Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz travanj 2013

MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA

30.04.2013

Prvi svibanj - Međunarodni praznik rada, podsjećanje je na povijesnu borbu radnika u čitavom svijetu i težnju da se stvore humaniji i pravedniji radni odnosi. I ove godine taj praznik slavimo u vremenu globalne krize koje pred nas stavlja izazove i obaveze, ali i težnju da zajedničkim radom, razumijevanjem i solidarnošću potaknemo gospodarski rast i doprinesemo razvoju našeg Sinja, na dobrobit svih njegovih građana.

Tim povodom, ispred Grada Sinja, u svoje osobno ime te u ime svojih suradnika i  Gradske uprave, svim sugrađankama i sugrađanima, radnicama i radnicima, čestitam 01. svibnja - Međunarodni praznik rada.

Gradonačelnik
Ivica Glavan

Obilježavanje 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada

29.04.2013

Povodom 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada, kojeg simbolizira borba za prava radnika i pravednije društvo te  socijalna ravnopravnost, u Gradskom parku Grada Sinja,  dana 1. svibnja 2013. godine (srijeda) s početkom u 10,30 sati održati će se tradicionalno druženje građana, uz glazbu, te prigodnu hranu i piće.
Pozivamo poštovane  sugrađanke i sugrađane, radnice i radnike  da se pridruže obilježavanju Praznika rada i svojim dolaskom uveličaju predmetno događanje.

Pročitaj više...

Predstavljanje rezultata istraživanja na temu: “Sociokulturni identitet Cetinske krajine i razvojne perspektive”

26.04.2013

Dana 29.04. 2013.g., (ponedjeljak) u Alkarskim dvorima (Alkarski restoran) s početkom u 12:00 sati održati će se  Predstavljanje rezultata istraživanja na temu: “Sociokulturni identitet Cetinske krajine i razvojne perspektive“, a koje istraživanje je temeljem ugovora s gradovima i općinama Cetinske krajine proveo Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“ iz Zagreba.

Riječ je o zajedničkom i iznimno značajnom projektu općina i gradova Cetinske krajine koji je za cilj imao prikupljanje i analizu postojećih baza podataka i dosadašnjih spoznaja o segmentima života u Cetinskoj krajini, provedbu kvantitativnog istraživanja metodom izravnog anketiranja na reprezentativnom uzorku populacije Cetinske krajine, teobradu podataka, analizu rezultata i izradu završnog izvješća s ciljanim preporukama za poboljšanje razvojne strategije Cetinske krajine.

Ovim putem pozivaju se predstavnici javnog, društvenog i političkog života, kao i ostala zainteresirana javnost da nazoče predmetnom događanju.

"Novo,važno! Izmjena roka za predaju Ponuda na Natječaj Equipping of bicycle and thematic paths/Opremanje biciklističkih i tematskih staza; Publication reference / Broj natječaja: EU/SINJ/2-321/2009/MEDPATHS od 18.04.2013.g.

26.04.2013

Upozoravaju se potencijalni ponuditelji da je originalni rok za predaju ponuda Natječaja Equipping of bicycle and thematic paths/Opremanje biciklističkih i tematskih staza; Publication reference / Broj natječaja: EU/SINJ/2-321/2009/MEDPATHS pomaknut sa 20.05.2013. na 27.05.2013.

Za detaljne izmjene u pojedinim dokumentima natječajne dokumentacije molimo vidjeti dokument.

Pročitaj više...

Gradonačelnik primio djecu iz vrtića Maslačak (jedinica DV Bili Cvitak)

23.04.2013Dana 23. travnja 2013. godine, djeca iz vrtića Maslačak (jedinice DV Bili Cvitak) u pratnji teta posjetile su gradonačelnika Ivicu Glavana koji ih je primio  Gradskoj vijećnici. Djeca su u posjet došla s transparentima na kojima su bile poruke o zaštiti okoliša, ekološkoj svijesti i očuvanju prirode. Posjet je organiziran u okviru malog projekta o zaštiti i očuvanju prirode i okoliša te podizanju eko svijesti. Djeca iz vrtića, njih 70-ak su u vijećnici pitali gradonačelnika i njegovog zamjenika Zorana Vujanovića što čine po pitanju čistoće grada, i što se može napraviti da bi grad bio čišći i ljepši. Gradonačelnik i zamjenik su strpljivo odgovarali, počastili djecu sokovima i sadnicama cvijeća i ukrasnog bilja koje će djeca zajedno sa tetama posaditi u dvorištu vrtića Maslačak. Mali eko projekt pokrenule su i vode tete Ljubica Periš, Nada Maleš, Milenka Jadrijević, Ina Runje, Nena Kolak i Ivanka Penić.  Posjet Gradu je bio u okviru obilježavanja Dana planeta Zemlje, a tete će nastaviti projekt nizom akcija, čišćenja, uređenja okoliša, uklanjanja otpada i na kraju sve to prezentirati javnosti putem foto izložbe.

Javni natječaj za davanje u zakup javne površine za postavljanje samostojećeg, osvijetljenog reklamnog panoa

19.04.2013

Dana 19. travnja 2013 godine gradonačelnik Grada Sinja raspisao je javni natječaj za davanje u zakup javne površine za postavljanje samostojećeg, osvijetljenog reklamnog panoa, za lokaciju na ulazu u grad, s lijeve strane u Spomen parku, na nekretnini označenoj kao čestica zemljišta 559/2 K.O. Sinj, u vlasništvu Grada Sinja, na rok od 5 godina. Ponude po natječaju primaju se u roku od 8 dana od dana raspisivanja istog, a cjeloviti tekst natječaja možete preuzeti ispod ove objave.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom FABIJAN j.d.o.o., Đakovo

19.04.2013

Dana 18. travnja 2013.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom „FABIJAN“ j.d.o.o.,Đakovo.  Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 3603 metara četvornih izgradi proizvodno-poslovnu građevinu, za proizvodnju namještaja sa uredskim prostorom, te dijelom skladišnog prostora.

Realizacijom projekta u prvoj fazi zaposliti će se najmanje 5 radnika, a razvijanjem i širenjem posla očekuje se dodatno zapošljavanje.

PROCUREMENT ANNOUNCEMENT

18.04.2013

Equipping of bicycle and thematic paths / Opremanje biciklističkih i tematskih staza

Our ref: / Naš broj: EU/SINJ/2-321/2009/MEDPATHS

City of Sinj intends to award a contract for a equipping of bicycle and thematic paths in Sinj, Croatia with financial assistance from IPA Adriatic Cross-Border Cooperation 2007-2013.

Grad Sinj objavljuje namjeru potpisivanja ugovora za nabavu robe za opremanje biciklističkih i tematskih staza u Sinju, Hrvatska uz financijsku pomoć iz IPA programa jadranske prekogranične suradnje 2007&2013.

more info /više informacija

tender dossier / natječajna dokumentacija

corrigendum no.1 / ispravak br. 1 (Tender for Supply Contract under the Local Open Procedure/Natječaj za nabavu robe u sklopu lokalnog otvorenog postupka)

Pročitaj više...

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti projekta "Staza Gospi Sinjskoj" – “The Our Lady of Sinj Route”, IPA CBC HR-BIH 2007-2013

15.04.2013

Dana 27. ožujka 2013.g., Grad Sinj i  Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske (akreditirana od strane Europske komisije, kao provedbeno i ugovarateljsko tijelo za IIb IPA komponentu koja uključuje programe prekogranične suradnje Hrvatska – BIH), potpisali su Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti projekta "Staza Gospi Sinjskoj" – „The Our Lady of Sinj Route“.

Više o ugovoru i projektu pročitajte ovdje.

OSMI NACIONALNI SAJAM PRŠUTA i suhomesnatih proizvoda "SINJ 2013." s međunarodnim sudjelovanjem

11.04.2013

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, u Gradu Sinju, u gradskoj športskoj dvorani, 19. i 20. travnja, i ove godine će se održati OSMI  NACIONALNI SAJAM PRŠUTA i  suhomesnatih proizvoda "SINJ 2013." s međunarodnim sudjelovanjem.
Pokrovitelj ovogodišnjeg sajma Ministarstvo poljoprivrede,  Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.  HGK-Županijska komora Split, grad Sinj i Splitsko dalmatinska županija.
Partner ovogodišnjeg sajma je rerasd koja provodi IPA – projekt jadranske prekogranične suradnje/ AgroNet, koji se provodi u 5 država (Italija, Hrvatska, Slovenija, Albanija i Bosna i Hercegovina), a odnosi se na: Realizacija stalne mreže logistike, distribucije i usluga infrastrukture u lancu prehrambene industrije Jadranskog područja, te se nadamo da će proizvođači autohtonih proizvoda sa područja zaleđa Splitsko- dalmatinske županije, posebno sira i pršuta putem ovog projekta imati višestruke koristi.
Medijski pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je Slobodna Dalmacija d.d.

Više o 8. Sajmu pršuta pročitajte ovdje.

Amerikanci će putem novina i radijske emisije promovirati Sinj

11.04.2013Medijski i PR savjetnici iz SAD-a iskoristili su svoj dolazak u Hrvatsku za prikupljanje zanimljivog materijala za američko tržište. Rezultat njihova dolaska bit će promocija našega Grada putem novina i radijske emisije. Za Sinj su se zainteresirali putem nedavno objavljenog  članka ''Five Great Reasons to Visit Sinj from Split''  (Pet razloga zašto posjetiti Sinj) bloggera Paul Bradburyja.
Više pročitajte ovdje.
 

Poziv na 33. sjednicu Gradskog vijeća Grada Sinja

10.04.2013

Na temelju članka 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja  (“Službeni glasnik Grada Sinja” broj  02/10 ) saziva se 33. sjednicu  Gradskog vijeća Grada Sinja za dan 12. travnja  2013. godine  (petak).
Sjednica će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  15,30  sati.

Dnevni red možete preuzeti ovdje. 

Pročitaj više...

Natječaj za davanje u zakup javne površine za postavljanje kioska na čest. zemlj. 782/1 K.O. Obrovac, u vlasništvu Grada Sinja

10.04.2013

Grad Sinj raspisao je natječaj za davanje u zakup javne površine za postavljanje kioska, lokacija površine 11 m2, na nekretnini označenoj kao čest. zemlj. 782/1 K.O. Obrovac, u vlasništvu Grada Sinja, ispred zgrade označene kao čest. zgr. 194. K.O. Obrovac. Ponude po natječaju primaju u roku 15 dana od dana objave ove obavijesti, odnosno od dana 10. 04.2013. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-624, Upravni odjel za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja od 12 do 15 sati svakog radnog dana.

Natječaj.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom MILETIN d.o.o., Sinj

09.04.2013
Dana 09. travnja 2013. g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom „MILETIN“ d.o.o.,Sinj.  Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 6025 metara četvornih izg radi proizvodno-poslovnu građevinu za proizvodnju ambalaže, te prepakiranje i distribuciju proizvoda široke potrošnje.
Riječ je o novoosnovanom društvu, osnovanom upravo za potrebe  spomenute investicije, a cijeli posao  naslanja se na sestrinsku tvrtku „Sveti Mikula“ d.o.o. , Komiža koja surađuje s poznatim hrvatskim proizvođačima (Meggle, Jamnica, Podravka i sl.).
Realizacijom projekta zaposliti će se 10 radnika.


 

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj