Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz listopad 2011

Natječaj za dodjelu stipendija studentima u akademskoj god. 2011./2012.

24.10.2011

Dana 24. listopada 2011. godine Grad Sinj objavio je Natječaj za dodjelu stipendija studentima u akademskoj god. 2011./2012.

Natječaj je otvoren do 18. studenog 2011. godine (petak). Prijave se podnose na obrascu koji zainteresirani mogu preuzeti u Uredu Grada (soba 37), gdje se mogu informirati o svim ostalim pojedinostima iz Natječaja.

Tekst natječaja možete preuzeti ovdje.

Obavijest Turističke zajednice grada Sinja

20.10.2011

Iskoristite jedinstvenu priliku koju Vam nudi Turistička zajednica grada Sinja u suradnji sa Zagrebačkom bankom i turističkom agencijom Novasol.
Riječ je o projektu financiranja koji možete proučiti u priloženoj prezentaciji. Posebno su zanimljivi primjeri kuća u Istri s usporedbom zarade prije i poslije dopune popratnim sadržajem. Smatramo kako je ovaj projekt idealan za našu regiju i njezine velike, a zasad neiskorištene potencijale. 
Pozivamo sve građane  koji se žele baviti turizmom, a posjeduju nekretninu u kojoj ne stanuju, nekretninu kojoj je potrebna adaptacija ili bi svoju nekretninu tek htjeli izgraditi ili kupiti, da nam se za sve detalje obrate najkasnije do 15.12.2011.

Dokumenti za preuzimanje:

-Novasol prezentacija
-ZABA i Novasol Danska letak za pravne osobe
-ZABA i Novasol Danska letak za građane 
-ZABA Stambeni-zeleni krediti

Turistička zajednica Grada Sinja
Put Petrovca 12
21 230 Sinj
Tel: +385 (0)21 826 352
Fax: +385 (0)21 660 360
e-mail:
tzg-sinja@st.t-com.hr
www.tzsinj.hr

Sastanak sa povrtlarima o mogućem udruživanju i organiziranom otkupu njihovih proizvoda

20.10.2011

      

Dana 19.10.2011.g. u Gradskoj vijećnici grada Sinja, dogradonačelnica Elena Perković-Paloš održala je sastanak sa predstavnicima proizvođača povrtlarskih kultura na kojem je nazočio i direktor Agrofruktusa  gosp.Denis Matijević, tvrtke koja je jedan od najvećih otkupljivača voća i povrća u Hrvatskoj.
Dogradonačelnica je iznijela kronologiju dosadašnjih sastanaka kojima je cilj udruživanje proizvođača povrtlarskih kultura u zadrugu te prodaja istih otkupljivaču sa kojim će biti ugovorno vezani.
Nakon prethodno održanog sastanka u sjedištu Agrofruktusa, povrtlari su bili dužni dostaviti podatke o količinama proizvoda koji su spremni proizvesti za otkup u slijedećoj godini, a radi se o 1700 tona povrtlarskih kultura.
Gosp. Matijević je kazao da su spremni otkupiti njihove proizvode te dati im podršku u stručnom dijelu kao i u dijelu repromaterijala i opreme.
Dogradonačelnica Elena Perković–Paloš je istaknula da su svi dosadašnji sastanci koje je održala sa povrtlarima ipak donijeli određene pomake, te da su proizvođači shvatili da jedino udruživanjem i zajedničkim plasmanom mogu ostvariti dugoročnije rezultate, a grad Sinj će im pružiti kako financijsku tako i stručnu pomoć u realizaciji istog.

Pročitaj više...

Potpisan ugovor o sufinanciranju izgradnje nogostupa s javnom rasvjetom u Donjim Glavicama

19.10.2011

      

Državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Karlo Gjurašić i zamjenik gradonačelnika Sinja, Zoran Vujanović danas, 19. listopada 2011.g., su potpisali ugovor o sufinanciranju izgradnje nogostupa s javnom rasvjetom u Donjim Glavicama, dionica od škole do naselja Jelinčići.
Tim Ugovorom Ministarstvo je u iznosu od 250.000,00 kn pomoglo projekt izgradnje nogostupa. Inače, ukupna vrijednost radova izgradnje iznosi  1.350.000 kn.  Grad Sinj je osigurao najveći dio sredstava iz proračuna (cca 1.100.000 kn) za dovršetak projekta. Radovi su počeli u svibnju ove godine, a planirani rok gradnje je 6 mjeseci. Izvođač radova je tvrtka Asfaltne ceste d.o.o. Split koja je posao dobila putem natječaja. 
Dužina nogostupa koji će biti uređen kroz Donje Glavice iznosi 1170 metara, a iz gradske uprave najavljuju nastavak radova sve do Labrovića i Vučića, ovisno o prilivu sredstava u gradski proračun.

Obavijest o raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ice javne ustanove „Gradska knjižnica Sinj“, Sinj

14.10.2011

Gradsko vijeće Grada Sinja raspisuje natječaj za natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice javne ustanove „Gradska knjižnica Sinj“, Sinj.

Javni natječaj u cijelosti je objavljen na oglasnoj ploči Grada Sinja i web stranici:
www.sinj.hr, dok je obavijest o raspisivanju istog objavljena dana 14. listopada 2011. godine u dnevnom listu  „Slobodna Dalmacija“.

Prijave se podnose u roku 8 dana od dana objave obavijesti o raspisivanju natječaja u dnevnom listu „ Slobodna Dalmacija“.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-631, Ured Grada, Grada Sinja od 12 do 15 sati svakog radnog dana.

Cjeloviti tekst natječaja možete preuzeti ovdje.

JAVNA RASPRAVA o Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja

13.10.2011

Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, objavio je JAVNU RASPRAVU o Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja.
Grafički i tekstualni dio Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja bit će izložen u prostorijama Gradske vijećnice Grada Sinja.
Javni uvid trajat će 15 dana počevši od 13. listopada do 27. listopada 2011. godine, svakim radnim danom od 08,30 do 14,00 sati.
Javno izlaganje i javna rasprava održat će se dana 20. listopada 2011. godine (četvrtak) u Gradskom kinu  s početakom u 16,00 sati
Primjedbe na Prijedlog Odluke o donošenju Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja dostavljat će se Upravnom odjelu za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja najkasnije 8 (osam) dana nakon isteka javnog uvida na adresu: GRAD SINJ, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Dragašev prolaz br. 10, 21230 SINJ
.

Gradonačelnikov prijem za Sinjske mažoretkinje

12.10.2011

 

Dana 12. listopada 2011. godine gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan i zamjenik gradonačelnika Zoran Vujanović u Gradskoj vijećnici upriličili su primanje za Sinjske mažoretkinje koje su kao članice hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u mažoret plesu održanom od 30. rujna do 02. listopada 2011. godine u engleskom gradu Bathu ostvarile zapažene rezultate.
Predsjednica Sinjskih mažoretkinja Davorka Dukić i trenerica-koreografkinja Vesna Jukić-Bračulj
zahvalile su gradonačelniku na potpori Grada Sinja, nakon čega su razmijenjeni darovi.

Dan neovisnosti Republike Hrvatske

08.10.2011

 

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada, danas su dogradonačelnik Grada Sinja Zoran Vujanović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Milan Smoljo, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, VAD-a, MUP-a i političkih stranaka položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima kod zgrade Gradske uprave.
Sveta misa za Domovinu i poginule  hrvatske branitelje služena je u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

22. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

07.10.2011

Dana 07. listopada 2011. godine ( petak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 15,00 sati održana je 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.

DNEVNI RED:

1. Usvajanje Zapisnika sa 21. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Prijedlog Odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja «ex vojarne IVANIŠA NELIPIĆA»,
4. Izvješće o radu gradonačelnika Grada Sinja za razdoblje od 01. siječnja 2011.- 30. lipnja 2011. godine,
5. Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Izjave o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću Kamičak d.o.o. za upravljanje parkiralištima-Sinj, Dragašev prolaz 10,
6. Prijedlog Odluke o vrijednosti jediničnih iznosa za položajne zone Grada Sinja,
7. Prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Sinja za k.o. Brnaze i k.o. Turjaci,
8. Prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog natječaja za imenovanje ravnatelja javne ustanove Gradske knjižnice Sinj, Sinj
9. Prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za davanje koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti-obavljanje dimnjačarskih poslova,
10. Prijedlog Odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za davanje koncesija za obavljanje komunalne djelatnosti-prijevoza pokojnika,

Pročitaj više...

Svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju poslovnog objekta tvrtke "Delicije Marović" d.o.o. iz Sinja

07.10.2011

 

Dana 07. listopada 2011.g. u Gospodarskoj zoni Kukuzovac upriličena je svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju poslovnog objekta tvrtke "Delicije  Marović" d.o.o. iz Sinja.
Investitor "Delicije  Marović" d.o.o., na parceli od 2262 m2 izgradit će pogon za preradu i sušenje mesnih proizvoda te planira otvaranje 10-tak novih radnih mjesta.
Svečanom otvaranju radova nazočili su gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, sinjski dogradonačelnici Elena Perković Paloš i Zoran Vujanović, direktorica tvrtke Gospodarska zona Kukuzovac Diana Breko te predstavnici investitora.

Pročitaj više...

Potpisan Ugovor o angažiranju pomoćnika-asistenata za dvoje učenika s posebnim potrebama u sinjskim osnovnim školama između Grada Sinja i Županije Splitsko-dalmatinske

03.10.2011

Dana 03. listopada 2011. godine gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan, prof. i župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader, dipl.ing.  potpisali su Ugovor o sufinaciranju osobnih pomoćnika i pomoćnika u nastavi za dvoje djece s posebnim potrebama koji pohađaju Osnovnu školu Ivana Lovrića u Sinju i Ivana Mažuranića na Hanu-Obrovac Sinjski.
Ovim Ugovorom utvrđeno je da postoji potreba angažiranja osobnih pomoćnika i pomoćnika u nastavi čije financiranje nije određeno Zakonom, te je dogovoreno sufinanciranje u odnosu 50:50 do ukupnog iznosa od 24.000,00 kn za 2011./2012. školsku godinu. Škole su obvezne angažirati pomoćnike na prijedlog osnivača uz suglasnost nadležnog ministarstva, te dostavljati tromjesečne obračune njihovog rada Gradu.
Potpisom narečenog Ugovora Grad Sinj se svrstao među prve jedinice lokalne samouprave koje u našoj županiji  provode ovaj nadasve vrijedan i human projekt.

Obavijest

03.10.2011

Dana 03. listopada 2011.g. Ured Grada Sinja je objavio Pozive za predlaganje Programa javnih potreba u razvoju civilnog društva za 2012. godinu, za predlaganje Programa javnih potreba u športu Grada Sinja za 2012. godinu i za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Sinja za 2012. godinu.

Rok za podnošenje prijedloga traje do 31. listopada 2011. godine.

Pozivi za preuzimanje:
1. Program javnih potreba u razvoju civilnog društva za 2012. g.
2. Program javnih potreba u športu za 2012. g.
3. Program javnih potreba u kulturi za 2012. g.

Pročitaj više...

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj