Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz studeni 2016

30. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA

29.11.2016

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, Ivana Šabić, prof., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvala je 30. sjednicu Gradskog vijeća za dan 05. prosinca 2016. godine (ponedjeljak) u 17:30 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .

Sve predložene točke  za 30. sjednicu GV, možete pogledati na slijedećem linku:

30. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red

Sportski aerodrom u Sinju pristupio mreži FLY Croatia

26.11.2016

 

Dana 25.11.2016 godine zamjenik gradonačelnika Zlatko Ugrin i predsjednik Aerokluba Sinj Zvonko Kovačević  u HGK-Županijskoj komori u Rijeci, sudjelovali na svečanom potpisivanju ugovora projekta FLY Croatia. Ciljevi projekta FLY Croatia su prometno povezivanje malih aerodroma, prodaja usluga na europskom i svjetskom tržištu generalne avijacije, unaprjeđenje resursa te suradnja pri korištenju EU fondova i uključivanje u mrežu FLY Europe.  Ugovore su potpisali predstavnici Zračne luke Rijeka, Aerokluba Sinj, Aerokluba Osijek, Aerokluba Krila Gacke iz Otočca te Opatijske tvrtke Fly.
Umrežavanjem se želi stvoriti novi turistički proizvod “FLY Croatia – Hrvatski program zrakoplovnog turizma generalne avijacije”, koji bi bio sličan ACI-jevu sustavu nautičkog turizma. Cilj je u sljedećih nekoliko godina povećati dolazak privatnih zrakoplova na 10.000 aviona i 30.000 putnika.
Preteča potpisivanju ugovora je bila  aplikacija projekta TransFly na program ADRION- INTERREG V B –Adriatic Ionian. Na prijavljenom projektu  Grad Sinj zajedno s partnerima iz Hrvatske, Italije, BiH, Srbije, Slovenije i Grčke je prošao prvi krug evaluacije.

Objava Odluke o raspisivanju javnog natječaja za davanje u zakup kućica, u vlasništvu Grada Sinja, za obavljanje ugostiteljske djelatnosti tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana

25.11.2016

Grad Sinj je raspisao javni natječaj za davanje u zakup kućica, u vlasništvu Grada Sinja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Pisane ponude na ovaj natječaj podnose se u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni natječaj za davanje u zakup kućica –ne otvarati“ na adresu: Grad Sinj, Dragašev prolaz 24, 21 230 Sinj, i moraju biti zaprimljene u Gradu Sinju na dan 2. prosinca 2016. godine (petak), do 13 sati.

Ponude će se javno otvarati u gradskoj vijećnici Grada Sinja, Sinj, Dragašev prolaz 24, dana 2. prosinca 2016. godine, u 13,30 sati.

Odluku možete pruzeti ovdje.

Javni natječaj za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja makadamskih kolnika i poljskih putova

23.11.2016

U Narodnim novinama br. 106/16 od 18.11.2016. g. objavljen je  Javni natječaj za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta u dijelu: održavanje makadamskih kolnika i poljskih putova na području Grada Sinja, a isti možete pogledati i ispod ove objave. Rok za predaju ponuda je petnaest (15) dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama u Pisarnicu Grada Sinja bez obzira na način dostave ponude.

Natječaj

Oglas za prijam u službu - Voditelj odsjeka za poslove Gradskog vijeća, gradonačelnika i mjesnu samoupravu

22.11.2016

Dana 16. studenoga 2016. u Uredu Grada, Grada Sinja i Gradskoj vijećnici Grada Sinja, u postupku Provjere znanja i sposobnosti po oglasu za prijam u službu u  Grad Sinj, Ured Grada, na radno mjesto Voditelj odsjeka za poslove Gradskog vijeća, gradonačelnika i mjesnu samoupravu (1 izvršitelj, m/ž), na određeno vrijeme, proveden je postupak provjere poznavanja rada na računalu, provjera znanja iz engleskog jezika i usmeni intervju.
Rezultate provjere znanja iz  poznavanja rada na računalu, provjera znanja engleskog jezika i usmenog intervjua, možete pogledati ispod ove objave, kao i Izvješće o provedenom postupku Povjerenstva za  provedbu oglasa, uključujući Rang listu.
 

Rezultati iz provjere poznavanja rada na računalu;

Rezultati iz provjere znanja engleskog jezika;

Rezultati usmenog intervjua;

Izvješće o provedenom postupku, uključujući Rang listu.

29. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA

21.11.2016

Zbog neprihvaćanja dnevnog reda, iduća sjednica Gradskog vijeća bit će održana u skladu s Poslovnikom.

Objava Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Sinja za 2016. godinu

21.11.2016

Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 27. sjednici održanoj 24. i 31. listopada 2016. g., usvojilo je Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Sinja za 2016. godinu.  Grad Sinj uvažavajući  načelo transparentnosti, Zakon o proračunu (čl. 12.) koji propisuje da lokalne jedinice moraju u službenom glasilu, odnosno na mrežnim stranicama objaviti: proračun i proračunske projekcije, odluku o privremenom financiranju, izmjene i dopune proračuna, godišnji i polugodišnji izvještaj o izvršenju, te godišnje financijske izvještaje, objavljuje Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Sinja za 2016. godinu.

Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Sinja za 2016. godinu možete pruzeti ovdje.

29. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

15.11.2016

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, Ivana Šabić, prof., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvala je 29. sjednicu Gradskog vijeća za dan 21. studenoga 2016. godine (ponedjeljak) u 16:30 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .

Sve predložene točke  za 29. sjednicu GV, možete pogledati na slijedećem linku:

29. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red

Poziv na provjeru znanja rada na računalu, znanja engleskog jezika i usmeni intervju - Voditelj odsjeka za poslove Gradskog vijeća, gradonačelnika i mjesnu samoupravu

14.11.2016

Dana 14. studenoga 2016. u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, održano je pisano testiranje za kandidate koji su ispunjavali formalne uvjete oglasa za prijam u službu u  Grad Sinj, Ured Grada, na radno mjesto Voditelj odsjeka za poslove Gradskog vijeća, gradonačelnika i mjesnu samoupravu (1 izvršitelj, m/ž), na određeno vrijeme.
Rezultate pisanog testiranja možete pronaći ispod ove objave, a svi kandidati za koje je u rezultatima pisanog testiranja navedeno da imaju pravo na nastavak sudjelovanja u daljnjem postupku provjere znanja i sposobnosti, pozivaju se na provjeru znanja rada na računalu, koja će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja dana 16. studenoga 2016. godine (srijeda) s početkom u 9:00 sati. Provjera znanja iz poznavanju rada na računalu obuhvaća poznavanje  rada u Microsoft office paketu te služenje internetom i  elektroničkom poštom.

Istog dana u Gradskoj vijećnici s početkom u 12:00 sati, za kandidate koji na provjeri znanja rada na računalu ostvare najmanje 50 % bodova na predmetnom testiranju, održati će postupak provjere znanja iz engleskog jezika obuhvaća poznavanje gramatike, te prijevod s hrvatskog na engleski i/ili engleskog na hrvatski.

Također, istog dana u Gradskoj vijećnici s početkom u 14:00 sati za kandidate koji na provjeri znanja iz engleskog  ostvare najmanje  50 % bodova na predmetnom testiranju, održati će se usmeni intervju.

Rezultate pisanog testiranja možete preuzeti ovdje.

NATJEČAJ ZA OSTVARIVANJE POTPORE INVESTICIJSKIM PROJEKTIMA GOSPODARSKIH SUBJEKATA NA PODRUČJU GRADA SINJA PUTEM SUBVENCIONIRANJA KAMATE NA KREDITE

09.11.2016

Grad Sinj je objavio Natječaj za ostvarivanje potpore investicijskim projektima gospodarskih subjekata na području Grada Sinja putem subvencioniranja kamate na kredite.  Prijave se mogu podnositi najkasnije 15 dana od dana ove objave, odnosno do 24. studenog 2016. godine. Tekst Natječaja i prijavni obrazac možete preuzeti ispod ove objave.
 
Natječaj

Prijavni obrazac

Poziv na pisano testiranje - Voditelj odsjeka za poslove Gradskog vijeća, gradonačelnika i mjesnu samoupravu

08.11.2016

Povjerenstvo za provedbu oglasa za prijam u službu u  Grad Sinj, Ured Grada, na radno mjesto Voditelj odsjeka za poslove Gradskog vijeća, gradonačelnika i mjesnu samoupravu (1 izvršitelj, m/ž), na određeno vrijeme uz probni rad od 2 mjeseca, radi zamjene službenice na rodiljnom dopustu i/ili roditeljskom dopustu, do njenog povratka na posao, objavilo je poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti (pisano testiranje).
Tekst poziva možete preuzeti ovdje.

Prijem za predstavnike sudbene vlasti RH

03.11.2016


Dana 03. studenoga 2016. godine, Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac sa svojim suradnicima i uz nazočnost predsjednika Viteškog alkarskog društva - Sinj, dr. Stipe Jukića, upriličila je primanje za predstavnike sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj, a koji su danas u Sinju povodom održavanja stručnog sastanka sudaca i sudskih savjetnika Građanskog odjela Općinskog suda u Splitu i Županijskog suda u Splitu sa sucima Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Prijemu su nazočili predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Branko Hrvatin, predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda Republike Hrvatske Jakob Miletić, predsjednik Županijskog suda u Splitu Marijan Miletić, predsjednik Općinskog suda u Splitu Goran Čolak i voditelj Stalne službe Općinskog suda u Sinju Željko Gusić. Gradonačelnica Križanac, prisutnima, kao i svim sucima sudionicima današnjeg savjetovanja, uputila je izraze dobrodošlice i zaželjela uspješno radno savjetovanje, te  izrazila nadu da će Grad Sinj i ubuduće biti mjesto održavanja ovakvih savjetovanja, budući za to ima kapacitete i  potrebnu infrastrukturu.

Obilježen blagdan Svih svetih

02.11.2016Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, dana 01.studenog  2016. godine položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Središnjem križu na groblju Svetog Frane u Sinju, na Spomen obilježju poginulih branitelja u Domovinskom ratu,  ispred biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te na posljednjim počivalištima preminulih gradonačelnika Sinja, Ivice Glavana na groblju Sv. Roka u Udovičićima i Nikole Tomaševića na groblju Sv. Nikole u Brnazama.   Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Grada Sinja, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, političkih stranaka i nezavisnih lista zastupljenih u Gradskom vijeću, te ostali građani. (više ...)

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj