Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz listopad 2012

Obilježen blagdan Svih svetih

31.10.2012Dana 31. listopada 2012.g. u organizaciji Grada Sinja polaganjem vijenaca i  svijeća te tihom molitvom obilježen je blagdan Svih svetih. Predstavnici Grada Sinja, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, franjevačkog samostana Gospe Sinjske, Viteškog alkarskog društva, MUP-a i političkih stranaka koje djeluju u Sinju uz prigodne zvuke trubača Damira Župića položili su vijence i zapalili svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju Svetog Frane u 9 sati. Molitvu odrješenja za sve preminule sugrađane koji počivaju na svim grobljima na području grada Sinja predvodio je sinjski župnik fra Ante Bilokapić. Potom su svi nazočni u 9,30 sati položili vijence i zapalili svijeće te odali počast kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske  uprave. Molitvu je predvodila predsjednica udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata, gospođa Đula Šabić. Program je završen minutom šutnje za sve poginule i one koji su dali svoj doprinos u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske te sviranjem himne Republike Hrvatske.

Obavijest o obilježavanju blagdana Svih svetih

30.10.2012

Grad Sinj, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća organizira obilježavanje predstojećeg blagdana „Svih svetih“. Vijence ćemo položiti dana 31. listopada 2012. godine (srijeda), na Središnjem križu na groblju Sv. Frane u 9:00 sati, te na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave u 9:30 sati. Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže predmetnom obilježavanju.

Poziv preuzmite ovdje.

Održana javna rasprava na temu korištenja obnovljivih izvora energije – sunčanih sustava

30.10.2012


Dana 26. listopada 2012. godine u prostorijama Gradske vijećnice Grada Sinja, održana je javna rasprava na temu korištenja obnovljivih izvora energije - sunčanih sustava, na području grada Sinja. Predstavnici Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita(FESB), dr. sc. Ivan Marasović, dipl.ing. elektrotehnike i dr.sc.Tihomir Betti, dipl.ing. elektrotehnike, asistenti na katedri za nano-elektroniku i fotonaponsku pretvorbu, predstavili su svoje dvije studije koje je financirao Grad Sinj, a izradio projektni tim s FESB-a, čiji su članovi i sami predavači...OPŠIRNIJE

Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u razvoju civilnog društva za 2013. godinu

30.10.2012

Na temelju čl. 29. Zakona o Proračunu (N.N. 87/08) Ured Grada Grada Sinja objavljuje poziv za predlaganje Programa javnih potreba u razvoju civilnog društva za 2013. godinu. Javne potrebe u razvoju civilnog društva koje se sufinanciraju sredstvima Proračuna Grada Sinja jesu djelatnosti, programi, akcije i manifestacije od interesa za Grad Sinj.
Javni poziv možete preuzeti
ovdje.

Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u sportu za 2013. godinu

30.10.2012

Na temelju čl.74. Zakona o sportu (N.N. 71/06, 150/08, 124/10, 124/11 i 86/12) Ured Grada Grada Sinja objavljuje poziv za predlaganje Programa javnih potreba u sportu za 2013. godinu. Javne potrebe u sportu za koje se sredstva osiguravaju iz Proračuna Grada Sinja jesu programi odnosno aktivnosti, poslovi i djelatnosti od interesa za Grad Sinj.
Javni poziv možete preuzeti
ovdje.

Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi za 2013. godinu

30.10.2012

Na temelju čl. 9.a. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi (NN 47/90, 27/93 i 38/09) Ured Grada Grada Sinja objavljuje poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi za 2013. godinu. Javne potrebe u kulturi za koje se sredstva osiguravaju iz proračuna Grada Sinja jesu kulturne djelatnosti, poslovi, akcije i manifestacije od interesa za Grad Sinj.
Cijeli poziv možete preuzeti
ovdje.

Natječaj za dodjelu studentskih stipendija u 2012./2013. akademskoj godini

29.10.2012

Stipendije dodjeljuje Grad Sinj, a namijenjene su :

  1. Uspješnim i darovitim studentima;

  2. Studentima iz obitelji lošeg imovnog stanja;

  3. Studentima deficitarnih zanimanja;

  4. Studentima iz obitelji sa sedmero i više djece.

  5. Studentima iz obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju.

Za 2012./2013. akademsku godinu odobrava se 65 novih studentskih stipendija: 30 za uspješne i darovite studente (10 za prvu i 20 za ostale godine), 25 (10 +15) za studente iz obitelji lošeg imovnog stanja i 10 (4 + 6) za studente deficitarnih zanimanja. Studentima iz obitelji sa sedmero i više djece stipendije se osiguravaju izvan odobrenog broja. Studentima iz obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju stipendije se osiguravaju izvan odobrenog broja, ako im prosječan prihod ne prelazi iznos od 1.500,00 kuna po članu mjesečno. Stipendije se odobravaju za deset mjeseci u iznosu od 600,oo kuna mjesečno.

Cijeli natječaj možete preuzeti ovdje.
Obrazac prijave za natječaj možete preuzeti ovdje.

Pročitaj više...

Zaključen predugovor o kupoprodaji nekretnina na području GZK-Sinj s tvrtkom „Pismohrana Servis“ d.o.o., Split

24.10.2012

Dana 23. listopada 2012.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji zemljišta na području GZK-Sinj s tvrtkom „PISMOHRANA SERVIS“ d.o.o., SPLIT.
Tvrtka „PISMOHRANA SERVIS“ d.o.o., SPLIT specijalizirana je za upravljanje dokumentacijom stvaratelja i imatelja arhivskog i registraturnog gradiva te proizvodnju namjenskih programskih rješenja za upravljanje dokumentacijom kao i proizvodnju digitaliziranih sadržaja i mikrofilmiranje dokumentacije.
Namjera investitora je da na području GZK-Sinj, na čestici zemljišta površine 4.846 metara četvornih, izgrade regionalni centar i spremište za Dalmaciju. Planiraju novozapošljavanje za 10 radnika.

Pročitaj više...

Potpisan ugovor o zajedničkom financiranju projekta energetske učinkovitosti

23.10.2012

Dana 23. listopada 2012. godine u Zagrebu, gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Dinko Polić potpisali su Ugovor o zajedničkom financiranju projekta energetske učinkovitosti “Primjena mjera energetske učinkovitosti na sustavu javne rasvjete Grada Sinja – faza II. i III., davanjem financijske pomoći.
Predmetnim ugovorom   odobreno je sufinanciranje  projekta primjene mjera energetske učinkovitosti na sustavu javne rasvjete Grada Sinja kroz II. i III. fazu, u iznosu od 54 % prihvatljivih troškova, a najviše u iznosu do 1.260.000,00 kuna (s PDV-om) za svaku fazu, odnosno s ukupno 2.520.000,00 kuna.
Realizacijom navedenog projekta kojeg sa 46 % vlastitih sredstava sufinancira Grad Sinj, postići će se značajne  uštede u troškovima električne energije (oko 40 %), u prve četiri godine projekta isključeni su  troškovi održavanja, a također dolazi do  značajnog smanjenja emisija CO2 i svjetloonečišćenja.
Ovo je nastavak realizacije predmetnog Programa, budući je prva faza rekonstrukcije završena, a ista je obuhvatila zamjenu rasvjetnih tijela na dionici državne ceste D1 i D8 od Boke do kraja Turjaka, na dionici od ulice Domovinskog rata do škole u Glavicama, te od Ulice Miljenka Buljana do Hipodroma.

Pročitaj više...

Javna rasprava na temu korištenja obnovljivih izvora energije, sunčanih sustava, na području grada Sinja

19.10.2012

Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan, dana 19. listopada 2012. godine objavio je poziv svim zainteresiranim pravnim i fizičkim osobama  na javnu raspravu na temu korištenja obnovljivih izvora energije, sunčanih sustava, na području grada Sinja.
Javna rasprava će se održati 26. listopada 2012.g. (petak) u prostorijama Gradske vijećnice Grada Sinja, s početkom u 18:00 sati.

Tekst javnog poziva možete preuzeti ovdje.

Pročitaj više...

Isplata naknade za ogrjev korisnicima stalne pomoći sa područja Grada Sinja

18.10.2012


Dana  19. listopada 2012. godine (petak)  početi  će isplata    naknade za ogrjev korisnicima stalne pomoći sa područja Grada Sinja koji  to  pravo ostvaruju  temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb.  Sredstva u iznosu od 950,oo kuna po nositelju pomoći, osigurala je Splitsko-dalmatinska županija.
Isplata će se vršiti radnim danima u zgradi gradske uprave u Sinju (soba 37. od 9 do 11 i od 12 do 14 sati) uz predočenje osobne iskaznice (ako nositelj nije u mogućnosti doći može i netko od ukućana ali samo uz predočenje osobne iskaznice nositelja prava na pomoć).

Pročitaj više...

Raspisan natječaj za sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi na području grada Sinja za 2012. godinu

12.10.2012

Gradonačelnik Grada Sinja raspisao je natječaj za sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi na području grada Sinja za 2012. godinu.
Natječaj je objavljen na oglasnoj ploči Grada Sinja, a možete ga preuzeti i ispod ove objave.
Sve informacije mogu se dobiti u 
Upravnom odjelu za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja.
Natječaj je objavljen dana 12. listopada 2012. g., a rok za prijavu je 8 dana od dana objave.

Natječaj

Zahtjev

Obavijest o održavanju radionice Kamen u Alkarskim dvorima

11.10.2012

Turistička zajednica Grada Sinja i Kulturno umjetničko središte Sinj u suradnji sa javnom ustanovom „R.E.R.A.“ organiziraju klesarsku radionicu s ciljem promocije ručne obrade kamena i popularizacije klesarstva u Dalmaciji. Polaznike radionice informirat će se o alatima za ručnu obradu kamena, načinu rada  s nekoliko vrsta kamena, te će svi sudionici biti u mogućnosti isprobati ručnu obradu kamena  s tradicionalnim alatima i tehnikama. U okviru programa radionice predavanje na temu: “Tradicijsko graditeljstvo i gradnja u kamenu, jučer, danas i sutra“ održat će predavač prof. dr. sc. Josip Belamarić, dok će klesarsku radionicu voditi Anton Vuko. Radionica će početi okupljenjem sudionika na utvrdi  Kamičak, dok će se praktični dio provesti u Alkarskim dvorima.  Za sve sudionike radionica je  potpuno besplatna.

U privitku dostavljamo program radionice.


Subvencija kupnje udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola

09.10.2012

Ovim putem obavještavamo sve podnositelje zahtjeva za sufinanciranje kupnje obveznih udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola, kako je Socijalno vijeće Grada Sinja na svojoj 52. sjednici, održanoj 02. listopada 2012. godine donijelo Odluku da se kupnja obveznih udžbenika subvencionira:

1.)    iznosom od 300,00 kuna po učeniku za udžbenike od 1. do 4. razreda osnovne škole.
2.)    iznosom od 700,00 kuna po učeniku za udžbenike od 5. do 8. razreda osnovne škole.
3.)    iznosom od 700,00 kuna po učeniku za udžbenike od 1. do 4. razreda srednje škole.

Sredstva za subvenciju osigurana su u Proračunu Grada Sinja.
Popis osoba kojima je Socijalno vijeće odobrilo subvenciju objavljen je 09. listopada 2012. godine na oglasnoj ploči i web stranicama Grada Sinja.
Popis osoba kojima je Socijalno vijeće odobrilo subvenciju možete preuzeti ovdje.
Isplata pomoći vrši se u zgradi gradske uprave, soba 37, od srijede 10. listopada svakim radnim danom od 08:00 do 11:00 sati i od 12:00 do 15:00 sati.

Pročitaj više...

Gradonačelnik čestitao Dan neovisnosti

06.10.2012


Povodom Dana neovisnosti, koji se slavi 8. listopada u znak sjećanja na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine, jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih sveza Republike Hrvatske s bivšom državom,  svim sugrađankama i sugrađanima, u svoje osobno ime te u ime svojih suradnika i zaposlenika Gradske uprave, upućujem iskrene čestitke!

Hvala svima koji su svoje živote utkali u temelje slobodne i neovisne Republike Hrvatske!

Gradonačelnik Grada Sinja
Ivica Glavan

Obilježena 21. obljetnica osnutka 126.brigade HV-a i Dan neovisnosti

06.10.2012
Dana 6. listopada 2012. godine, Grad Sinj i Udruga veterana 126. br. HV-a,  polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave, prigodno su obilježili 21. obljetnicu od osnutka 126. br. HV-a, kao i državni praznik Dan neovisnosti. Molitvu odrješenja prevodio je sinjski župnik Fra Ante Bilokapić, dok su se prisutnima prigodnim riječima obratili brigadni general i prvi zapovjednik 126. br. HV-a Veselko Gabričević, te gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan.
Uz predstavnike Grada Sinja i  braniteljskih udruga, vijence su položili i predstavnici VAD-a, policije i političkih stranaka.
Sveta misa zahvalnica za Domovinu, poginule pripadnike 126. br. HV-a, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje održati će se u nedjelju 07. listopada u 10,00 sati.

Pročitaj više...

Obavijest o polaganju vijenaca u subotu, 6. listopada 2012.g, u 10:00 sati, u prigodi obilježavanja 21. obljetnice od osnutka 126. brigade HV-a i Dana neovisnosti

05.10.2012

  Grad Sinj i Udruga veterana 126. br. HV-a,  polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave, prigodno obilježavaju 21. obljetnicu od osnutka 126. br. HV-a. Polaganje vijenaca previđeno je za dan  06.listopada 2012. g. (subota) s početkom u 10 sati. 
Tom prilikom u okviru istog događanja, ujedno će se obilježiti i državni praznik Dan neovisnosti.
Sveta misa zahvalnica za Domovinu, poginule pripadnike 126. br. HV-a, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje održati će se u nedjelju 07. listopada u 10,00 sati.

Pročitaj više...

GRADONAČELNIK ČESTITAO SVJETSKI DAN UČITELJA

05.10.2012

U prigodi 05. listopada – Svjetskog dana učitelja, gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, uputio je čestitku svim prosvjetnim djelatnicima s područja Grada Sinja.

Tekst čestitke možete pogledati ovdje.

Pročitaj više...

Potpisan Sporazum o provedbi pripreme projekata za sufinanciranje sredstvima Strukturnih fondova EU

04.10.2012

Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode, Hrvoje Dokoza, pomoćnik ministra poljoprivrede Dražen Kurečić, generalni direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić te predstavnici 16 komunalnih poduzeća, među kojima i društvo “VODOVOD I ČISTOĆA SINJ “ d.o.o., potpisali su danas sporazum o provedbi operacije „Priprema projekata za sufinanciranje sredstvima Strukturnih fondova EU u svrhu zaštite vodnih resursa Hrvatske kroz poboljšanje sustava vodoopskrbe i integriranih sustava upravljanja otpadnim vodama“.
Sporazum je potpisan u sklopu prezentacije IPA Operativnog programa za zaštitu okoliša.

Više informacija možete pronaći u priloženom priopćenju.

Pročitaj više...

Pozivaju se poljoprivrednici da popune anketni upitnik o potrebi navodnjavanja u Sinjskom polju

03.10.2012

Grad Sinj poziva sve poljoprivrednike zainteresirane za mogućnost navodnjavanja u Sinjskom polju da dođu u gradsku upravu, u sobu 47, i popune anketni upitnik o potrebi navodnjavanja u Sinjskom polju. U popunjavanju anketnog upitnika pomoć će im pružiti stručne službe Grada Sinja.

Rezultat ove ankete pokazati će da li postoji interes za provođenje Projekta izgradnje sustava za navodnjavanje u Sinjskom polju.

Pročitaj više...

Gradonačelnik čestitao 1. listopada – Međunarodni dan starijih osoba

01.10.2012

Povodom 1. listopada – Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnik grada Sinja Ivica Glavan uputio je čestitku osobama starije životne dobi, svim umirovljenicama i umirovljenicima Grada Sinja.
Tekst čestitke možete pogledati ovdje.

Pročitaj više...

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj