Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz veljača 2012

Sastanak u vezi organizacije Združene vježbe zaštite i spašavanja „Sinj 2012“.

27.02.2012

Danas je u Gradskoj vijećnici održan sastanak u vezi organizacije Združene vježbe zaštite i spašavanja „Sinj 2012“. Na sastanku su bili prisutni svi organizatori i predstavnici sudionika  vježbe i postignut je zadnji dogovor oko detalja ove manifestacije. Vježba će se, kako je najavljeno, održati u četvrtak, 1. ožujka, s početkom u 11,30 sati u bivšoj vojarni Ivaniša Nelipića.

Više informacija pročitajte ovdje.

Plan nabave Grada Sinja za 2012. godinu

24.02.2012

Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi (NN, br. 90/11) i čl. 53. Statuta Grada Sinja (Službeni glasnik grada Sinja broj 10/09), Gradonačelnik Grada Sinja, dana 24. veljače 2012. godine donio je Plan nabave Grada Sinja za 2012. godinu.Plan nabave možete preuzeti ovdje.

Potpisana Povelja o pristupačnosti javnih prostora osobama s invaliditetom

21.02.2012
Zamjenik gradonačelnika Grada Sinja, Zoran Vujanović, u ponedjeljak (20. veljače 2012. g.)  u Vili Dalmacija u Splitu, potpisao je Povelju o pristupačnosti javnih prostora osobama s invaliditetom. 
Povelju su zajedno  s njim potpisali potpisali i predstavnici još 13 gradova Splitsko dalmatinske županije: Staroga Grada, Supetra, Visa, Vrgorca, Splita, Makarske, Solina, Omiša, Kaštela, Trilja, Trogira, Hvara i Vrlike.
Povelja je dio projekta Pravo na život u zajednici: Socijalno uključivanje i osobe s invaliditetom, koji u Hrvatskoj provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).
Vujanović je tom prigodom istaknuo kako je grad Sinj napravio puno što se tiče pristupačnosti javnih prostorija osobama s invaliditetom, ali da je također ostalo još dosta toga što tek treba učiniti. U tom smislu posebno je apelirao na privatne tvrtke i državne institucije koje djeluju u gradu Sinju da daju svoj doprinos.
Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a, izrazila je zadovoljstvo učinjenim, te pohvalila gradove i općine Splitsko-dalmatinske županije za sve što čine za osobe s invaliditetom.
Povelju o pristupačnosti dosad su potpisali predstavnici 111 od ukupno 127 hrvatskih gradova

Ukidanje operativnog dežurstva

17.02.2012

Nakon što je Župan Splitsko-dalmatinske županije donio Odluku o prestanku izravne opasnosti od nastanka elementarne nepogode uzrokovane olujnim nevremenom popraćenog padalinama – snijegom i ledenom kišom na području jedinica lokalne samouprave SDŽ, a uslijed daljnje stabilizacije i normalizacije stanja na području Grada Sinja, Stožer za zaštitu i spašavanje ukida postojeće operativno dežurstvo na ranije naznačenim telefonskim i mobilnim brojevima.
Više pročitajte ovdje.

Združena vježba zaštite i spašavanja „SINJ 2012.“

16.02.2012

U uredu gradonačelnika Sinja, prof. Ivice Glavana danas (16.02) je održana konferencija za novinare na kojoj je javnosti najavljena i predstavljena združena vježba zaštite i spašavanja „SINJ 2012“.
Vježba će se održati 1. 3. (četvrtak) s početkom  11,30 sati, a organizator je Stožer zaštite i spašavanja Grada Sinja uz potporu Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Split. O organizaciji vježbe i detaljima su govorili gradonačelnik Ivica Glavan, zapovjednik Civilne zaštite Sinja Zoran Vujanović, načelnik odjela za preventivu,planiranje i nadzor DUSZ- PUSZ Split Slavko Đapić, v.d. predstojnika Ureda Gradonačelnika Sinja Igor Vidalina i voditelj press službe Vježbe Vitomir Perić.
Kao pretpostavka za održavanje vježbe zadana je simulacija potresa jačine IX stupnjeva po Mercaliju s epicentrom 15 km sjeveroistočno od Sinja na predjelu Ravnog Vrdova. Temeljem te pretpostavke doći će do rušenja starih kamenih zgrada u centru grada, prekida opskrbe vodom i električnom energijom, požara te stradavanja i zbrinjavanja osoba. Ujedno će vježba imati i humanitarni karakter jer će tijekom vježbe biti organizirano dobrovoljno prikupljanje krvi te mjerenje tlaka i šećera u krvi. U vježbi će sudjelovati Dobrovoljno vatrogasno društvo Sinj,  Crveni križ Sinj, Vodovod i čistoća Sinj, Policijska postaja, Sinj, Planinarsko društvo Svilaja Sinj, Izviđački odred Sinj, Grad Sinj-Ured grada, Stožer zaštite i spašavanja Grada Sinja, Hitna medicinska pomoć SDŽ-ispostava Sinj, HGSS Split-obavještajna točka Sinj i PUZS Split. Planirano je da će  vježbi operativno sudjelovati oko 100 osoba, a šire oko 200.
Građanstvo će moći promatrati vježbu na za to posebno pripremljenoj lokaciji , a nakon izvođenja svih zadaća sudionika biti će organizirana izložba sredstava i opreme zaštite i spašavanja, podjela promotivnih i informativnih materijala, filmovi i sl. Prije vježbe biti će organiziran i edukativni program za vrtiće i osnovne škole. Vježba će se održati na županijskoj razini, a po prvi puta nakon skoro 15 godina biti će i smotra postrojbi Civilne zaštite Grada Sinja.
Ujedno će na sam dan 01.03.  koji se obilježava kao Dan civilne zaštite u RH prije početka vježbe biti upriličena i svečana sjednica Stožera zaštite i spašavanja i Zapovjedništva civilne zaštite Grada Sinja, potom defile svih sudionika vježbe ulicama grada, te prigodna svečanost i smotra postrojbi na Trgu kralja Tomislava.

Zaključen predugovor o kupoprodaji nekretnina na području GZK-Sinj s tvrtkom „INTER S.T.E.E.L“ d.o.o., Dicmo

16.02.2012Dana 15. veljače 2012.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji zemljišta na području GZK-Sinj s tvrtkom
„INTER  S.T.E.E.L.“ d.o.o., Dicmo.

Tvrtka „INTER  S.T.E.E.L.“ d.o.o., Dicmo je tvrtka specijalizirana za proizvodnju i ugradnju elemenata od betonskog čelika.

 Namjera investitora je da na području GZK-Sinj, na čestici zemljišta površine 5.732 metara četvornih, izgrade proizvodni pogon za izradu sječenje i savijanje elemenata od betonskog čelika koji bi preselili sa postojeće lokacije, kao i dvoetažni uredski prostor. Trenutno imaju 30 uposlenih a planiraju novozapošljavanje za cca. 10 radnika.

Javni poziv za predlaganje programa manifestacije «Dani Alke i Velike Gospe» za 2012. godinu

15.02.2012

Na temelju članka 69. Statuta Grada Sinja (Službeni glasnik Grada Sinja br.10/09) Ured Grada Grada Sinja objavljuje javni poziv za predlaganje programa manifestacije «Dani Alke i Velike Gospe» za 2012. godinu.

Rok za podnošenje prijedloga traje od 15. veljače 2012. godine do 13. travnja 2012. godine, a cijeli tekst poziva možete preuzeti ovdje.


Započinje nastava u školama na području Grada Sinja

15.02.2012

Gradonačelnik Grada Sinja i  Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Sinja u suradnji sa Stožerom za zaštitu i spašavanje Splitsko-dalmatinske Županije  donijeli su odluku da dječji vrtići kao i sve osnovne i srednje škole na području Grada Sinja sa sutrašnjim danom, utorkom 14. veljače 2012. godine, počinju s radom i redovnim održavanjem nastave.

Zbog izvanrednih okolnosti mole se roditelji koji su to u mogućnosti da daju svoj doprinos i djecu koja u školu odlaze autobusnim prijevozom dovezu do autobusnih ugibališta, a djecu koja u školu dolaze pješice svojim automobilima dovezu do samih škola. Učenicima  koji zbog neprohodnosti prometnica ili iz drugih razloga uvjetovanim snježnim nepogodama nisu u mogućnosti doći na nastavu, za to vrijeme izostanci će biti opravdani.

Upozoravaju se vozači i ostali sudionici u prometu da dodatno posvete pozornost u blizini škola i prometnica kojima se kreću učenici, dok će pripadnici Policijske postaje Sinj u terminima dolaska i odlaska iz škole vršiti pojačani nadzor.

Stožer za zaštitu i spašavanje na području Grada Sinja i dalje nastavlja s radom

13.02.2012

Prestankom obilnih snježnih padalina te  nizom poduzetih aktivnosti i poslova kojima je koordinirao gradonačelnik Grada Sinja i  Stožer za zaštitu i spašavanje došlo je do stabilizacije i normalizacije stanja na području Grada Sinja.   

Zbog navedenih razloga za sada se ukida noćno operativno dežurstvo Stožera, dok isti i dalje nastavlja s radom u vremenu od 07,30 do 20,00 sati kada se naši sugrađani i dalje mogu javljati na telefon 021/708-630, dok u slučaju potrebe za bilo kakvom intervencijom u noćnim satima isti mogu kontaktirati redovne operativne snage (DVD-Sinj, Hitnu medicinsku pomoć ili Policijsku postaju Sinj) pozivom na jedinstveni broj 112.

Gradonačelnik 
Ivica Glavan, prof. 

Načelnica Stožera  za zaštitu i spašavanje
Elena Perković Paloš,  dr.vet.med.

Novo ročište za prodaju DALMATINKE NOVA d.d. u stečaju

13.02.2012

Stečajna upraviteljica Dalmatinke Nove d.d. u stečaju obavještava potencijalne i zainteresirane  kupce da je u tijeku peto ročište za prodaju (usmenom javnom dražbom) tehnološke cjeline i  imovine stečajnog dužnika, koje ročište će se održati u prostorijama Trgovačkog suda u Splitu dana 21. veljače 2012. godine s početkom u 08,30 sati.

Skraćeni zaključak i više informacija o prodaji možete preuzeti ovdje.

Odgođen rad škola i vrtića na području Grada Sinja i za ponedjeljak 13.02.2012. g.

12.02.2012

Kako je u našem Gradu i kraju došlo do novih padalina Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Sinja  donio je odluku u suradnji s Stožerom za zaštitu i spašavanje Splitsko-dalmatinske Županije  da škole i vrtići  na području Grada Sinja neće raditi ni u ponedjeljak 13. veljače, dok će i dalje nastaviti  dežurati Centralni vrtić Bili Cvitak, A.K. Matasa 8, u Sinju.

Odluka o početku nastave donijet će se kada svi elementi sigurnosti budu zadovoljeni a tiču se čišćenja nogostupa u svim dijelovima Grada i naselja za što trebamo aktivnu podršku naših sugrađana. 

Gradonačelnik
Ivica Glavan, prof.

Načelnica Stožera  za zaštitu i spašavanje
Elena Perković Paloš dr. med v. r.

Nove informacije iz gradskog stožera

07.02.2012

Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavana i Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Sinja  dana 07. veljače 2012. godine održali su radni sastanak i  izvršili analizu aktivnosti svih operativnih snaga koje su angažirane uslijed enormnih snježnih padalina i nepovoljnih klimatoloških uvjeta na području Grada Sinja.
 
O zaključcima sa sastanka, daljnjim aktivnostima Stožera, zahvalama i sugestijama pročitajte ovdje.

Pročitaj više...

Aktiviran stožer za zaštitu i spašavanje na području grada Sinja

07.02.2012

Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Sinja, kao tijelo koje koordinira sa svim službama na području Grada Sinja, uslijed enormnih snježnih padalina i nepogodnih klimatskih uvjeta aktivirao se dana 04.02.2012. godine u 12:00 sati. Stalnim dežurstvom počeo je rad Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Sinja, i nastavlja s radom po potrebi do daljnjega (0-24), gdje se za sve informacije ili hitne pozive može obratiti na telefon 021/708-630.
Više o aktivnostima Stožera pročitajte ovdje.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj