Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz ožujak 2015

Podjela uskršnjih poklon paketa

31.03.2015

U prigodi blagdana Uskrsa, dana 02. i 03. travnja (četvrtak i petak) 2015. godine, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj dijelit će se uskršnji poklon-paketi korisnicima zajamčene minimalne naknade prema evidenciji Centra za socijalnu skrb Sinj. Poklon-pakete osigurao je Grad Sinj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sinj.
 
Podjela će se vršiti isključivo uz predočenje osobne iskaznice korisnika zajamčene minimalne naknade:
-u četvrtak 02.04. od 10:00 do 19:00 sati,
-u petak 03. 04. od 08:00 do 12:00 sati.

Galerija Sikirica u Očevidniku muzeja RH

31.03.2015

Rješenjem Ministarstva kulture RH Galerija Sikirica je stekla uvjete za obavljanje muzejske djelatnosti. Tako će donirane zbirke Stipe Sikirice postati zaštićeno kulturno dobro RH. Tom prigodom Galeriju su posjetile ravnateljica Muzejsko dokumentacijskog centra Višnja Zgaga i  kustosica Iva Validžija koje su stekle uvid u način rada Galerije i  ponudile svoju  stručnu suradnju.
Podsjetimo,  2010. godine Grad Sinj je osnovao Galeriju Sikirica, s namjerom čuvanja, valoriziranja i prezentiranja darovanog umjetničkog opusa Stipe Sikirice. Upisom u sustav muzeja RH, Galerija će podignuti razinu stručne obrade muzejske građe te povećati vidljivost umjetničkog opusa Stipe Sikirice, a samim tim i kulturne baštine Sinja i Cetinskoga kraja.

PPS destinacija Dalmatinska zagora - splitsko zaleđe dobila potporu za Udruženo oglašavanje

31.03.2015

Turističke zajednice grada Sinja, Vrlike, Trilja te općine Dugopolje zajedno su se prijavile na Javni poziv Hrvatske turističke zajednice za kandidiranje promotivnih kampanja sustava turističkih zajednica i nacionalnih strukovnih udruga u turizmu za opće oglašavanje turističke ponude destinacije u 2015. godini (imidž oglašavanje). Ukupni planirani troškovi promotivne kampanje, odnosno medija plana  su 99.431,75 kn, od kojih će HTZ sufinancirati 50% , TZ Splitsko-dalmatinske županije 25%, a prijavljene turističke zajednice zajedno, preostalih 25% iznosa.  (više …)

NASTAVAK XVI. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA

30.03.2015

Dana 30. ožujka 2015. godine (ponedjeljak) u 17:00 sati održati će se nastavak prekinute XVI. sjednice Gradskog vijeća. Sjednica se nastavlja se na točki broj 12. (Prijedlog Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja), a ista će  se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.
Rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici
www.sinj.hr

Poziv

Javni poziv - Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa 1 polaznik, poljoprivredne struke

30.03.2015

Dana 30. ožujka 2015. godine, Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom objavila je javni poziv za prijam polaznika stručnog osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, 1 polaznik poljoprivredne struke. Primanje polaznika u Grad Sinj provodi se u okviru programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“. Kandidat kojeg odabere Grad bit će predložen Zavodu. Ugovor o  stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa bit će sklopljen s onim odabranim kandidatom čije uključenje u Program odobri Zavod, sukladno svojim pravilima.

Rok za prijavu na javni poziv iznosi 8 dana od dana objave i ističe s danom 07. travnja (utorak) 2015. godine.

Javni poziv objavljen je na oglasnoj ploči Grada Sinja i HZZ-a, a može se pogledati i ispod ove objave.

Javni poziv.

10. “Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, Sinj, 2015.”

27.03.2015Dana  28. i 29. ožujka 2015. godine, u Gradu Sinju održati će se 10. “Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, Sinj, 2015.”. Svečano otvaranje sajma previđeno je za dan 28.03.2015. (SUBOTA)  u 11:30 sati u hotelu Alkar. Program događanja i pozivnicu možete pogledati ispod ove objave.

Program

Pozivnica

XVI SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

20.03.2015

Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Milan Smoljo, na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je XV sjednicu Gradskog vijeća za dan 23. ožujka 2015. godine  (ponedjeljak). Sjednica će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  17,00 sati na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.
Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici
www.sinj.hr .

Poziv i dnevni red

Pročitaj više...

Lokalna Akcijska Grupa "Cetinska krajina – Natječaj Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

19.03.2015

Dana 19.03.2015.g., Lokalna Akcijska Grupa "Cetinska krajina" u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje objavila je natječaj za radno mjesto: diplomirani ekonomist/diplomirana ekonomistica - stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Prijave zainteresiranih se primaju pismenim putem zaključno s datumom 27.03.2015. , na adresu:

Lokalna Akcijska Grupa "Cetinska krajina"
Put Petrovca 12
21230 Sinj

Sve informacije o natječaju i postupku mogu se dobiti kod Voditelja stručne službe LAG Cetinska krajina, gosp. Tomislav Klarić-Kukuz, mag.oec, MBA, isključivo putem e-maila: 
tomislav.klaric@lag-ck.hr

Cijeli tekst natječaja istaknut je na oglasnoj ploči i web stranicama HZZ-a.

Pročitaj više...

Zamjenici gradonačelnika upriličili prijem za dugogodišnjeg ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Sinj, Ante Omrčena, povodom odlaska u mirovinu

16.03.2015Dana  13. ožujka 2015. godine, zamjenici gradonačelnika Kristina Križanac i Zlatko Ugrin, upriličili su prijem za dugogodišnjeg  ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Sinj, Ante Omrčena, povodom odlaska u mirovinu, zahvalivši mu se pritom na dugogodišnjem predanom humanitarnom radu i djelovanju.
Uz prigodne riječi zahvale i analize dugogodišnje međusobne suradnje sa Gradskim društvom Crvenog križa, zamjenici gradonačelnika uručili su mu i prigodni dar, zaželjevši mu uz to  još puno lijepih, aktivnih i vitalnih godina u zasluženoj mirovini u krugu obitelji i prijatelja, ali jednako tako očekujući da će i dalje biti vrlo aktivni djelić naših mnogobrojnih društvenih i humanitarnih događanja u kojima je i dosada rado sudjelovao. (više ...)

Javni poziv "Dani Alke i Velike Gospe 2015. g."

16.03.2015

Dana 16. ožujka 2015.g, Ured Grada, Grada Sinja na temelju članka 69. Statuta Grada Sinja (Službeni glasnik Grada Sinja broj 10/09 i 02/13) objavljuje Javni poziv za predlaganje programa manifestacije «Dani Alke i Velike Gospe 2015». Javni poziv možete preuzeti ispod ove objave. Rok za podnošenje prijedloga traje od 16. ožujka 2015. g. do 17. travnja 2015. g.
 
Javni poziv.

Održan radni sastanak s predstavnicima Ministarstva branitelja na temu izgradnje i opremanja veteranskog centra

16.03.2015

 

Dana 13. ožujka 2015. godine zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac održala je radni sastanak s predstavnicima Ministarstva branitelja na čelu sa zamjenicom ministra Vesnom Nađ. Sastanak je održan na temu pokretanja projekta izgradnje i opremanja veteranskog centra. Predstavnici ministarstva izvijestili su dogradonačelnicu Kristinu Križanac kako je Sinj nakon detaljne analize odabran kao jedno od četiri mjesta koja se smatraju pogodnim za uspostavu ovakvog centra, a da su za tu namjenu posebno interesantna područja koja su već u vlasništvu RH ili Grada Sinja (kao npr. bivše vojarne)  i koja imaju riješenu komunalnu infrastrukturu, te da ne postoje barijere u smislu potrebe mijenjanja prostorno-planske dokumentacije s obzirom na kompleksnost i duljinu trajanja takvih postupaka. U tom smislu, zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac predstavnicima ministarstva predstavila je prostor vojnog kompleksa Kukuzovac, ex. vojarne SzOP Petar Berislavić (Kula) i ex. vojarne Ivaniš Nelipić u Sinju, te ih ukratko upoznala sa situacijom i sa stanjem objekata i mogućnostima za investicijsko ulaganje. Nakon radnog sastanka u Gradskoj upravi, predstavnici Ministarstva i Grada, na licu mjesta obišli su sve tri lokacije. (više...)

Prijam za delegaciju Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar

07.03.2015Dana 6. ožujka 2015. godine, zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac primila je delegaciju JU Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, na čelu s ravnateljem Zoranom Šangutom i brigadirom Petrom Čavarom koji su je upoznali s dosadašnjim radom Memorijalnog centra na prikupljanju svjedočanstava, obradi i prezentiranju dokumentacije, ratnih fotografija i video zapisa, stvaranju zbirke naoružanja korištenog u obrani Vukovara i Istočne Slavonije od agresije 1991. godine u cilju promicanja istine o Domovinskom ratu, kao i planovima i projektima koje namjeravaju realizirati u budućnosti. (više...) 

 

Pročitaj više...

Grad Sinj pristupio Sporazumu o otpisu duga najugroženijim građanima

06.03.2015

Dana 06. ožujka 2015. godine, potpisom Izjave za naknadni pristup Sporazumu o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima Grad Sinj je pristupio Sporazumu o otpisu duga najugroženijim građanima i time  omogućio propisanim skupinama građana  da mogu pristupiti mjerama otpisa duga i odgode ovrhe.

Više informacija o načinu ostvarivanja prava iz Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog  dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima možete pronaći u Protokolu o postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima koji je objavljen na sljedećem linku:  http://www.mspm.hr/otpis_dugova/protokol .

Koraci otpisa

Obrazac zahtjeva 

Pročitaj više...

Javni natječaji za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja javnih površina

03.03.2015

U Narodnim novinama br. 23/15 od 27.02.2015.god. objavljeni su  Javni natječaji za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja javnih površina u dijelu: deratizacija i dezinsekcija javnih površina i sakupljanje i zbrinjavanje izgubljenih i napuštenih životinja, a iste možete pogledati i ispod ove objave. Rok za predaju ponuda je petnaest (15) dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama u Pisarnicu Grada Sinja bez obzira na način dostave ponude.

Natječaj deratizacija i dezinsekcija

Natječaj sakupljanje i zbrinjavanje izgubljenih i napuštenih životinja

Predstavljanje Programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2015.

02.03.2015

Dana 27. veljače 2015. godine na Ekonomskom fakultetu u Splitu predstavljen je Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2015. kojeg organizira Ministarstvo poduzetništva i obrta u suradnji sa Udruženjem obrtnika Split i Javnom ustanovom RERA S.D.  Ispred Grada Sinja predstavljanju Programa prisustvovali su dogradonačelnik Zlatko Ugrin, Dijana Breko iz Gospodarske zone Kukuzovac, Ana Barać iz Poduzetničkog centra Sinj i Tomislav Klarić Kukuz iz LAG-a Cetinske krajine. (više...)

Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora-restorana u sklopu Gradskog stadiona u Sinju

02.03.2015

Dana 02. ožujka 2015. godine, Grad Sinj raspisao je natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora-restorana u sklopu Gradskog stadiona u Sinju sa pratećim sadržajima, na čest. zemlj. 698/7 K.O. Glavice, u Sinju, Put Šumarije, za ugostiteljsku djelatnost.
Ponude po natječaju primaju u roku 8 dana od dana objave natječaja. Početni iznos mjesečne zakupnine iznosi 4.000,oo kn.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-624, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja od 12:00 do 14:00 sati svakog radnog dana.

Natječaj

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj