Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz veljača 2013

Novi zaključeni predugovor i ugovor o kupoprodaji zemljišta na području GZK-Sinj

27.02.2013

Dana 27. veljača 2013. g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom „Poljud Vile“ d.o.o.,Split, te ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom „ABES“ d.o.o., Split.

Tvrtka „Poljud Vile “ d.o.o., Split bavi se djelatnošću građenja i inženjeringom u građenju, a trenutno ima 31 zaposlenog radnika. Na području GZK-Sinj namjeravaju izgraditi proizvodno-skladišnu halu za potrebe obavljanja svoje djelatnosti. Imaju namjeru širiti poslovanje tvrtke na proizvodnu djelatnost bravarske konstrukcije i građevinske limarije. Realizacija planirane investicije u konačnici dovela bi do otvaranja novih 15 radnih mjesta.

Tvrtka „ABES“ d.o.o., Split, također se bavi djelatnošću građenja i inženjeringom u građenju, a trenutno imaju zaposlenih 35 radnika. Na području GZK-Sinj namjeravaju izgraditi proizvodno-servisnu halu za potrebe obavljanja svoje djelatnosti, te proizvodnju metalnih konstrukcija i servisa građevinskih strojeva i opreme. Realizacijom planirane investicije u I.fazi planira se novozapošljavanje za 5 radnika, dok bi se realizacijom II- faze otvorilo dodatnih 15 novih radnih mjesta.

Gradonačelnik osudio pokušaj uništenja i oštećenja spomen ploče Anti Bakotiću Baki

25.02.2013

Dana 25. veljače 2013. godine gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan reagirao je priopćenjem prema  javnosti i medijima, gdje je oštro osudio pokušaj uništenja i oštećenja spomen ploče istaknutog Sinjanina, pok. Ante Bakotića Bake, antifašista i vođe proboja iz logora Jasenovac.
Priopćenje možete pročitati ovdje.

Sinj – partner u utrci za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

18.02.2013

    U petak, 15. 02. 2013., Grad Zadar je bio domaćin radnog sastanka koordinatora projekta Europska prijestolnica kulture 2020. Podsjetimo, nositelj projekta je grad Split a gradovi partneri su uz Sinj, Kotor, Trogir, Šibenik , Mostar, Stari Grad, Hvar, Pag, Supetar, Zadar, Korčula, Ston, Solin. Poveznica grada nositelja i gradova partnera je kulturna baština pod zaštitom UNESCO-a. 
    
Na održanom sastanku je uz koordinatore gradova prisustvovala i predstavnica Ministarstva kulture Anera Stopfer, koja je upoznala prisutne s procedurom i načinom prijave. Koordinatori su pojedinačno predstavili svoje gradove i općine, te su iznijeli prijedloge za izradu zajedničkog programa gradova i općina partnera. Sinj je predstavljala Dragana Modrić, koja je u svom izlaganju istaknula bogatu materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu sinjskog kraja kao potencijal za razvoj kulturnog turizma unutar ovog projekta. U tom smjeru, zaključak je sa sastanka, svaki grad partner, pa tako i Sinj uskoro će objaviti javni poziv za predlaganje programa za projekt Europska prijestolnica kulture 2020., kako bi se uključila cijela lokalna zajednica pojedinih gradova i općina partnera. Na ovaj poziv će se moći javiti sve ustanove, udruge i pojedinci sa šireg područja grada Sinja.

Pročitaj više...

Počinje raspodjela naknade za ublažavanje štete od elementarne nepogode suše, iz 2012. godine

18.02.2013

U utorak, dana 19. veljače 2013.g. započinje isplata novčane pomoći onim poljoprivrednicima koji  imaju prijavljenu i utvrđenu štetu od suše na poljoprivrednim kulturama, a isplata će se vršiti do 22. veljače 2013. godine u Upravnom odjelu za financije Grada Sinja (računovodstvo). 

Tijekom protekle 2012. godine, šire područje Grada Sinja pretrpjelo je štete uzrokovane sušom i visokim temperaturama. Povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode Grada Sinja, zaprimilo je ukupno 95 valjanih prijava građana o nastaloj šteti na poljoprivrednim kulturama.

Župan Splitsko-dalmatinske županije proglasio je elementarnu nepogodu na području Grada Sinja, te je Gradu Sinju dodijelio jednokratnu novčanu pomoć za ublažavanje posljedica štete u iznosu od 97.226,00 kn, koja je sukladno prijavljenoj i procijenjenoj šteti raspodijeljena oštećenim poljoprivrednicima. 

Pozivaju se poljoprivrednici koji su prijavili štetu od suše, da uz predočenje osobne iskaznice predignu novčanu naknadu za ublažavanje štete od elementarne nepogode suše.

Novih pet investitora u Gospodarskoj zoni Kukuzovac - Sinj

07.02.2013

Dana 07. veljače 2013. godine, Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan prihvatio je Izvješće Povjerenstva za provedbu natječaja za prodaju / pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac, na području cijele I. faze izgradnje i donio zaključke o odabiru i prihvaćanju ponuda, pet ponuditelja, koji su iskazali interes za kupnju zemljišta na području GZK- Sinj, po natječaju od 14.siječnja 2013. godine.

Radi se o slijedećim investitorima: :

- „POLJUD VILE“ d.o.o., Split,

- „LISKA“ d.o.o., Sinj,

- „ABES“ d.o.o., Split,

- „MILETIN“ d.o.o., Sinj

- Kornelija Puljić, Mosećka 138, Split, vl. obrta „ELASTOPLAST“.

S imenovanim investitorima koji su iskazali interes za kupnju ukupno 25 025 metara četvornih, u slijedećih 15 dana biti će zaključeni Predugovori o kupoprodaji zemljišta, a dovršetkom planiranih investicija posao na Gospodarskoj zoni Kukuzovac-Sinj pronaći će oko 50 (novozaposlenih) radnika.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, zaključio Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK , s tvrtkom „Inter S.T.E.E.L.“ d.o.o., Dicmo

05.02.2013
Nakon što je u mjesecu veljači 2012. godine između Grada Sinja i tvrtke „Inter S.T.E.E.L. d.o.o., Dicmo  zaključen Predugovor o kupoprodaji nekretnine kojom prigodom je kupac uplatio iznos 30 % kupoprodajne cijene, dana 04. veljače 2013.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan,  s imenovanim  investitorom zaključio je i Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK.
    
Zaključivanjem kupoprodajnog ugovora Grad Sinj je  tvrtci „Inter S.T.E.E.L. d.o.o., Dicmo“  prodao nekretninu označenu kao čestica zemljišta 177/226  k.o. Turjaci ukupne površine 5.732 m2, radi izgradnje proizvodno poslovne građevine – hala za oblikovanje armaturnog čelika, te izradu, sječenje i savijanje elemenata od betonskog čelika, kao i aneks s uredskim prostorima i svojim pratećim sadržajima.
    Direktor tvrtke, gosp. Mario Pušić najavio je  otpočinjanje radova već ovaj tjedan, a prema njegovim riječima dovršenje objekta bi bilo u mjesecu lipnju ove godine. Uz postojeće zaposlenike koji bi u novi poslovno-proizvodni objekt preselili iz Dicma, posao bi pronašlo 10 novih zaposlenika
.

Javni poziv "Dani Alke i Velike Gospe 2013. g."

05.02.2013

Na temelju članka 69. Statuta Grada Sinja (Službeni glasnik Grada Sinja br.10/09 Ured Grada Grada Sinja objavljuje Poziv za predlaganje programa manifestacije «Dani Alke i Velike Gospe 2013».
Javni poziv preuzmite
ovdje.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj