Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz listopad 2015

OBILJEŽAVANJE BLAGDANA SVIH SVETIH

29.10.2015

Dana 01. studenoga (nedjelja) 2015. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti blagdan „Svih svetih“. Tom prigodom zapaliti će se svijeće i položiti vijenci kod središnjeg križa na groblju Sv. Frane u Sinju u 8:30 sati, na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u „Spomen parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata“ (ispred zgrade Gradske uprave) u 9:00 sati, te ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu u 9:30 sati.  Istog dana delegacija Grada Sinja položiti će  vijenac i zapaliti svijeće na grobu pokojnog gradonačelnika Ivice Glavana na groblju Svetog Roka u Udovičićima, kao i na grobu bivšeg gradonačelnika Nikole Tomaševića u Brnazama.

Poziv možete preuzeti ovdje.

Odabir na stručno osposobljavanje - polaznici informatičke i građevinske struke

28.10.2015

Dana 28. listopada 2015.g., v.d. Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom,  nakon provedenog javnog poziva i postupka donijela je Odluku o odabiru polaznika na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja. Odluku možete pogledati ispod ove objave.

Odluka o odabiru

Otvoren Festival obrazovanja i znanosti 2015.

26.10.2015Dana 25. listopada 2015. godine, u organizaciji udruge „Dalmatinski centar za znanost, inovacije i tehnologiju“ u Alkarskim dvorima otvoren je prvi Festival obrazovanja i znanosti. Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva  znanosti, obrazovanja i sporta RH,  a svečano ga je otvorio zamjenik ministra, gosp. Roko Andričević. Samoj svečanosti nazočili su i Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac, zamjenik gradonačelnika, Zlatko Ugrin,  rektor sveučilišta u Splitu, dr.sc. Šimun Anđelinović, prorektor prof. dr.sc. Alen Soldo, te mnogi drugi. Poslije otvaranja prvo predavanje održao je prof.dr.sc. Goran Senjanović na temu “Magični neutrino: Izazov moderne fizike“. Festival će se održavati do 30. listopada ove godine, a Program Festivala možete preuzeti ispod ove objave.

Program festivala

JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA GRADA SINJA

26.10.2015

Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, objavio je Oglas o javnoj raspravi o prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja. Tijekom javne rasprave, grafički i tekstualni dio ID PPU-a Grada Sinja bit će izložen u prostorijama Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, Sinj,  svakim radnim danom od 08,30 do 14,00 sati. Javni uvid trajat će od 27.10.2015. do 03.11.2015. godine, dok će se javno izlaganje održati dana 03.11.2015. godine (utorak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 13,00 sati. Primjedbe na Prijedlog ID PPU-a Grada Sinja mogu se dostaviti najkasnije do 03.11.2015. godine.

Oglas o javnoj raspravi ID PPU Grada Sinja

Stručno osposobljavanje – polaznici informatičke i građevinske struke

23.10.2015

Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom,  utvrdila je Pravila i način odabira kandidata polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa koji su istaknuli potpune i pravodobne prijave na javni poziv za prijem polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, objavljen 25.09.2015.g., i koji prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostave Sinj, na zadnji dan trajanja natječaja (05.10.2015.g) ispunjavaju uvjete prema programu „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“. Navedeno može pogledati ispod ove objave.

Obavijest o odabiru i postupku odabira

Pročitaj više...

Javni poziv - Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

22.10.2015

Dana 22. listopada 2015. godine, v.d. predstojnik Ureda Grada  objavio je javni poziv za prijam polaznika stručnog osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Predmetnim javnim pozivom u Gradsku upravu Grada Sinja na vrijeme od 12 mjeseci, na poslove zaštite od požara i zaštite na radu primit će se polaznik, u javnom pozivu pobliže navedene stručne spreme i struke. Primanje polaznika u Grad Sinj provodi se u okviru programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Rad i staž i prijevoz“ - Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Kandidat kojeg odabere Grad bit će predložen Zavodu. Ugovor o  stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa bit će sklopljen s onim  kandidatom čije uključenje u Program odobri Zavod, sukladno svojim pravilima.  Rok za prijavu na javni poziv iznosi 8 dana od dana objave i ističe s danom 30. listopada  2015. godine. Javni poziv objavljen je na oglasnoj ploči Grada Sinja, a može se pogledati i ispod ove objave.

Javni poziv

Održana 20. sjednica Gradskog vijeća

20.10.2015

Dana 19. listopada 2015. g. pod predsjedanjem Ivane Šabić, predsjednice Gradskog vijeća Grada Sinja, održana je 20. sjednica Gradskog vijeća. Više o održanoj sjednici možete pročitati ispod ove objave.
 
20. Sjednica Gradskog Vijeća

20. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

19.10.2015

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, Ivana Šabić, prof., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvala je 20. sjednicu Gradskog vijeća za dan 19. listopada 2015. godine (ponedjeljak) u 17:30 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .

20. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red

Obilježena 25. obljetnica osnivanja prve zračne postrojbe u RH

19.10.2015

 

Dana 17. listopada 2015. godine, u Sinju na aerodromu „Piket“ održana je 25. obljetnica osnivanja prve zračne postrojbe u Republici Hrvatskoj. Svečanost je započela  Svetom Misom i molitvom za pokojne pripadnike postrojbe i sve poginule u Domovinskom ratu koju je u Crkvi Čudotovorne Gospe Sinjske služio sinjski župnik fra Ante Bilokapić. Nakon toga, članovi obitelji poginulih branitelja, izaslanstva Ministarstva branitelja, Hrvatske kopnene vojske, Hrvatske ratne mornarice, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, županije Splitsko-dalmatinske, Grada Sinja, Aero klubovi Sinj i Split, Zajednice tehničke kulture Županije, Udruga prositeklih iz Domovinskog Rata položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika ‘Slomljeno krilo’ u zaseoku Šimci gdje su 26. siječnja 1990. godine poginula petorica pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda. Također, vijenci su položili i zapalili svijeće i u Spomen parku ispred zgrade Gradske uprave, a potom i ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana na istoimenom trgu. Na pročelju hangaru aerodroma“Piket”, djeca poginulih branitelja otkrili su spomen ploču Samostalnom zrakoplovnom vodu 4. gardijske brigade i poginulim braniteljima. Proslava i obilježavanje 25. godišnjice Hrvatskih zračnih snaga održavana je pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar- Kitarović.

Prikupljanje proizvoda za Socijalnu samoposlugu Grada Sinja

17.10.2015

 

Danas, dana 17. listopada 2015. g., na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Sinja,  Kristina Križanac i zamjenik gradonačelnika Zlatko Ugrin posjetili su prodajne centre u kojima se prikupljaju potrepštine i proizvodi za socijalnu samoposlugu Grada Sinja, te dali potporu akciji prikupljanja pomoći  kao i volonterima koji su se nesebično uključili u istu. Isto tako na licu mjesta pozvali su sugrađane da se priključe i u što većem broju odazovu ovoj hvalevrijednoj akciji, kako bi se pomoglo potrebitima - socijalno ugroženim pojedinicima i obiteljima.

Podsjećamo, Grad Sinj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i Udrugom SRMA pokrenuo je inicijativu za osnivanje socijalne samoposluge koja će, kako je planirano, početi s radom u mjesecu studenom 2015. godine, u prostorima Gradskog društva Crvenog križa u Sinju.

Natječaj za dodjelu studentskih stipendija u 2015./2016. akademskoj godini

16.10.2015

Dana 16. listopada 2015. godine Grad Sinj raspisao je natječaj za  dodjelu studentskih stipendija u 2015./2016. akademskoj godini. Tekst natječaja i ostale akte u svezi istoga možete preuzeti ispod ove objave. Rok za podnošenje prijava otvoren je zaključno do 13. studenoga 2015. godine.

Zaključak o raspisivanju natječaja

Rješenje o imenovanju Komisije

Natječaj

Obrazac prijave na natječaj

Ministarstvo branitelja predstavilo projekt budućeg Veteranskog centra Sinj

16.10.2015U srijedu 14.10.2015.g,  u prepunom prostoru Alkarskih dvora u Sinju,  svečano je predstavljen projekt  Uspostava veteranskih centara u RH pod nazivom “Veteranski centar u Sinju”. Događaju je prisustvovala je zamjenica ministra branitelja RH Vesna Nađ, saborski zastupnici Franko Vidović i Zdravko Ronko te obnašateljica dužnosti gradonačelnika grada Sinja, Kristina Križanac.  Prigodnim riječima obratili su se također i voditeljica projekta Mihaela Marić, psihijatar u Klinici za psihijatriju KBC Split Goran Pavela, vanjski suradnik na projektu Zvonimir Kalčik, te arhitektica Dina Rajković. Veteranski centar u Sinju gradit će na prostoru bivše vojarne Ivaniš Nelipić, a sredstva za njegovu izgradnju osigurana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija”, čime su hrvatski branitelji po prvi put prepoznati kao posebna društvena skupina u jednom od strateških dokumenata Europske unije. (više …)

Prikupljanje proizvoda za Socijalnu samoposlugu Grada Sinja

16.10.2015

Grad Sinj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i Udrugom SRMA pokrenuo je inicijativu za osnivanje socijalne samoposluge koja će, kako je planirano, početi s radom u mjesecu studenom 2015. godine, u prostorima Gradskog društva Crvenog križa u Sinju. Kao partneri javile su se brojne udruge, ustanove i poduzeća koja su izrazila spremnost da sudjeluju u prikupljanju proizvoda namijenjenih podjeli najpotrebnijima u socijalnoj samoposluzi, bilo volonterskim radom, bilo donacijama ili postavljanjem socijalnih košara u svojim prodavaonicama. Kako je 17. listopada (subota) - Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, u prodajnim centrima Tommy, Kaufland i Super Konzum, dana 16. i 17. listopada 2015. godine, zajedno s partnerima, organizira se akcija prikupljanja 5 vrsta nerabljenih proizvoda: prehrambeni proizvodi, higijenski proizvodi, kućanske potrepštine, proizvodi za bebe i školski pribor.

U tom smislu pozivaju se sugrađani kao i pravne osobe da se uključe u ovu humanitarnu i hvalevrijednu akciju kako bi se pomoglo socijalno najugroženijim pojedincima i obiteljima s područja Grada Sinja.

Predstavljanje Projekta „Veteranski centar u Sinju“

13.10.2015

U organizaciji Ministarstva branitelja Republike Hrvatske i Grada Sinja, dana 14. listopada 2015. godine (srijeda) u prostoru Alkarskih dvora u Sinju, Put Petrovca 12, Sinj, s početkom u 13:00 sati, održati će se predstavljanje Projekta uspostave veteranskih centara u RH – „Veteranski centar u Sinju“.  Prigodnim riječima, projekt će predstaviti: gđa. Mihaela Marić, voditeljica Projekta, g. Goran Pavela, psihijatar u Klinici za psihijatriju KBC Split, g. Zvonimir Kalčik, vanjski suradnik na Projektu, gđa. Dina Rajković, arhitekt, gđa. Kristina Križanac, obnašateljica dužnosti gradonačelnika grada Sinja i g. Predrag Matić, ministar branitelja. Nakon predstavljanja programa predviđeno je davanje izjava za medije. Osim u Sinju, Ministarstvo branitelja planira izgradnju veteranskih centara i u Petrinji, Šibeniku i Daruvaru, za što je, putem Europskog fonda za regionalni razvoj, osigurano sveukupno 20 milijuna eura.

Sufinanciranje kupnje udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području Grada Sinja

12.10.2015

Obavještavaju se podnositelji zahtjeva za pomoć za sufinanciranje kupnje obveznih udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području Grada Sinja, koji su, Odlukom Socijalnog vijeća Grada Sinja, ostvarili pravo na sufinanciranje, da će dana 13. listopada 2015. godine započeti isplata ove pomoći u slijedećim iznosima: 300,00 kuna po učeniku za obvezne udžbenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, 500,00 kuna po učeniku za obvezne udžbenike od 5. do 8. razreda osnovne škole i 700,00 kuna po učeniku za obvezne udžbenike od 1. do 4. razreda srednje škole. Isplata će se vršiti u zgradi gradske uprave, soba 37, od 09-11 sati i od 12-14 sati uz predočenje osobne iskaznice podnositelja zahtjeva. Sredstva za sufinanciranje kupnje obveznih udžbenika osigurana su u Proračunu Grada Sinja. Popis osoba kojima je Socijalno vijeće odobrilo pomoć, objavljen je na oglasnoj ploči i web stranicama Grada Sinja, a možete ga preuzeti ispod ove objave.

Popis korisnika

Čestitka povodom Dana neovisnosti

07.10.2015Obilježavajući Dan neovisnosti, prisjećamo se 08. listopada 1991. godine i povijesne odluke kada je Sabor Republike Hrvatske godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih sveza Republike Hrvatske s bivšom državom. Prigoda je to za iskazivanje zahvalnosti i odavanje počasti svima koji su sudjelovali u obnovi samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju, a naročito onima koji su svoje živote utkali u temelje slobodne i neovisne nam Hrvatske.
Želeći da svi zajedno i dalje radimo na dobrobit našeg Grada i Domovine, svim sugrađankama i sugrađanima upućujemo iskrene čestitke i želimo sretan Dan neovisnosti!

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Kristina Križanac
Zamjenik gradonačelnika,  Zlatko Ugrin
Predsjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, Ivana Šabić

Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru

07.10.2015

Predsjednica Republike Hrvatske je dana 05. listopada 2015. godine donijela Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Prema istoj Odluci izbori će se održati 08. studenoga 2015. godine. Objava biračima, KLASA: 013-01/15-01/52, URBROJ: 515-03-01-02/1-15-2 od 06. listopada 2015. godine, kojom se obavještavaju birači o mogućnosti, vremenu i načinu pregleda, dopune i ispravka podataka upisanih u Registar birača, može se preuzeti ispod ovog teksta.

OBJAVA BIRAČIMA, Hrvatski sabor

Obilježena 24. obljetnica 126. brigade HV-a i Dan neovisnosti

06.10.2015

  

Dana 06. listopada 2015. g. polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Spomen parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Sinju, danas je obilježena 24. obljetnica osnutka 126. brigade HV-a te Dan neovisnosti RH koji se slavi 8. listopada. U Spomen parku ispred zgrade Gradske uprave, a potom i ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana na istoimenom trgu, vijence su položili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradova Sinja, Trilja i Vrlike,  općina Hrvace i Otoka, VAD-a, Županije splitsko-dalmatinske, političkih stranaka i klubova u Gradskom vijeću grada Sinja. Prisutnima se prigodno obratio Veselko Gabričević, Brigadni general u miru, koji se posebno zahvalio pripadnicima postrojbe, njihovim obiteljima i svima koji su bili dio ove brigade. Obnašateljica dužnosti Gradonačelnika Grada Sinja Kristina Križanac također je izrazila poštovanje poginulim pripadnicima postrojbe i njihovim obiteljima te u prigodi ovog dana čestitala Dan neovisnosti koji se obilježava 8. listopada. Molitvu odrješenja za sve koji su živote dali u obrani Domovine predvodio je fra Antonio Mravak. U četvrtak u 10 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se misa za Domovinu i sve poginule branitelje.

OBILJEŽAVANJE 24. OBLJETNICE OD OSNUTKA 126. BRIGADE HV-a I DANA NEOVISNOSTI

02.10.2015

Grad Sinj i Udruga veterana 126. brigade HV-a,  dana 06. listopada 2015. godine (utorak), prigodno obilježavaju 24. obljetnicu od osnutka 126. brigade HV-a i državni blagdan Dan neovisnosti. Poziv s  Programom obilježavanja 24. obljetnice od osnutka 126. brigade HV-a i Dana neovisnosti, možete preuzeti ispod ove objave.

Poziv i program obilježavanja

JAVNI POZIVI ZA PREDLAGANJE JAVNIH POTREBA (SPORT, KULTURA, CIVILNO DRUŠTVO) ZA 2016. g.

01.10.2015

Dana 01. listopada 2015. godine Ured Grada Sinja, objavio je Javne pozive za predlaganje Javnih potreba u sportu Grada Sinja za 2016. godinu, za  predlaganje Javnih potreba u kulturi Grada Sinja za 2016. godinu te za predlaganje Programa javnih potreba u razvoju civilnog društva za 2016. godinu. Rok za podnošenje prijedloga traje do 31. listopada 2015. godine, a cijeli tekst svakog javnog poziva možete pogledati ispod ove objave,  ujedno i preuzeti obrasce za prijavu.


Javni poziv – sport

Javni poziv – kultura

Javni poziv – socijalna skrb i civilno društvo

Prijavnica – kultura i sport

Prijavnica – socijalna skrb i civilno društvo

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj