Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz studeni 2014

Predstavnici UHBDDR Sinj uručili predstavnicima Grada spomen ploču 'Spomen park hrvatskih branitelja Domovinskog rata'

26.11.2014

     

Predstavnici Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, Ogranak Sinj, na čelu s predsjednikom udruge Antom Smoljom, na današnjem sastanku uručili su zamjeniku gradonačelnika Zlatku Ugrinu, mramornu spomen ploču sa ugraviranim hrvatskim grbom i natpisom 'Spomen park hrvatskih branitelja Domovinskog rata'. Isti su iskazali zahvalnost gradonačelniku Ivici Glavanu, što je međuostalim pridonio konkretizaciji i rješavanju njihovih te inicijativa drugih braniteljskih udruga o imenovanju Vukovarske ulice i Spomen parka, a koje inicijative datiraju već skoro 12 godina. Zamjenik gradonačelnika Zlatko Ugrin zahvalio je na uručenoj spomen ploči, te kazao kako se nada  da će na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 01. prosinca i formalno biti usvojena predmetna odluka, a da će se zatim  u dogovoru s braniteljskim udrugama pronaći najbolji način kako bi se dostojno i prigodno postavila predmetna spomen ploča i oznaka Vukovarske ulice u Gradu Sinju.

Grad Sinj uz pomoć sredstava sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti nabavio novo specijalno komunalno vozilo - “Čistilicu”

25.11.2014

     

Grad Sinj uz pomoć sredstava sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti nabavio je novo specijalno komunalno vozilo – “ČISTILICU”. Naime, temeljem odluke Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o neposrednom sufinanciranju nabave specijalnog komunalnog vozila, a nakon provedenog postupka javne nabave i sklopljenog ugovora s najpovoljnijim ponuditeljem, vozilo je danas dostavljeno u komunalno društvo Čistoću Cetinske krajine d.o.o., Sinj. Fond će nabavu specijalnog komunalnog vozila  sufinancirati u visini od 60% vrijednosti vozila. Navedeno će zasigurno doprinijeti da  gradske ulice ubuduće budu još  čistije i ljepše.

Pročitaj više...

Udruga Srma u suradnji s Gradom Sinjem provodi projekt 'Cjeloživotno volontiranje za razvoj Cetinske krajine'

25.11.2014

Od kolovoza 2014.g. do kraja srpnja 2015. g., Udruga „Srma“ provodi projekt 'Cjeloživotno volontiranje za razvoj Cetinske krajine' u partnerstvu s Gradom Sinjem i Općinom Otok, te uz financijsku podršku donatora – Ministarstva socijalne politike i mladih. Cilj ovog programa je promoviranje i razvoj volonterstva na području Cetinske krajine s naglaskom na povećanje broja građana uključenih u volonterske aktivnosti lokalnih organizatora volontiranja i unaprjeđenje partnerskih odnosa između organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave. (više …)

Isplata naknade za ogrjev korisnicima zajamčene minimalne naknade

24.11.2014

Dana 25. studenoga 2014. godine (utorak) počinje isplata naknade za ogrjev korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja Grada Sinja, koji  se griju na drva. Sredstva u iznosu od 950,00 kuna po korisniku, osigurala je Županija Splitsko-dalmatinska. Isplata će se vršiti putem tekućih računa korisnika. Za korisnike koji nemaju otvoren tekući račun isplata će se vršiti u prostorijama Gradskog društva Crvenog Križa Sinj, radnim danom od 09:00 do 14:00 sati uz obvezno predočenje osobne iskaznice nositelja prava na pomoć.

Grad Sinj na visokom 28. mjestu transparentnosti jedinica lokalne samouprave

20.11.2014

GONG i Udruga gradova proveli su treći put zaredom istraživanje transparentnosti i odgovornosti svih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj. Istraživanje je provedeno u razdoblju od kraja lipnja do početka listopada 2014. godine. Između 576 jedinica lokalne samouprave, Sinj je zauzeo visoko 28. mjesto, što je napredak za petnaest mjesta u odnosu na posljednje istraživanje provedeno u travnju 2012. godine. Rezultati se temelje na pregledu službenih internetskih stranica, uvidu u Poslovnike i Statute, anketnom upitniku, zahtjevu za pristupom informacijama te telefonskom pozivu na centralu gradova, općina i županija. Grad Sinj prema LOTUS – 2014 rang listi spada u kategoriju transparentnih gradova i općina a u narednom periodu učiniti će se dodatni napori kako bi Sinj stekao status izrazito transparentnog grada.

Rang lista – Lotus 2014.g

Delegacija Grada Sinja u Vukovaru

19.11.2014

                       

Delegacija Grada Sinja koju su predstavljali dogradonačelnik Zlatko Ugrin, predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Markulin, v.d. predstojnik Ureda Grada Igor Vidalina i gradski vijećnik Dujo Maleš prisustvovali su obilježavanju 23. obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu – Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2014., koja se ove godine održavala pod sloganom 'Vukovar – mjesto posebnog pijeteta'. Delegacija je prisustvovala memorijalnom programu koji je otpočeo u Općoj bolnici Vukovar i  nastavio se „Kolonom sjećanja“ (Križni put) prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, gdje su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast žrtvama vukovarske tragedije.

Grad Sinj sudionik 6. godišnjeg susreta gradonačelnika i poduzetnika

17.11.2014

      

Grad Sinj kojeg je predstavljao dogradonačelnik Zlatko Ugrin, sudjelovao je na konferenciji 48 sati – 6. godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika koji se održao u Šibeniku od 12. – 14. studenog 2014. Dva intenzivna dana konferencije pokušala su ponuditi rješenja o tome kako unaprijediti suradnju gospodarstva i jedinica lokalne uprave, konkurentnost gradova, pospješiti upravljanje i privući investicije. Cilj ove konferencije jest kroz dijalog i razmjenu iskustava gradonačelnika i poduzetnika, raspraviti na koji način gradovi mogu pomoći u stvaranju poduzetničke klime, te kako poduzetnici mogu potaknuti razvoj lokalne zajednice. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić na drugom dijelu Liderove konferencije 48 sati nastojao je pojasniti poziciju lokalne samouprave u predstojećim poreznim reformama te mjere kroz koje bi država bi od iduće godine županijama, gradovima i općinama kompenzirala gubitak prihoda koji će nastati zbog izmjena poreza na dohodak. -  Jednostavna je priča, u preraspodjelama uvijek netko izgubi, mi smo htjeli ravnopravno podijeliti kroz podijeljeni gubitak države i lokalne samouprave, kazao je Grčić. Jedinice lokalne i regionalne samouprave s potpomognutih područja sudjelovale bi, pak, u porezu na kamate, u porezu na promet nekretnina,  nametu na šume i gospodarenje šumama i sl. A da li su te mjere dovoljne te kako proračune donijeti preko noći, gdje rezati, kako povećati prihode i što dok se ne dođe do sredstava iz EU fondova samo su neka od pitanja koje su prisutni sudionici postavljali potpredsjedniku Vlade g. Branku Grčiću na završnom panelu.

Donacija JUB-a gradskom vrtiću 'Bili cvitak'

14.11.2014

      

Tvrtka JUB d.o.o. donirala je gradskom vrtiću 'Bili cvitak' sav potreban materijal, radna odijela, majice, kape i sudjelovala u bojanju dječjih sprava za igranje. JUB d.o.o. dugi niz godina djeluje na hrvatskom tržištu kao distributer proizvoda iz područja završnih radova u graditeljstvu, fasadnih sustava i građevinske kemije. Uz vrtićku djecu, ravnateljicu, tete i roditelje bojanju dječjih sprava prisustvovao je i naš gradonačelnik Ivica Glavan. Ova donacija će zasigurno pridonijeti estetskom uređenju vrtića i njegovog okoliša. Djeca su tako ovom prigodom mogla uživati u prekrasnom danu i zabaviti se bojajući svoje sprave za igru.

Postignut dogovor o imenovanju Vukovarske ulice u Gradu Sinju i Spomen parka Hrvatskih branitelja Domovinskog rata

13.11.2014

 

Na inicijativu gradonačelnika Ivice Glavana, danas 13.11.2014. godine, u njegovom Uredu održan je sastanak s Koordinacijom braniteljskih udruga s područja Grada Sinja na temu imenovanja jedne ulice u Gradu Sinju, Vukovarskom ulicom, kao i u tom smislu pristiglih prijedloga za imenovanjem odnosno preimenovanjem pojedinih ulica, u Vukovarsku ulicu. Sastanku su pored gradonačelnika i predstavnika braniteljskih udruga nazočili i Dujo Maleš predsjednik Odbora za izbor imena ulica i trgova u Gradu Sinju i Igor Vidalina, v.d. predstojnik Ureda Grada. Nakon kraće rasprave i razmatranja pristiglih prijedloga, sudionici sastanka jednoglasno i konsenzusom su se usuglasili u stavu o imenovanju parka ispred zgrade Gradske uprave, Spomen parkom Hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a da se Vukovarskom ulicom imenuje centralna ulica kroz grad Sinj na dionici državne ceste D1 od zgrade Gradske uprave do spoja Zagrebačke ulice sa ulicom Ivana Filipovića Grčića (do tvrtke Rivalitas d.o.o.).

Predsjednik Odbora za imenovanje ulica i trgova Grada Sinja Dujo Maleš sazvao je za petak, 14. studenog sastanak Odbora na kojem će s članovima Odbora razmotriti ovaj usuglašeni prijedlog i u slučaju prihvaćanja uputiti ga u proceduru donošenja pred Gradsko vijeće. Na ovaj način branitelji i gradske vlasti žele odati počast Gradu Vukovaru i njegovoj žrtvi u Domovinskom ratu.

Javni natječaj za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta u dijelu: održavanje makadamskih kolnika i poljskih putova na području Grada Sinja

13.11.2014

U Narodnim novinama br.132/14 od 12.11.2014.god. objavljen je Javni natječaj za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta u dijelu: održavanje makadamskih kolnika i poljskih putova na području Grada Sinja. Rok za predaju ponuda je 15 dana  od dana objave natječaja u Narodnim novinama, u pisarnicu Grada Sinja bez obzira na način dostave ponude. Ponude se podnose u zatvorenoj koverti na adresu:  Grad Sinj, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj s naznakom „Prijava na natječaj za održavanje makadamskih kolnika i poljskih putova – ne otvaraj“.

Natječaj.

Pročitaj više...

Grad Sinj sudionik REXPO Adriatic sajma 2014.

11.11.2014

                                  

Grad Sinj kojeg predstavljaju dogradonačelnica Kristina Križanac i v.d. pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ankica Panza, sudionik je sajma REXPO 2014, 3. Međunarodnog sajma za investicijske projekte za Jadransku regiju. Sajam se održava 11. i 12. studenog 2014. a osim izložbenog dijela, na REXPO-u se prezentiraju brojni paneli, radionice te projekti raznih tvrtki što je idealno mjesto za pronalaženje investicijskih prilika i sklapanje poslova. Jedan od glavnih panelista na forumu investicije u turizmu i financiranju iz EU fondova bio je pomoćnik ministra turizma, g. Želimir Kramarić. REXPO 2014 u dva dana okuplja ključne poslovne sudionike iz privatnog i javnog sektora Jadranske regije te regionalne i međunarodne investitore, developere, odvjetnike, građevinare, arhitekte, dizajnere, konzultante te ostale ključne sudionike investicijskih projekata. Ovogodišnji REXPO Adriatic 2014 donosi svježe i nove projekte, ideje i investicijske zamahe te je mjesto susreta svih poslovnih aktera cijele regije, novih poslovnih prilika, investicija i pozitivne energije.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Ivica Glavan održao radni sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem

08.11.2014

     

Danas 08. studenoga 2014. godine, gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan sa suradnicima imao je čast ugostiti u radnoj posjeti Predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića, potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića i ministra obrane Republike Hrvatske Antu Kotromanovića. Tijekom sastanka gradonačelnik je informirao predsjednika Vlade i ministre o nekoliko strateških projekata od važnosti za Grad Sinj u kojima je potpora Vlade itekako potrebna. (više…)

Pročitaj više...

Postavljeni moderni obostrani spremnici za otpatke sa pepeljarama

07.11.2014

U Gradu Sinju na četiri lokacije postavljeni su proizvodi EKO SOLAR REKLAM (moderni obostrani spremnik za otpatke s pepeljarama). Proizvod se sastoji od dva spremnika za otpad, svaki volumena 50 litara s bočne strane proizvoda, dva spremnika (pepeljare) za opuške i solarnog panela za vlastito napajanje. Na njemu se također nalazi svijetleći panel dimenzija 300 mm x 500 mm s bravicom – ključem koji je namijenjen za oglašavanje gradskih obavijesti i raznih događanja te svijetleći panel dimenzija 1500 mm x 500 mm s obje strane namijenjenog za oglašavanje. Prema zaključenom ugovoru, isporučitelj, tvrtka Blažević d.o.o. postavlja uređaje, a primatelj - Grad Sinj, određuje i odobrava lokacije za postavljanje te je dogovoreno da će isporučitelj koristiti bočne pozicije uređaja EKO SOLAR REKLAM za postavljanje reklamnih materijala, a Grad Sinj će koristiti poleđinu fotonaponskog panela za oglašavanje prikladnih sadržaja za svoje potrebe. Grad Sinj je dužan putem gradskog komunalnog poduzeća redovito prazniti kante za otpatke, a isporučitelj je dužan održavati ih u funkcionalno ispravnom stanju te po prestanku ugovora demontirati i otpremiti uređaj.

Natječaj za davanje u zakup javnih površina za postavljanje kioska

03.11.2014

Dana 03. studenoga 2014. godine, Grad Sinj raspisao je natječaj za davanje u zakup javnih površina za postavljanje kioska na lokaciji: Luka i Bazana predviđenih Planom rasporeda montažnih objekata na području Grada Sinja. Ponude po natječaju primaju u roku 15 dana od dana objave natječaja. Početni iznos mjesečne zakupnine za lokaciju u Ulici Luka  iznosi 159,00 kuna/m2, a u Ulici Bazana  iznosi 30 kuna/ m2. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-624, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja od 12:00 do 15:00 sati svakog radnog dana.

Odluku o raspisivanju natječaja možete pruzeti ovdje.

Pročitaj više...

Obilježen blagdan 'Svih svetih'

02.11.2014

Dana 01. studenoga 2014. g. polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća Grad Sinj obilježio je blagdan 'Svih svetih'. Na Središnjem križu na groblju Sv. Frane u 8:30 sati vijence su položila izaslanstva Grada Sinja, članovi obitelji poginulih branitelja, udruge proizišle iz Domovinskog rata, civilne udruga, PP Sinj, predstavnici Viteškog alkarskog društva i političkih stranaka i nezavisnih lista zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Sinja. Molitvu odrješenja za sve naše preminule sugrađane predvodio je sinjski župnik fra Ante Bilokapić. Potom su se u 9:00 sati na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave, položili vijenci i zapalile svijeće, a molitvu je predvodila Đula Šabić, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine. Okupljeni su nakon toga položili vijence i zapalili svijeće kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te su se u 10:00 sati pridružili centralnoj svetoj misi za svetkovinu Svih Svetih u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj