Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz siječanj 2017

Povjerenik Vlade RH za Grad Sinj, Igor Vidalina sastao se sa saborskim zastupnikom Miro Buljem

31.01.2017


 
Nakon što je danas i službeno preuzeo dužnost povjerenika Vlade RH za Grad Sinj, Igor Vidalina se sastao sa saborskim zastupnikom Mirom Buljem. Sastanak je održan u Uredu gradonačelnika na inicijativu zastupnika Bulja, koji se uz dobre želje da se što uspješnije odradi ovaj tranzicijski period do lokalnih izbora, povjereniku stavio na raspolaganje za pomoć u svim gradskim projektima, nudeći pritom svoje sposobnosti, znanje, kontakte i posredovanje za realizaciju bilo kojeg projekta od značaja za Grad Sinj.

Primopredaja gradske vlasti: Igor Vidalina preuzeo dužnost povjerenika Vlade RH za Grad Sinj

31.01.2017

 

Čin primopredaje gradske vlasti službeno je upriličen danas, dana 31.01.2017.g.,  u Gradskoj vijećnici  Grada Sinja, prilikom koje je razriješena zamjenica gradonačelnika Grada Sinja koja obnaša dužnost gradonačelnika, gđa. Kristina Križanac  i službeno predala gradske ovlasti i dužnosti povjereniku Vlade RH, gosp. Igoru Vidalini.  Primopredaji su uz spomenute nazočili i razriješeni zamjenik gradonačelnika, Zlatko Ugrin, pročelnice Ankica Panza i Jasna Mijić, zamjenici pročelnika Ivana Majić i Željko Sesardić, te viši savjetnik Damir Talaja.
Nakon primopredaje povjerenik Igor Vidalina u svom obraćanju medijima istaknuo  je kako će ovu dužnost  povjerenika, obavljati u skladu sa zadanim zakonodavnim okvirom, te će  s kolegicama pročelnicama i zamjenicima pročelnicima što prije pristupiti izradi Odluke o privremenom financiranju kako bi se privremeno nastavilo financiranje poslova, funkcija i programa  grada Sinja u visini koja je neophodna za njihovo obavljanje, te u tom smislu izvršavanje potrebnih rashoda. Odluka da će svakako biti u interesu Grada Sinja i njegovih građana, a njome će se omogućiti stabilnost i nesmetano funkcioniranje Grada.
Podsjetimo, na prijedlog Ministarstva uprave Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 26. siječnja 2017. godine donijela je rješenje kojim se istovremeno raspušta Gradsko vijeće Grada Sinja  i razrješuju dužnosti zamjenica gradonačelnika Grada Sinja, koja obnaša dužnost gradonačelnika, Kristina Križanac i zamjenik gradonačelnika i Zlatko Ugrin, jer u Zakonom određenom roku nije donesen proračun Grada Sinja za 2017. godinu, niti odluka o privremenom financiranju.
Povjerenik je dužan osigurati ostvarivanje prava i obveza građana i pravnih osoba u jedinici lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave do uspostave njezinih tijela to jest do izbora gradonačelnika i formiranja Gradskog vijeća.

Vlada RH imenovala povjerenika za Grad Sinj

27.01.2017

Na 18.  sjednici Vlade RH, koja se održala 26. siječnja 2017. godine, doneseno je Rješenje o istovremenom raspuštanju Gradskog vijeća Grada Sinja i razrješenju zamjenice gradonačelnika Grada Sinja koja obnaša dužnost gradonačelnika i razrješenju zamjenika gradonačelnika. Stupanjem na snagu tog Rješenja prestaje mandat vijećnicima u Gradskom vijeću, kao i mandat Kristine Križanac, Zamjenice gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika i Zlatka Ugrina  zamjenika gradonačelnika.  Isto tako na zatvorenom dijelu iste sjednice, Vlada Republike Hrvatske posebnim rješenjem imenovala je v.d. Predstojnika Ureda Grada, Grada Sinja, gosp. Igora Vidalinu,  povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskoga vijeća i gradonačelnika Grada Sinja. Navedena Rješenja će stupiti na snagu  danom objave u Narodnim novinama.  Povjerenik je dužan donijeti Odluku o privremenom financiranju kojom se privremeno nastavlja financiranje poslova, funkcija i programa  Grada Sinja u visini koja je neophodna za njihovo obavljanje, do konstituiranja Vijeća i početka mandata novoizabranog gradonačelnika.

Obilježena 25. obljetnica pogibije zrakoplovaca

26.01.2017Dana 26. siječnja 2017. godine, obilježena je 25. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode, pripadnika Samostalnog zrakoplovnog odjeljenja Split, koji su tragično poginuli u padu zrakoplova AN 2 u naselju Šimci u Sinju 26. siječnja 1992. godine. Počast poginulim zrakoplovcima odana je kod spomen obilježja ‘Slomljeno krilo’ u Šimcima uz nazočnost obitelji poginulih branitelja, ratnih prijatelja i zapovjednika,  izaslanstva Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja, MUP-a, postrojbi 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO i Gardijske motorizirane brigade, te izaslanstava lokalnih vlasti Splitsko-dalmatinske županije, gradova Sinja i Splita, Udruga iz Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije, aeroklubova Sinj i Split, Općine Privlaka i Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije.
Molitveni obred predvodio je vojni kapelan 93. zrakoplovne baze Zadar don Ivo Topalović, a i ove godine, u znak sjećanja i zahvale poginulim hrvatskim braniteljima, za vrijeme polaganja vijenaca izveden je počasni prelet helikoptera Mi-8 iz Zrakoplovne baze Divulje.
U ime grada Sinja položili su vijence i zapalili svijeće Obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Kristina Križana i  zamjenik gradonačelnika Zlatko Ugrin, a prije obilježavanja obljetnice održana je sveta misa zadušnica u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, koju je prevodio gvardijan, fra Petar Klapež.

Radionica na temu otvorenog natječaja za podmjeru 6.1. za mlade poljoprivrednike

23.01.2017

JU Rera SD za koordinaciju i razvoj SDŽ, u suradnji s djelatnicima Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede i Lokalnom akcijskom grupom „Cetinska krajina“ održati će  radionicu  na temu otvorenog natječaja za podmjeru 6.1. “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima” Programa ruralnog razvoja RH 2014 -2020.  Radionica će se održati  u Sinju, 24. siječnja 2017. (utorak)  u 13:00  h u prostorijama Alkarskih dvora – Galerija Sikirica, Put Petrovca 12, 21230 Sinj, i to za  područje Grada Sinja, Trilja i Vrlike, Općina Hrvace i Otok.  Natječaj je otvoren 21. prosinca 2016. a prijave se podnose do 24. veljače 2017. godine. Na radionici će se prezentirati natječaj i način prijave na podmjeru 6.1. “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima” iz okvira mjere 06 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. god. Cilj radionice je animirati što veći broj potencijalnih korisnika, kako bi u što većoj mjeri u Splitsko-dalmatinskoj županiji iskoristili raspoloživa bespovratna sredstva, potakli investicije u poljoprivredi i time smanjili broj nezaposlenih.

Poziv

Objava o natječaju

Oglas za prijam u službu na određeno vrijeme - viši stručni suradnik na provedbi projekta „Sinj u sridu“

17.01.2017

Dana 16. siječnja 2017. g., u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, u postupku Provjere znanja i sposobnosti po oglasu za prijam u službu u  Grad Sinj, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, na radno mjesto viši stručni suradnik na provedbi projekta „Sinj u sridu“ (1 izvršitelj, m/ž), na određeno vrijeme od 6 mjeseci uz mogućnost produženja za još 6 mjeseci, uz probni rad od 2 mjeseca, radi obavljanja privremenih poslova, proveden je postupak provjere znanja i sposobnosti – pisano testiranje i usmeni intervju. Rezultate provjere znanja iz  pisanog testiranja i usmenog intervjua, možete pogledati ispod ove objave, kao i Izvješće o provedenom postupku Povjerenstva za  provedbu oglasa, uključujući rang listu.
 
Rezultati iz provjere na pisanom testiranju;

Rezultati usmenog intervjua;

Izvješće o provedenom postupku, uključujući rang listu.

Upozorenje na opasne vremenske pojave

12.01.2017

Sukladno Standardnom operativnom postupku za korištenje vremenskih prognoza Državnog  hidrometeorološkog zavoda, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Područni ured za zaštitu i spašavanje Split,  izdao je upozorenje na opasne vremenske pojave za područje Splitsko-dalmatinske županije, za dane 13. i 14. siječnja 2017. godine. Tekst upozorenja, možete pročitati ispod ove objave.

Upozorenje

Poziv na pisano testiranje, podredno i intervju viši stručni suradnik na provedbi projekta „Sinj u sridu“

10.01.2017

Povjerenstvo za provedbu oglasa za prijam u službu Grad Sinj, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, Grada Sinja, na radno mjesto viši stručni suradnik na provedbi projekta „Sinj u sridu“ (1 izvršitelj, m/ž), na određeno vrijeme od 6 mjeseci uz mogućnost produženja za još 6 mjeseci, uz probni rad od 2 mjeseca, radi obavljanja privremenih poslova, utvrdilo je listu kandidata  koji ispunjavaju formalne uvjete oglasa i čija je prijava pravodobna i uredna, te objavilo  poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti (pisano testiranje), podredno i intervju.

Tekst poziva možete preuzeti ovdje.

Upozorenje na opasne vremenske pojave

03.01.2017

Sukladno Standardnom operativnom postupku za korištenje vremenskih prognoza Državnog  hidrometeorološkog zavoda, Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac, izdala je upozorenje na opasne vremenske pojave za područje Grada Sinja, za dane 4. i 5. siječnja 2017. godine. Stoga se upućuju građani Grada Sinja da se ponašaju sukladno  Odluci o komunalnom redu i da počiste snijeg ispred svojih ulaza kako bi se lakše ostvarila komunikacija s glavnim prometnicama,  da se opskrbe s namirnicama na vrijeme, te da zaštite vodovodne cijevi na otvorenom od smrzavanja i pucanja uslijed najavljenih niskih temperatura.

Upozorenje

Održana 32. sjednica Gradskog vijeća

02.01.2017

Dana 30. prosinca 2016. g. pod predsjedanjem Ivane Šabić, predsjednice Gradskog vijeća Grada Sinja, održana je 32. sjednica Gradskog vijeća. Više o održanoj sjednici možete pročitati ispod ove objave.
 
32. Sjednica Gradskog Vijeća

Posjet i darovi za prvorođenu bebu u sinjskom rodilištu u 2017. godini

02.01.2017

Dana 01. siječnja 2017. godine, povodom rođenja prve bebe u sinjskom rodilištu u 2017. godini, majku Ivanu Alebić i njenu novorođenu kćer Niku,  posjetili su i prigodno darovali (zlatnim medaljonom s likom Čudotvorne Gospe Sinjske i potrepštinama za bebu), Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac i zamjenik gradonačelnika, Zlatko Ugrin. Djevojčica Nika četvrto je  dijete u obitelji Ivane i Luke Alebića, rodila se dvije minute iza ponoći, a teška je 2870 grama i dugačka 50 centimetra.
Isto tako prigodnim zlatnim medaljonom s likom Čudotvorne Gospe Sinjske predstavnici Grada Sinja darivali su i majku Irenu Vlajčević i njenog novorođenog sina Roka, koji se rodio u 1 sat i 5 minuta poslije ponoći, kao drugo dijete rođeno u sinjskom rodilištu u 2017. godini.
U novogodišnjoj noći, Obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Kristina Križanac, uz prigodne poklone tradicionalno je obišla i predstavnike dežurnih službi (Policijske postaje Sinj, Sinjske vatrogasce i Ispostavu  hitne pomoći Sinj),  zaželjevši im mirnu noć uz što manje intervencija, zdravlje, te puno osobnog i poslovnog uspjeha.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj