. prosinca 2014. godine, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne poslove, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, objavio je oglas o ponovnoj javnoj raspravi o Prijedlogu izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja. Tijekom javne rasprave, grafički i tekstualni dio ID GUP-a Grada Sinja bit će izložen u prostorijama Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, Sinj,  svakim radnim danom od 08,30 do 14,00 sati. Javni uvid trajat će od 19.01.2015. do 26.01.2015. godine, dok će se javno izlaganje održati dana 20.01.2015. godine (utorak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 12,00 sati. Primjedbe na Prijedlog ID GUP-a Grada Sinja mogu se dostaviti najkasnije do 26. siječnja 2015. godine.

Oglas o ponovnoj javnoj raspravi ID GUP Grada Sinja

Predstavljen projekt ‘Sinjska Alka’

13.01.2015

 

Dana 12. siječnja 2015. godine u organizaciji Grada Sinja, u Gradskoj vijećnici održano je predstavljanje projekta ‘Sinjska alka’, kojim se želi pokrenuti inicijativu koja će inovativnim poslovnim modelom povezati sve zainteresirane dionike u snažni klaster prema načelima triple helix modela. Projekt je predstavila dogradonačelnica Kristina Križanac koja je istaknula kako se ovom inicijativom želi Sinjskoj Alki omogućiti još veću vidljivost u Hrvatskoj i svijetu, a Sinju i Cetinskoj krajini otvoriti perspektivu poduzetničkog rasta. O samom triple helix modelu projekta govorili su direktor ‘Tetide’ d.o.o. Simon Ferjuc i voditeljica investicija u ‘Tetidi’ Maja Borko koji su istaknuli kako je kroz brand Sinjske alke moguće pronaći strano tržište, iskoristiti fondove Europske unije i stvoriti nova radna mjesta. Osim sinjskih dogradonačelnika Kristine Križanac i Zlatka Ugrina, predstavljanju projekta nazočili su i predstavnici Viteškog alkarskog društva, predstavnici akademske zajednice predvođeni bivšim rektorom Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Ivanom Pavićem, poduzetnici, predstavnici braniteljskih, civilnih i kulturnih udruga s područja Sinja te zainteresirani građani. Na kraju predstavljanja okupljeni su raspravljali o projektu te iznosili svoje ideje o tome kako ga još više unaprijediti.

Čestitka gradonačelnika vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru

07.01.2015

Svim vjernicama koji Božić slave po julijanskom kalendaru, u svoje osobno ime te u ime svojih suradnika i zaposlenika Gradske uprave, upućujem najiskrenije čestitke u povodu blagdana Kristovog rođenja. Od srca želim blagoslovljen Božić uz obilje zdravlja, sreće i blagostanja. Mir Božji, Hristos se rodi!

Gradonačelnik
Ivica Glavan, prof.

Rođena prva beba u sinjskom rodilištu u 2015. godini

02.01.2015Dana 02. siječnja 2015. godine, povodom rođenja prve bebe u sinjskom rodilištu u 2015. godini, majku Ivanu Jukić iz Brnaza i njenog novorođenog sina Antu  posjetili su i prigodno darovali (zlatnim medaljonom s likom Čudotvorne Gospe Sinjske i potrepštinama za bebu), zamjenici gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac i Zlatko Ugrin.  Ante težak 4 kilograma i 0,70 grama te dug 54 centimetra rođen je jutros u 09:30 sati i četvrto je dijete u obitelji  Mile i Ivane  Jukić.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj