Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz ožujak 2016

Otvaranje nove podružnice Dječjeg vrtića “Čarobni Pianino” u naselju Han

30.03.2016Na temelju odredbi Odluke o načinu i uvjetima sufinanciranja programa predškolskog odgoja privatnih i vjerskih vrtića na području Grada Sinja, dana 29. ožujka 2016. godine O.D. gradonačelnika, gđa. Kristina Križanac i vlasnica dječjeg vrtića “Čarobni Pianino”, gđa. Virna Mudnić, sklopile su Ugovor o načinu i uvjetima sufinanciranja programa predškolskog odgoja kojeg za potrebe Grada Sinja realizira Dječji vrtić “Čarobni Pianino” iz Splita.

Ovim ugovorom, uz već postojeću podružnicu ovog vrtića u Sinju, utvrđuje se otvaranje nove podružnice Dječjeg vrtića «Čarobni Pianino» u naselju Han, u kojoj će, u idućoj pedagoškoj godini, u dvije vrtićke skupine, predškolskim odgojem biti obuhvaćeno do 42 djece. Na ovaj način, sukladno usvojenom Planu širenja mreže dječjih vrtića na području grada Sinja, riješila bi se potreba za vrtićkim kapacitetima naselja na području lijevog zaobalja rijeke Cetine, u koje, osim naselja Obrovac Sinjski - Han, još spadaju naselja Bajagić i Gljev, a otvara se i mogućnost da vrtić primi i djecu iz rubnog dijela naselja Glavice-Planica, kao i djecu iz susjednog naselja Gala u općini Otok Dalmatinski, ukoliko se za to ukaže potreba.

USKRSNA ČESTITKA

25.03.2016

Drage sugrađanke i sugrađani!

Uskrs je naš najveći kršćanski blagdan, simbol Kristove muke, uskrsnuća i novog početka.

Neka ovaj Uskrs osnaži naše zajedništvo, probudi optimizam i potakne solidarnost prema bližnjima. Neka produbi našu spoznaju o tome koliko je važno činiti dobro i dijeliti ga s drugima, raditi na dobrobit obitelji, zajednice, našega grada i domovine.

U ime Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave, želimo svima obilje Božjeg blagoslova, te sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs!

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika: Kristina Križanac

Zamjenik gradonačelnika:  Zlatko Ugrin

PONOVNA II. JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU IZMJENA I DOPUNA GUP-a GRADA SINJA

23.03.2016

Dana 23. ožujka 2016. godine, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne poslove, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, objavio je oglas o II. ponovnoj javnoj raspravi o Prijedlogu izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja. Tijekom javne rasprave, grafički i tekstualni dio ID GUP-a Grada Sinja bit će izložen u prostorijama Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, Sinj,  svakim radnim danom od 08,30 do 14,00 sati.  Javni uvid trajat će od 24.03.2016. do 01.04.2016. godine, dok će se javno izlaganje održati dana 29.03.2016. godine (utorak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 12:00 sati. Primjedbe na Prijedlog ID GUP-a Grada Sinja mogu se dostaviti najkasnije do 01. travnja 2016. godine.

Oglas o II. ponovnoj javnoj raspravi ID GUP Grada Sinja

Grafički i tekstualni dio ID GUP-a Sinj možete pogledati ovdje

Pročitaj više...

Podjela uskršnjih poklon paketa

22.03.2016

U prigodi blagdana Uskrsa, dana 24. i 25. ožujka (četvrtak i petak) 2016. godine, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj dijelit će se uskršnji poklon-paketi korisnicima zajamčene minimalne naknade prema evidenciji Centra za socijalnu skrb Sinj, koji imaju prebivalište na području Grada Sinja. Poklon-pakete osigurao je Grad Sinj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sinj. Podjela će se vršiti isključivo uz predočenje osobne iskaznice korisnika zajamčene minimalne naknade:
-u četvrtak 24.03. od 09:00 do 18:00 sati,
-u petak 25.03.  od 08:00 do 12:00 sati.

Odgođeno ispitivanje sustava uzbunjivanja stanovništva na slivu rijeke Cetine, nizvodno od brane Peruča

22.03.2016

Zbog organizacijskih problema i najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta otkazuje se za  23. i 24.03. 2016. godine  zakazano funkcionalno  ispitivanje sustava za uzbunjivanje na Cetini nizvodno od brane Peruča. Novi termin biti će određen naknadno.

Funkcionalno ispitivanje sustava uzbunjivanja stanovništva na slivu rijeke Cetine, nizvodno od brane Peruča

21.03.2016

Sukladno Uputi DUZS, Područni Ured Split, te standardnom operativnom postupku utvrđenim člankom 14. Pravilnika o postupku uzbunjivanja stanovništva ( NN 47/06, 110/11 i 10/15) obavještavamo javnost da će se dana 23. i 24. ožujka  2016. godine u vremenu od 09-16 sati, na području sliva rijeke Cetine,  nizvodno od brane Peruča isprobati novi sustav uzbunjivanja. U tom smislu, molimo građane da ostanu mirni kada čuju zvuk sirena, jer se radi o ispitivanju sustava za uzbunjivanje koje je nužno zbog zaštite ljudi i materijalnih dobara u slivu rijeke Cetine  i učinkovitog održavanja sustava.  Više možete pogledati u obavijesti DUZS-a.

Obavijest DUZS-a

Zaključen ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom ALFA - ING d.o.o., Split

18.03.2016Dana 18. ožujka 2016.g., Obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Kristina Križanac, zaključila je ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom „ALFA - ING“ d.o.o.,Split.  Radi se o tvrtci koja se bavi izgradnjom objekata i trgovinom, a odnedavno djeluje i na području moderne poljoprivredne proizvodnje.  Investitor namjerava na čestici zemljišta veličine 2591 metara četvornih izgraditi proizvodno-poslovnu građevinu koja će pridonijeti daljnjem razvijanju društava i proširenju djelatnosti, posebno  u smislu  pakiranja papirnate ambalaže i poljoprivrednih proizvoda. Dovršetkom investicije previđeno je zapošljavanje do 5 radnika.

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2016. godini

18.03.2016

Na temelju Zaključka Obnašateljice dužnosti  gradonačelnika Grada Sinja, Kristine Križanac, o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova, Ured Grada Sinja, dana 18. ožujka 2016. godine objavljuje Poziv za  prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2016. godini. Prijave se podnose u zgradi Gradske uprave (soba broj 29, tel. 708 – 608) popunjavanjem obrasca za prijavu. Rok za prijavu kandidata otvoren je od 18. do 25. ožujka 2016. godine. Zaključak, Poziv i prijavnica mogu se preuzeti ispod ove objave.

Zaključak

Poziv

Prijavnica, obrazac

Prikupljanje proizvoda za Socijalnu samoposlugu Grada Sinja

18.03.2016

U ozračju nadolazećeg Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, u prodajnim centrima Tommy, Kaufland, Studenac i Super Konzum, dana 18. i 19. ožujka 2016. godine (petak i subota), zajedno s partnerima, Grad Sinj organizira akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda, higijenskih proizvoda, kućanskih potrepština, proizvoda za bebe i školskog pribora, namijenjenih podjeli korisnicima socijalne samoposluge Grada Sinja. Ovim putem pozivamo sugrađanke i sugrađane da svoju solidarnost s ljudima u potrebi još jednom iskažu darivanjem narečenih proizvoda ili novčanom donacijom na račun Socijalne samoposluge Grada Sinja IBAN: HR 2223600001501708869 otvoren kod Zagrebačke banke.

Prvi sastanak Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Split

16.03.2016Jučer, dana, 15.03.2016.g., u Velikoj vijećnici Gradske uprave Grada Splita održan je prvi sastanak Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Split, na kojem su prisustvovali predstavnici gradova i općina koji čine Urbanu aglomeraciju Split, i to Grada Splita, Grada Kaštela, Grada Sinja, Grada Solina, Grada Trogira, Grada Omiša, Općine Dicmo, Općine Dugi Rat, Općine Klis, Općine Muć i Općine Podstrana.  Grad Sinj na sastanku predstavljala je Obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Kristina Križanac.

Predstavnici Sveučilišta u Splitu, međuostalim su sudionicima sastanka detaljno prezentirali prijedloge ciljeva i prioriteta Strategije.  Istaknuta se 3 glavna cilja: 1. povećana kvaliteta života svih stanovnika Urbane aglomeracije Split (UAS);  2. povećana razina konkurentnosti gospodarstva UAS koje će osigurati održivi gospodarski rast i povećanje zaposlenosti na jedinstvenom Europskom tržištu te 3. razvijeni učinkoviti infrastrukturni sustavi za održivo korištenje prirodnih resursa  i razvoj UAS.

Na sastanku je predložen i jednoglasno usvojen Poslovnik Koordinacijskog vijeća za Urbanu aglomeraciju Split kojim se uređuje način rada Koordinacijskog vijeća kao savjetodavnog radnog tijela za izradu Strategije, te za praćenje provedbe iste, a sudionici sastanka su upoznati kako je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU (MRRFEU) najavilo otvaranje natječaja za urbane aglomeracije ukupnog budžeta 345 mil €, od čega bi Urbanoj aglomeraciji Splita bilo namijenjeno 62,7 mil € uz osiguranje vlastitih sredstava u visini od 20%. (više ...)

Javni natječaj za obavljanje komunalne djelatnosti deratizacija i dezinsekcija javnih površina

14.03.2016

U Narodnim novinama br. 22/16 od 11.03.2016.god. objavljen je  Javni natječaji za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja javnih površina u dijelu: deratizacija i dezinsekcija javnih površina, a isti možete pogledati i ispod ove objave. Rok za predaju ponuda je petnaest (15) dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama u pisarnicu Grada Sinja bez obzira na način dostave ponude.

Natječaj deratizacija i dezinsekcija

11. “Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, Sinj, 2016.”

14.03.2016

Dana  19. i 20. ožujka 2016. godine, u Gradu Sinju održati će se 11. “Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, Sinj, 2016.”. Svečano otvaranje sajma previđeno je za dan 19.03.2016. (SUBOTA)  u 11:30 sati u hotelu Alkar. Najavu događanja i pozivnicu možete pogledati ispod ove objave.

Program

Pozivnica

Održana 23. sjednica Gradskog vijeća

14.03.2016

Dana 29. veljače i 11. ožujka 2016. g. pod predsjedanjem Ivane Šabić, predsjednice Gradskog vijeća Grada Sinja, održana je 23. sjednica Gradskog vijeća. Više o održanoj sjednici možete pročitati ispod ove objave.
 
23. Sjednica Gradskog Vijeća

Zaključen Ugovor o izradi Glavnog projekta proširenja, sanacije i zatvaranja odlagališta komunalnog otpada "Mojanka"-I. faza

10.03.2016

Dana 9. ožujka 2016.god,. Grad Sinj s tvrtkom Hršak & Hršak d.o.o., Zagreb, zaključio je Ugovor o izradi Glavnog projekta proširenja, sanacije i zatvaranja odlagališta komunalnog otpada "Mojanka"-I. faza. Naime, nakon ishođenja lokacijske dozvole i provedenog postupka javne nabave, Grad Sinj s najpovoljnijim ponuditeljem zaključio je Ugovor o izradi Glavnog projekta proširenja, sanacije i zatvaranja odlagališta komunalnog otpada "Mojanka"-I. faza koja obuhvaća:
- Glavni projekt novih kazeta (za prihvat "novog" otpada) s temeljnim brtvljenjem i sustavom skupljanja procjednih voda, i
- Glavni projekt ulazno-izlazne zone na južnom dijelu odlagališta sa popratnim sadržajima (portirnica, vaga, sabirna jama procjednih voda, plato za pranje kotača i dr.).

Nastavak prekinute i odgođene 23. sjednice Gradskog vijeća

07.03.2016

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Sinja,Ivana Šabić, sazvala je nastavak prekinute i odgođene 23. sjednice Gradskog vijeća za dan 11. ožujka 2016. godine (petak) s početkom u 18:00 sati.  Sjednica se nastavlja sa točkom 8. dnevnog reda -   Prijedlog Odluke o utvrđivanju visine naknade za odlaganje komunalnog otpada s područja Grada Trilja i Općina: Dicmo, Otok i Hrvace na odlagalište komunalnog otpada „Mojanka“.  Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .

Poziv za nastavak sjednice

Delegacija Grada Vukovara u posjetu Gradu Sinju

05.03.2016Dana, 03. ožujka 2016. godine, delegacija Grada Vukovara, predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom posjetila je Grad Sinj. Na radnom sastanku koji se održao u zgradi Gradske uprave primila ih je  Obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Kristina Križanac sa svojim suradnicima, a sastanku je nazočio i predsjednik Viteškog alkarskog društva, dr. Stipe Jukić. Tom prigodom razmatrani su aspekti dosadašnje suradnje prijateljskih gradova Vukovara i Sinja, te načini i mogućnosti da se ta suradnja dodatno unaprijedi na raznim područjima. Gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava upoznao je prisutne  s projektom konzervacije Vukovarskog vodotornja kao simbola Domovinskog rata i hrvatskog zajedništva i pozvao ih da se uključe u obnovu.   O.D. gradonačelnika Križanac i predsjednik VAD, dr. Jukić sa zadovoljstvom su  prihvatili poziv i obećali potporu  Grada i VAD-a tom projektu, koji je ukupno vrijedan oko 20 milijuna kuna. U sklopu posjete delegacija grada Vukovara obišla je Alkarske dvore i Muzej Sinjske Alke.

Javni poziv "Dani Alke i Velike Gospe 2016. g."

04.03.2016

Dana 04. ožujka 2016.g, Ured Grada, Grada Sinja na temelju članka 69. Statuta Grada Sinja (Službeni glasnik Grada Sinja broj 10/09 i 02/13) objavljuje Javni poziv za predlaganje kulturnih programa, te  sportskih i drugih programa u sklopu manifestacije „Dani Alke i Velike Gospe 2016“. Javne pozive možete preuzeti ispod ove objave. Rok za podnošenje prijedloga traje od 07. ožujka 2016. g. do 29. travnja 2016. g. 

Javni poziv kulturni programi

Javni poziv sportski i drugi programi

Obrazac

Odgođen nastavak prekinute 23. sjednica Gradskog vijeća

04.03.2016

Sukladno članku 122. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja („Službeni glasnik Grada Sinja“ br. 02/10 i 02/13), a  zbog smrtnog slučaja u obitelji predsjednice Gradskog vijeća Grada Sinja, Ivane Šabić,  odgođen je nastavak prekinute 23. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja sazvane za današnji dan, s početkom u 18:00 sati.
O datumu i satu održavanja nastavka prekinute 23. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja, gradski vijećnici i javnost  biti će pravovremeno obaviješteni.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj