Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz ožujak 2014

XV SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

31.03.2014

U TIJEKU JE STANKA!

VIII SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

28.03.2014

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Hrvoje Markulin, prof., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 8. sjednicu Gradskog vijeća za dan 31. ožujka 2014. godine (ponedjeljak) u 15:30 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.
Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici
www.sinj.hr .

8. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red.pdf

PROCUREMENT ANNOUNCEMENT

25.03.2014

Equipping of bicycle and thematic paths / Opremanje biciklističkih i tematskih staza

Our ref: / Naš broj: EU/SINJ/2-2-321/2009/MEDPATHSCity of Sinj intends to award a contract for a equipping of bicycle and thematic paths in Sinj, Croatia with financial assistance from IPA Adriatic Cross-Border Cooperation 2007-2013.

Grad Sinj objavljuje namjeru potpisivanja ugovora za nabavu robe za opremanje biciklističkih i tematskih staza u Sinju, Hrvatska uz financijsku pomoć iz IPA programa jadranske prekogranične suradnje 2007&2013.

more info / više informacija

tender dossier / natječajna dokumentacija

Pročitaj više...

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA

25.03.2014

Dana 17., 20., 21. i 24. ožujka 2014. godine u prostoriji Gradske vijećnice Grada proveden je postupak prethodne provjere znanja i sposobnosti po javnom pozivu za prijam polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Gradsku upravu Grada Sinja. Rezultate postupka prethodne provjere znanja i sposobnosti možete pronaći ispod ove objave.

Rezultati, prethodna provjera znanja i sposobnosti

Time su pročelnici upravnih tijela u koje se vrši odabir po javnom pozivu za prijem polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Gradsku upravu Grada Sinja dovršili Postupak prethodne provjere znanja i sposobnosti, te utvrdili slijedeće rang-liste kandidata na temelju kojih će se izvršiti odabir kandidata za prijem polaznika po objavljenom javnom pozivu.

Rang lista.

Odabrani kandidati biti će predloženi Zavodu. Ugovori o stručnom osposobljavanju biti će sklopljeni s onim kandidatima čije uključenje u Program odobri Zavod, sukladno svojim pravilima, dok će ostalim kandidatima koji nisu primljeni biti vraćena dokumentacija priložena prijavi.

Premijera dokumentarnog filma „Tripalo“

18.03.2014

Danas, dana 18. ožujka 2014. godine u Gradskom kinu Sinj s početkom u 18:00 sati, održati će se svečana premijera  dokumentarnog filma „Tripalo“, redateljice Ines Pletikos, u produkciji Hrvatske radiotelevizije.  Dokumentarni film posvećen je jednom od najznačajnijih hrvatskih političara druge polovice 20. stoljeća, Sinjaninu i „Proljećaru“ Anti Miki Tripalu. Film je koncipiran u dva dijela, a u Sinju će danas emitirati prvi dio filma koji je vezaniji za Sinj. U tom smislu pozivaju se predstavnici javnog, društvenog i političkog života Grada Sinja, te zainteresirana javnost i građani da nazoče svečanoj premijeri. Ulaz u Gradsko kino je slobodan.

Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

12.03.2014

Niže u tekstu nalazi se obavijest koji kandidati ne udovoljavaju uvjetima HZZ-a “Stručno osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa” , s izmjenama i korekcijama naknadno dostavljenim od strane HZZ-a.

Popis kandidata koji ne udovoljavaju uvjetima HZZ-a. - Ispravak

 

Ispod objave se nalazi i obavijest o kandidatima koji udovoljavaju uvjetima uvjetima HZZ-a “Stručno osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa”  kao i ostalim formalnim uvjetima javnog poziva,  s izmjenama i korekcijama naknadno dostavljenim od strane HZZ-a, te se isti upućuju u daljnji postupak direktnog odabira, odnosno postupak provjere znanja i sposobnosti.

Popis kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete  - Ispravak

 

Obavijest o odabiru pojedinih kandidata, postupku prethodne provjere znanja i sposobnosti, terminima testiranja, izvorima za pripremanje kandidata te pravilima testiranja, možete pogledati ovdje.
 

Izvori za pripremu:
- Zakon o lokalnoj i područnoj, regionalnoj, samoupravi
- Zakon o sl. i namještenicima u JLPRS
- Zakon o proračunu
- Zakon o socijalnoj skrbi
- Uredba o uredskom poslovanju

Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

10.03.2014

Niže u tekstu nalazi se obavijest koji kandidati ne udovoljavaju uvjetima HZZ-a “Stručno osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa” , kao i o kandidatima koji se ne udovoljavaju postavljenom uvjetu tražene stručne spreme i struke utvrđene javnim pozivom Grada Sinja. Sukladno pravilima Zavoda isti se isključuju isključuju iz daljnjeg postupka, te će im biti vraćena dokumentacija priložena prijavi.

Popis kandidata koji ne udovoljavaju uvjetima HZZ-a.

 Također, ispod objave se nalazi i popis kandidata koji udovoljavaju uvjetima uvjetima HZZ-a “Stručno osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa” kao i ostalim formalnim uvjetima javnog poziva, te se isti upućuju u daljnji postupak direktnog odabira, odnosno postupak provjere znanja i sposobnosti.

Popis kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete.

 Obavijest o odabiru pojedinih kandidata, postupku prethodne provjere znanja i sposobnosti, terminu testiranja, izvorima za pripremanje kandidata te pravilima testiranja, biti će objavljena uskoro putem ove web stranice.

Uspješno održan sastanak s poljoprivrednicima

07.03.2014

  
Danas, 07.03.2014. u Gradskoj vijećnici u organizaciji Grada Sinja održan je sastanak s poljoprivrednicima. Predstavnici i stručne službe Grada Sinja, Kristina Križanac, zamjenica gradonačelnika, i Ivica Mastelić, viši stručni suradnik za poljoprivredu, predstavili su Program poticanja razvitka poljoprivrede na području Grada Sinja, ali su predstavili i druge razvojne mjere poput poticanja zapošljavanja i sufinanciranja kamate poduzetničkih kredita. Također je predstavljeno trenutno stanje državnog poljoprivrednog zemljišta.
Nakon toga, u ime Ministarstva poljoprivrede, svoje predstavljanje Programa ruralnog razvoja republike Hrvatske 2014.-2020. godine, održao je Marin Kukoč, voditelj službe u Upravi za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj.
Završno izlaganje u ime Savjetodavne službe imala je Ivana Župić, viša stručna savjetnica na temu obvezna edukacija u primjeni pesticida i  podnošenju zahtjeva u sustav Agronet.
Nakon izlaganja svih sudionika bogatog zanimljivim temama, a pogotovo onih koje se tiču bespovratnog financiranja poljoprivredne proizvodnje, nazočnih 50-ak poljoprivrednika postavljali su svoja pitanja.  Prezentacija razvojnih programa održana je zaista na visokoj razini i uz dobar odaziv naših poljoprivrednika.
Nakon završetka sastanka zaiteresirani voćari nastavili su svoje druženje u voćnjaku Ivana Blajića u Turjacima i Dražena Rančića u Brnazama, gdje je održana terenska prezentacija rezidbe voćnjaka.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio Grad Sinj

07.03.2014

     
Dana 06. ožujka 2014. godine Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio je Grad Sinj. S Predsjednikom u delegaciji bili su i g. Saša Perković, savjetnik za nacionalnu sigurnost, gđa. Tamara Obradović-Mazal, savjetnica za gospodarstvo i sektorske politike EU, gđa. Danica Juričić-Spasović pročelnica kabineta predsjednika RH i  gđa. Petra Kuga, savjetnica u Uredu predsjednika.

Predsjednika i članove njegove delegacije u vili Tripalo su dočekali  zamjenici gradonačelnika Kristina Križanac i Zlatko Ugrin, predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Markulin, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, Ankica Panza te predstojnik Ureda Grada, Igor Vidalina.

Nakon dobrodošlice, s predsjednikom Josipovićem i članovima njegove delegacije održan je radni sastanak na kojem su uz stanje u Gradu, prezentirani najznačajniji projekti. Predsjednik je izrazio zadovoljstvo viđenim te kazao kako će u okviru svojih ovlasti pružiti pomoć i posredovanje u realizaciji istih.

Nakon radnog sastanka Predsjednik je obišao novouređeno Šetalište Alojzija Stepinca i Pijacu, gdje se kratko družio s građanima. Potom je obišao i gradilište sinjske gradske sportske dvorane, gdje ga je s projektom upoznala pročelnica Ankica Panza, dok je ispred Zajednice športskih udruga Grada Sinja, predsjednika Josipovića pozdravio predsjednik KK Alkar, Denis Katić te mu tom prilikom poklonio monografiju Kluba.

Prije odlaska, Predsjednik je u njegovu stanu posjetio i gradonačelnika Ivicu Glavana, kojem je zaželio brz opravak i što skoriji povratak na posao.

Predsjednik RH Ivo Josipović u posjetu Sinju

06.03.2014

U posjet Gradu Sinju, danas 6. ožujka 2014.g.,  dolazi predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović. Nakon radnog sastanka kojeg će održati s predstavnicima Grada Sinja, u 15:30 sati Predsjednik će obići novouređeno Šetalište Alojzija Stepinca, nakon čega će se na Trgu Kralja Tomislava (sinjskoj Pijaci) zadržati u kratkom druženju s građanima.Po završetku druženja s građanima, Predsjednik će od 16:00 sati posjetiti  gradilište Sinjske gradske sportske dvorane, nakon čega će dati kratku izjavu za medije.

Sastanak s poljoprivrednicima

04.03.2014

Grad Sinj organizira sastanak s poljoprivrednicima na kojem će biti govora o mogućnosti ulaganja u poljoprivredu na području Grada Sinja, korištenju i plaćanju državnog poljoprivrednog zemljišta, programu ruralnog razvoja, obveznoj edukaciji o upotrebi pesticida te drugim zanimljivim temama.

Na sastanku će svoje izlaganje imati domaćini-predstavnici Grada Sinja, predstavnici Ministarstva poljoprivrede te djelatnici Savjetodavne službe.

Sastanak će se održati u petak 07.ožujka 2014. godine s početkom u 10:00 h, u gradskoj vijećnici Grada Sinja.

U tom smislu pozivaju se poljoprivrednici, gospodarstvenici kao i ostali zainteresirani građani na  sudjelovanje u navedenom događaju.

Istoga dana u 12:00 h, u organizaciji Grada Sinja i Savjetodavne službe, održati će se demonstracija rezidbe u voćnjaku g. Ivana Blajića u Turjacima i Dražena Rančića u Brnazama, kojom prigodom će poljoprivredni savjetnik Savjetodavne službe pokazati načine pravilne rezidbe voćaka zainteresiranim voćarima

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj