Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz ožujak 2017

16 MJESECI RADA SOCIJALNE SAMOPOSLUGE GRADA SINJA 11./2015. – 2./2017.

30.03.2017

Dana 16. studenog 2015.g., u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa, ul. Miljenka Buljana 37, Sinj, otvorena je Socijalna samoposluga. Socijalna samoposluga osmišljena je kao projekt suradnje, solidarnosti, partnerstva i dobročinstva kako bi se pomoglo socijalno najugroženijim pojedincima i obiteljima s područja Grada Sinja. O aktivnostima Socijalne samoposluge Grada Sinja od otvaranja do konca veljače 2017. godine, možete se informirati ovdje.

Prijem hrvatskih branitelja koji iz Nove Gradiške pješke hodočaste u Vatikan

22.03.2017

    

Skupina od osam branitelja iz Nove Gradiške već neko vrijeme pješice putuje prema Vatikanu. Ondje će se pokloniti Papi Franji koji će ih primiti na posebnoj audijenciji te će zahvaliti Svetoj Stolici na svemu što je učinila za Hrvatsku i hrvatski narod. Na put dugačak 900 kilometara, koji su simbolično nazvali 'Milijun koraka', branitelji prelijepe slavonske ravnice iz Nove Gradiške prema Vatikanu krenuli su prvog dana u ožujku. Ovim simboličnim hodom namjeravaju sačuvati sjećanje na Domovinski rat, oživjeti prijateljstvo i mnogobrojne uspomene. Put traje 35 dana, dnevno između 30 i 35 kilometara. Nakon što su pješke stigli u Split, do ukrcaja na trajekt koji će ih prevesti do Ancone, prema njihovoj želji gostoprimstvo im je pružio i osigurao Grad Sinj.
Jutros su ih u Gradskoj upravi dočekali Povjerenik Vlade RH za Grad Sinj, Igor Vidalina i zamjenik predstojnika Željko Sesardić, te su potom zajedno zapalili svijeće ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Spomen parku hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Nakon toga branitelji su posjetili tvrđavicu Kamičak, crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske gdje su se duhovno osnažili za nastavak puta koji ih očekuje, a zatim obišli i Muzej Sinjske Alke te spomen sobu  poginulih branitelja u prostorijama Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja  Sinja i Cetinskog kraja.  Povjerenik Vidalina, čestitao je i zahvalio Novogradiškim braniteljima na ovom pothvatu, kao i  promoviranju istinskih vrijednosti Domovinskog rata i želji da se na ovaj način -  hodočašćem u korizmeno vrijeme, zahvali Svetoj Stolici i Vatikanu na svemu što su učinili za Hrvatsku državu. Poželio im je ugodan nastavak puta do Vatikana i sretan povratak u njihovu  Novu Gradišku. Dolazak branitelja u Rim očekuje se početkom travnja, a poklon koji su namijenili papi Franji škrinja je izrađena od tri vrste drva u kojoj se nalazi slavonska tkanica, reklja i šešir te pismo Svetom Ocu.

Gradu Sinju doniran koncertni klavir „Steinway & Sons“

21.03.2017Grad Sinj zaprimio je vrlo vrijednu donaciju koncertnog klavira marke „Steinway & Sons“.  Klavir je  dodijeljen Gradu Sinju kao poklon prijateljskom gradu Grada Zagreba,  na temelju Odluke Upravnog vijeća Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, zahvaljujući potpori i suglasnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, osvjedočenog prijatelja Grada Sinja. Kako Grad Sinj do sada nije imao nikakav, a kamoli ovakav vrhunski koncertni klavir, ova vrijedna donacija predstavlja značajan kvalitativni iskorak na području klasične glazbe, jer omogućava organizaciju cijelog spektra različitih glazbenih manifestacija, od natjecanja mladih pijanista, do koncerata na kojima će nastupati i najznačajnija  imena hrvatske klasične glazbe.  Klavir je, do određivanja najprikladnije lokacije, privremeno smješten u prostoru Galerije Sikirica.  U najskorijem vremenu zajedno s Glazbenom školom Jakova Gotovca i drugim relevantnim predstavnicima sinjske glazbene kulture, utvrditi  će se  modaliteti korištenja ovog instrumenta. U ime Grada Sinja zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u realizaciji ove donacije i omogućili da klavir „Steinway & Sons“, dođe u vlasništvo Grada.

Sinj je ponovno najsigurniji hrvatski grad

20.03.2017

Sinj je ponovo, četvrtu godinu za redom, proglašen najsigurnijim gradom u Republici Hrvatskoj. Na međunarodnoj konferenciji Sigurnost gradova – SIGG 2017., koja je održana u Opatiji 16. ožujka 2017. godine, predstavljeno je i istraživanje o sigurnosti hrvatskih gradova, koje je proveo časopis ‘Zaštita’. Istraživanje je provedeno u 29 hrvatskih gradova s više od 20 tisuća stanovnika, na osnovu četiri kriterija: imovinska kaznena djela, nasilna kaznena djela, prometni prekršaji, odnosno poginule i ozlijeđene osobe u prometu, te zlouporaba droge.  Prema tom istraživanju, Sinj je ponovo, već četvrtu godinu za redom, najsigurniji grad u Hrvatskoj. Osim četiri osnovna kriterija, ove godine u analizu je uključen i subjektivni osjećaj sigurnosti građana u 10 hrvatskih gradova i njihovom percepcijom osobne sigurnosti, gdje je Sinj također zauzeo čelno mjesto.

Podatci o ugovorima koje je Grad Sinj sklopio u 2016. godini – četvrti kvartal

14.03.2017

Podatci o ugovorima koje je Grad Sinj sklopio u 2016. godini – četvrti kvartal, a koje možete pogledati ispod ove objave,  objavljuju se sukladno Akcijskom planu za 2015. i 2016. godinu uz Strategiju suzbijanja korupcije za razdoblje od 2015. do 2020. godine, kojim je predviđena mjera „Jačanje transparentnosti rada i odlučivanja tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravnih osoba koje osnivaju (agencije, škole i druge ustanove)“ (mjera br.16.) Mjeru Akcijskog plana provodi Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske.

Podatke o ugovorima koje je Grad Sinj sklopio u 2016. godini – četvrti kvartal možete pruzeti ovdje.

Humanitarna akcija „Vukovar živi 365 dana“

14.03.2017

Solinska Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a pokrenula je u siječnju ove godine humanitarnu akciju pod nazivom „Vukovar živi 365 dana“ za pomoć najugroženijem dijelu stanovništva Grada heroja – Vukovara. Akciji se pridružilo još niz udruga s područja Hrvatske. Svjesni teških uvjeta života u kojima se svi nalazimo, solinska Udruga poziva sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji, te donacijom potrebnih namirnica, stvari ili novca, sukladno mogućnostima. U sklopu humanitarne akcije prikuplja se hrana, higijenske potrepštine, bezglutenska i dijabetičarska hrana, dječja hrana i higijena kao i oprema za djecu, te je za potrebu  provođenja iste Otvoren račun  u Erste banci: HR 1024020061500047230. Također, pokrenut je donatorski telefon 060 991 991 -  cijena poziva je 6,25 kuna s PDv-om (IT Jedan d.o.o., Selska cesta 90 A, kontakt 072/700 700).

Hrvatsko prvenstvo mladih robotičara održano u Sinju

13.03.2017Dana 11. ožujka 2017. godine u Sinjskoj sportskoj dvorani održano je Hrvatsko prvenstvo mladih robotičara u kojem je sudjelovalo preko 200 mladih robotičara, a navedeno natjecanje je ujedno i  izlučno za Svjetsko prvenstvo robotičara što će se održati u srpnju ove godine u Japanu. Organizatori natjecanja su Hrvatski robotičarski Savez i Hrvatsko društvo za robotiku, a suorganizatori Splitsko-dalmatinska županija, Grad Sinj i Viteško alkarsko društvo Sinj.  Natjecatelje, mentore i roditelje su pozdravili župan Zlatko Ževrnja, povjerenik Vlade RH za grad Sinj Igor Vidalina, predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić, pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin, glavna tajnica Ministarstva vanjskih poslova Loreta Kušen i izaslanik ministra obrane brigadir Podrug. (više ...)

Obavijest o objavi Javnog poziva za dodjelu mjera potpore poljoprivredi, iz Programa poticanja razvitka poljoprivrede na području Grada Sinja za razdoblje 2016.-2020. godine, u 2017. godini

10.03.2017

Grad Sinj objavio je dana 10.ožujka 2017. godine Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava iz Programa poticanja razvitka poljoprivrede na području Grada Sinja za razdoblje 2016-2020. godine, u 2017. godini, koje potpore će se izvršavati kvartalno, sukladno osiguranim sredstvima.
Javni poziv otvoren je do utroška sredstava, a najkasnije do 30.studenog 2017.godine.
Za sve potrebne informacije korisnici se mogu obratiti u Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja.
Tekst javnog poziva i potrebni obrasci mogu se preuzeti na službenim internetskim stranicama Grada Sinja na kojima je isti i objavljen.
 
Javni poziv
Obrazac M-1: Prijava 
Obrazac M-2: Zahtjev za isplatu
Obrazac M-3: Potpisna lista izlagača

Dokumentarac „Slike iz života ratnika“ premijerno prikazan u Gradskom kinu

03.03.2017Dana 02. ožujka 2017.g uz potporu Grada Sinja, u organizaciji Udruge dr. Ante Starčević Tovarnik"s gradskom kinu održana je premijera filma „Slike iz života ratnika“ redatelja gosp. Silivija Mirošničenka i producenta Antuna Ivankovića. Emotivan i potresan dokumentarni film “Slike iz života ratnika” prikazuje priču iz Domovinskog rata  iz perspektive ratnog heroja vukovarske obrane i glavnog protagonista filma, gosp. Ivana Anđelića, zvanog „Doktor“.  Tihi i skromni ljudi, kao i u brojnim životnim sferama i događajima, uvijek su bili oni preko čijih leđa je prelazila glavnina tereta. Nikad se nisu žalili. Šutjeli bi i radili ono za što su bili uvjereni da trebaju i moraju. Tako je bilo i u Domovinskom ratu koji je “iznjedrio” puno tihih i neprimjetnih momaka koji su uvijek “teglili” i bili srce i duša svoje postrojbe. Zbog te svoje osobine većina ih je široj javnosti ostala nepoznata, a oni ostali heroji suborcima i krugu ljudi koji su ih poznavali.  Jedan od tih heroja sigurno je i Ivan Anđelić – Doktor, ratni heroj vukovarske obrane. Doktor slovi za jednog od istinskih ratnih heroja koji se neviđenim žarom borio na nekoliko ratišta i pokazao veliku snalažljivost i hrabrost kakva je karakteristična samo za izuzetne ljude.
Svečanoj premijeri dokumentarnog filma “Slike iz života ratnika” u nazočnosti velikog broja Sinjana, prisustvovali su producent Antun Ivanković i Ivan Anđelić – Doktor, koji su se na početku filma zajedno sa povjerenikom Vlade  RH za grad Sinj, Igorom Vidalinom, prigodno obratili.

Premijera dokumentarnog filma „SLIKE IZ ŽIVOTA RATNIKA“

01.03.2017U organizaciji Udruge dr. Ante Starčević Tovarnik" i uz potporu Grada Sinja, dana 02 .ožujka 2017.g. (četvrtak) s početkom u 19 sati, u Gradskom kinu Sinj održati će se premijera dokumentarnog filma „SLIKE IZ ŽIVOTA RATNIKA“, redatelja Silvija Mirošničenka. Premijeri će prisustvovati i glavni protagonist filma Ivan Anđelić – Doktor, ratni heroj vukovarske obrane i producent Antun Ivanković. Ivan Anđelić – Doktor Doktor slovi za jednog od istinskih ratnih heroja Domovinskog rata koji se neviđenim žarom borio na nekoliko ratišta i pokazao veliku snalažljivost i hrabrost kakva je karakteristična samo za izuzetne ljude.U tom smislu pozivaju se predstavnici javnog, društvenog i političkog života Grada Sinja, te zainteresirana javnost i građani da nazoče svečanoj premijeri.
Ulaz u Gradsko kino je slobodan.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj