Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz ožujak 2010

11. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

29.03.2010

Dana 29. ožujka 2010. godine (ponedjeljak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 13,00 sati održana je 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.

Dnevni red:
1.
Usvajanje zapisnika sa 10. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja,
2.
Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Izvješće o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2009. godinu,

Pročitaj više...

Preporuka socijalno osjetljive politike zapošljavanja

29.03.2010

Preporuka socijalno osjetljive politike zapošljavanja donesena na 11. sjednici Gradskog vijeća održanoj dana 29. ožujka 2010. godine.

Preporuku možete preuzeti ovdje.

Izvanredna (tematska) sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

26.03.2010

Dana, 26. ožujka, 2010. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana je izvanredna (tematska) sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
Dnevni red:
1. Informacija o zahtjevu Promet Makarska d.o.o. za kupnju poslovnog udjela Grada Sinja u trgovačkom društvu Autoprijevoz Sinj d.o.o. s osvrtom na aktualno stanje u Autoprijevozu d.o.o. Sinj.

Zapisnik sa Izvanredne (tematske) sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja možete preuzeti ovdje.

Gradonačelnik Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s investitorima Jozom Radoš i Stjepanom Radoš, vl. obrta „Metal“ Sinj i Predugovor o kupoprodaji nekretnine s tvrtkom Pirson Montaža d.o.o., Klis

25.03.2010


 

Danas 25. ožujka 2010.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s investitorima Jozom Radoš i Stjepanom Radoš, vl. obrta „Metal“ Sinj.
Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 3915 m2 izgrade proizvodno-poslovnu građevinu za obavljanje djelatnosti proizvodnje metalnih konstrukcija, bravarije i željezarije.
Realizacijom predmetnog projekta investitori bi uz postojeće zaposlili 4 nova radnika.

Također, danas je gradonačelnik zaključio i Predugovor o kupoprodaji nekretnine s tvrtkom Pirson Montaža d.o.o., Klis.
Investitor na čestici zemljišta veličine 6161 m2 namjerava izgraditi proizvodnu-poslovnu građevinu za obavljanje djelatnosti montaže i održavanja industrijskih postrojenja, održavanja radnih strojeva, bravarsku radionice za izradu bravarije, te pogon za obuku zavarivača.
Trenutno imaju 40 uposlenih a realizacijom predmetnog projekta uz postojeće zaposlili bi 10 novih radnika.

Ambasador Japana posjetio Sinj

23.03.2010

Japanski Ambasador Yoshio Tamura boravio je u službenom posjetu Gradu Sinju 23.ožujka (utorak) gdje ga je primio sinjski gradonačelnik Ivica Glavan i zamjenik gradonačelnika Zoran Vujanović. Tom prigodom japanski Ambasador interesirao se za život građana Sinja i gospodarske potencijale grada. U nadasve ugodnoj i prijateljskoj atmosferi gospodin Tamura je obećao dolazak na Sinjsku alku a odmah nakon radnog sastanka gradonačelnik i dogradonačelnik odveli su ambasadora u posjet sinjskom samostanu Čudotvorne Gospe Sinjske gdje ga je pozdravio gvardijan fra Bože Vuleta. Ovim posjetom nastavljene su aktivnosti otvaranja potencijala Dalmatinske zagore i Sinja kao središta prema ekonomski najvećim državama te je ovo ukupno osma diplomatska posjeta najvišeg ranga od preuzimanja vlasti u lipnju 2009.


 

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s trgovačkim društvom „ZIMA SVJETLOSNE DEKORACIJE“ d.o.o.

22.03.2010

 

Dana 22. ožujka 2010.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s trgovačkim društvom „ZIMA SVJETLOSNE DEKORACIJE“ d.o.o.

Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 4100 m2 izgradi proizvodno-poslovnu građevinu za obavljanje djelatnosti proizvodnje svjetlosnih dekoracija i ukrasa, svjetlosnih dekorativnih proizvoda, te proizvodnju opreme za dekorativno osvjetljivanja eksterijera i interijera.

Realizacijom predmetnog projekta investitor bi uz postojeće zaposlio 4 nova radnika.

Dogradonačelnica Grada Sinja Elena Perković-Paloš posjetila mjesne odbore Gljev, Obrovac, Bajagić i Lučane

20.03.2010

Dogradonačelnica Grada Sinja Elena Perković-Paloš posjetila je u subotu, 20. ožujka 2010.g., sa Zoranom Marasovićem, savjetnikom gradonačelnika za graditeljstvo i Gospodarsku zonu Kukuzovac, mjesne odbore Gljev, Obrovac, Bajagić i Lučane. Cilj posjeta bio je utvrditi aktualne probleme u svakom od mjesta za koje su spomenuti odbori zaduženi te sastaviti plan za njihovo rješavanje.


Pročitaj više...

Održan sastanak poljoprivrednika s predstavnicima Grada Sinja

18.03.2010


 

Nakon zaprimljene Suglasnosti Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja na Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem na području Grada Sinja, Grad Sinj donio je Odluku o raspisivanju Javnog natječaja za zakup predmetnog zemljišta.

Prije objave Natječaja, a zbog zaprimljenih brojnih upita od strane zainteresiranih poljopivrednika, dana 18.ožujka 2010.g. u 16.00 h, u gradskoj vijećnici Grada Sinja, održan je sastanak predstavnika Grada Sinja s poljoprivrednicima.

Ovom prilikom, svi zainteresirani poljoprivrednici upoznati su s uvjetima i kriterijima iz Natječaja, te su im podijeljeni tiskani materijali radi boljeg razumijevanja.

Na sastanku su bili nazočni ispred Grada Sinja zamjenica gradonačelnika gđa. Elena Perković-Paloš, pročelnica Odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja, Ankica Panza, kao i stručne službe Grada Sinja, sastanku je nazočilo 40-ak poljoprivrednika.

Na sastanku su od strane poljoprivrednika iznesena i brojna pitanja te je donesen zaključak da se od nadležnog Ministarstva zatraži pismeno očitovanje u svezi postavljenih pitanja, a sve kako bi Povjerenstvo pri otvaranju ponuda za zakup odabralo na ispravan način najbolje ponuđače.

Održan sastanak izvršne izvršne vlasti s nadležnim tijelima i ugostiteljima s područja Grada Sinja, na temu preglasna glazba (buka) i radno vrijeme ugostiteljskih objekata

04.03.2010

Dana 04. ožujka 2010. godine u 17 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održan je sastanak izvršne vlasti s nadležnim tijelima i ugostiteljima s područja Grada Sinja, na temu preglasna glazba (buka) i radno vrijeme ugostiteljskih objekata.
Na sastanku su bili nazočni zamjenici gradonačelnika Elena Perković-Paloš i Zoran Vujanović, načelnik Policijske postaje Sinj Marko Bilobrk, predstavnici Državnog inspektorata, gđa. Ankica Župić i Jadranka Vučemilo, te sanitarni inspektori Vitomir Filipović-Grčić i Branko Sikirica, te ugostitelji sa područja Grada Sinja.

Tekst priopćenja vezano uz predmetni sastanak, možete pročitati ovdje.

10. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

01.03.2010

Dana 01. ožujka 2010. godine (ponedjeljak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana je 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.

Dnevni red:
1. Konačni prijedlog Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja,
2. Prijedlog Programa rada Gradskog vijeća Grada Sinja za 2010. godinu,
3. Prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Sinja za 2010. godinu,

Pročitaj više...

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj