Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz travanj 2012

Međunarodni praznika rada

30.04.2012

Prvi svibanj - Međunarodni praznik rada, podsjećanje je na povijesnu borbu radnika u čitavom svijetu i težnju da se stvore humaniji i pravedniji radni odnosi. Ove godine taj praznik slavimo u vremenu koje pred nas stavlja nove izazove i obaveze, ali i težnju da zajedničkim radom, razumijevanjem i solidarnošću doprinesemo razvoju našeg grada Sinja, na dobrobit svih njegovih građana.

Tim povodom, ispred Grada Sinja, u svoje osobno ime te u ime svojih suradnika i zaposlenika Gradske uprave, svim sugrađankama i sugrađanima čestitam 1. svibnja - Međunarodni praznik rada.

Gradonačelnik
Ivica Glavan

Pročitaj više...

Proslava 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada

27.04.2012

Povodom 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada, kojeg simbolizira borba za prava radnika i pravednije društvo te  socijalna ravnopravnost, u Gradskom parku Grada Sinja,  dana 01. svibnja 2012. godine (utorak) s početkom u 10,30 sati održati će se tradicionalno druženje građana, uz glazbu, te prigodnu hranu i piće.
Pozivamo poštovane  sugrađanke i sugrađane da se pridruže obilježavanju Praznika rada i svojim dolaskom uveličaju predmetno događanje.

Pročitaj više...

Grad Sinj među transparentnim jedinicama lokalne samouprave

25.04.2012

Prema danas (24.4.2012.) objavljenim rezultatima GONG-ovog istraživanja LOTUS 2011/12 „Nalazi istraživanja o transparentnosti i otvorenosti rada jedinica lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj“ Grad Sinj zauzeo je 43. mjesto od 556 jedinica lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj te spada u kategoriju transparentnih gradova i općina.
U istom je istraživanju provedenom 2009. godine zauzeo 59. mjesto, a u međuvremenu je ostvario bitan napredak prema kriterijima istraživanja (javnost sjednica vijeća, javnost rada i odluka jedinica lokalne samouprave, primjena Zakona o pravu na pristup informacijama, suradnja s organizacijama civilnog društva i izravna participacija građana u odlučivanju).
U narednom periodu učiniti će se dodatni napori kako bi Grad Sinj stekao status izrazito transparentnog Grada.
Više o istraživanju možete pronaći na stranici
www.gong.hr.

Pročitaj više...

Sedmi nacionalni sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda - Sinj 2012. s međunarodnim sudjelovanjem

17.04.2012

Poštovani obavještavamo Vas o održavanju 7. "Nacionalnog sajma pršuta i suhomesnatih proizvoda, s međunarodnim sudjelovanjem", koji bi se trebao održati u gradu Sinju 20. i 21. travnja 2012. godine, te Vas pozivamo na sudjelovanje u manifestaciji.

Više o sajmu pršuta možete pročitati ovdje.
Program sajma možete preuzeti ovdje.
Plakat ovogodišnjeg sajma pogledajte ovdje.

Pročitaj više...

Natječaj za prodaju zemljišta na području GZK-Sinj

15.04.2012

Grad Sinj raspisuje natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac-Sinj, na području cijele   I.- faze izgradnje zone.  Početna kupoprodajna cijena zemljišta za sve djelatnosti utvrđuje se u visini od 35 kn/m2, a početna cijena prava građenja za sve djelatnosti utvrđuje se u visini od 100 kn/m2. Javni natječaj u cijelosti je objavljen na oglasnoj ploči Grada Sinja i web stranicama: www.sinj.hr  i  www.gzk.hr. Ponude se primaju u roku 8 dana od dana objave obavijesti o raspisivanju natječaja u dnevnom listu „ Slobodna Dalmacija“, odnosno od dana 16.travnja 2012. godine.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-627 ili 021/708-603, te mobitel 099/2170930, Upravni odjel za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja od 12 do 15 sati svakog radnog dana.
 

Posjet gradonačelnika Ivice Glavana centru Juraj Bonaći

12.04.2012Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan sa svojim zamjenikom Zoranom Vujanovićem posjetio je danas ( 12.04. 2012.g.) sinjsko područno odjeljenje Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonaći . Tom prigodom gradonačelnik je ravnateljici centra, Jasenki Pleadin-Raić uručio ček na iznos od 5.000 kn kao donaciju za obavljanje redovite djelatnosti centra, a korisnicima usluga centra poklon košaru sa slatkišima. Ravnateljica Pleadin-Raić upoznala je gradonačelnika sa trenutnim stanjem centru, a razgovarali su i o mogućoj suradnji na nekoliko razina od pomoći pri zapošljavanju korisnika usluga, pomoći pri nabavci potrebne opreme i ostalim vidovima suradnje između Grada Sinja i centra Juraj Bonaći.
„Obveza svih ljudi je, pogotovu onih na funkcijama ili poduzetnika, da prate rad ovakvih ustanova i pomažu gdje mogu. Osobno ću se uvijek zalagati za bilo kakvu vrstu pomoći jer je to dio naše humane zadaće,“ izjavio je gradonačelnik. Nakon obilaska prostorija zgrade u kojoj je smješteno područno odjeljenje, gradonačelnik Glavan i njegov zamjenik Vujanović su se družili s osobljem i korisnicima usluga centra koji su im se odužili jednom pjesmom i velikim pljeskom na kraju.

SRETAN USKRS!

06.04.2012

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

U ozračju Uskrsa, najvećeg katoličkog blagdana, kada obilježavamo svetkovinu nade, vjere i ljudske bliskosti, upućujem Vam svoje iskrene želje da radost Uskrslog Krista podijelite s najbližima u krugu obitelji i dragih prijatelja!
Neka nam Uskršnje poruke budu trajno nadahnuće i oslonac u svakodnevnim aktivnostima, pomoć u postizanju međusobnog razumijevanja i mira te poticaj da činimo dobro.
Ispred Grada Sinja,  u svoje osobno ime te u ime svojih suradnika i zaposlenika Gradske uprave, želim svima sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs!

 

Vaš gradonačelnik

Ivica Glavan

Pročitaj više...

Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan, prof. primio delegaciju učenika i nastavnika iz talijanskog grada Sansepolcra - grada prijatelja Grada Sinja

04.04.2012
Dana 04. travnja 2012. godine, gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan primio je delegaciju učenika i nastavnika iz talijanskog grada Sansepolcra - grada prijatelja Grada Sinja. Predmetna delegacija od 12 učenika i dvije nastavnice iz talijanskog grada Sansepolcra, u sklopu programa razmjene učenika, po treći put u zadnjih 6 godina posjetila je Grad Sinj.

Više o prijemu i posjetu pročitajte
ovdje.

Pročitaj više...

Obilazak Doma za starije i nemoćne osobe koji vode časne sestre milosrdnice reda sv.Vinka Paulskog

04.04.2012

Dana 4. travnja 2012. godine zamjenik gradonačelnika g. Zoran Vujanović i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sinj g. Ante Omrčen posjetili su  Dom za starije i nemoćne osobe koji vode časne sestre milosrdnice reda sv.Vinka Paulskog, u kojem je trenutno smješteno 10 korisnica.
Uz tradicionalnu  čestitku za nadolazeći blagdan Uskrsa, te prigodne darove svim osobama u Domu, zamjenik gradonačelnika g. Vujanović je još jednom izrazio zadovoljstvo visokom razinom odnosa prema korisnicama, od kojih su neke bolesne i potrebite posebne skrbi.
Tijekom trajanja posjeta i obilaska Doma, voditeljica Doma s.m.Štefanija informirala  je predstavnike Grada Sinja o okolnostima i uvjetima  u kojima ovaj Dom radi, ujedno je  zahvalila gradonačelniku grada Sinja Ivici Glavanu na svesrdnoj pomoći, a posebno na nedavno doniranom hladnjaku koji im je uvelike olakšao rad i djelovanje. Ispred Grada Sinja zamjenik gradonačelnika još jednom potvrdio spremnost Grada Sinja da i ubuduće prati te pomaže njihov rad.

Obavijest o podjeli uskršnjih poklon paketa korisnicima pomoći za uzdržavanje Centra za socijalnu skrb Sinj

03.04.2012

Poštovane/i, 
    
        
dana 05. i 06. travnja (četvrtak i petak) 2012. godine u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa dijelit će se uskršnji poklon paketi korisnicima pomoći za uzdržavanje Centra za socijalnu skrb Sinj koji imaju prebivalište na području Grada Sinja. Poklon pakete osigurao je Grad Sinj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa.

Podjela će se vršiti:

-        u četvrtak, 5. 04. od 10:00 do 20:00 sati
-        u petak, 6. 04. od 08:00 do 12:00 sati
uz obvezno predočenje osobne iskaznice korisnika pomoći.

v.d. Predstojnika:
Igor Vidalina, dipl. iur.v.r.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj