Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz veljača 2018

Ostvarivanje prava na subvencioniranje troškova autobusnog prijevoza redovitih studenata s područja Grada Sinja

19.02.2018

Dana 15. veljače 2018. godine, Gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac donijela je Odluku o  subvencioniranju ili refundiranju troškova autobusnog prijevoza redovitih studenata s područja Grada Sinja u razdoblju do 26.02. do 08.06.2018. godine.
Ovom odlukom, u skladu s Proračunom za 2018. godinu osiguranim sredstvima, Grad Sinj subvencionirati će troškove autobusnog prijevoza u visini 100% iznosa cijene mjesečne vozne karte-studentskog pokaza, redovitim studentima s prebivalištem od najmanje 1 godine na području Grada Sinja i to na relacijama Sinj-Split i Sinj-Knin.  Navedenu subvenciju studenti mogu ostvariti slobodnim odabirom između prijevoznika (koji imaju odobrenje za javni linijski prijevoz na spomenutim linijama) Promet d.o.o., Sinj i Litre tours d.o.o., Otok.
Studentima koji studiraju u drugim gradovima refundirati će se troškovi kupnje dviju voznih karata za prijevoz autobusom od mjesta prebivališta do mjesta studiranja u RH.
 
Odluka

Obavijest o načinu provedbe Odluke i ostvarivanja prava

Obrazac -Zahtjev za subvencioniranje prijevoza

Obrazac - Zahtjev za refundiranje troškova prijevoza

Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za ostvarivanje poticaja za zapošljavanje na području Grada Sinja

19.02.2018

Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava za poticaj za zapošljavanje na području Grada Sinja. Korisnici sredstava su poslodavci koji zapošljavaju nezaposlene osobe i nezaposlene osobe koje se samozapošljavaju na području Grada Sinja. Tekst Javnog poziva i prateća dokumentacija se može  preuzeti ispod ove objave.   Zahtjevi se mogu podnositi najkasnije 15 dana od dana ove objave, odnosno do 6. ožujka 2018. godine.

Javni poziv

Odluka o načinu ostvarivanja poticaja za zapošljavanje

Zahtjev – obrazac

NATJEČAJ ZA OSTVARIVANJE POTPORE INVESTICIJSKIM PROJEKTIMA GOSPODARSKIH SUBJEKATA NA PODRUČJU GRADA SINJA PUTEM SUBVENCIONIRANJA KAMATE NA KREDITE

19.02.2018

Grad Sinj je objavio Natječaj za ostvarivanje potpore investicijskim projektima gospodarskih subjekata na području Grada Sinja putem subvencioniranja kamate na kredite.  Prijave se mogu podnositi najkasnije 15 dana od dana ove objave, odnosno do 6. ožujka 2018. godine. Tekst Natječaja i prijavni obrazac možete preuzeti ispod ove objave.
 
Natječaj

Prijavni obrazac

Očitovanja ministarstava na Preporuku Gradskog vijeća o odricanju prava i potraživanja u stečaju u korist radnika tvornice Dalmatinka nova d.d. u stečaju

16.02.2018

Ministarstvo državne imovine RH i Ministarstvo pravosuđa RH, Vladi RH dostavili su svoja  očitovanja nastavno na dostavljenu im Preporuku Gradskog vijeća Grada Sinja o potrebi donošenja odluka kojom bi se Republika Hrvatska i jedinice lokalne i područne  (regionalne) samouprave, te trgovačka društva i ustanove u vlasništvu  RH i JLP(R)S, odrekle svojih (razlučnih i drugih)  prava i potraživanja u stečajnom postupku  nad stečajnim dužnikom Dalmatinka nova d.d. u stečaju, u korist radnika tvornice. Navedena očitovanja na znanje su dostavljena i predsjedniku Gradskog vijeća Grada Sinja, Jošku Kontiću, a može ih se preuzeti i ispod ove objave.
 
Očitovanje - Ministarstvo pravosuđa RH

Očitovanje – Ministarstvo državne imovine

10. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

15.02.2018

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Joško Kontić, dipl.nov., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 10. sjednicu Gradskog vijeća za dan 26. veljače  2018. godine (ponedjeljak) u 17:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .
Sve predložene točke  za 10. sjednicu GV, možete pogledati na slijedećem linku:
 
10. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red

Objava Ispravka rezultata pisanog testiranja i Izvješća o provedenom postupku,uključujući rang listu

15.02.2018

Dana 13. veljače 2018. godine, nakon naknadnog uvida i završne provjere rezultata prethodne provjere znanja i sposobnosti - pisanog testiranja u postupku  prijma u službu u Grad Sinj, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, na radno mjesto viši stručni suradnik za pravne poslove, od strane Povjerenstva utvrđeno je da je previdom došlo do pogreške u bodovanju  rezultata pisanog testiranja kod jednog kandidata slijedom čega je pogrešno utvrđen i  ukupni ostvareni broj bodova, te je stoga i izvršen ispravak rezultata pisanog testiranja.
Dana 15. veljače 2018. godine, nakon okončanog postupka provjere znanja i sposobnosti, Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrdilo je i objavljuje Izvješće o provedenom postupku (uključujući rang listu), po objavljenom natječaju u postupku  prijma u službu u Grad Sinj, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, na radna mjesta voditelj Odsjeka za upravljanje imovinom i viši stručni suradnik za pravne poslove, na neodređeno vrijeme, uz probni rad od tri (3) mjeseca.
 
Ispravak rezultata pisanog testiranja

Izvješće o provedenom postupku (uključujući rang listu)

Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Dječjeg vrtića „Bili cvitak“ Sinj

15.02.2018

Dana 14. veljače 2018. godine, Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Bili cvitak“ Sinj raspisalo je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Dječjeg vrtića „Bili cvitak“ Sinj. Prijave s potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se na adresu: Dječji vrtić „Bili cvitak“ , A.K. Matasa 8, 21230 Sinj s naznakom „ Za natječaj za ravnatelja“ u roku od 8 dana od objavljenog natječaja.

Natječaj

Ministarstvo financira izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Sinja

14.02.2018

Dana 12. veljače 2018. godine Ministarstvo zaštite okoliša i energetike donijelo je Odluku o financiranju projektnog prijedloga "Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Sinja".
Stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda iznosi 84,9999994%, odnosno maksimalni iznos prihvatljivih troškova projekta iz Kohezijskog fonda je 1.901.602,80 HRK.
Za provedbu projekta ove Odluke Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Sinj sklopit će u roku od 45 dana Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Odluka o financiranju projektnog prijedloga "Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Sinja"

Defile vrtićkih mačkara

12.02.2018

 

Danas je održan defile vrtićkih mačkara grada Sinja u kojem je sudjelovala i gradonačelnica Sinja Kristina Križanac. Male mačkare okupile su se kod Doma mladih, odakle su defileom prošle kroz Glavičku ulicu do sinjske Pijace. Potom su se vratili do Doma mladih gdje su u clubu Piccadily imali maskenbal uz čaj i fritule. Povorka malih mačkara oduševila je građane Sinja, a svoje zadovoljstvo nije krila ni gradonačelnica koja je kazala da je jako ponosna na dječicu, tete i njihove roditelje koji su se jako potrudili u izradi maski za današnju povorku.

Objava rezultata usmenog intervjua

09.02.2018

Dana 09. veljače 2018. godine u prostoriji Gradske vijećnice Grada Sinja proveden je postupak prethodne provjere znanja i sposobnosti – usmeni intervju, po objavljenom natječaju u postupku  prijma u službu u Grad Sinj, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, na radna mjesta voditelj Odsjeka za upravljanje imovinom i viši stručni suradnik za pravne poslove, na neodređeno vrijeme, uz probni rad od tri (3) mjeseca.
Rezultate usmenog intervjua možete preuzeti ovdje
.

Poziv poduzetnicama s područja grada Sinja na iskazivanje interesa za sudjelovanjem na Kongresu poduzetnica 2018.

09.02.2018

Dana 08. ožujka 2018. godine u Zagrebu, u Kongresnom centru City Plaza održati će se treći Kongres poduzetnica.
Organizator Kongresa je Virtualni ženski poduzetnički centar koji okuplja žene poduzetnice iz jugoistočne Europe. Kongres se organizira uz partnerstvo grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Predsjednice RH gđa. Kolinde Grabar Kitarović.
Pozivamo sve zainteresirane poduzetnice s područja grada Sinja da se prijave za sudjelovanje na Kongresu, kako bi predstavile svoje djelatnosti i svoje proizvode.
Sve informacije o sudjelovanju mogu se dobiti u Gradskoj upravi u sobi br.29.
Prijave za sudjelovanje na Kongresu podnose se u razdoblju od 12.-20.veljače 2018. godine.
Grad Sinj snosi troškove kotizacije i prijevoza, te Vas ovom prilikom pozivamo da svoja vrijedna postignuća pokažete širem tržištu Hrvatske.

Gradonačelnica
Kristina Križanac

 

Zaključen novi predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK- Sinj

08.02.2018Dana 07. veljače 2018. godine gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac, zaključila je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području Gospodarske zone Kukuzovac- Sinj s trgovačkim društvom MP WIRE ROPES d.o.o., Split.
MP WIRE ROPES d.o.o., Split je novoosnovano trgovačko društvo koje je registrirano za proizvodnju čeličnih užadi i ostalih metalnih proizvoda vezano uz tu granu industrije. Osnivač MP WIRE ROPES d.o.o. Split je tvrtka MP WIRE ROPS SRL iz Italije, koja zapošljava 80 radnika i uspješno posluje preko 40 godina na europskom i svjetskom tržištu.
Kupnjom zemljišne čestice ukupne površine 16026 metara četvornih na području Gospodarske zone Kukuzovac, trgovačko društvo planira izgraditi proizvodni pogon - tvornicu čelične užadi i ostalih metalnih proizvoda. Investicija je vrijednosti viša od 3 milijuna eura, dovršetkom koje se u prvoj fazi na neodređeno vrijeme, planira zaposliti od 15 do 20 radnika. Cjelokupna proizvodnja koja će se obavljati na području GZK bit će namijenjena izvozu i dopunjavanju asortimana proizvoda osnivača ovog društva.

Poziv na usmeni intervju i objava rezultata pisanog testiranja

08.02.2018

Dana 06. veljače 2018. godine u prostoriji Gradske vijećnice Grada Sinja proveden je postupak prethodne provjere znanja i sposobnosti - pisano testiranje, po objavljenom natječaju u postupku  prijma u službu u Grad Sinj, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, na radna mjesta voditelj Odsjeka za upravljanje imovinom i viši stručni suradnik za pravne poslove, na neodređeno vrijeme, uz probni rad od tri (3) mjeseca. Rezultate pisanog testiranja možete pronaći ispod ove objave.
Kandidati za radno mjesto voditelj Odsjeka za upravljanje imovinom za koje je u rezultatima pisanog testiranja navedeno da imaju pravo na nastavak sudjelovanja u daljnjem postupku provjere znanja i sposobnosti, pozivaju se na usmeni intervju, koji će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja dana 09. veljače 2018. godine (petak) s početkom u 13:00 sati.
Kandidati za radno mjesto viši stručni suradnik za pravne poslove za koje je u rezultatima pisanog testiranja navedeno da imaju pravo na nastavak sudjelovanja u daljnjem postupku provjere znanja i sposobnosti, pozivaju se na usmeni intervju, koji će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja dana 09. veljače 2018. godine (petak) s početkom u 13:15 sati.
 
Rezultate pisanog testiranja možete preuzeti ovdje.

Sufinanciranje nabave sadnica voća i vinove loze na području Grada Sinja u 2018. godini

06.02.2018

Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija provode Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze u 2018. godini, prema kojem svaka strana financira 1/3 cijene sadnica. Pravo sudjelovanja imaju samo poljoprivredni proizvođači s području Grada Sinja koji su  upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava,  sadnju vrše na zemljištu upisanom (ucrtanom) u ARKOD sustav i to na najmanje 1 000 m2  površine, sade najmanje 500 loza ili 30 stabala voćaka, te da nemaju dugovanja prema Gradu Sinju s bilo koje osnove. Prijave za nabavu sadnog materijala uz dostavu obvezne dokumentacije, zaprimaju se u Gradu Sinju do 19.02. 2018. godine, a dodatne informacije mogu se dobiti na broju telefona: 708-626 . Više informacija možete pogledati ovdje.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj