Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz travanj 2014

ČESTITKA POVODOM 01. SVIBNJA – MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

30.04.2014

Prvi svibanj - Međunarodni praznik rada, podsjećanje je na povijesnu borbu radnika u čitavom svijetu i težnju da se stvore humaniji i pravedniji radni odnosi. Pravo na rad i pravo na život od vlastitog rada je, ne samo civilizacijska vrijednost koje se trebamo prisjetiti za Prvi svibnja, već imperativ kod zalaganja cijele zajednice na njegovom ostvarenju. Stoga i u ovim uvjetima dugotrajne gospodarske krize činimo sve kako bi stvorili uvjete i pretpostavke za privlačenje novih investitora i potaknuli gospodarski rast i razvoj našega Grada.

Tim povodom, ispred Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave, svim sugrađankama i sugrađanima, radnicama i radnicima, čestitamo 01. svibnja - Međunarodni praznik rada!

                                        Gradonačelnik, Ivica Glavan
Zamjenici gradonačelnika: Kristina Križanac i Zlatko Ugrin

Obilježavanje 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada

30.04.2014

Povodom 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada,  u Gradskom parku Grada Sinja (kod Vodoskoka Tri generacije),  dana 1. svibnja 2014. godine (četvrtak) s početkom u 10,30 sati održati će se tradicionalno druženje građana, uz glazbu, te prigodnu hranu i piće.

Pozivamo poštovane  sugrađanke i sugrađane, radnice i radnike  da se pridruže obilježavanju Praznika rada i svojim dolaskom uveličaju predmetno događanje.

U slučaju kiše i  lošeg vremena, proslava i druženje će se održati u prostoru restorana na Nogometnom stadionu NK Junak, Put šumarije bb.

Izbori za članove u Europski parlament iz RH

30.04.2014

Dana 30. travnja 2014. godine, Zamjenica gradonačelnika Grada Sinja donijela je Zaključak kojim se reguliraju odnosi u svezi korištenja javnih površina, neizgrađenog građevinskog zemljišta, rasvjetnih stupova te poslovnih odnosno uredskih prostora Grada Sinja za potrebe izborne promidžbe i održavanja predizbornih skupova na Izborima za članove u Europski parlament iz RH, koji će se održati u nedjelju 25.svibnja 2014. godine.
Zaključak možete preuzeti ispod ove objave.
Također upozoravaju se svi sudionici izborne promidžbe na obvezu poštivanja odredbi čl. 23. Odluke o komunalnom redu (Službeni glasnik Grada Sinja broj 09/11), pod prijetnjom novčane sankcije od 5.000,00 kuna.

Zaključak

Izvadak iz Odluke o komunalnom redu, čl. 23

Pročitaj više...

Zamjenica gradonačelnika, Kristina Križanac zaključila predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom NEIR d.o.o., Split

29.04.2014

     

Dana 29. travnja 2014.g. Zamjenica gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac zaključila je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom „NEIR“ d.o.o.,Split. Radi se o tvrtci koja zapošljava 47 radnika, a bavi se restauracijom kamena te građevinskim sanacijama kulturnih dobara, što uključuje arheologiju, geodeziju, te izvođenje zahtjevnih konzervatorsko-restauratorskih radova. Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 2977 metara četvornih izgradi proizvodno-poslovnu građevinu koja će pridonijeti daljnjem razvijanju društava i proširenju djelatnosti. 
Dovršetkom investicije previđeno je zapošljavanje do 10 radnika.

23. Obljetnica 4. Gardijske brigade

28.04.2014

 

Dana 28. travnja 2014. godine, zamjenici gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac i Zlatko Ugrin sudjelovali su u Programu obilježavanja 23. godišnjice osnutka 4. Gardijske brigade, te su tom prigodom na Središnjoj proslavi koja se danas održala u Splitu, ispred Grada Sinja, u  znak pijeteta i zahvalnosti te na spomen svim poginulim i umrlim pripadnicima 4. Gardijske brigade,  položili vijenac i zapalili svijeću ispred Spomen ploče 4. GBR.
Ovo je ujedno i prigoda da se svim pripadnicima udarne i legendarne 4. GBR čestita 23. obljetnica osnutka, a  svim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, posebno obiteljima poginulih, nestalih i preminulih hrvatskih branitelja iskaže dužno poštovanje i zahvalnost na njihovu doprinosu u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske, kao i obrani Sinja i Cetinske krajine.

Pročitaj više...

USKRSNA ČESTITKA

18.04.2014Drage sugrađanke i sugrađani!

Uskrs je naš najveći kršćanski blagdan, simbol Kristove muke, uskrsnuća i novog početka.

Neka ovaj Uskrs, Vama i Vašim obiteljima bude snaga i nadahnuće u ostvarenju temeljnih kršćanskih i ljudskih vrijednosti. Uskrsnom porukom ostvarimo mir, pravdu, ljubav i veselje u svakodnevnom životu, a uskrsno svjetlo neka nam i ove godine obasja živote kako bismo ustrajali u ostvarenju svih naših ciljeva i ujedno bude putokaz ka boljoj budućnosti Grada Sinja i  njegovih građana.

Ispred Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave, želimo svima obilje Božjeg blagoslova, te sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs!

Gradonačelnik, Ivica Glavan
Zamjenici gradonačelnika: Kristina Križanac i Zlatko Ugrin

Zamjenica gradonačelnika, Kristina Križanac zaključila predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s Lukom Jurčević, vl. obrta “Jurčević & D.L.”

17.04.2014

      

Dana 17. travnja 2014.g. Zamjenica gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac zaključila je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s Lukom Jurčevićem, vl. obrta „Jurčević & D.L.“. Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 5470 metara četvornih izgradi ugostiteljsko uslužni sadržaj - poslovnu građevinu koja bi obuhvaćala restoran, svadbeni salon (salu za pireve), salon za vjenčanice, foto video studio, caffe bar, te različite sportske sadržaje. 

Dovršetkom investicije previđeno je zapošljavanje za najmanje 5 radnika, a ovisno o prigodama vezanim uz opisanu djelatnost na određeno vrijeme  bi bilo zaposleno još do 10 radnika.

Poziv za iskaz interesa građana po Programu povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Grada Sinja

17.04.2014

Dana 17. travnja 2014. godine, Grad Sinj je objavio Poziv za iskaz interesa građana po Programu povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Grada Sinja.  Prijave se mogu podnositi do 31. svibnja 2014. godine.  Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradu Sinju, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom na tel.: 021/708-622, svakog radnog dana od 12 do 15 sati.

Poziv za iskaz interesa

Obavijest o podjeli uskršnjih poklon paketa korisnicima pomoći za uzdržavanje, odnosno zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Sinj s prebivalištem na području Grada Sinja

14.04.2014

Dana 17. i 18. travnja (četvrtak i petak) 2014. godine u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa dijelit će se uskršnji poklon paketi korisnicima pomoći za uzdržavanje, odnosno zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Sinj koji imaju prebivalište na području Grada Sinja. Poklon pakete osigurao je Grad Sinj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa.

Podjela će se vršiti:
-u četvrtak 17. 04. od 10:00 do 19:00 sati
-u petak 18. 04. od 08:00 do 12:00 sati

Obvezno predočiti osobnu iskaznicu korisnika pomoći.

Natječaj za davanje u zakup javnih površina za postavljanje kioska

14.04.2014

Dana 14. travnja 2014. godine, Grad Sinj raspisao je natječaj za davanje u zakup javnih površina za postavljanje kioska na lokaciji: Luka, Put Odrine i Bazana predviđenih Planom rasporeda montažnih objekata na području Grada Sinja. Ponude po natječaju primaju u roku 15 dana od dana objave natječaja. Početni iznos mjesečne zakupnine za lokacije iz točke I ove Odluke:
u Ulici Luka  iznosi 159,00 kuna/m2, u Ulici Put Odrine iznosi 66 kuna/ m2, u Ulici Bazana  iznosi 30 kuna/ m2. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-624, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja od 12:00 do 14:00 sati svakog radnog dana.


Odluka o raspisivanju javnog natječaja

Izložba slika ‘Đakovo i Đakovština u Domovinskom ratu’

11.04.2014

    

U subotu 12.travnja 2014. g. s početkom u 11 sati u Sinju, u Galeriji Sikirica (Alkarski dvori) upriličiti će se otvaranje Izložbe slika ‘Đakovo i Đakovština u Domovinskom ratu’. Riječ je o likovnim radovima akademskih slikara nastalih tijekom prošlogodišnje kolonije koju je organizirala Udruga veterana 122. brigade HV-a Đakovo, ali i radovima likovne kolonije iz 1991. godine koji su javnosti zbog ratnih događanja bili predočeni tijekom travnja 1992. u zagrebačkom hotelu Esplanada, a tada je izložbu otvorio predsjednik dr. Franjo Tuđman.
U organizaciji postavljanja i otvaranja izložbe uz prijateljske gradove Đakovo i Sinj, kao suoorganiazatori sudjeluju veterani Đakovačke 122. brigade i Sinjske  126 br. HV-a.
U tom smislu pozivaju se predstavnici javnog, političkog i društvenog života Grada Sinja, mediji i zainteresirana javnost da svojim prisustvom uveličaju otvaranje spomenute izložbe i pridonesu daljnjem produbljivanju prijateljskih odnosa između Đakova i Sinja,  ujedno na ovaj način odaju počast Domovinskom ratu i obrani Republike Hrvatske.

Zamjenica gradonačelnika, Kristina Križanac zaključila predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom Bazenska tehnika d.o.o., Dicmo

11.04.2014

    

Dana 11. travnja 2014.g. Zamjenica gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac zaključila je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom „BAZENSKA TEHNIKA“ d.o.o., Dicmo. Radi se o tvrtci koja zapošljava 7 radnika, a bavi se projektiranjem, izgradnjom, montažom, rekonstrukcijom i održavanjem bazena i bazenske tehnike. Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 3590 metara četvornih izgradi proizvodno-poslovnu građevinu za proizvodnju plastičnih i inox proizvoda, veleprodajno i maloprodajno skladište, urede i izložbeni prostor, što bi sve trebalo pridonijeti daljnjem razvijanju društava i proširenju djelatnosti. 
Dovršetkom investicije previđeno je zapošljavanje za najmanje  novih 5 radnika.

Pročitaj više...

IX. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

07.04.2014

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Hrvoje Markulin, prof., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 9. sjednicu Gradskog vijeća za dan 07. svibnja 2014. godine (srijeda) u 15:30 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.
Poziv i dnevni red, te prilog pozivu možete pogledati ispod ove objave.

9. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red.pdf

Nacrt Zakona

Glavne novine uz Zakon

Dopuna dnevnog reda

Pročitaj više...

Sastanak s poljoprivrednicima

03.04.2014

Pozivaju se svi zakupci državnog poljoprivrednog zemljišta u Sinjskom polju na sastanak koji organizira Grad Sinj na temu: „Postojeće stanje i problematika korištenja višenamjenskog melioracijskog sustava u Sinjskom polju“.

Sastanak će se održati dana 04.travnja 2014. godine (petak) u Sinju, u Gradskoj vijećnici s početkom u 11:00 h.  Sastanku će uz poljoprivrednike nazočiti i predstavnici Hrvatskih voda kao i predstavnici okolnih gradova i općina. Cilj ovog 3. sastanka u nizu je izrada Programa upravljanja višenamjenskim melioracijskim sustavom u Sinjskom polju, s preporukama kako pomiriti interese krajnjih korisnika glede osiguranja dovoljnih količina vode u kanalskoj mreži za navodnjavanje s jedne strane i interesa Hrvatskih voda koje brinu o odvodnji viška voda iz te iste kanalske mreže s druge strane, na drobit svih zainteresiranih strana.

Podatci o ugovorima koje je Grad Sinj sklopio u 2014. godini – prvi kvartal

03.04.2014

Podatci o ugovorima koje je Grad Sinj sklopio u 2014. godini – prvi kvartal, a koje možete pogledati ispod ove objave,  objavljuju se sukladno Akcijskom planu uz Strategiju suzbijanja korupcije iz 2012. godine, kojim je predviđena mjera „Stvaranje preduvjeta za objavu svih ugovora i dodataka ugovora o poslovima koje su tijela javne vlasti sklopila s fizičkim ili pravnim osobama“ (mjera br. 69.). Mjeru Akcijskog plana provodi Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske.

Podaci o ugovorima 2014. godina – prvi kvartal

Nova četiri investitora u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj

02.04.2014

Zamjenica gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac prihvatila je Izvješće Povjerenstva za provedbu natječaja za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac, na području cijele I. faze izgradnje i donijela zaključke o odabiru i prihvaćanju ponuda, četiri ponuditelja koji su iskazali interes za kupnju zemljišta na području GZK- Sinj, po natječaju od 26. veljače 2014. godine.

Radi se o slijedećim investitorima:
- „BALINICE“ d.o.o., Otok,
- „NEIR“ d.o.o., Split,
- „BAZENSKA TEHNIKA“ d.o.o., Dicmo,
-  Luka Jurčević, Vojnić Sinjski 75, vl. obrta „Jurčević & D.L.“

koji su iskazali interes za kupnju ukupno 18.130 metara četvornih.

S imenovanim investitorima u slijedećih 15 dana biti će zaključeni Predugovori o kupoprodaji zemljišta, a dovršetkom planiranih investicija posao na Gospodarskoj zoni Kukuzovac bi pronašlo novih cca. 30 radnika.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj