Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz studeni 2017

3. IZVANREDNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

30.11.2017

PredsjedniK Gradskog vijeća Grada Sinja, Joško Kontić, dipl. nov., na temelju članka 120 a. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 3. IZVANREDNU  sjednicu Gradskog vijeća za dan 02.  prosinca 2017. godine (subota) u 9:00 sati. Sjednica će se održati u prostoriji Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.
Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici
www.sinj.hr

3. Izvanredna sjednica Gradskog vijeća 04.09.2017., poziv i dnevni red

Izvješće o sportu za 2016.g. i informacija o stanju sporta

Izvješe o provedbi Natječaja za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj godini 2017./2018.

30.11.2017

Dana, 28. studenoga 2017.g., na osnovu  prijava na natječaj za dodjelu stipendija studentima od prve do šeste godine studija u akademskoj 2017./18. godini, Komisija za dodjelu stipendija Grada Sinja utvrdila je Izvješće o provedbi Natječaja za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj godini 2017./2018. godini.
Svaki kandidat može podnijeti pisani prigovor na listu u roku 8 dana od dana objavljivanja liste na službenoj web stranici Grada Sinja. O prigovoru odlučuje gradonačelnica u roku od 8 dana po isteku roka za dostavu prigovora. O odluci po prigovoru kandidati će biti obaviješteni u pisanom obliku. Odluka o prigovoru je konačna.

Izvješće možete pogledati ovdje.

 

Održana 7. sjednica Gradskog vijeća

29.11.2017

Dana 27. studenoga 2017. g. pod predsjedanjem Joška Kontića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja, održana je 7. sjednica Gradskog vijeća. Više o održanoj sjednici možete pročitati ispod ove objave.
 
7. Sjednica Gradskog Vijeća

Izgradnja javnog parkirališta za motorna vozila

29.11.2017Na lokaciji kraj pravoslavne crkve u Sinju započela je izgradnja javnog parkirališta za motorna vozila. Projektnim rješenjem predviđeno je uređenje postojećeg makadamskog platoa proširenjem njegove površine izgradnjom fleksibilne kolničke konstrukcije. Parkiralište će imati 27 parkirališnih mjesta. Također je predviđena i: izgradnja sustava oborinske odvodnje parkirališnog platoa, javna rasvjeta, uređenje zelenih površina, drvoreda kao i svih potrebnih manipulativnih površina.
Investitor Grad Sinj je proveo otvoreni postupak javne nabave za odabir izvođača radova te je odabrana tvrtka Građevno Zec d.o.o. iz Splita. Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljat će glavni nadzorni inženjer Mladen Vučković dipl.ing.građ. iz tvrtke Alkar u sridu d.o.o. Sinj.
Vrijednost investicije iznosi 694.745,38 kn. Potrebna financijska sredstva osigurava Grad Sinj u Proračunu Grada Sinja za 2017. godinu, odnosno Ministarstvo graditeljstva sufinancira ovaj projekt kroz Program poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda za 2017. godinu, u iznosu 200.000,00 kn.

Rekonstrukcija Vrličke ulice

29.11.2017  

Europska unija
Zajedno do fondova EU
PROJEKT „ SINJ U SRIDU“ – KK.06.1.1.01.0021

U skladu s prethodnim najavama, 27. studenog 2017. godine otpočeli su radovi rekonstrukcije Vrličke ulice. Predmetni zahvat će obuhvatiti prostor od Trga kralja Tomislava do križanja Vrličke ulice i Ulice put Odrine. Trenutno se uklanja površinski asfaltni sloj koji će biti zamijenjen popločenjem.

Radove izvodi tvrtka Vodoprivreda Split d.d. dok stručni nadzor provodi Institut IGH d.d. Sukladno dinamičkom planu, radovi na rekonstrukciji Vrličke ulice će trajati dva mjeseca.

Ukupna vrijednost investicije u rekonstrukciju ulica u sklopu Urbanističke cjeline Sinj (Vrlička ulica, Ulica A.K. Miošića) iznosi 1.473.851,78 kn, a potrebna financijska sredstva se osiguravaju u Proračunu Grada Sinja i kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Javna rasprava o Studiji o utjecaju na okoliš eksploatacije arhitektonsko – građevnog kamena na budućem eksploatacijskom polju „Priorice“ na području Grada Sinja

21.11.2017

Upravni odjel za komunalne poslove, komunalnu infrastrukturu i zaštitu okoliša Splitsko-dalmatinske županije oglašava u javnu raspravu o Studiji o utjecaju na okoliš  eksploatacije arhitektonsko – građevnog kamena na budućem  eksploatacijskom polju „ Priorice“ na području Grada Sinja. Javna rasprava trajat će 30 dana u vremenu od 04. prosinca 2017. godine do 03. siječnja 2017. godine. Javni uvid u Studiju može se izvršiti radnim danom u vremenu od 8 – 11 sati u prostorijama Grada Sinja, Dragašev prolaz 24. Javno izlaganje održat će se dana 22. prosinca 2017. godine s početkom u 12,00 sati u prostorijama  vijećnice Grada Sinja, Dragašev prolaz 24. (više …)

Delegacija Grada Sinja u vukovarskoj Koloni sjećanja

18.11.2017Vukovar je obilježio 26 godina od pada u ruke srpskog agresora nakon najkrvavije bitke Domovinskog rata i tromjesečne opsade. Kao i svake godine, tisuće građana i državne delegacije došle su se pokloniti Gradu heroju i sudjelovati u koloni sjećanja.
Središnja svečanost započela je u 10 sati programom ‘Vukovar – mjesto posebnog pijeteta’ te Kolonom sjećanja od vukovarske ratne bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u kojoj je sudjelovalo oko sto tisuća građana. Među njima bila je delegacija Grada Sinja predvođena gradonačelnicom Kristinom Križanac, zamjenik gradonačelnice Denis Glavan, pročelnica Ankica Panza, kao i brojni stanovnici Cetinskog kraja, hrvatski branitelji, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, alkari i alkarski momci, brojne osobe iz kulturnog, sportskog, vjerskog i javnog života s cetinskog područja.
Nakon Kolone sjećanja na Memorijalnom groblju upriličeno je polaganje vijenaca i ruža na grobnice poginulih i ubijenih branitelja i civila. Vijenci su položeni i cvijeće zapaljene i na mjestu masovne grobnice na Ovčari. Kod spomen-obilježja molitvu za žrtve iz Domovinskog rata predvodio je mons. Antun Škvorčević, požeški biskup.

7. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

17.11.2017

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Joško Kontić, dipl.nov., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 7. sjednicu Gradskog vijeća za dan 27. studenoga 2017. godine (ponedjeljak) u 17:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .
Sve predložene točke  za 7. sjednicu GV, možete pogledati na slijedećem linku:
 
7. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red

Održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

17.11.2017

Dana 07. studenog. 2017. godine i 11. studenog 2017. godine pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja Joška Kontića održana je 6. sjednica. Više o održanoj sjednici možete pročitati ispod ove objave.
 
6. Sjednica Gradskog Vijeća

 

Prijedlog Proračuna Grada Sinja za 2018. godinu

15.11.2017

Poštovani sugrađani, kao gradonačelnica grada Sinja želim da glavni dokument grada Sinja, a to je njegov Proračun, bude već u prvoj radnoj veziji dostupan javnosti.  Želim da transparentnost donošenja Proračuna postane naša praksa,  u kojoj ćemo zajedno doprinositi razvoju Grada i njegovanju socijalne osjetljivosti, kao i razvoju civilnog društva i sektora sporta i kulture, a da građani pritom imaju uvid u prihode i rashode Grada Sinja kako bi dobili potpunu i transparentnu informaciju o trošenju gradskog novca.
 
Prvu radnu verziju Prijedloga Proračuna Grada Sinja za 2018. godinu možete pogledati ovdje.
 
GRADONAČELNICA
Kristina Križanac, struč.spec.oec.

Radovi na obnovi kulturne baštine u okviru projekta „Sinj u sridu“

15.11.2017 

Grad Sinj intenzivno provodi aktivnosti u projekta „Sinj u sridu“ za koji su mu dodijeljena bespovratna sredstva kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Do sada je u sklopu aktivnosti koje se odnose na obnovu objekata kulturne baštine realizirano sljedeće:

1. Na jugozapadnom dijelu tvrđave Kamičak su završena arheološka istraživanja tijekom kojih su pronađene vrijedne arhitektonske strukture iz najranije faze nastanka utvrde. Arheološka istraživanja provodila je tvrtka Kaukal d.o.o. pod nadzorom stručnjaka Konzervatorskog odjela u Splitu, arheologinje gđe. Dubravke Čerine.

2. U okviru rekonstrukcije kule sa satom na Tvrđavi Kamičak do sada su sanirani kameni zidovi i balustrada te je restauriran sat na kuli kao i nosive konstrukcije zvona. Radove izvodi tvrtka Neir d.o.o., stručni nadzor obavlja tvrtka Stabilnost d.o.o., a konzervatorski nadzor obavlja gđa. Anita Gamulin, d.i.a. iz Konzervatorskog odjela u Splitu.

3. Na zgradi Palacina u tijeku je uklanjanje međukatnih konstrukcija i konstruktivna sanacija zidova. Radove izvodi tvrtka Prolux d.o.o., dok stručni nadzor obavljaju tvrtke: Stabilnost d.o.o. (nadzor nad građevinsko-zanatskim radovima), D projekt d.o.o. (nadzor nad izvođenjem instalacija klimatizacije, ventilacije i instalacije vodovoda i kanalizacije) i Foton projekt d.o.o. (nadzor nad izvođenjem elektroinstalacija jake i slabe struje, sustava zaštite od munje te elektroinstalacija vatrodojave). Konzervatorski nadzor obavlja gđa. Anita Gamulin, d.i.a. iz Konzervatorskog odjela u Splitu.
Rekonstrukcijom zgrade Palacina grad Sinj će dobiti reprezentativan objekt u kojem će u prizemlju biti višenamjenska dvorana, a na prvom katu i u potkrovlju će biti smješten Muzej Cetinske krajine koji će na taj način dobiti adekvatan prostor za obavljanje muzejske djelatnosti i predstavljanje svog bogatog fundusa.

4. Vezano za rekonstrukciju ulica u sklopu Urbanističke cjeline Sinj, u posao je uveden izvođač radova Vodoprivreda Split d.d. te će pripremni radovi u Vrličkoj ulici otpočeti u drugoj polovici mjeseca studenog. Stručni nadzor obavlja Institut IGH d.d.
Prilikom rekonstrukcije ulica u sklopu Urbanističke cjeline Sinj, Vrlička ulica i Ulica Andrije Kačića Miošića će se popločati i urediti kao pješačke zone čime će taj prostor obogatiti ambijentalni koncept centra grada.

Javni natječaj za davanje u zakup kućica, u vlasništvu Grada Sinja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana

15.11.2017

Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj ( regionalnoj) samoupravi (NN br. 33/01,  60/01- vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11 i 144/12), članka 53. Statuta Grada Sinja (Službeni glasnik Grada Sinja broj 10/09 i 02/13), članka 4. Odluke o davanju u zakup javnih površina i neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Sinja za postavljanje kioska, štekata, štandova, pokretnih naprava i dr. («Službeni glasnik Grada Sinja» broj 3/12 i 6/15), Gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac,  struč. spec. oec.;  dana 14 . studenog 2017.  godine,  donijela je Zaključak o raspisivanju javnog natječaja za davanje u zakup kućica, u vlasništvu Grada Sinja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana - (Advent u Sinju).

Ispravak Zaključka

Ispravak Zaključka

Natječaj možete preuzeti ovdje

Nastavak prekinute 6. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja

08.11.2017

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Joško Kontić, sazvao je nastavak prekinute 6. sjednice Gradskog vijeća za dan 11. studenoga 2017. godine (subota) s početkom u 9:00 sati.  Sjednica se nastavlja s točkom 9. dnevnog reda – Prijedlog Programa javnih potreba u kulturi Grada Sinja.  Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .

Poziv za nastavak sjednice

Nastavak prekinute (odgođene) 6. sjednica Gradskog vijeća

06.11.2017

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Joško Kontić, sazvao je  nastavak prekinute (odgođene)  6. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja za dan 07. studenoga  2017. g., (utorak). Sjednica će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  17:00 sati.

Izvješće o provjeri formalnih uvjeta prijavljenih kandidata za izbor članova

06.11.2017

Na temelju članka 5. i 9.  Odluke o osnivanju Savjeta mladih Grada Sinja ("Službeni glasnik Grada Sinja" br.10/14.), Odbor za izbor i imenovanja na  sjednici održanoj 03. studenoga 2017. godine sastavio je   Izvješće o provjeri formalnih uvjeta prijavljenih kandidata za izbor članova i zamjenika članova  Savjeta mladih Grada Sinja, koje možete pogledati ispod ove objave.

Izvješće

Obilježen blagdan Svih svetih

01.11.2017Povodom blagdana Svih svetih u organizaciji Grada Sinja jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Središnjem križu na groblju sv. Frane u Sinju, Spomen obilježju poginulih braniteljima u Domovinskom ratu te pred bistom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.
Uz taktove Gradske glazbe Sinj, vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Grada Sinja, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, političkih stranaka i nezavisnih lista zastupljenih u Gradskom vijeću, VAD-a i PP Sinj.
Molitvu odrješenja kod Središnjeg križa predvodio je sinjski župnik fra Perica Maslać, a sveta misa služena je u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.
Delegacija Grada Sinja vijence i svijeće položila je na posljednjim počivalištima gradonačelnika Ivice Glavana na groblju sv. Roka u Udovičićima i bivšeg gradonačelnika Nikole Tomaševića na groblju sv. Nikole u Brnazama.
Svetu misu u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, koja je služena u 10 sati, predvodio je župnik fra Perica Maslać.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj