Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz listopad 2017

6. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

31.10.2017

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Joško Kontić, dipl.nov., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 6. sjednicu Gradskog vijeća za dan 06. studenoga 2017. godine (ponedjeljak) u 17:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .
Sve predložene točke  za 6. sjednicu GV, možete pogledati na slijedećem linku:

6. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red

OBILJEŽAVANJE BLAGDANA SVIH SVETIH

30.10.2017

Dana 01. studenoga (srijeda) 2017. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti blagdan „Svih svetih“. Tom prigodom zapaliti će se svijeće i položiti vijenci kod Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u Sinju u 8:30 sati, na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u „Spomen parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata“ (ispred zgrade Gradske uprave) u 9:00 sati, te ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu u 9:30 sati.
Istog dana delegacija Grada Sinja položiti će  vijenac i zapaliti svijeće na grobu pokojnog gradonačelnika Ivice Glavana na groblju Svetog Roka u Udovičićima, kao i na grobu bivšeg gradonačelnika Nikole Tomaševića u Brnazama.

Poziv možete preuzeti ovdje.

Zaključeni novi predugovori o kupoprodaji nekretnine na području GZK- Sinj

27.10.2017Dana 27. listopada 2017. godine gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac, zaključila je predugovore o kupoprodaji nekretnina na području Gospodarske zone Kukuzovac- Sinj s trgovačkim društvima NEIR d.o.o. Split i Antom Vitićem vl. obrta MESNICE VITIĆ, Sinj.

Tvrtka NEIR d.o.o., Split bavi se restauracijom kamena te građevinskim sanacijama kulturnih dobara. Investitor je već u postupku izgradnje i uređenja restauratorske radione za potrebe svoje djelatnosti na Gospodarskoj zoni Kukuzovac, a kupnjom zemljišne čestice veličine 2977 metara četvornih će investiciju i projekt povećati i proširiti, te prilagoditi potrebama društva i cjelokupne investicije.

Obrt MESNICE VITIĆ, vl. Ante Vitić, Sinj specijalizirana je za obradu i prodaju mesa. Investitor namjerava na čestici zemljišta veličine 3506 metara četvornih na Gospodarskoj zoni Kukuzovac - Sinj izgraditi klaonicu i pogon za preradu mesa, koja će pridonijeti daljnjem razvijanju poslovanja i proširenju djelatnosti.

Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za ostvarivanje poticaja za zapošljavanje na području Grada Sinja

27.10.2017

Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava za poticaj za zapošljavanje na području Grada Sinja. Korisnici sredstava su poslodavci koji zapošljavaju nezaposlene osobe i nezaposlene osobe koje se samozapošljavaju na području Grada Sinja. Tekst Javnog poziva i prateća dokumentacija se može  preuzeti ispod ove objave.   Zahtjevi se mogu podnositi najkasnije 15 dana od dana ove objave, odnosno do 11. studenog 2017. godine.

Javni poziv

Odluka o načinu ostvarivanja poticaja za zapošljavanje

Zahtjev – obrazac

NATJEČAJ ZA OSTVARIVANJE POTPORE INVESTICIJSKIM PROJEKTIMA GOSPODARSKIH SUBJEKATA NA PODRUČJU GRADA SINJA PUTEM SUBVENCIONIRANJA KAMATE NA KREDITE

27.10.2017

Grad Sinj je objavio Natječaj za ostvarivanje potpore investicijskim projektima gospodarskih subjekata na području Grada Sinja putem subvencioniranja kamate na kredite.  Prijave se mogu podnositi najkasnije 15 dana od dana ove objave, odnosno do 11. studenog 2017. godine. Tekst Natječaja i prijavni obrazac možete preuzeti ispod ove objave.
 
Natječaj

Prijavni obrazac

Dalmatinska zagora jedna od najuspješnijih destinacija ruralnog turizma

26.10.2017

 
Medu finalistima u sklopu Dana hrvatskog turizma u kategoriji - Destinacija godine, najuspješnija destinacija ruralnog turizma, našla se i Dalmatinska zagora koja obuhvaća Sinj, Trilj, Imotski, Vrgorac, Vrliku i Dugopolje. Prvu nagradu osvojila je destinacija Baranja, a Dalmatinska zagora osvojila je treće mjesto. Na jučerašnjoj dodjeli nagrada u Malom Lošinju ispred destinacije Dalmatinska zagora nagradu je preuzela sinjska gradonačelnica Kristina Križanac u pratnji vrgoračkog gradonačelnika Ante Pranjića. Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo sto je Dalmatinska zagora prepoznata kao nova turistička ponuda u smjeru razvoja ruralnog turizma koji se izuzetno dobro nadopunjuje na turizam Jadranske obale, te je naglasila važnost objedinjavanja turističke ponude ruralnih područja.

Pročitaj više...

Sastanak na temu realizacije projekta izgradnje „Spomen prostora poginulim braniteljima Domovinskog rata Cetinske krajine“

25.10.2017

 
Dana 25. listopada 2017. godine u uredu gradonačelnice Grada Sinja,Kristine Križanac,  održan je radni sastanak na temu realizacije projekta izgradnje „Spomen prostora poginulim braniteljima Domovinskog rata Cetinske krajine“. Sastanku su nazočili predstavnici jedinica lokalne samouprave s područja bivše Općine Sinj, Ministarstva hrvatskih branitelja RH, Splitsko-dalmatinske županije, Viteškog alkarskog društva-Sinj i braniteljskih udruga.  Sudionici sastanka usuglasili su se o važnosti i  potrebi izgradnje „Spomen prostora poginulim braniteljima Domovinskog rata Cetinske krajine“ te spremnosti da zajednički financiraju taj projekt. U tom smislu zaključeno je da se u prvoj fazi pokrene postupak dobivanja rješenja unutarnjeg uređenje spomen prostora u postupku arhitektonskog natječaja, kako bi projekt mogao biti apliciran i prema Ministarstvu branitelja RH, a zatim nastavi i s ostalim aktivnostima na realizaciji projekta.

Objava II Izmjena i dopuna Proračuna Grada Sinja za 2017. godinu

20.10.2017

Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 5. sjednici održanoj 09.  listopada 2017. godine, donijelo je II. Izmjene i dopune Proračuna Grada Sinja za 2017. godinu. Grad Sinj uvažavajući načelo transparentnosti, Zakon o proračunu (čl. 12.) koji propisuje da lokalne jedinice moraju u službenom glasilu, odnosno na mrežnim stanicima objaviti: proračun i proračunske projekcije, odluku o privremenom financiranju, izmjene i dopune proračuna, godišnji i polugodišnji izvještaj o izvršenju te godišnje financijske izvještaje, objavljuje II. Izmjene i dopune Proračuna Grada Sinja za 2017. godinu.
 
II. Izmjene i dopune  Proračuna Grada Sinja za 2017. godinu možete preuzeti ovdje

Javna rasprava

19.10.2017

Splitsko dalmatinska županija, Upravni odjel za komunalne poslove, komunalnu infrastrukturu i zaštitu okoliša, oglašavaju javnu raspravu o Stručnoj podlogi za ishođenje okolišne dozvole za postojeće postrojenje odlagalište otpada Mojanka na području grada Sinja.

Tekst javne rasprave možete preuzeti ovdje.

Poništen natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta Sinj

19.10.2017

Odlukom od dana 18. listopada 2017. godine, Natječajno povjerenstvo za raspisivanje natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta – Sinj poništilo je natječaj (od 18.08.2017.g.) za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta Sinj,  jedan izvršitelj/ica, na puno radno vrijeme.

Odluka o poništenju natječaja

Imenovani ravnatelj i zamjenik ravnatelja JVP Grada Sinja

18.10.2017

Gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac, nakon provedenog javnog natječaja i postupka odabira, na prijedlog Upravnog vijeća dana 13. listopada 2017. godine  donijela je Odluku  o imenovanju Stipe Ančića za  ravnatelja (zapovjednika) Javne vatrogasne postrojbe Grada Sinja, a Sašu Vukovića za  zamjenika ravnatelja (zapovjednika). Ravnatelj i zamjenik imenovani su na mandat od četiri godine.

Izvješće o visini troškova lokalnih izbora i načinu njihova korištenja

18.10.2017

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja, nakon provedenih lokalnih izbora koji su se održali u svibnju i lipnju ove godine,  objavilo je  Izvješće o visini troškova lokalnih izbora  i načinu njihova korištenja. Izvješće možete pogledati ispod ove objave.

Izvješće

Otvoren 8. Festival znanosti Sinj - 2017.

17.10.2017Dana 16. listopada 2017. g., u organizaciji udruge „Znanost i Alka“ u prepunoj dvorani Alkarskih dvora otvoren je 8. Festival znanosti - Sinj. Festival se uz potporu Grada Sinja, Ministarstva znanosti i obrazovanja i županije Splitsko dalmatinske održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, a svečano ga je otvorila izaslanica predsjednice RH, gđa. Renata Margaretić Urlić. Uvodno su se prisutnima obratili predsjednik Organizacijskog odbora, Mislav Cvitković, izaslanik župana Tomislav Đonlić, pročelnik UO za društvene djelatnosti i gradonačelnica grada Sinja, Kristina Križanac. Zaželjevši svima dobrodošlicu u Grad Sinj, gradonačelnica Križanac je međuostalim kazala: ‘Ovaj Festival je dokazao da ima budućnost, jer evo dugi niz godina se održava se u našem gradu i naravno da staje uz bok velikim gradovima. Ovo je za grad Sinj jedna velika stvar i svi zapravo želimo dokazati kako jedino znanjem imamo budućnost’. Poslije otvaranja prvo predavanje održao je prof. dr. znanosti Ivan Đikić. Prof. Đikić je govorio o tumorima, bakterijama, obrazovanju i tome što trebamo napraviti da bi obrazovanje bilo kreativno i atraktivno mladima, a kraj predavanja posvetio je jednoj ozbiljnoj temi – odlasku mladih i obitelji iz Hrvatske. Nakon predavanja prof. dr. sc. Guya Paića održala se tribina i okrugli stol ‘Reforma obrazovanja – reforma budućnosti ili prošlosti?’, na kojem se raspravljalo o ciljevima, sredstvima, kvaliteti postojeće i zamislima buduće reforme obrazovanja. Festival znanosti Sinj 2017. nastavlja se prema programu koji je prethodno objavljen, a može se pronaći i na stranici www.fzsinj.org

Isplata naknade za ogrjev korisnicima zajamčene minimalne naknade

17.10.2017

Dana 18. listopada 2017. godine (srijeda) počinje isplata naknade za ogrjev korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja Grada Sinja, koji se griju na drva. Sredstva u iznosu od 950,00 kuna po korisniku (samac ili kućanstvo), osigurala je Splitsko-dalmatinska županija. Isplata će se vršiti uz obvezno predočenje osobne iskaznice nositelja prava na pomoć, u zgradi Gradskog društva Crvenog križa Sinj, Miljenka Buljana 37, dana 18. listopada (srijeda) od 10-14 sati, a ostalih dana od 09:00 do 14:00 sati.

Natječaj za dodjelu studentskih stipendija u 2017./2018. akademskoj godini

16.10.2017

Dana 16. listopada 2017. godine Grad Sinj raspisao je natječaj za  dodjelu studentskih stipendija u 2017./2018. akademskoj godini. Tekst natječaja i ostale akte u svezi istoga možete preuzeti ispod ove objave. Rok za podnošenje prijava otvoren je zaključno do 17. studenoga 2017. godine.
 
Zaključak o raspisivanju natječaja

Natječaj

Obrazac prijave na natječaj

8. Festival znanosti Sinj 2017.

16.10.2017

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, gđe. Kolinde Grabar Kitarović te uz potporu Grada Sinja i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Sinju od  16. do 21. listopada 2017. godine, u prostoru Alkarskih dvora održati će se osmi po redu Festival znanosti Sinj 2017. godine. Svečanost otvorenja održati će se 16. listopada 2017.g. u Alkarskim dvorima s početkom u   17:30 sati.
Ovaj događaj je od iznimne važnosti za Grad Sinj, jer mladima Sinja ali i svim zainteresiranima, na zanimljiv način približava dosege znanosti i njezinu važnost u svakom društvu koje teži napretku. Program Festivala možete preuzeti ispod ove objave.

Program

Gradonačelnica Kristina Križanac primila Sinjske mažoretkinje

13.10.2017

U Gradskoj vijećnici gradonačelnica Sinja Kristina Križanac danas je upriličila prijam za Sinjske mažoretkinje, koje su još jednom postale europske prvakinje.
Uz gradonačelnicu i mažoretkinje prijemu su nazočili dogradonačelnici Zlatko Ugrin i Denis Glavan te djelatnik Gradske uprave Željko Sesardić. Sinjske mažoretkinje su se po 13. put otkada postoje i 10. put zaredom okitile titulom europskih prvakinja. Na Europskom prvenstvu u nizozemskom gradu Almereu postale su prvakinje Europe u kategorijama Paradna grupa seniori i Tradicionalni mažoret juniori.
U ime Grada Sinja, gradonačelnica Križanac voditeljici i trenerici Vesni Samardžić i mažoretkinjama je dodijelila 5 tisuća kuna kao nagradu za uspjeh te obećala kako će se truditi u budućnosti još više pomagati rad Sinjskih mažoretkinja, u skladu s mogućnostima Grada.
Prisutnim mažoretkinjama zamjenik gradonačelnice Denis Glavan uručio je ruže, a voditeljica mažoretkinja gradonačelnici je za uspomenu na ovaj dan poklonila suvenir – tradicionalnu nizozemsku klompu.

Prijam Sinjskih mažoretkinja nakon uspjeha na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj

12.10.2017

Dana 13. listopada 2017. godine (petak) u Gradskoj vijećnici s početkom u 10:00 sati gradonačelnica Kristina Križanac priredit će svečani prijem za Sinjske mažoretkinje koje su na Europskom prvenstvu u nizozemskom gradu Almereu, postale prvakinje Europe u kategorijama Paradna grupa seniori i Tradicionalni mažoret juniori, uz zapažene nastupe i u ostalim kategorijama u kojima su nastupile, te im, uz čestitke za postignute rezultate, uručiti prigodne nagrade.

Čestitka povodom Dana neovisnosti

08.10.2017Obilježavajući Dan neovisnosti, prisjećamo se 08.listopada 1991. godine i povijesne odluke kada je Sabor Republike Hrvatske godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih sveza Republike Hrvatske s bivšom državom. Prigoda je to za iskazivanje zahvalnosti i odavanje počasti svima koji su sudjelovali u obnovi samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju, a naročito onima koji su svoje živote utkali u temelje slobodne i neovisne nam Hrvatske.
Želeći da svi zajedno i dalje radimo na dobrobit našeg Grada i Domovine, svim sugrađankama i sugrađanima upućujemo iskrene čestitke i želimo sretan Dan neovisnosti!

Gradonačelnica, Kristina Križanac

Zamjenici gradonačelnika, Denis Glavan i Zlatko Ugrin

Obilježena obljetnica osnutka 126. brigade i Dan neovisnosti

06.10.2017Danas, 06. listopada 2017.,  u organizaciji Udruge ‘Veterani 126. brigade Sinj’ i Grada Sinja obilježena je 26. godišnjica od osnutka brigade i Dan neovisnosti Republike Hrvatske.
Kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Spomen parku hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće za poginule i preminule pripadnike 126. brigade, kao i za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Vijence su položila izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, Županije Splitsko-dalmatinske, gradova Sinja, Trilja i Vrlike, udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja cetinskog kraja, VAD-a, GO HDZ-a Sinj i MOST-a nezavisnih lista.
Molitvu odrješenja za poginule branitelje predvodio je sinjski župnik fra Perica Maslać. Prisutnima se obratio brigadni general u miru Veselko Gabričević istaknuvši kako se stalno treba isticati vrijednosti obrambenog Domovinskog rata, jer nikakav građanski rat nije ovdje bio, kako se sada ističe iz Srbije. Samo je jedna istina – Hrvatska se branila.
Čestitajući dan 126. brigade, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban istaknuo je odlučnost hrvatskih branitelja u obrani Domovine i stvaranju njene neovisnosti.
U ime Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra Tome Medveda čestitku za ovu obljetnicu okupljenima i pripadnicima 126. brigade uputio je državni tajnik Ivan Vukić-Niper koji je istaknuo kako Vlada RH i resorno ministarstvo neće odstupiti ni milimetra kada je u pitanju dignitet Domovinskog rata i primjena novog Zakona o hrvatskim braniteljima.
Nakon pozdravnih govora pročitana je čestitka sinjske izvršne vlasti i Gradskog vijeća Grada Sinja u prigodi 26. obljetnice od osnutka 126. Brigade HV-a i Dana neovisnosti RH. Vijenci i svijeće potom su položeni kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

OBILJEŽAVANJE 26. OBLJETNICE OD OSNUTKA 126. BRIGADE HV-a I DANA NEOVISNOSTI

05.10.2017

Udruga veterana 126. brigade HV-a i Grad Sinj,  dana 06. listopada 2017. godine (petak), prigodno obilježavaju 26. obljetnicu od osnutka 126. brigade HV-a i državni blagdan Dan neovisnosti. Poziv s  Programom obilježavanja 26. obljetnice od osnutka 126. brigade HV-a i Dana neovisnosti, možete preuzeti ispod ove objave.
 
Poziv i program obilježavanja

Podaci o ugovorima koje je Grad Sinj sklopio u razdoblju od I.- IX. mjeseca 2017. godine

03.10.2017

Podaci o ugovorima koje je Grad Sinj sklopio u razdoblju od  I.- IX. mjeseca 2017. godine, a koje možete pogledati ispod ove objave,  objavljuju se sukladno Akcijskom planu za 2015. i 2016. godinu uz Strategiju suzbijanja korupcije za razdoblje od 2015. do 2020. godine, kojim je predviđena mjera „Jačanje transparentnosti rada i odlučivanja tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravnih osoba koje osnivaju (agencije, škole i druge ustanove)“ (mjera br.16.)
Mjeru Akcijskog plana provodi Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske.

Podatke o ugovorima koje je Grad Sinj sklopio u razdoblju od  I.- IX. mjeseca 2017. godine možete pruzeti ovdje.

Obavijest o objavi Javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Grada Sinja i njihovih zamjenika

03.10.2017

Gradsko vijeće Grada Sinja objavljuje Javni poziv za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Grada Sinja i njihovih zamjenika. Savjet mladih je savjetodavno tijelo Grada Sinja koje se osniva u cilju promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini.  Prijedlozi ovlaštenih predlagatelja podnose se u pisanom obliku Odboru za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Sinja u roku od 15 dana od dana objave Javnog poziva na web stranicama Grada Sinja  (www.sinj.hr)  i na oglasnoj ploči Grada Sinja na propisanim obrascima koji čine sastavni dio ovog Javnog poziva, na adresu: Grad Sinj, Odbor za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Sinja, putem Ureda Grada - Pisarnica, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj, s naznakom „Prijedlog kandidata za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Sinja“ najkasnije do 18. listopada 2017. godine.
Sve dodatne obavijesti u svezi ovog javnog poziva mogu se dobiti u Gradskoj upravi Grada Sinja, Ured Grada 021/708-631. 
                                     
Javni poziv

Obrazac 1

Obrazac 2

Obrazac 3

Obrazac 4

Gradonačelnica nagradila najuspješnije učenike

02.10.2017Gradonačelnica Kristina Križanac danas, 02. listopada 2017. godine, u svom uredu primila je učenike osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području Grada Sinja i njihove mentore, koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima u 2016./2017. godini. Uz čestitke za postignute rezultate gradonačelnica Križanac učenicima i njihovim mentorima uručila je novčane nagrade. Učenici su nagrađeni s po 1.000 kuna, a njihovi mentori po 500 kuna.Dobitnici nagrada su:
Jelena Buljan, učenica SSŠ bana Josipa Jelačića u Sinju za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti, mentor Stjepan Marković, prof.
Branimir Župić, učenik Srednje glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu za osvojeno prvo mjesto na regionalnom natjecanju, disciplina glasovir, mentor Kosovka Čudina, prof.
Nikola Poljak, učenik Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz geografije, mentor Zoran Samardžić, prof.
Suzana Mandac, učenica Osnovne škole fra Pavla Vučkovića u Sinju za osvojeno prvo mjesto županijskom natjecanju, susretu i smotri LiDraNo 2017., mentor Helena Budimir, prof.
Gradonačelnica je s ponosom u ime Grada Sinja uputila čestitke učenicima i njihovim mentorima, te naglasila kako se nada da će uspjeh ovih učenika i mentora biti dodatna motivacija njihovim kolegama kako bi sljedeće godine imali još veći broj nagrađenih.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj