Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz svibanj 2015

Obilježen Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine

30.05.2015Dana 30.05.2015. godine branitelji Domovinskog rata Sinja i Cetinske krajine obilježili su svoj dan kojega je prije nekoliko godina, na prijedlog koordinacije braniteljskih udruga, proglasilo Gradsko vijeće Grada Sinja. Ovom prigodom ispred braniteljskih udruga, kao jedni od inicijatora ovih aktivnosti pozvani su Dražen Pavlović i Ante Smoljo da u parku ispred zgrade gradske uprave činom podizanja hrvatske zastave s mramorne spomen ploče službeno otvore ‘Spomen park hrvatskih branitelja Domovinskog rata’. Program je nastavljen kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu gdje su položili vijence i zapalili svijeće predstavnici udruge roditelja, udovica i djece poginulih branitelja, gradova Sinja i Trilja, općina Hrvace i Otok, Splitsko-dalmatinske županij, Viteškog alkarskog društva, političkih stranaka i nezavisnih lista. 
U ime čelnika gradova i općina Cetinske krajine braniteljima je njihov dan 30. svibnja čestitala Kristina Križanac, zamjenica gradonačelnika Sinja a molitvu odriješenja predvodio je fra Luka Norac Kevo iz župe Gospe Sinjske.
Okupljeni su potom položili vijence i zapalili svijeće kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na istoimenom sinjskom trgu te su razgledali Spomen-sobu Hvidre s umjetničkim portretima svih poginulih branitelja Sinja i Cetinske krajine.

Obnavljanje i uređenje gradske tržnice „Peškarije“

29.05.2015

Pomalo zastarjela tržnica u Gradu Sinju, popularno zvana „Peškarija“ trebala bi uskoro zasjati novim sjajem. Naime, Grad Sinj je planirao njeno obnavljanje i uređenje, te je po provedenom postupku javne nabave odabrani ponuditelj započeo radove uljepšavanja „Peškarije“. Planirano uređenje pročelja gornje etaže, sanacija zidića, dotjeravanje banaka (stolova), ugradnja kamenih ploča na banke ribarnice, ugradba kamenih umivaonika i novih rasvjetnih tijela, nesporno će donijeti novu potrebnu svježinu.  Radovima se „Peškarija“ uljepšava uz zadržavanje tradicijskog izgleda, kamenih banaka, prilaza, prostora za distribuciju proizvoda i svega što daje dušu i simboliku, tom popularnom dijelu grada. Molimo naše sugrađane za razumijevanje i strpljenje do završetka radova. Uzajamnom podrškom veselimo se novom izgledu i uređenju „Peškarije“.

OBILJEŽAVANJE DANA BRANITELJA SINJA I CETINSKE KRAJINE

28.05.2015

Gradsko vijeće Grada Sinja utvrdilo je 30. svibnja kao Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine. Stoga i ove godine Grad Sinj i braniteljske udruge s područja Grada Sinja i Cetinske krajine,  dana 30. svibnja 2015. godine (subota), prigodno obilježavaju Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine.
 
Poziv s  Programom obilježavanja Dana branitelja Sinja i Cetinske krajine, te čestitku Gradonačelnika Grada Sinja  možete preuzeti ispod ove objave.

Poziv i Program obilježavanja

Čestitka gradonačelnika

Djeca iz dječjeg vrtića ‘Bili cvitak’ odjevena u alkarske odore posjetila Grad Sinj

27.05.2015Dana 27.05.2015. godine djeca iz dječjeg vrtića ‘Bili cvitak’ u sklopu projekta 'Dica su za trista smista!', odjevena u alkarske odore posjetila su Grad Sinj gdje ih je ispred grada primila i pozdravila dogradonačelnica Kristina Križanac. Dječji vrtić ‘Bili cvitak’ Sinj pokrenuo je projekt ‘Dica su za trista smista!’, a u okviru projekta djeca i odgojiteljice na ovu temu napravile su slikovnicu naziva ‘Alkarski konj Sokol i fjok na pulije’, koja je odštampana u 10-ak oglednih primjeraka te bojanku i alkarsku abecedu. Djeca odjevena u alkarske odore prošetali su užim centrom grada te su osim Gradske uprave posjetili Hit radio, Viteško alkarsko društvo te su podijelili pozivnice za izložbu u vrtiću ‘Maslačak’. (više...)

Zaključak o utvrđivanju bodovne liste i odabiru korisnika Programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Grada Sinja

27.05.2015

Dana 27. svibnja 2015. g., Grad Sinj objavljuje Zaključak o utvrđivanju bodovne liste i odabiru korisnika Programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Grada Sinja. Zaključak možete preuzeti ispod ove objave.

Zaključak EnU

IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA – IMENOVANI BIRAČKI ODBORI

27.05.2015

Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove mjesnih odbora na području Grada Sinja dana 27. svibnja 2015.g. imenovalo je članove biračkih odbora koji će u okviru ovlasti provoditi izbore za članove vijeća 14 mjesnih odbora na području Grada Sinja, a koji izbori će se održati 07. lipnja 2015.g.

Rješenja o imenovanju biračkih odbora, za svih 19 biračkih mjesta

Javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u Projekt smještajnih kapaciteta za starije i nemoćne osobe unutar ex vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju

27.05.2015

Grad Sinj objavljuje Javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u Projekt smještajnih kapaciteta za starije i nemoćne osobe unutar ex vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju. Predmetni javni poziv u cijelosti je objavljen na web stranicama Grada Sinja: www.sinj.hr, Agencije za investicije i konkurentnost: www.aik-invest.hr, Hrvatske gospodarske komore: web.hgk.hr i www.investincroatia.hr.
Pisma namjere sa iskazom interesa dostavljaju se u zatvorenoj omotnici, preporučeno ili poštom osobno u pisarnicu Grada Sinja, najkasnije do 15.09.2015.g. do 14:00 sati na adresu Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj, s jasnom naznakom „Ex vojarna Ivaniša Nelipića“ i upozorenjem „ne otvoriti“.

Javni poziv (hr)

Public invitation (eng)

Održana radionica pripreme projekata društvenih inovacija u Sinju

26.05.2015

Dana 26.05.2015. godine Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda ‘Cenzura Plus’ u suradnji s Gradom Sinjem održala je radionicu pripreme projektnih prijedloga (koncepata) za natječaje EU fondova u kontekstu društvenih inovacija. Radionica je održana u sklopu projekta ‘Aktivnim građanstvom prema razvoju i boljoj kvaliteti života u lokalnim zajednicama južne Hrvatske’ sufinanciranog od strane Europske unije kroz IPA program Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Na radionici su se zaposlenici Grada Sinja i predstavnici lokalnih udruga mogli upoznati s cjelokupnim programom i načinom rada, mogućnostima financiranja projekata iz EU fondova i sl. (više…).

IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA - OBJAVLJENE KANDIDACIJSKE LISTE

22.05.2015

Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja  dana 22. svibnja 2015.g., utvrdilo je pravovaljanim i objavilo   zbirne i kandidacijske liste za članove vijeća 14 mjesnih odbora na području Grada Sinja, za izbore koji će biti održani 07. lipnja 2015.g. Liste su objavljene na oglasnoj ploči Grada, a možete ih preuzeti i ispod ovog teksta. Izborna promidžba počinje od dana objave zbirnih kandidacijskih lista i traje zaključno do 24 sata prije dana održavanja izbora, dakle do 05. lipnja 2015.do 24:00 sata.

Predložene, te pravovaljane zbirne i  kandidacijske liste  po mjesnim odborima:
BajagićBrnazeČitlukGlaviceGljevSinjJasenskoKarakašicaLučaneObrovac Sinjski, Radošić, Suhač, Turjaci, Zelovo

Projekt „Staza Gospi Sinjskoj“ jedan od tri najuspješnija projekta s 2. Poziva IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina za razdoblje 2007-2013.

22.05.2015

Dana 21.svibnja 2015.god. u Mostaru je održana programska svečanost potpisivanja ugovora od dodjeli grant sredstava korisnicima IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina za razdoblje 2007-2013. U sklopu navedene svečanosti , projekt „ Staza Gospi Sinjskoj“ koji je uspješno finaliziran od strane Grada Sinja, kao vodećeg partnera, odabran je kao jedan od tri najuspješnija projekta s 2. Poziva IPA programa prekogranične suradnje HR-BiH za razdoblje 2007-2013. (više ...)

Australska delegacija u posjeti Sinju

22.05.2015


 
Dana 21.5.2015. godine, delegacija iz Pertha, Australija, u jednodnevnom posjetu obišla je Grad Sinj, gdje ih je ispred Gradske uprave primio zamjenik gradonačelnika Zlatko Ugrin. Gosti su potom posjetili crkvu Gospe Sinjske i  Alkarske dvore gdje su u pratnji vodiča mogli naučiti puno toga iz zanimljive povijesti Grada Sinja.
U delegaciji su bili Logan Howlett (gradonačelnik grada Cockburna), Carol Reeve-Fowkes (zamjenik gradonačelnika), Phillip Eva, Stephen Pratt i Lyndsey Whetton (gradski vijećnici), te John i Marina Suthers. Zamjenik gradonačelnika Zlatko Ugrin uz turističku i kulturnu ponudu, upoznao je članove delegacije i s gospodarskim potencijalom Grada Sinja i mogućnostima za ulaganje.
Gosti iz Australije, koji su u Hrvatsku stigli u organizaciji tvrtke "Dream Time Croatia" vlasnice gđe. Branke Ćubelić, su bili iznimno zadovoljni viđenim i predstavljenim, te su puni dojmova napustili Sinj. 

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja – Akti Gradskog izbornog povjerenstva

20.05.2015

Gradsko izborno povjerenstvo  za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora Grada Sinja utvrdilo je i donijelo Rješenje o određivanju biračkih mjesta, a isto tako donijelo je i Rješenje o imenovanju proširenog sastava Izbornog povjerenstva. Navedeno možete preuzeti ispod ove objave. Izbori će se održati 07. lipnja 2015. godine.
 
Rješenje o određivanju biračkih mjesta

Rješenje o imenovanju proširenog sastava

IZGRADNJA DJEČJEG VRTIĆA U TURJACIMA - Obavijest o objavi poziva za nadmetanje

20.05.2015

           
 
Dana 19. svibnja 2015. godine, Grad Sinj je u svojstvu javnog naručitelja objavio Poziv za nadmetanje za predmet nabave „Izgradnja dječjeg vrtića u Turjacima“.
Predmetni poziv (br. iz EOJN: 2015/S 002-0020391) i pripadajuća Dokumentacija za nadmetanje objavljeni su i javno dostupni u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Rok za dostavu ponuda je 17. lipnja 2015. godine do 13:00 sati. Javno otvaranje ponuda održat će se 17. lipnja 2015. godine u 13:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja.

Istarska umjetnička kolonija u Sinju

16.05.2015

U organizaciji Grada Sinja u subotu, 16. 05. 2015., u 19 sati u Galeriji Sikirica, Istarska umjetnička kolonija održati će se otvorenje umjetničke izložbe. Voditelj kolonije je Miranda Legović a kurator Marino Baldini, zainteresirani sugrađani moći će posjetiti izložbu od 16. - 26. 05. 2015. Umjetnička djela nakon izložbe darovati će se Gradu Sinju, Viteškom alkarskim društvu za njihov muzej te Centru Juraj Bonaći.

U Sinju otvoren Međunarodni znanstveni skup o 300. obljetnici slavne obrane Sinja 1715. godine

14.05.2015Nakon prvog dijela skupa koji je pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održan 12. svibnja u Zagrebu, u palači HAZU-a, drugi dio ovoga skupa otvoren je danas u Sinju 14. – 17. svibnja. Ovaj znanstveni skup održava se pod pokroviteljstvom HAZU-a, i u zajedničkoj organizaciji sinjskog Samostana, Viteškog alkarskog društva, Grada Sinja i ostalih općina i gradova Cetinskog kraja. Pred Organizacijskim odborom ovog znanstvenog skupa okupljene je pozdravio fra Josip Grbavac, predstavnici svetišta Gospe Sinjske i njihovi uvaženi gosti, u ime Grada Sinja zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac, u ime ostalih općina i gradova Cetinskog kraja Triljski gradonačelnik Ivan Šipić te ispred Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić. U ova dva dana znanstvenog skupa u Sinju predavanja će održati 52 eminentna predavača, koji će obraditi povijest Cetinske krajine od srednjega vijeka pa do slavne 1715. godine, slavnu i čudesnu obranu Sinja pod zaštitom Gospe Sinjske, a dosta tema bit će posvećeno samoj tematici Alke. Program možete preuzeti ovdje.

Pročitaj više...

Izbori za članove vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u JLP(R)S

13.05.2015

Dana 13. svibnja 2015. godine, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja za provedbu izbora za članove vijeća i predstavnika  nacionalnih manjina, sastavilo je i objavljuje izbornu listu za izbor Predstavnice/Predstavnika Srpske nacionalne manjine u Gradu Sinju. Navedeno možete preuzeti ispod ove objave. Podsjećamo izbori za za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave održati će se u nedjelju 31. svibnja 2015. godine.
 
Zbirna lista - izbor Predstavnika Srpske nacionalne manjine u Gradu Sinju

Znanstveni skup o 300. obljetnici slavne obrane Sinja 1715. godine

13.05.2015

Povodom 300. obljetnice slavne obrane Sinja 1715. godine, održava se ‘Međunarodni znanstveni skup o 300. obljetnici slavne obrane Sinja 1715. – 2015.’. Prvi dio ovog skupa, pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održan je jučer u Zagrebu, u palači HAZU-a, a ispred Grada Sinja skupu je nazočio zamjenik gradonačelnika, Zlatko Ugrin. Drugi dio programa održati će u Sinju od 14. do 17. svibnja. Nastavak programa Međunarodnog znanstvenog skupa o 300. obljetnici slavne obrane Sinja 1715. – 2015. možete pročitati ovdje.

Pročitaj više...

Obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe

13.05.2015

Dana 09. svibnja 2015. godine Grad Sinj bio je središte obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dan Europe na razini Splitsko-dalmatinske županije. Događanje su organizirali Udruga antifašističkih boraca i antifašista Cetinske krajine, Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Splitsko-dalmatinske županije i Grad Sinj. Zamjenik gradonačelnika Grada Sinja, Zlatko Ugrin u Gradskoj upravi Grada Sinja primio je predstavnike antifašističkih udruga, nakon čega su svi zajedno položili vijence i zapalili svijeće kod Spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata i Spomen kosturnice poginulim antifašističkim borcima i žrtvama fašističkog terora u parku Đardin. (više...)

Pročitaj više...

Odluka o poništenju Javnog poziva za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Sinja i (novi) Javni poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Sinja

13.05.2015

Dana 13. svibnja 2015. godine v.d. predstojnik Ureda Grada, Grada Sinja donio je Odluku o poništenju Javnog poziva za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Sinja objavljenog dana 18. srpnja 2014. godine na službenoj internet stranici Grada Sinja i oglasnoj ploči u zgradi Gradske uprave Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, iz razloga što Gradsko vijeće nije izvršilo odabir po provedenom postupku.
U tom smislu raspisuje se (novi) Javni poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Sinja, koji poziv je otvoren zaključno do 12. lipnja 2015. godine.
Odluku o poništenju, Javni poziv, te Odluku o osnivanju Kulturnog vijeća, uključujući izmjene i dopune iste, možete pogledati ispod ove objave.
 

Odluka o poništenju Javnog poziva

Javni poziv

Odluku o osnivanju Kulturnog vijeća

Izmjene i dopune Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća

Integralna tematska cjelina i klaster "Sinjska alka" predstavljeni među pet najuspješnijih projekata turističke infrastrukture

12.05.2015Dana 11.svibnja 2015.g. u Ministarstvu turizma RH, održane su prezentacije pet najuspješnijih projekata turističke infrastrukture  i to: varaždinski  "Špancir fest", sinjska Integralna tematska cjelina i klaster "Sinjska  alka", istarski "Istra inspirit", šibenski projekt "Tvrđava Barone" i  vinkovački projekt "Antika". Prezentacija projekata napravljena je u organizaciji Ministarstva turizma i  Ministarstva gospodarstva, te je zaključeno da  prezentirani projekti imaju  podršku i mogućnost financiranja putem programskih linija koje se najavljuju  tijekom druge polovice 2015. godine.

Predavanje o „Uspješnom gradu“

12.05.2015

Miranda Legović, voditeljica UFI-ja, promotorica je prve istarske umjetničke kolonije u Sinju i Cetinskoj Krajini, a u suradnji sa gradom Sinjom predstaviti će se se predavanjem o „Uspješnom gradu“ na umjetničkim, gospodarskim, pa sve do turističkih provjerenih primjera iz Istre. Kroz kulturno turističke manifestacije nadovezuju se primjeri rasta od kulture i likovne umjetnosti prema malom i srednjem poduzetništvu do poticajnih primjera djelovanja javne uprave. Miranda dolazi iz Grada Novigrada, najbrže rastuće sredine u Istri, ali radi na čitavom poluotoku i znatno šire na primjerima implementacije kulturne antropologije i umjetnosti u ideje uspješnog grada i društva kroz turizam i manifestacije. Svojom prije svega umjetničko – stvaralačkom ustrajnošću i stalnošću, te mnogobrojnim suradnjama daje značajan primjer velikom broju temeljnih društvenih djelatnosti. Predavanje će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, dana 13. svibnja 2015. g. (srijeda) s početkom u 19:00 sati, te se u tom smislu pozivaju predstavnici javnog, političkog i društvenog života Grada Sinja, mediji i zainteresirana javnost da nazoče ovom zanimljivom predavanju.

U Sinju održan Simpozij Hrvatskog društva za pedijatrijsku pulmologiju

11.05.2015

U organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za pedijatrijsku pulmologiju, Klinike za dječje bolesti KBC ‘Split’, Grada Sinja i Viteškog alkarskog društva, od 8. - 10. svibnja 2015. u Alkarskim dvorima je održan trodnevni 28. Simpozij Hrvatskog društva za pedijatrijsku pulmologiju. Sudionicima skupa, od kojih je bilo 80-ak liječnika iz cijele Hrvatske, obratili su se i zaželjeli dobrodošlicu ispred Grada Sinja zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac, dr. Ivan Pavić i predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić. Ovogodišnji Simpozij bio je podijeljen u tri dijela:  Znanstveno-stručne teme, Slobodne teme te Okrugli stol o slabo kontroliranoj astmi, gdje se govorilo o problemima iz prakse s prikazima konkretnih slučajeva. Predsjednik HDPP-a prof. dr. Neven Pavlov istaknuo je kako je glavna tema ovog Simpozija izrada Hrvatskog postupnika liječenja izvanbolničke upale pluća u djece koja je vrlo česta bolest kod te populacije i kako  smatra, jako je važno da se kao društvo odlučimo na koji ćemo način liječiti te bolesti. Na kraju trodnevnog Simpozija, sudionici su izrazili zahvalu domaćinima Gradu Sinju, Viteškom alkarskom društvu i domaćim liječnicima iz Sinja.

Pročitaj više...

Grad Sinj predstavio se na sajmu „Agro-arca“ u Trilju

11.05.2015

Grad Sinj sudjelovao je kao grad partner na 8. Međunarodnom sajmu  inovacija u poljoprivredi ‘AGRO ARCA 2015.’ koji se ove godine održavao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva poduzetništva i obrta, u susjednom gradu Trilju od 8.-10.svibnja 2015. godine.

Na sajmu  je  sudjelovalo  220 izlagača iz osam zemalja, a na izložbenom prostoru Grada Sinja omogućen je besplatno nastup izlagačima s područja Grada Sinja: OPG Ankica Poljak, Udruga vridne ruke žena Cetinske krajine, OPG Marina Balajić, LISKA d.o.o., Udruga za očuvanje baštine Cetinske krajine, a izložene su bile i brojne brošure Turističke zajednice Grada Sinja kao i brošure Gospodarske zone Kukuzovac. Izložbeni prostor Grada Sinja upravo zbog svoje raznolikosti bio jedan od najposjećenijih, a brojni  posjetitelji ocijenili su ga kao jedan od najzanimljivijih na sajmu. (više ...)

Zaključen predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom DRACOMERX d.o.o., Solin

11.05.2015

Dana 11. svibnja 2015.g. zamjenica gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac zaključila je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom „DRACOMERX“ d.o.o., Solin. Radi se o tvrtci koja se bavi proizvodnjom, projektiranjem, prodajom i inženjeringom u području hidroizolacija i sanacija u graditeljstvu, a trenutno zapošljavaju 21. radnika.  Investitor namjerava na čestici zemljišta veličine 6026 metara četvornih izgraditi proizvodno-poslovnu građevinu za proizvodnju hidroizolacijskih materijala sa pripadajućom opremom, koja će pridonijeti daljnjem razvijanju društava i proširenju djelatnosti. Dovršetkom investicije previđeno je zapošljavanje do 15 radnika.

Gradsko izborno povjerenstvo utvrdilo raspored rada i dežurstava

08.05.2015

Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove mjesnih odbora na području Grada Sinja, utvrdilo je raspored rada i dežurstva za predaju kandidacijskih lista i ovjeru očitovanja o prihvaćanju kandidature za člana/članicu vijeća mjesnog odbora. Navedeno možete pogledati ispod ove objave.

GIP - raspored rada i dežurstava

Izbori za članove vijeća i predstavnika nacionalnih manjina

07.05.2015

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 23. travnja 2015. godine donijela Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave (Narodne novine br. 47/15), a za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 31. svibnja 2015. godine.

U tom smislu Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Objavom od dana 30. travnja 2015. g., pozvao je birače pripadnike nacionalnih manjina za koje ce se provesti izbori, da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača. Navedeno možete pogledati ispod ove objave.

Odluke Vlade RH

Objava biračima

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja – Akti Gradskog izbornog povjerenstva

06.05.2015

Gradsko vijeće Grada Sinja raspisalo je izbore za vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja, a za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 07. lipnja 2015. godine.

U tom smislu Gradsko izborno povjerenstvo  dana 06. svibnja 2015. godine, donijelo je Obvezatne upute br. I.- VII. i obrasce oznake broj od OMS – 1  do  OMS -10, kojima pobliže uređuje proceduru i postupak  provedbe izbora.

Navedeno možete preuzeti ispod ove objave.

Obvezatne upute broj   I.

Obvezatne upute broj   II.

Obvezatne upute broj   III.

Obvezatne upute broj   IV.

Obvezatne upute broj   V.

Obvezatne upute broj   VI.

Obvezatne upute broj   VII.

Obrazac OMS – 1

Obrazac OMS - 2

Obrazac OMS - 3

Obrazac OMS - 4

Obrazac OMS - 5

Obrazac OMS - 6

Obrazac OMS - 7

Obrazac OMS - 8

Obrazac OMS - 9

Obrazac OMS - 10

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja

06.05.2015

Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 17. sjednici održanoj dana 27. i 30. travnja 2015. g. donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja. Odluka stupa na snagu 06.svibnja 2015. g., a  danom stupanja iste na snagu prestaje mandat svih članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja. Za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 07. lipnja 2015. godine.


Odluka o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja;

Odluka o raspisivanju izbora za vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja;

Rješenje o imenovanju stalnog sastava Gradskog izbornog povjerenstva za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području grada Sinja;

Odluka o visini naknade za rad članovima tijela za pripremu i provedbu izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja;

Održana 17. sjednica Gradskog vijeća

05.05.2015

Dana 27. i 30. travnja 2015. g. pod predsjedanjem Milana Smolje, potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja, održana je 17. sjednica Gradskog vijeća. Više o održanoj sjednici možete pročitati ispod ove objave.
 
17. Sjednica Gradskog Vijeća

NATJEČAJ ZA PRODAJU ZEMLJIŠTA U GZK – SINJ

02.05.2015

Dana 02. svibnja 2015. godine Grad Sinj raspisao je natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac-Sinj, na području I. - faze izgradnje zone, kojim se početna kupoprodajna cijena zemljišta utvrđuje u visini od 35 kn/m2. Rok za dostavu ponuda je 8 dana od dana objave ove obavijesti.Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-627, 021/708-603 ili 099/2170930, od 12 do 15 sati svakog radnog dana.Tekst  natječaja, kao i dio natječajne dokumentacije možete preuzeti ispod ove objave.

Natječaj GZK, svibanj 2015.

Opći i posebni uvjeti

Upute ponuditeljima

Grafički prikaz

Grad Sinj organizirao proslavu Praznika rada

01.05.2015Povodom 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada,  u Gradskom parku Grada Sinja (kod Vodoskoka Tri generacije),  dana 1. svibnja 2015. godine  s početkom u 10:30 sati održalo se  tradicionalno druženje građana, uz glazbu, prvosvibanjski grah i piće. Zamjenici gradonačelnika Kristina Križanac i Zlatko Ugrin dijelili su porcije graha sugrađankama i sugrađanima, nastavljajući tradiciju obilježavanja  Praznika rada na kojeg se i ove godine odazvao velik broj građana.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj