Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz travanj 2015

ČESTITKA POVODOM 01. SVIBNJA – MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

30.04.2015

Prvi svibanj - Međunarodni praznik rada, podsjećanje je na povijesnu borbu radnika u čitavom svijetu i težnju da se stvore humaniji i pravedniji radni odnosi. Pravo na rad i pravo na život od vlastitog rada je civilizacijska i ustavna vrijednost. Unatoč vremenu kada je to pravo ugroženo ogromnom nezaposlenošću i teškom ekonomskom i socijalnom situacijom, zadaća svih nas je osigurati mogućnosti za ostvarivanje radničkih prava te zajedničkim djelovanjem i suradnjom stvoriti pozitivno okruženje, uvjete za otvaranje radnih mjesta, gospodarski rast i razvoj našega Grada.
Tim povodom, ispred Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave, svim sugrađankama i sugrađanima, radnicama i radnicima, čestitamo 01. svibnja - Međunarodni praznik rada!

Gradonačelnik, Ivica Glavan
Zamjenici gradonačelnika: Kristina Križanac i Zlatko Ugrin

Pročitaj više...

Obilježavanje 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada

30.04.2015

Povodom 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada,  u Gradskom parku Grada Sinja (kod Vodoskoka Tri generacije),  dana 1. svibnja 2015. godine (petak) s početkom u 10:30 sati održati će se tradicionalno druženje građana, uz glazbu, prvosvibanjski grah i piće. Pozivamo poštovane  sugrađanke i sugrađane, radnice i radnike  da se pridruže obilježavanju Praznika rada i svojim dolaskom uveličaju predmetno događanje.

U slučaju kiše i  lošeg vremena, proslava i druženje će se održati u prostorijama Crvenog križa Sinj.

NASTAVAK 17. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA

30.04.2015

Dana 30. travnja 2015. godine (četvrtak) u 17:00 sati održati će se nastavak prekinute 17. sjednice Gradskog vijeća. Sjednica se nastavlja se na točki broj 9. (Prijedlog Zaključka o prihvaćanju namjere Ministarstva branitelja RH, da na lokaciji ex. vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju, izgradi veteranski centar), a ista će  se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.
Rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici
www.sinj.hr.

Poziv

17. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

24.04.2015

Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Milan Smoljo, dipl.oec., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 17. sjednicu Gradskog vijeća za dan 27. travnja 2015. godine (ponedjeljak) u 15:30 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.
Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici
www.sinj.hr .

17. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red

Radni sastanak s predstavnicima Ministarstva turizma i Ministarstva gospodarstva

24.04.2015Dana 23.04.2015.g.  u posjet Gradu Sinju stigla je delegacija Ministarstva turizma RH predvođena pomoćnikom ministra, gospodinom Želimirom Kramarićem i  predstavnici Ministarstva gospodarstva RH predvođeni gospođom Marijom Rajaković, Sektor za konkurentnost  zadužen za provođenje Operativnog  program Regionalne konkurentnosti i prioritet 3. Radni sastanak je održan u uredu gradonačelnika Grada Sinja, na kojem su prezentirani projekti Grada Sinja, Integralna tematska cjelina „Sinjska alka“ i klaster „Sinjska alka“. Nakon održanog sastanka predstavnici Ministarstava  su u pratnji predstavnika Grada Sinja obišli  Alkarske dvore - alkarski muzej gdje su ih dočekali predstavnici VAD-a, tvrđavu  Kamičak i sinjski hipodrom. Grad Sinj je dobio podršku Ministarstva turizma i Ministarstva gospodarstva  za realizaciju navedenih projekata, koja je nastavak dobre dosadašnje  suradnje. (više ...)

Gradonačelnik Glavan održao radni sastanak sa zamjenikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta RH, gosp. Rokom Andričevićem

18.04.2015Danas, dana 18. travnja 2015. g., gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan,  dogradonačelnik Zlatko Ugrin  i predstavnici stručnih službi Grada,  imali su čast ugostiti u radnoj posjeti zamjenika ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Roka Andričevića. Tijekom sastanka gradonačelnik je informirao  zamjenika ministra o nekoliko strateških projekata od važnosti za grad Sinj u kojima je potpora Vlade i resornog ministarstva itekako potrebna. Uz niz važnih tema, poseban naglasak bio je na izgradnji OŠ fra Pavla Vučkovića i Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca na lokaciji Put Pazara u Sinju, početak kojih radova se očekuje koncem rujna ili početkom listopada ove godine, kao i potpori Vlade RH i MZOS projektu dovršetka sportske dvorane u Sinju sa sredstvima od 1,5 milijuna kuna, koju Odluku je zamjenik ministra i osobno uručio gradonačelniku. (više...)

Gradonačelnik obišao gradilište uređenja i rekonstrukcije Ulice Domovinskog rata

17.04.2015Danas, dana 17. travnja 2015. godine gradonačelnik Ivica Glavan obišao je gradilište uređenja i rekonstrukcije Ulice Domovinskog rata u Sinju. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju ulice sa kompletnom komunalnom infrastrukturom, ukupne vrijednosti radova od 4.250.000,00 kn. Stanje radova na gradilištu je dobro i sukladno je prihvaćenoj dinamici izvođenja radova. Izvođač radova je obrt “Telekomunikacije” Sinj, a stručni nadzor obavlja “Bizmark” d.o.o. Solin. Trenutno je izvedeno 65% radova, a rok završetka je srpanj 2015.g.

Radionica o ruralnom turizmu

17.04.2015

Za područje Splitsko-dalmatinske županije radionica o ruralnom turizmu održati će se na Seoskom gospodarstvu Panj, 21. travnja 2015., na adresi Hrvace, Rumin 8. Radionicu organizira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP), Ministarstvo turizma u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije i Turističkom zajednicom grada Sinja. Radionica će započeti u 9.00 sati i trajati će do 16.00 sati, sa organiziranim ručkom i predviđenim pauzama. Ispod ove objave možete saznati više o radionici, te preuzeti Program radionice i obrazac za prijavu.

Više o radionici

Program radionice

Obrazac prijave

Gradonačelnik održao radni sastanak sa bivšim čelnicima Sinja

14.04.2015Dana 13. 4. 2015. godine, gradonačelnik Ivica Glavan sa svojom zamjenicom Kristinom Križanac održao je sastanak sa bivšim čelnicima grada Sinja, Jurom Bitunjcem, Matom Jukićem i Joškom Bošnjakom, dok su Nikola Tomašević i Ivan Nasić bili spriječeni u dolasku zbog poslovnih razloga.
Naime povodom velikog jubileja, 300. obljetnice čudesne obrane grada i 300. Sinjske alke, gradonačelnik je na sastanak pozvao čelnike grada Sinja koji su vodili Grad u jednom razdoblju od osamostaljenja RH do danas i koji su u tom razdoblju svojim radom doprinijeli cjelokupnom razvoju grada Sinja. Tom prigodom sadašnji gradonačelnik sa bivšima je razgovarao o raznim aktivnostima koje se planiraju ususret 300. obljetnici čudesne obrane Sinja i Cetinskog kraja te 300. Sinjskoj Alci,  a isto tako pozvao ih je da se pridruže i uključe u samu organizaciju tog velikog jubileja.

Pročitaj više...

II. Javni natječaj za prikupljanje prijava za neposredno sufinanciranje „Programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Grada Sinja

14.04.2015

                
           Grad Sinj
  
Grad Sinj  u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dana 14. travnja 2015. godine, raspisao je II. Javni natječaj za prikupljanje prijava za neposredno sufinanciranje „Programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Grada Sinja“. Predmet Javnog natječaja je prikupljanje prijava za neposredno sufinanciranje sljedećih mjera energetske učinkovitosti: zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova,   povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline i energetski pregled i energetski certifikat.
Natječaj je objavljen na Internet stranicama Grada Sinja,
www.sinj.hr, a rok za dostavu prijava je 29. travnja 2015. godine.

Natječaj

Prijavni obrazac

Zaključen predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom ALFA - ING d.o.o., Split

09.04.2015Dana 09. travnja 2015.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom „ALFA - ING“ d.o.o., Split. Radi se o tvrtci koja se bavi izgradnjom objekata i trgovinom, a odnedavno djeluje i na području moderne poljoprivredne proizvodnje.  Investitor namjerava na čestici zemljišta veličine 2591 metara četvornih izgraditi proizvodno-poslovnu građevinu koja će pridonijeti daljnjem razvijanju društava i proširenju djelatnosti, posebno  u smislu  pakiranja papirnate ambalaže i poljoprivrednih proizvoda.

Dovršetkom investicije previđeno je zapošljavanje do 5 radnika.

Pročitaj više...

Održana završna konferencija Projekta ‘Staza Gospi Sinjskoj’

08.04.2015Dana 07.04. 2015. godine povodom završetka provedbe aktivnosti projekta ‘Staza Gospi Sinjskoj’ – ‘The Our Lady of Sinj Route’, koji se realizirao kroz IPA program Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013., održana je završna konferencija u Alkarskim dvorima u Sinju. Na konferenciji su se okupljenima obratili dogradonačelnik Sinja, Zlatko Ugrin, gradonačelnik Solina, Blaženko Boban, iz HGSS-a stanica Split, pročelnik Stipe Božić koji je i inicijator ovog projekta, zamjenik načelnika općine Prozor-Rama, Ivica Tomić, te načelnik Tomislavgrada, Ivan Vukadin. Nazočni su bili i predstavnici svih projektnih partnera: Turistička zajednica Grada Sinja, Franjevački samostan Gospe Sinjske, Franjevački samostan Rama-Šćit, Turistička zajednica Hercegbosanske županije te Planinarsko društvo Kamešnica iz Livna. (više ...)

USKRSNA ČESTITKA

03.04.2015

Drage sugrađanke i sugrađani!

Uskrs je naš najveći kršćanski blagdan, simbol Kristove muke, uskrsnuća i novog početka.

Neka ovaj Uskrs, Vama i Vašim obiteljima bude snaga i nadahnuće u ostvarenju temeljnih kršćanskih i ljudskih vrijednosti. Uskrsnom porukom ostvarimo mir, pravdu, ljubav i veselje u svakodnevnom životu, a uskrsno svjetlo neka nam i ove godine obasja živote kako bismo ustrajali u ostvarenju svih naših ciljeva i ujedno bude putokaz ka boljoj budućnosti Grada Sinja i  njegovih građana.

Ispred Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave, želimo svima obilje Božjeg blagoslova, te sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs!Gradonačelnik, Ivica Glavan

Zamjenici gradonačelnika: Kristina Križanac i Zlatko Ugrin

Pročitaj više...

Poziv za sudjelovanje na završnoj konferenciji projekta „Staza Gospi Sinjskoj“

02.04.2015

Povodom završetka provedbe aktivnosti projekta „Staza Gospi Sinjskoj" – „The Our Lady of Sinj Route“ (IPA program Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.), pozivamo Vas na završnu konferenciju Projekta, koja će se održati u utorak, 07. travnja 2015.g. s početkom u 11:00 sati u Alkarskim dvorima (Put Petrovca 12) u gradu Sinju.
Konferenciji će nazočiti predstavnici svih projektnih partnera: Grada Sinja, Grada Solina, Hrvatske gorske službe spašavanja – HGSS stanica Split, općina Prozor-Rama, Livno i Tomislavgrad. Uz partnere, provedbi projektnih aktivnosti doprinijeli su i projektni suradnici: Turistička zajednica Grada Sinja, Franjevački samostan Gospe Sinjske, Franjevački samostan Rama-Šćit, Turistička zajednica Hercegbosanske županije te Planinarsko društvo Kamešnica iz Livna, čiji će predstavnici također biti nazočni na konferenciji.
 
Poziv i program u privitku.

Održana 16. sjednica Gradskog vijeća

01.04.2015

Dana 23. i 30. ožujka 2015. g. pod predsjedanjem Milana Smolje, potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja, održana je 16. sjednica Gradskog vijeća. Više o održanoj sjednici možete pročitati ispod ove objave.

16. Sjednica Gradskog Vijeća

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj