Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz prosinac 2017

Natječaj za prijam u službu Voditelj odsjeka za upravljanje imovinom i viši stručni suradnik za pravne poslove

13.12.2017

U Narodnim novinama br. 123/17, dana 12. prosinca 2017. godine objavljen je Natječaj za prijam u službu u Grad Sinj, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, na radna mjesta: Voditelj Odsjeka za upravljanje imovinom (1 izvršitelj, m/ž) i viši stručni suradnik za pravne poslove (1 izvršitelj, m/ž),  na neodređeno vrijeme, uz probni rad od tri (3) mjeseca. Prijave se podnose na adresu: Grad Sinj, Povjerenstvo za provedbu natječaja uz naznaku (prijam u službu na neodređeno, (alt.) Voditelj odsjeka i/ili viši stručni suradnik za pravne poslove), Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj, u roku od osam (8) dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.  Posljednji dan za predaju prijava na natječaj pošti (preporučenom poštanskom pošiljkom) ili izravno u pisarnicu Grada je srijeda  20. prosinca 2017. godine.

Natječaj

Obavijest s opisom poslova, podacima o plaći, izvorima za testiranje i dr.

Objava III Izmjena i dopuna Proračuna Grada Sinja za 2017. godinu

12.12.2017

Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 7. sjednici održanoj 27. studenoga 2017. godine, donijelo je III. Izmjene i dopune Proračuna Grada Sinja za 2017. godinu. Grad Sinj uvažavajući načelo transparentnosti, Zakon o proračunu (čl. 12.) koji propisuje da lokalne jedinice moraju u službenom glasilu, odnosno na mrežnim stranicama objaviti: proračun i proračunske projekcije, odluku o privremenom financiranju, izmjene i dopune proračuna, godišnji i polugodišnji izvještaj o izvršenju te godišnje financijske izvještaje, objavljuje III. Izmjene i dopune Proračuna Grada Sinja za 2017. godinu.
 
III. Izmjene i dopune  Proračuna Grada Sinja za 2017. godinu možete preuzeti ovdje

NATJEČAJ ZA PRODAJU ZEMLJIŠTA U GZK – SINJ

11.12.2017

Dana 11. prosinca 2017. godine, Grad Sinj raspisao je natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac-Sinj, na području I. - faze izgradnje zone, kojim se početna kupoprodajna cijena zemljišta utvrđuje u visini od 35 kn/m2, uz mogućnost kupnje zemljišta po povlaštenoj cijeni (što predstavlja potporu male vrijednosti) koja iznosi 15 kn/m2, 5 kn/m2 i 1 kn/m2 prema kriterijima i uvjetima natječaja. Rok za dostavu ponuda je 15 dana od dana objave ove obavijesti. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-627, 099/3121802 ili  021/708-603, 099/2170930, od 12 do 15 sati svakog radnog dana.
Tekst  natječaja, kao i dio natječajne dokumentacije možete preuzeti ispod ove objave.

Natječaj GZK, prosinac 2017.

Opći i posebni uvjeti

Upute ponuditeljima

Grafički prikaz

OBAVIJEST ZAINTERESIRANIM GOSPODARSKIM SUBJEKTIMA

11.12.2017

Sukladno čl. 198. st. 3. Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16), naručitelj Grad Sinj oglašava prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima prije pokretanja otvorenog postupka javne nabave za radove izgradnje Interpretacijsko edukacijskog centra Sinjska alka s parkiralištem. Savjetovanje traje do 16. prosinca 2017. godine. Primjedbe i prijedlozi dostavljaju se isključivo pisanim putem na e-mail: jelena.kekez@sinj.hr
 
Pripadajuću dokumentaciju možete preuzeti ispod ove objave

Strojarski troškovnik

Troškovnik građevinsko-obrtničkih radova

Elektro-tehnički projekt

Sustav za dojavu požara

Sunčana elektrana

Vodovod i kanalizacija

Dokumentacija o nabavi

U Zagrebu održana tradicionalna večer Sinjana

11.12.2017U organizaciji Kluba Sinjana Zagreb u zagrebačkom hotelu Westin prošle subote održana je tradicionalna Večer Sinjana. Uz 500-tinjak Sinjana i Cetinjana, večeri su nazočili brojni ugledni gosti iz samog državnog vrha.
Tako su Večeri Sinjana u Zagrebu nazočili pomoćnica ministra pravosuđa Sanda Kulić Makar, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i drugi.
Zagrebačke Sinjane i ove je godine posjetila gradonačelnica Sinja Kristina Križanac te predstavnici Viteškog alkarskog društva – predsjednik Stipe Jukić, vojvoda Ante Vučić, slavodobitnik 302. Alke Alen Poljak i njegov alkarski momak Josip Vučić.
Na samom početku svečane večere, okupljene je pozdravio predsjednik Kluba Davor Varenina koji se zahvalio svima na dolasku te na podršci i potpori u organizaciji Sinjske večeri.
Okupljene su pozdravili i gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te župan Splitsko–dalmatinske županije Blaženko Boban.
Osim u glazbi, okupljeni su uživali i u bogatoj gastronomskoj ponudi, koja je obilovala autohtonim sinjskim jelima.

8. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

08.12.2017

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Joško Kontić, dipl.nov., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 8. sjednicu Gradskog vijeća za dan 18. prosinca  2017. godine (ponedjeljak) u 17:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.  Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .
Sve predložene točke  za 8. sjednicu GV, možete pogledati na slijedećem linku:

8. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red

Natječaj za sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi

08.12.2017

Grad Sinj objavio je Natječaj za sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi na području grada Sinja za 2017. godinu. Ovom mjerom potpore Grad Sinj sufinancira plaćenu premiju police osiguranja u poljoprivredi, u iznosu od 25%.
Natječaj je objavljen na oglasnoj ploči Grada Sinja kao i na službenim internetskim stranicama Grada Sinja
www.sinj.hr. Natječaj je objavljen dana 08.prosinca 2017.godine, a rok za prijavu je do 18. prosinca 2017. godine. Sve informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, u sobi 47, ili na telefon: 708-626.

Natječaj

Obrazac zahtjeva (PDF)

Obrazac zahtjeva (Word)

Obavijest građanstvu o postojanju minski sumnjivog područja Grada Sinja

08.12.2017

Obavještavaju se građani s područja Grada Sinja, kako je Grad Sinj zaprimio obavijest o Stanju minski sumnjivog područja Grada Sinja, od strane Hrvatskog centra za razminiranje, s uputom da se o istom upozna građanstvo. Uz navedenu obavijest priložena je i topografska karta s označenim minski sumnjivim područjem sa stanjem u studenom 2017. g. Kako je i prikazano na karti, radi se o lokalitetu bivšeg vojnog kompleksa Kukuzovac, uz samu ogradnu žicu ali i izvan nje. Stoga je preporuka da se spomenutim područjem građani kreću samo službenim putovima i stazama koje inače služe za tu namjenu i da ne uništavaju table koje upozoravaju na mine. Navedena obavijest kao i karta s označenim područjem nalazi se u privitku ove obavijesti, a označeno područje može se pregledati na internetskoj stranici Hrvatskog centra za razminiranje:  misportal.hcr.hr .

Obavijest HC za razminiranje

Obavijest gradonačelnice

Karta msp

Obavijest o podjeli „božićnica“ nezaposlenim osobama s prebivalištem na području grada Sinja

08.12.2017

Dana 11. prosinca 2017. godine (ponedjeljak) u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj, Miljenka Buljana 37, Sinj, počet će podjela „božićnica“ nezaposlenim osobama s prebivalištem na području Grada Sinja, prema popisu nezaposlenih osoba iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostava Sinj, za mjesec prosinac 2017. godine.

Podjela će se vršiti  od 11. do 14. prosinca u vremenu od 08:00 do 15:00 sati i  15. prosinca 2017. godine (petak)  od 08:00 do 12:00 sati, uz obvezno predočenje osobne iskaznice korisnika.  Nezaposlene osobe koje se ne nalaze na popisu Zavoda, trebaju dostaviti i potvrdu o prijavi na Zavod za zapošljavanje za mjesec prosinac 2017. godine. Osobe koje nisu prijavljene na Zavod za zapošljavanje, nemaju pravo na božićnicu.

Božićnica iznosi 170,00 kuna. Sredstva za božićnice osigurao je Grad Sinj.

 

 

Postavljena “Alka” na zelenom otoku kod Masle u Brnazama

05.12.2017U ozračju Božićnog vremena  u znak dobrodošlice svim  putnicima,  gostima  i dragim  prijateljima  Grad Sinj je postavio  simbol -  Alku, koja će trajno obilježavati ulazak u ponosni  alkarski grad. Alka je postavljena, na zelenom otoku kod Masle u Brnazama, na križanju državnih cesta D1 i D60.

Predstavnici HGK Županijske komore Split u posjeti Gradu Sinju

04.12.2017

Na danas održanom sastanku u Gradu Sinju, gradonačelnica Kristina Križanac i njen zamjenik Denis Glavan razgovarali su s direktoricom ŽK Split Vesnom Friedl i suradnicima o mogućnostima suradnje s ciljem daljnjeg gospodarskog razvoja Sinja.
Uvodno su predstavljena gospodarska kretanja i poslovanje trgovačkih društava sa sjedištem u Sinju u 2016. godini te usporedba s 2015. godinom. Ohrabruju pozitivni trendovi, pri čemu se ističe povećanje broja tvrtki, boja zaposlenih, te pozitivnog neto konsolidiranog financijskog rezultata.
Razgovaralo se i o Gospodarskoj zoni Kukuzovac, uvrštenoj na Kartu investicijskog potencijala koju vodi HGK, a na kojoj se nalaze one zone koje su u mogućnosti pružiti visoku razinu spremnosti za prihvat investitora.
Predstavnici HGK su upoznati s projektima koji su preduvjet i polazišna točka razvoja Grada Sinja i Cetinskog kraja, posebno turizma temeljenog na vjerskim i kulturnim znamenitostima, kao i na prirodnim ljepotama sinjskog kraja. Riječ je o projektima Sinj u sridu, Staza Gospi Sinjskoj te daljnjem razvoju biciklističkih staza. Turistički pokazatelji su u porastu, a uz najavljeno povećanje smještajnih kapaciteta praćeno osmišljenim sadržajima za očekivati je da će se postojeći trend nastaviti i u budućnosti.
Kako je porast gospodarskih aktivnosti i kvalitetno poduzetničko okruženje zajednički interes Grada Sinja i HGK Županijske komore Split, dogovorena je konkretna suradnja kroz održavanje edukativnih radionica. Na njima će se poslovnim subjektima i svima zainteresiranima ukazati na mogućnosti koje se pružaju za unaprijeđenje poslovanja, prvenstveno u sektorima turizma i poljoprivrede.

Svečano otvoren Dječji vrtić ‘Ljiljan’ u Turjacima

04.12.2017Danas, 04.prosinca 2017. je upriličeno svečano otvaranje Dječjeg vrtića ‘Ljiljan’ u Turjacima.
Svečanom otvaranju nazočili su gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i njeni zamjenici Denis Glavan i Zlatko Ugrin, predsjednik Mjesnog odbora Turjaci i sinjski gradski vijećnik Dujo Maleš, gradski vijećnik Stipe Perić, ravnateljica Gradskog vrtića ‘Bili cvitak’ Sinj Ana Križanac, polaznici vrtića ‘Ljiljan’, njihovi roditelji i drugi. Zbog ranije preuzetih obaveza svečanom otvaranju nije mogao nazočiti župan Blaženko Boban. U pratnji Sinjskih mažoretkinja, svečanu vrpcu prerezao je mali Turjačanin Duje Jazidžija.
Dječji vrtić ‘Ljiljan’ šesta je jedinica Gradskog vrtića ‘Bili cvitak’ Sinj, u kojoj je organiziran 10-osatni jaslički i vrtićki program – od 6,30 do 16,30 sati. U vrtić je trenutno upisano 35 djece – 12 jasličke i 25 vrtićke dobi, o kojima će brinuti četiri odgajateljice. Uz njih, zaposlene su još i dvije čistačice. Ukupna vrijednost investicije izgradnje i opremanja vrtića iznosila je 2.860.424,00 kn. Potrebna financijska sredstva osigurao je Grad Sinj, odnosno Splitsko -dalmatinska županije koja je ovaj projekt sufinancirala u iznosu od 300.00,00 kn, te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije koji su projekt sufinancirali u iznosu od 200.000,00 kn.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj