Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz ožujak 2013

Uskrsna čestitka gradonačelnika Ivice Glavana

29.03.2013Drage sugrađanke i sugrađani!

Uskrs je naš najveći kršćanski blagdan, simbol Kristove muke, uskrsnuća i novog početka.

Neka nam Uskrs bude poticaj da jedni drugima činimo dobro, iskreno se pridržavajući temeljnih kršćanskih vrednota, dajući tako svoj doprinos izgradnji i razvoju našeg Sinja, kao i pravednijeg društva, mira i razumijevanja među ljudima.

Ispred Grada Sinja,  u svoje osobno ime te u ime svojih suradnika i zaposlenika Gradske uprave, želim svima obilje Božjeg blagoslova, te sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs!

Vaš gradonačelnik

Ivica Glavan

OBAVIJEST o podjeli uskršnjih poklon paketa korisnicima pomoći za uzdržavanje Centra za socijalnu skrb Sinj s prebivalištem na području Grada Sinja

27.03.2013

Poštovane/i,

          dana 28. i 29. ožujka (četvrtak i petak) 2013. godine u prostorijama Gradskog društva Crvenog Križa dijelit će se uskršnji poklon paketi korisnicima pomoći za uzdržavanje Centra za socijalnu skrb Sinj koji imaju prebivalište na području Grada Sinja. Poklon pakete osigurao je Grad Sinj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog Križa.

Podjela će se vršiti:

-     u četvrtak 28. 03. od 10:00 do 19:00 sati

-        u petak 29. 03. od 08:00 do 12:00 sati

 uz obvezno predočenje osobne iskaznice korisnika pomoći.

           

v.d.Predstojnika:

Igor Vidalina, dipl. iur.v.r.

Primanje za najuspješnije sportske kolektive Sinja u prošloj godini

22.03.2013Dana 22. ožujka 2013. godine, Gradonačelnik Grada Sinja, prof. Ivica Glavan upriličio je primanje za najuspješnije sportske kolektive Sinja u prošloj godini. Igrači KK Alkara, mlađe kadetkinje ŽRK Sinj i članovi ŠRD Cetina družili su se u Gradskoj vijećnici s gradonačelnikom i Zoranom Vujanovićem, dogradonačelnikom zaduženim za društvene djelatnosti.
Razmijenili su prigodne darove, a gradonačelnik je iskoristio priliku te prisutnima pokazao idejno rješenje projekta nove sportske dvorane i najavio skori odabir izvođača radova
  po raspisanom Natječaju te početak gradnje dvorane koja je, kako je istaknuo gradonačelnik, nužan preduvjet za uspješan nastavak sportskog rada u Sinju.  
Također je dodao kako u ovo društvo ulaze i ragbijaši i odbojkašice, kolektivi koji su u prošloj, pa i ovoj sezoni nanizali odlične uspjehe, a s njima će se u narednom periodu organizirati druženje. Sportaši su zahvalili gradonačelniku na potpori koju pruža Grad u njihovom djelovanju te obećali da će biti još sportskih uspjeha na radost sugrađana koji ih prate i navijaju za njihove klube, ali i svih ostalih poreznih obveznika koji preko proračuna financiraju rad ovih udruga u kojima se okuplja veliki broj mladih našeg grada.

Pročitaj više...

Poziv za iskazivanje interesa i predlaganja programa u kulturi u svrhu izrade projekta Grad Split - Europska prijestolnica kulture 2020. godine i izrade strategije razvoja projekta

22.03.2013

Grad Sinj kao grad partner u projektu Grad Split - Europska prijestolnica kulture 2020. godine, s danom 22.03.2013. godine  poziva zainteresirane samostalne umjetnike, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na predlaganje programa u kulturi značajnih za nacionalnu i europsku kulturu koji bi se realizirali tijekom 2020. godine u gradu Sinju. Rok za dostavu prijedloga je 30 dana od dana ove objave.

Javni poziv.

Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u sklopu Doma mladih u Sinju, Glavička 29

18.03.2013

Grad Sinj raspisao je natječaj za davanje u zakup poslovnogprostora, za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, primjereno prostoruuključujući noćni bar,  usklopu Doma mladih u Sinju, Glavička 29., ukatastarskoj čest. zgr. 560/4 K.O. Sinj, Z.U. 1591, (prizemlje). Ponude po natječaju primaju u roku 8dana od dana objave ove obavijesti, odnosno od dana 17.03.2013. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobitina telefon 021/708-624, Upravni odjel za prostorno planiranje, gospodarenjeprostorom i razvoj Grada Sinja od 12 do 15 sati svakog radnog dana. 

Zaključak , natječaj za zakup, Dom mladih.pdf

IPARD INFO DANI – SINJ, 20. 3. 2013. g.

18.03.2013

HypoAlpe-Adria-Banka d.d. u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede RH i HAMAGInvestom organizira u Sinju hotelu Alkar dana 20.ožujka 2013.g. (srijeda) s početkom u 9.30 sati besplatnuinformativnu radionicu pod nazivom IPARD INFO DANI.  

U okviruRadionice zainteresirani se mogu informirati o načinu i uvjetima korištenjabespovratnih sredstava iz programa IPARD namijenjenog poljoprivredi i ruralnomrazvoju, najnovijim izmjenama programa IPARD, te mogućnostima kreditiranjaIPARD projekata.

Predstavitće se primjeri uspješnih projekata te prenijeti iskustva, preporuke i stručnesavjete vodećih IPARD konzultanata koji za sobom imaju niz uspješnofinanciranih projekata iz programa IPARD.

Zdravstvena ispravnost, proizvodne norme i sustavi certifikacije poljoprivrednih proizvoda

15.03.2013

Grad Sinj usuradnji sa stručnjacima laboratorija tvrtke Croatiakontrola d.o.o. iz Zagreba,organizira predavanje na temu: Zdravstvena ispravnost, proizvodne norme isustavi certifikacije poljoprivrednih proizvoda.

Stručnjacilaboratorija tvrtke Croatiakontrola d.o.o predstavit će Global G.A.P., HACCAPsustav i normu HRN EN 45011, koji određuju postupak certifikacije proizvoda.Proizvodnja sukladna tim zahtjevima donosi korist svima, od poljoprivrednihproizvođača i industrije do potrošača i šire društvene zajednice, a primjenanavedenih proizvodnih standarda bit će nužna ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Predavanje će seodržati dana 19. ožujka 2013. u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, s početkom u12,00 sati, a namijenjeno je proizvođačima voća, povrća, mlijeka i mliječnihproizvoda te predstavnicima hotela, restorana i prerađivačke industrije.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, zaključio Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK , s tvrtkom s tvrtkom Pivovara Majić d.o.o., Trilj

15.03.2013Nakon što je u mjesecu siječnju 2012. godine između Grada Sinja i tvrtke „PIVOVARA MAJIĆ“ d.o.o., Trilj,  zaključen Predugovor o kupoprodaji nekretnine kojom prigodom je kupac uplatio iznos 30 % kupoprodajne cijene, dana 15. ožujka 2013.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan,  s imenovanim  investitorom zaključio je i Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK.

Zaključivanjem kupoprodajnog ugovora Grad Sinj je  tvrtci PIVOVARA MAJIĆ“ d.o.o., Trilj,prodao nekretninu označenu kao čestica zemljišta 177/228 k.o. Turjaci ukupne površine 2.549 m2, radi izgradnje proizvodno - poslovne građevine „Mini pivovare“ za proizvodnju piva, kapaciteta dnevne proizvodnje do 5.000 litara.

Direktor tvrtke, gosp. Dražen Majić najavio je skori početak radova, a dovršenjem objekta posao bi pronašlo do 10 novih radnika.

JAVNI POZIV za utvrđivanje Prijedloga kandidata za suce porotnike Općinskog suda u Sinju

14.03.2013

Na temelju članka 117.-122. Zakona o sudovima (NN br. 28/13.) i članka 53. Statuta Grada Sinja  (Sl. gl. Grada Sinja br. 10/09), Gradonačelnik Grada Sinja upućuje javni poziv za utvrđivanje Prijedloga kandidata za suce porotnike Općinskog suda u Sinju.

Javni poziv možete preuzeti ovdje.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom LISKA d.o.o., Sinj

14.03.2013

Dana 14. ožujka 2013.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom „LISKA“ d.o.o.,Sinj. Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 5656 metara četvornih izgradi proizvodno-poslovnu građevinu, za proizvodnju, preradu, pakiranje i skladištenje svježeg povrća i žitarica.

U prvoj fazi posao bi pronašlo do 5 radnika, a uz njih s obzirom na djelatnost društva, sezonski bi se zapošljavalo dodatno između 10 i 15 radnika.

NATJEČAJ ZA PRODAJU ZEMLJIŠTA U GZK – SINJ

14.03.2013

Dana 14. ožujka 2013. godine Grad Sinj raspisao je natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac-Sinj, na području I.- faze izgradnje zone kojim se početna kupoprodajna cijena zemljišta utvrđuje u visini od 35 kn/m2. Rok za dostavu ponuda je 8 dana od dana objave ove obavijesti.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-627, 021/708-603 ili 099/2170930, od 12 do 15 sati svakog radnog dana.

Tekst  natječaja, kao i dio natječajne dokumentacije možete preuzeti ispod ove objave.

Natječaj GZK, ožujak 2013

Opći i posebni uvjeti

Upute ponuditeljima

Grafički prikaz


Otvaranje javne rasprave o Nacrtu Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Sinja i Nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja

12.03.2013

Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 32. sjednici održanoj dana 11. ožujka 2013. godine donijelo je Zaključak o prihvaćanju prijedloga za promjenu Statuta Grada Sinja i utvrđivanju Nacrta Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Sinja te otvaranju javne rasprave, kao i Zaključak o prihvaćanju prijedloga za promjenu Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja, utvrđivanju Nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja i otvaranju javne rasprave.

    Javna rasprava o Nacrtu Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Sinja kao i javna rasprava o Nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja traje 15 (petnaest) dana,  od  12. ožujka do 26. ožujka 2013. godine.

               U skladu sa navedenim obavještavaju se svi zainteresirani da za vrijeme trajanja Javne rasprave o Nacrtu Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Sinja i Nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja, sve svoje primjedbe i prijedloge na predmetne Nacrte Odluka mogu podnijeti u pisanom obliku na adresu Grad Sinj, Odbor za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj ili neposrednom predajom u Pisarnicu Grada Sinja  svakim radnim danom od 07,30-15,30 sati.

    Nacrt Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Sinja i Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja možete pogledati ispod ove objave.


Poziv na 32. sjednicu Gradskog vijeća Grada Sinja

08.03.2013

Na temelju članka 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja  (“Službeni glasnik Grada Sinja” broj  02/10 ) saziva se 32. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja za dan 11.  ožujka  2013. godine  (ponedjeljak). Sjednica će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  15,30  sati.
Dnevni red sjednice možete preuzeti ovdje.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s Kornelijom Puljić, vl. obrta „Elastoplast“, Split

05.03.2013

Dana 05. ožujka 2013.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s  Kornelijom Puljić vl. obrta „Elastoplast“ Split.  Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 3012 m2 izgradi proizvodno-poslovnu građevinu za proizvodnju fleksibilne ambalaže za pakiranje hrane. 

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj