Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz listopad 2013

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s Antom Delićom, vl. obrta Delić-M, Košute

31.10.2013

Dana 31. listopada 2013.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s Antom Delićem, vl. obrta Delić-M, Košute.  Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 3012 metara četvornih izgradi proizvodno-poslovnu građevinu, za proizvodnju, preradu i prodaju drveta i drvnih prerađevina.

Realizacijom projekta u prvoj fazi zaposliti će se 5 radnika, a razvijanjem i širenjem posla očekuje se dodatno zapošljavanje.

OBILJEŽAVANJE BLAGDANA SVIH SVETIH

30.10.2013

Dana 01. studenoga (petak) 2013. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti blagdan Svih svetih. Tom prigodom zapaliti će se svijeće i položiti vijenci kod središnjeg križa na groblju Sv. Frane u Sinju u 8:30 sati, te na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave u 9:00 sati.
Poziv možete preuzeti ovdje.

TEMATSKA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

29.10.2013

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Hrvoje Markulin, prof., na temelju članka 119. i 120. a. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je tematsku sjednicu Gradskog vijeća za dan 30. listopada 2013. godine (srijeda) u 16:30 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.

Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave.


Tematska sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red.

Natječaj za dodjelu studentskih stipendija u 2013./2014. akademskoj godini

25.10.2013

Dana 25. listopada 2013. godine Grad Sinj raspisao je natječaj za dodjelu studentskih stipendija u 2013/2014 akademskoj godini. Tekst natječaja i ostale akte u svezi istoga možete preuzeti ispod ove objave. Rok za podnošenje prijava je 25 dana od dana objave ove obavijesti, odnosno prijave se mogu podnijeti zaključno do 19. studenoga 2013. godine.

Zaključak o raspisivanju natječaja

Rješenje o imenovanju Komisije

Natječaj

Zaključak o utvrđivanju deficitarnih zanimanja

Obrazac prijave na natječaj

Položen kamen temeljac za novu Gradsku sportsku dvoranu

23.10.2013

 

Dana 23. listopada (srijeda) 2013. godine na lokaciji Trg Gojka Šuška u Sinju (kod Getroa), upriličena je svečanost  prigodom otvaranja radova i polaganja kamena temeljca na izgradnji objekta: Gradske sportske dvorane u Sinju.
Investitor radova je Grad Sinj, a izvođači radova su zajednica ponuditelja Cetina d.d., Sinj i Poljud Vile d.o.o., Split.
Vrijednost ukupne investicije je 12,8 milijuna kuna.

Javni pozivi za utvrđivanje Prijedloga kandidata za suce porotnike Županijskog suda u Splitu i pet sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Splitu

23.10.2013

Dana 23. listopada 2013. godine, gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof., na temelju članka 117.-122. Zakona o sudovima (NN br. 28/13.) i članka 53. Statuta Grada Sinja  (Sl. gl. Grada Sinja br. 10/09 i 02/13) objavio je javni poziv za utvrđivanje prijedloga kandidata za imenovanje sudaca porotnika Županijskog suda u Splitu, te javni poziv za utvrđivanje prijedloga kandidata za imenovanje pet  sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Splitu, koje pozive možete preuzeti ispod ove objave. Prijave se podnose u roku 8 dana od dana objave ove obavijesti.

Javni poziv suci porotnici, Županijski sud u Splitu
Javni poziv, suci porotnici za mladež, Županijski sud u Splitu

ANKETNI UPITNIK O NAMJERI KUPNJE STANA U VIŠESTAMBENOJ ZGRADI PO PROGRAMU DRUŠTVENO POTICANE STANOGRADNJE

15.10.2013

Grad Sinj nastoji osigurati svojim građanima rješavanje stambenog pitanja putem Programa poticane stanogradnje Grada Sinja. U tom smislu radi uvida u potrebe građana i boljeg planiranja Programa, provodi se Anketa o interesu građana za kupnju stana po ovom Programu. Odgovor građana pokazat će postoji li u našem gradu objektivna potreba i interes za daljnjom realizacijom Programa. Zato pozivamo sve zainteresirane za kupnju stana po ovom Programu, da ispune Anketni upitnik, te isti do 30. listopada 2013. godine dostave na adresu: Grad Sinj, Dragašev prolaz 24, poštom ili osobno u pisarnicu gradske uprave na istoj adresi s naznakom «Anketni upitnik za kupnju stana po Programu poticane stanogradnje Grada Sinja».
Posebno se ističe da ova Anketa nije podloga za konkretan odabir, odnosno izradu konkretne liste prioriteta.
Anketni obrazac može se preuzeti ispod ove objave ili u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, soba br. 47, svakog radnog dana u vremenu 8:00 – 15:00 sati.
Detaljnije informacije o Programu dostupne su na web stranicama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama: http://www.apn.hr/ .

Anketni upitnik

Natječaj za sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi na području grada Sinja za 2013. godinu

14.10.2013

Gradonačelnik Grada Sinja raspisuje Natječaj za sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi na području grada Sinja za 2013. godinu.

Isti je objavljen je na oglasnoj ploči Grada Sinja kao i na službenim internetskim stranicama Grada Sinja www.sinj.hr.

Sve informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, u sobi 47, ili na telefon: 708-626.

Natječaj je objavljen dana 14.listopada 2013.godine, a rok za prijavu je 8 dana od dana objave, odnosno do 22.listopada 2013.g.

Tekst Natječaja možete preuzeti OVDJE.

Obrazac zahtjeva možete preuzeti OVDJE.

Čestitka gradonačelnika povodom Dana neovisnosti

07.10.2013

Obilježavajući Dan neovisnosti, prisjećamo se 08.listopada 1991. godine i povijesne odluke kada je Sabor Republike Hrvatske godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih sveza Republike Hrvatske s bivšom državom. Prigoda je to za iskazivanje zahvalnosti i odavanje počasti svima onima koji su sudjelovali u obnovi samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju, a naročito onima koji su svoje živote ugradili u stvaranje slobodne i neovisne nam Hrvatske. Tim povodom, ispred Grada Sinja, u svoje osobno ime te u ime svojih suradnika i zaposlenika Gradske uprave, svim sugrađankama i sugrađanima upućujem iskrene čestitke i želim sretan Dan neovisnosti.

Gradonačelnik Grada Sinja
Ivica Glavan

Obavijest - udžbenici

07.10.2013

Ovim putem obavješćujemo sve podnositelje zahtjeva za sufinanciranje kupnje obveznih udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola, kako je Socijalno vijeće Grada Sinja na svojoj 3. sjednici donijelo Odlukuda se kupnja obveznih udžbenika sufinancira:

  1. iznosom od 300,00 kuna za obvezne udžbenike od 1. do 4. razreda osnovne škole.

  2. iznosom od 700,00 kuna za obvezne udžbenike od 5. do 8. razreda osnovne škole.

  3. iznosom od 700,00 kuna za obvezne udžbenike od 1. do 4. razreda srednje škole.

Sredstva za sufinanciranje kupnje udžbenika osigurana su u Proračunu Grada Sinja.

Popis osoba kojima je Socijalno vijeće odobrilo sufinanciranje objavljen je 07. listopada 2013. godine na oglasnoj ploči i web stranicama Grada Sinja:

Odluka udžbenici 2013.xls

Isplata pomoći obavljat će se u zgradi gradske uprave, soba br. 37. od srijede 09. listopada nadalje, svakog radnog dana od 09:00 do 11:00 sati i od 12:00 do 15:00 sati.

Napomena:

Prilikom preuzimanja pomoći potrebno je predočiti osobnu iskaznicu podnositelja zahtjeva.

OBILJEŽAVANJE 22. OBLJETNICE OD OSNUTKA 126. BRIGADE HV-a I DANA NEOVISNOSTI

04.10.2013

Grad Sinj i Udruga veterana 126. brigade HV-a,  dana 06. listopada 2013. godine (nedjelja), prigodno obilježavaju 22. obljetnicu od osnutka 126. brigade HV-a i Dan neovisnosti.
        
Poziv s  Programom obilježavanja 22. obljetnice od osnutka 126. brigade HV-a i Dana neovisnosti, možete preuzeti ispod ove objave.

Poziv-obilježavanja 22. obljetnice od osnutka 126. brigade HV-a i Dana neovisnosti


Sajam Mogućnosti

03.10.2013

Policijska uprava splitsko-dalmatinska i Grad Sinj provode preventivni program u osnovnim školama pod nazivom „Zajedno više možemo“.

Program se sastoji od više komponenti usmjerenih ka prevenciji zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima.

Dana 04. listopada (petak) 2013. godine s početkom u 10:00 sati na terenima Š.C. «Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić» u Sinju održat će se druga komponenta programa „Sajam Mogućnosti„ Radi se o događaju tijekom kojeg učenici u pratnji svoga učitelja/ice i kontakt policajca zajednički dolaze na Sajam mogućnosti, gdje im različite kulturno-umjetničke, športske i druge udruge predstavljaju svoje sadržaje kako bi ih zainteresirali da u budućnosti  izaberu neku aktivnost kojima se udruge bave te upotpunili svoje slobodno vrijeme.

Za vrijeme događanja organizirati će se zabavni program za djecu i svaka udruga će imati priliku svoje aktivnosti prezentirati na centralnom prostoru  u trajanju od maksimalno deset minuta.

Grad Sinj i PU splitsko-dalmatinska pozivaju sve zainteresirane građane grada Sinja, a posebno roditelje, da svojom nazočnošću još više doprinesu značaju ove nadasve vrijedne manifestacije.

JAVNI POZIVI ZA PREDLAGANJE JAVNIH POTREBA (SPORT, KULTURA, CIVILNO DRUŠTVO) ZA 2014. g.

01.10.2013

Dana 01. listopada 2013. godine Ured Grada Sinja, objavio je Javne pozive za predlaganje Javnih potreba u sportu Grada Sinja za 2014. godinu, za  predlaganje Javnih potreba u kulturi Grada Sinja za 2014. godinu te za predlaganje Programa javnih potreba u razvoju civilnog društva za 2014. godinu.

Rok za podnošenje prijedloga traje do 31. listopada 2013. godine, a cijeli tekst svakog javnog poziva možete pogledati ispod ove objave.

Javni poziv – sport

Javni poziv – kultura

Javni poziv – civilno društvo

IV. sjednica Gradskog vijeća

01.10.2013

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Hrvoje Markulin, prof., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 4. sjednicu Gradskog vijeća za dan 30. rujna 2013. godine (ponedjeljak) u 15:30 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.

Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave.

4. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red.pdf

Pročitaj više...

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj