Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz svibanj 2010

Olimpijski festival dječjih vrtića

27.05.2010

Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan, dana 27. svibnja 2010.g., na Gradskom stadionu u Sinju je svečano otvorio Olimpijski festival dječjih vrtića. Nakon što je gradonačelnik pročitao olimpijsku prisegu počelo je natjecanje u kojemu je sudjelovalo oko 250 djevojčica i dječaka koji su se natjecali u 5 disciplina.
Olimpijski festival dječjih vrtića organizirali su Dječji vrtić “Bili cvitak” Sinj i Športska zajednica Grada Sinja.

Prezentacija Idejnog rješenja uređenja ulica (Glavička, Brnaška, Put Petrovca, A.K.Miošića, Vrlička, Trg kralja Tomislava, A. Stepinca) uže gradske jezgre Grada Sinja

20.05.2010

Dana 20. svibnja 2010. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 12 sati, održana je prezentacija Idejnog rješenja uređenja ulica (Glavička, Brnaška, Put Petrovca, A.K.Miošića, Vrlička, Trg kralja Tomislava, A. Stepinca) uže gradske jezgre Grada Sinja, uz nazočnost autora gosp. Kaufmana, te predstavnika firme «Semmelrock Stein i Design» d.o.o. Ogulin.


Pročitaj više...

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je Predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom "Smid" d.o.o., Sinj

18.05.2010

Dana 18. svibnja 2010.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je Predugovor o kupoprodaji nekretnine s tvrtkom Smid d.o.o., Sinj.

Investitor na čestici zemljišta veličine 2 943m2 namjerava izgraditi proizvodnu-poslovnu građevinu za obavljanje djelatnosti proizvodnje, obrade i prodaje tekstila, te odjevnih proizvoda. Glavnina proizvodnog procesa odnosi im se na proizvodnju kupaćeg programa u loan poslu za talijansku tekstilnu grupaciju Calzedonia. Trenutno imaju 36 uposlenih, a u GZK-Sinj namjeravaju zaposliti cca. 5-10 novih zaposlenika.

Prioćenje za medije gradonačelnika Grada Sinja i njegovih zamjenika te predsjednika Gradskog vijeća vezano za zatvaranje Sinjskog rodilišta

11.05.2010

Gradonačelnik Grada Sinja i i njegovi zamjenici te predsjednik Gradskog vijeća obratili su se javnosti kako bi izrazili nevjericu, zabrinutost i otvoreno nezadovoljstvo s činjenicom zabrane obavljanja rodilišne djelatnosti u Ispostavi Sinj, Doma Zdravlja Splitsko dalmatinske županije.
Posebno su istakli kako se ovakvim birokratskim „potezom pera“ nanosi velika šteta području cijele bivše Općine Sinj, Gradu Sinju, i svim žiteljima ovog područja.
Također dijele zabrinutost i s Upravnim odborom Viteškog alkarskog društva Sinj, budući se ovakvim aktom ugrožava bit, opstojnost i autentičnost Sinjske Alke, a o čijem značaju za Grad Sinj ali i Republiku Hrvatsku ne treba trošiti riječi.
Stoga su zaključno apelirali na Ministra zdravstva i socijalne skrbi gosp. Darka Milinovića i sve ostale relevantne subjekte da još jednom svojim autoritetom utječu na preispitivanje i promjenu predmetne Odluke, te se žurno poduzmu sve potrebne aktivnosti da se nedostaci otklone kako bi rodilište u Sinju i dalje nastavilo egzistirati.

Tekst Priopćenja u cijelosti možete pročitati ovdje.

Sprječavanje sukoba interesa dužnosnika Grada Sinja - Objava u skladu sa zakonom

10.05.2010

Člankom 5.c. Zakona o  javnoj nabavi (NN110/07, 125/08) propisano da naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa gospodarskim subjektom, ako čelnik tog tijela istovremeno obavlja upravljačke poslove u tom gospodarskom subjektu ili je vlasnik poslovnog udjela, dionica ili drugih prava na temelju kojih sudjeluje u upravljanju odnosno u kapitalu tog gospodarskog subjekta s više od 20%.

Ugovori o javnoj nabavi sklopljeni protivno navedenoj odredbi ništavni su.

U duhu Zakona pod pojmom „čelnik tijela“ misli se na gradonačelnika i njegove zamjenike.

Grad Sinj obveznik je primjene Zakona o javnoj nabavi kao javni naručitelj.
S obzirom na gore navedeno gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan, prof. očitovao se da ne obavlja upravljačke poslove ni u jednom gospodarskom subjektu i nije vlasnik poslovnog udjela, dionica, odnosno drugih prava na temelju kojih bi sudjelovao u upravljanju, odnosno u kapitalu gospodarskog subjekta sa više od 20%.

Zamjenica gradonačelnika Elena Perković-Paloš, dr.vet.med. očitovala se da je direktor i jedini član uprave trgovačkog društva DALMESSO d.o.o., Klis, a zamjenik gradonačelnika Zoran Vujanović dipl.iur. očitovao se da ima svoj odvjetnički ured.

Stoga, poštujući odredbe Zakona o javnoj nabavi, Grad Sinj ne smije zaključivati ugovore o javnoj nabavi s navedenim trgovačkim društvom i odvjetnikom Zoranom Vujanovićem.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj