Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz travanj 2016

ČESTITKA POVODOM 01. SVIBNJA – MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

30.04.2016

Prvi svibanj - Međunarodni praznik rada, podsjećanje je na povijesnu borbu radnika u čitavom svijetu i težnju da se stvore humaniji i pravedniji radni odnosi. Vrijeme u kojem živimo iziskuje, zajedništvo, razumijevanje i solidarnost. Ono traži usklađene napore i nastojanja da naš grad Sinj  i domovinu Hrvatsku razvijamo na dobrobit građana, a da pritom brinemo da teret izlaska iz krize podijelimo ravnomjerno i pravedno.

S vjerom u snagu zajedništva i potencijala koje imamo, u ime  Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave, svim sugrađankama i sugrađanima, radnicama i radnicima, čestitamo 01. svibnja - Međunarodni praznik rada!

 

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika: Kristina Križanac

Zamjenik gradonačelnika:  Zlatko Ugrin

Obilježavanje 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada

30.04.2016

Povodom 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada,  u Gradskom parku Grada Sinja, kod Vodoskoka “Tri generacije”,  dana 1. svibnja 2016. godine (nedjelja) s početkom u 10:30 sati održati će se tradicionalno druženje građana, uz glazbu, prvosvibanjski grah i piće. U slučaju kiše program će se održati (također u gradskom parku) ispod nadstrešnice na ulazu u Dom mladih. Pozivamo poštovane  sugrađanke i sugrađane, radnice i radnike  da se pridruže obilježavanju Praznika rada i svojim dolaskom uveličaju predmetno događanje.

Natječaj za davanje u zakup javnih površina za postavljanje kioska

29.04.2016

Dana 29. travnja  2016. godine, Grad Sinj raspisao je natječaj za davanje u zakup javnih površina za postavljanje kioska na lokaciji: Glavička ulica (kod Doma Mladih) i Državna cesta D-1 (Ugibalište kod Vučkovića) predviđenih Planom rasporeda montažnih objekata na području Grada Sinja.  Ponude po natječaju primaju u roku 15 dana od dana objave natječaja.  Početni iznos mjesečne zakupnine za lokacije iz točke I ove Odluke: na lokaciji  Glavička ulica (kod Doma Mladih) iznosi 106,00 kuna/m2, dok na lokaciji Državna cesta D-1 (Ugibalište kod Vučkovića)  iznosi 70 kuna/m2. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-624, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja od 12:00 do 15:00 sati svakog radnog dana.

Javni natječaj

25. obljetnica 4. Gardijske brigade

28.04.2016Dana 28. travnja 2016. godine, delegacija Grada Sinja prevođena Zamjenikom gradonačelnika, Zlatkom Ugrinom, sudjelovala je u Programu obilježavanja 25. godišnjice osnutka 4. Gardijske brigade. Tom prigodom, zamjenik gradonačelnika je u ime Grada Sinja na središnjoj proslavi koja se održavala ispred Spomen ploče 4. GBR, u  Splitu na ulazu u Vilu Dalmacija, u znak pijeteta i zahvalnosti te na spomen svim poginulim i umrlim pripadnicima 4. Gardijske brigade,  položio vijenac i zapalilo svijeću. Program je nastavljen  na Splitskoj rivi gdje je zamjenik ministra branitelja RH, gosp. Ivan Vukić otvorio 5. Sajam braniteljskih zadruga, među kojima je i velik broj zadrugara  s područja Cetinskog kraja.
Ovo je ujedno i prigoda da se svim pripadnicima udarne i legendarne 4. GBR čestita 25. obljetnica osnutka, a  svim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, posebno obiteljima poginulih, nestalih i preminulih hrvatskih branitelja iskaže dužno poštovanje i zahvalnost na njihovu doprinosu u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske, kao i obrani Sinja i Cetinske krajine.

Zaključen ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom NEIR d.o.o., Split

26.04.2016Dana 26. travnja 2016.g., Obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Kristina Križanac, zaključila je ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom „NEIR“ d.o.o.,Split. Radi se o tvrtci koja zapošljava 47 radnika, a bavi se restauracijom kamena te građevinskim sanacijama kulturnih dobara, što uključuje arheologiju, geodeziju, te izvođenje zahtjevnih konzervatorsko-restauratorskih radova. Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 5954 metara četvornih izgradi proizvodno-poslovnu građevinu koja će pridonijeti daljnjem razvijanju društva i proširenju djelatnosti. Dovršetkom investicije previđeno je zapošljavanje do 10 radnika.

Poništen natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta Sinj

19.04.2016

Odlukom od dana 19. travnja 2016. godine, Natječajno povjerenstvo za raspisivanje natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta – Sinj poništilo je natječaj (od 18.02.2016.g.) za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta Sinj, jedan izvršitelj/ica, na puno radno vrijeme.

Odluka o poništenju natječaja

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2016. godini

14.04.2016

Na temelju Zaključka Obnašateljice dužnosti  gradonačelnika Grada Sinja o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova, Ured Grada, Grada Sinja, dana 14. travnja 2016. godine objavljuje Poziv za  prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2016.g. Konkretno, radi se o mjeri „Radom za zajednicu i sebe“, kojom će se obuhvatiti projekti iz područja zaštite, istraživanja, uređenja i održavanja objekata kulture, kulturnih manifestacija i kulturno povijesne baštine u širem smislu. Prijave se podnose u zgradi Gradske uprave (soba broj 29, tel. 708 – 608) popunjavanjem obrasca za prijavu. Rok za prijavu kandidata otvoren je od 14. do 22. travnja 2016. godine. Poziv i prijavnica mogu se preuzeti ispod ove objave.

Poziv

Prijavnica, obrazac

NATJEČAJ ZA PRODAJU ZEMLJIŠTA U GZK – SINJ

13.04.2016

Dana 13. travnja 2016. godine, Grad Sinj raspisao je natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac-Sinj, na području I. - faze izgradnje zone, kojim se početna kupoprodajna cijena zemljišta utvrđuje u visini od 35 kn/m2, uz mogućnost kupnje zemljišta po povlaštenoj cijeni (što predstavlja potporu male vrijednosti) koja iznosi 15 kn/m2, 5 kn/m2 i 1 kn/m2 prema kriterijima i uvjetima natječaja. Rok za dostavu ponuda je 15 dana od dana objave ove obavijesti. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-627, 099/3121802 ili  021/708-603, 099/2170930, od 12 do 15 sati svakog radnog dana.

Tekst  natječaja, kao i dio natječajne dokumentacije možete preuzeti ispod ove objave.


Natječaj GZK, travanj 2016

Opći i posebni uvjeti

Upute ponuditeljima

Grafički prikaz

Sinj je najsigurniji hrvatski grad

08.04.2016

Grad Sinj je u 2015. godini, po treću godinu zaredom najsigurniji hrvatski grad, pokazalo je istraživanje o sigurnosti hrvatskih gradova, koje je uspoređivalo stope nasilnih i  imovinskih kaznenih djela, kaznenih djela počinjenih u prometu te zloporabi droga, a rezultati su predstavljeni u utorak na početku trodnevne  8. međunarodne konferencije Sigurnost gradova u 2016., koja se održavala u Zadru.
Sinj se učvrstio na prvoj poziciji kada je u pitanju sigurnost od kriminala te je bio najsigurniji hrvatski grad veći od 20.000 stanovnika po sva četiri pokazatelja, a prema istraživanju koje već sedam godina provode Hrvatski forum za urbanu sigurnost i časopis Zaštita. Istraživanje obuhvaća 29 gradova s više od 20.000 stanovnika.
Izvršna vlast Grada Sinja smatra kako ovako visokoj poziciji možemo zahvaliti aktivnostima koje grad provodi već duži period ali i međusobnoj suradnji građana, policije, vatrogasaca, hitne službe, nevladinim organizacijama. Upravo sinergija tih svih službi stvara preduvjete za kvalitetan život pojedinaca u zajednici. Grad Sinj na ovaj način staje uz bok nekim svjetskim gradovima poput Beča, Zuricha, Vancouvera za koje su neke druge analize istaknule kako uživaju titulu najsigurnijih gradova na svijetu.
„Posebno smo ponosni što će ovakvo jedno priznanje, uz spoj dobre organizacije i zanimljivih programa pomoći ostvarenju još boljih turističkih rezultata koji su uistinu iznimni s obzirom kako u posljednjih nekoliko godina bilježimo prosječan godišnji rast broja noćenja od preko 30%.  Cilj nam je da se građani, kao i svi posjetitelji našeg grada, osjećaju sigurno i slobodno. Nadam se da će se ubuduće stopa kriminalnih djela i dalje nastaviti smanjivati, te da ćemo ostati na vrhu ljestvice najsigurnijh gradova u Hrvatskoj“. Istaknuo je zamjenik gradonačelnika Zlatko Ugrin prilikom primanja priznanja u Zadru.

Javni poziv - Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa (poslovi zaštite od požara i zaštite na radu)

08.04.2016

Dana 08. travnja 2016. godine, v.d. predstojnik Ureda Grada  objavio je javni poziv za prijam polaznika stručnog osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Predmetnim javnim pozivom u Gradsku upravu Grada Sinja na vrijeme od 12 mjeseci, na poslove zaštite od požara i zaštite na radu primit će se polaznik, u javnom pozivu pobliže navedene stručne spreme i struke. Primanje polaznika u Grad Sinj provodi se u okviru programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Rad i staž i prijevoz“ - Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Kandidat kojeg odabere Grad bit će predložen Zavodu. Ugovor o  stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa bit će sklopljen s onim  kandidatom čije uključenje u Program odobri Zavod, sukladno svojim pravilima.  Rok za prijavu na javni poziv iznosi 8 dana od dana objave i ističe s danom 18. travnja  2016. godine. Javni poziv objavljen je na oglasnoj ploči Grada Sinja, a može se pogledati i ispod ove objave.

Javni poziv.

Pročitaj više...

Podatci o ugovorima koje je Grad Sinj sklopio do 31.03. 2016. godine

07.04.2016

Podatci o ugovorima koje je Grad Sinj sklopio do 31.03. 2016. godine, a koje možete pogledati ispod ove objave,  objavljuju se sukladno Akcijskom planu uz Strategiju suzbijanja korupcije iz 2012. godine, kojim je predviđena mjera „Stvaranje preduvjeta za objavu svih ugovora i dodataka ugovora o poslovima koje su tijela javne vlasti sklopila s fizičkim ili pravnim osobama“ (mjera br. 69.). Mjeru Akcijskog plana provodi Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske.

Podatke o ugovorima koje je Grad Sinj sklopio do 31.03. 2016. godine možete pruzeti ovdje.

Javni poziv za prikupljanje projektnih ideja za izradu Strategije razvoja Urbane aglomeracije Split za razdoblje 2015.-2020.

06.04.2016

Grad Split, kao nositelj izrade Strategije razvoja Urbane aglomeracije Split, zajedno s 12 gradova i općina koji ulaze u sastav Urbane aglomeracije Split, od kojih je jedan  i Grad Sinj, poziva sve zainteresirane tvrtke, obrte, poljoprivredna gospodarstva, zadruge, javne ustanove, institucije, organizacije civilnog društva, te građane da prijave svoje projektne ideje koje mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života stanovnika na području Urbane aglomeracije Split.

Ovaj Javni poziv nije namijenjen financiranju projekata, već se isključivo provodi s ciljem izrade baze projekata i definiranja Strategije razvoja Urbane aglomeracije Split.

Ovisno o vrsti ulaganja (infrastrukturno ulaganje ili soft ulaganje), molimo da popunjene obrasce projektnih prijedloga ispunite i pošaljete na e-mail adresu urbana.aglomeracija@split.hr najkasnije do 05.05.2016.g. Projektni prijedlozi s dostatnom razinom ispunjenjenosti uzet će se u razmatranje kako bi se isti mogli ispravno sagledati i procijeniti.

Kontakt telefoni za pomoć pri popunjavanju obrasca su u Gradu Splitu:  021/310-278 i 021/310-341, ili slanjem upita na e-mail urbana.aglomeracija@split.hr.


Dokumentacija za preuzimanje:

Javni poziv za prikupljanje projektnih ideja za izradu Strategije razvoja Urbane aglomeracije Split za razdoblje 2015.-2020.


Obrazac za identifikaciju razvojnih projekata


Obrazac za identifikaciju soft projekata

Sinjski gradski vijećnici dobili na korištenje prijenosna računala za rad i praćenje sjednica

05.04.2016U cilju  daljnje informatizacije gradske uprave i Gradskog vijeća Grada Sinja,  automatizacije poslovnih procesa, boljeg upravljanja dokumentima te lakše i brže komunikacije, dana 04. i 05. travnja 2016. godine, vijećnicima Gradskog vijeća Grada Sinja za potrebe rada i obavljanja njihove dužnosti,  uručena su prijenosna računala (laptopi).  Informatizacija će omogućiti znatne uštede upravo u otpremi i dostavi materijala za sjednice Gradskog vijeća, jer će se ubuduće  dostava poziva za sjednicu Gradskog vijeća i radnih tijela, radnih materijala i točaka pripremljenih  za sjednice Gradskog vijeća i radnih tijela Gradskog vijeća, ostala komunikacija i dr., obavljati isključivo elektroničkim putem. Isto tako uz planirane i očekivane uštede, kroz informatizaciju zasigurno će se unaprijediti i olakšati rad Gradskog vijeća, omogućiti  brža i kvalitetnija dostava materijala, podizanje sigurnosti i učinkovitosti u radu, kao i izravna komunikacija s građanima.

Natječaj za razvrgnuće suvlasničke zajednice i zamjenu zemljišta, te prodaju dijela čestica zemljišta

01.04.2016

Radi rješavanja imovinsko pravnih odnosa nastalih u postupku projektiranja i izgradnje ulice Put ferate, te s tim u vezi ispunjenja obveza iz Zaključka Gradskog poglavarstva Kl.: 350-01/04-01/9, Ur.Broj: 2175/01-02-04-2, donesenog na 66. sjednici održanoj 12. ožujka 2004.g, g., Grad Sinj, dana 01. travnja 2016.g.:
a) raspisuje natječaj za razvrgnuće suvlasničke zajednice i zamjenu zemljišta u odnosu na k.č.zem. 352/1, k.o. Sinj  površine 596 m2, 352/6  k.o. Sinj  površine 433 m2, dijela k.č.zem. 336/2  k.o. Sinj  ukupne  površine 444 m2 i dijela k.č.zem. 350/2 k.o. Sinj ukupne površine 268 m2;
b) raspisuje natječaj za prodaju preostalog dijela čestica zemljišta u samovlasništvu Grada Sinja kao cjeline, i to  dijela k.č.zem. 352/1 k.o. Sinj ukupne površine 373 m2  i djela k.č.zem. 350/2 k.o. Sinj ukupne površine 59 m2.
Početna cijena vrijednosti  zemljišta iz točke a) i b) utvrđena je u iznosu od  220,00 kn/m2, a postupak se provodi prema Skici premjeravanja izrađenoj od strane Prizma pružanje geodetskih usluga Duje Biuk, Sinj.  Javni natječaj u cijelosti je istaknut na oglasnoj ploči Grada Sinja te objavljen na web stranici:
www.sinj.hr  . Ponude se primaju u roku 15 dana od dana objave ove obavijesti.

Natječaj

Skica premjeravanja

Kopija katastarskog plana

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj