Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz svibanj 2016

Izbori za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj – Akti Gradskog izbornog povjerenstva

31.05.2016

Gradsko izborno povjerenstvo  za provedbu izbora za članova Vijeća mjesnog odbora  Sinj utvrdilo je i donijelo Rješenje o određivanju biračkih mjesta, a isto tako donijelo je i Rješenje o imenovanju proširenog sastava Izbornog povjerenstva. Navedeno možete preuzeti ispod ove objave. Izbori će se održati 12. lipnja 2016. godine.

Rješenje o određivanju biračkih mjesta

Rješenje o imenovanju proširenog sastava

Obavijest građanstvu o Stanju minski sumnjivog područja Grada Sinja

31.05.2016

Grad Sinj zaprimio je obavijest Hrvatskog centra za razminiranje o  stanju minski sumnjivog područja Grada Sinja, koje se u konkretnom slučaju odnosi  na prostor vojne lokacije “Kukuzovac”. Uz navedenu obavijest priložena je i topografska karta s označenim minski sumnjivim područjem sa stanjem u veljači 2016. g. te uputa da se o istoj upozna građanstvo, uz posebnu napomenu da je svaki ulazak u minski sumnjivo područje na vlastitu odgovornost te predstavlja opasnost po život i ugrožava sigurnost građana.

Navedena obavijest kao i karta s označenim područjem nalazi se u privitku ove obavijesti.

Obavijest i karta

Obilježen Dan branitelja Grada Sinja i Cetinske krajine

31.05.2016Grad Sinj, braniteljske udruge s područja Grada Sinja i Cetinske krajine, predstavnici Ministarstva branitelja RH, čelnici Splitsko-dalmatinske županije i lokalne samouprave  s područja bivše općine Sinj, kao i predstavnici javnog društvenog i političkog života Grada Sinja, u ponedjeljak 30. svibnja prigodno su obilježili Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine. Svečanost je započela u 9 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u ‘Spomen parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata’. Zatim su položeni su vijenci i zapaljene svijeće i ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, nakon čega je uslijedio obilazak Spomen sobe poginulih hrvatskih branitelja Cetinskog kraja. Od 10 sati u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služena je Sveta misa zahvalnica za Domovinu i sve poginule i preminule hrvatske branitelje. Svečanost proslave Dana branitelja Sinja i Cetinskog kraja nastavila se u ugostiteljskom objektu 104 Dalmatinca u Turjacima gdje je organizirano cjelodnevno druženje branitelja i njihovih gostiju, uz natjecanje u malom nogometu, balotama i kartama.

Čestitka za Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine

30.05.2016

U ime Grada Sinja, njegovih građanki i građana, svim hrvatskim braniteljicama i braniteljima,  čestitamo  30. svibnja - DAN BRANITELJA SINJA i CETINSKE KRAJINE.
Ovaj dan, prigoda je da se još jednom iskaže dužno poštovanje i zahvalnost svim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, posebno obiteljima poginulih, nestalih i preminulih hrvatskih branitelja  na njihovu doprinosu u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske, kao i obrani drage nam Domovine, Sinja i Cetinske krajine. I danas smo silno ponosni na Vas i vaše djelo.
 
O.D. GRADONAČELNIKA GRADA SINJA
Kristina Križanac,
 
Zamjenik gradonačelnika:  Zlatko Ugrin
Predsjednica Gradskog vijeća: Ivana Šabić

IZBORI ZA VIJEĆE MJESNOG ODBORA SINJ - OBJAVLJENE KANDIDACIJSKE LISTE

27.05.2016

Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj objavilo je dana 27. svibnja 2016.g. kandidacijske liste i zbirnu listu za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj, za izbore koji će biti održani u nedjelju 12. lipnja 2016.g.

Izborna promidžba počinje od dana objave zbirnih kandidacijskih lista i traje zaključno do 24 sata prije dana održavanja izbora, dakle do 10. lipnja 2016.g do 24:00 sata. Zbirna lista, kao i  predložene i pravovaljane kandidacijske liste za VMO Sinj objavljene su na oglasnoj ploči Grada, a možete ih preuzeti i ispod ovog teksta.

Zbirna lista i pravovaljane kandidacijske liste

OBILJEŽAVANJE DANA BRANITELJA SINJA I CETINSKE KRAJINE

25.05.2016

Gradsko vijeće Grada Sinja utvrdilo je 30. svibnja kao Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine. Stoga i ove godine Grad Sinj i braniteljske udruge s područja Grada Sinja i Cetinske krajine,  dana 30. svibnja 2016. godine (ponedjeljak), prigodno obilježavaju Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine. Poziv s  Programom obilježavanja Dana branitelja Sinja i Cetinske krajine, možete preuzeti ispod ove objave.

Poziv i Program obilježavanja

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo Gradu Sinju 200.000,00 kn za sufinanciranje izgradnje dječjeg vrtića u Turjacima

25.05.2016U srijedu 25. svibnja 2016. godine, Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU, Tomislav Tolušić i O.D. gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac  u okviru  Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2016.g.,  zaključili su ugovor o sufinanciranju izgradnje dječjeg vrtića u Turjacima. Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj. Ove godine Ministarstvo će  financirati 170 projekata u iznosu od u iznosu od 40 milijuna kuna raspoređenih po projektima unutar pojedinih Županija. U okviru planirane raspodjele sredstava po Programu koja se odnosi na projekte s područja Splitsko dalmatinskoj županiji u iznosu od  2.434.000,00 kuna,  Gradu Sinju je odobreno 200.000,00 kuna za sufinanciranje izgradnje dječjeg vrtića u Turjacima.

Pročitaj više...

Grad Sinj sudjelovao na Edukacijama Ministarstva turizma RH

24.05.2016Ministarstvo turizma i Glavni ured Hrvatske turističke zajednice održali su 20. svibnja u Splitu četvrtu edukaciju s temom 'Hrvatski turizam kroz programe europske teritorijalne suradnje u financijskoj perspektivi 2014.-2020.: 'Programi prekogranične i transnacionalne suradnje za turističke projekte'. Edukaciji su  nazočili i predstavnici Grada Sinja, a istoj su se odazvali i djelatnici svih razina sustava turističkih zajednica i njihovi potencijalni projektni partneri iz javnog i privatnog sektora iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije. (više...)

O.D. gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac sudjelovala na konferenciji “Moć žena” u Podgorici

23.05.2016Obnašateljica dužnosti gradonačelnika grada Sinja, Kristina Križanac sudjelovala je u petak, 20. svibnja na konferenciji ‘Moć žena’ koju je, povodom Svjetskog dana ženskog poduzetništva, u Podgorici organiziralo Udruženje poduzetnica Crne Gore. Na konferenciji, koja se održava već četvrtu godinu, sudjelovale su gradonačelnice iz Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Srbije i Crne Gore. Cilj konferencije je jačanje i umrežavanje žena iz regije, povezivanje tržišta i jačanje kapaciteta poslovnih organizacija koje se bave ženskim poduzetništvom, a posebno jačanje poticajnih mjera koje državi stoje na raspolaganju s naglaskom na fiskalne politike i olakšice za žene koje pokreću posao. Obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Kristina Križanac, kao jedina predstavnica Hrvatske, navela je pozitivne primjere ženskog poduzetništva Grada Sinja, te izrazila nadu da će naš grad u bliskoj budućnosti, kroz studijsku posjetu, biti domaćin poduzetnicama Crne Gore i regije.

Gradsko izborno povjerenstvo utvrdilo raspored dežurstava

23.05.2016

Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj, utvrdilo je raspored dežurstva za predaju kandidacijskih lista i ovjeru očitovanja o prihvaćanju kandidature za člana/članicu Vijeća mjesnog odbora Sinj. Kandidacijske liste moraju se predati Gradskom izbornom povjerenstvu, zaključno do 26.05.2016.g. (četvrtak) do 24:00 sata.

GIP - raspored dežurstava

Dokumentarac „Sve je bio dobar san“ premijerno prikazan u Gradskom kinu

20.05.2016

Dana 19.svibnja 2016.g uz potporu Grada Sinja, u organizaciji Udruge dr. Ante Starčević Tovarnik" u gradskom kinu održana je premijera filma „Sve je bio dobar san“ redatelja Branka Ištvančića.  Emotivan i potresan dokumentarni film “Sve je bio dobar san” proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak Francuza Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier, koja u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svog sina. Svečanoj premijeri 90-minutnog filma “Sve je bio dobar san” u nazočnosti velikog broja Sinjana, prisustvovali su redatelj Branko Ištvančić i  producent Antun Ivanković koji su se na početku filma zajedno sa O.D. gradonačelnika Kristinom Križanac, prigodno obratili.

Ministar kulture RH Zlatko Hasanbegović posjetio Sinj

20.05.2016

U okviru posjete Splitsko-dalmatinskoj županiji, ministar kulture Republike Hrvatske, Zlatko Hasanbegović, dana  18. svibnja 2016. g., posjetio je Grad Sinj. Prethodno je održao radni sastanak u Županiji, kojem su nazočili gradonačelnici i načelnici nekoliko gradova i općina, među kojima je bila i O.D. gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac koja je prezentirala projekt ‘Sinj u sridu’, kao i nekoliko projekata od važnosti za Grad Sinj u kojima je potpora Vlade i ministarstva itekako potrebna.

U pratnji župana Zlatka Ževrnje i O.D. gradonačelnice Sinja Kristine Križanac, ministar Hasanbegović u Sinju je najprije posjetio Samostan Čudotvorne Gospe Sinjske, a zatim i Muzej Cetinske krajine, Muzej Sinjske alke i Alkarske dvore, te Galeriju Sikirica.  Ministar Hasanbegović kazao je kako će Ministarstvo kulture pomoći u realizaciji projekta objedinjenja Franjevačke arheološke zbirke i Muzeja Cetinke krajine, a potporu ovom projektu dao je i župan Zlatko Ževrnja.

Natječaj za razvrgnuće suvlasničke zajednice u Z.U. 617. k.o. Sinj

18.05.2016

Radi ispunjenja obveze o povratu zemljišta, utvrđene Pravomoćnim rješenjem Ureda državne uprave u SDŽ, Službe za imovinsko-pravne poslove Klasa: UP/I -942-05/97-01/18, URBROJ: 2181-05/06-08-6 od 01. prosinca 2008. g., Grad Sinj raspisuje natječaj za razvrgnuće suvlasničke zajednice u Z.U. 617. k.o. Sinj. Javni natječaj u cijelosti je istaknut na oglasnoj ploči Grada Sinja te objavljen na web stranici: www.sinj.hr  . Ponude se primaju u roku 15 dana od dana objave ove obavijesti.

Natječaj

Premijera dokumentarnog filma „SVE JE BIO DOBAR SAN“

17.05.2016Uz potporu Grada Sinja, u organizaciji Udruge dr. Ante Starčević Tovarnik", dana 19 . svibnja 2016.g. (četvrtak) s početkom u 19 sati, u Gradskom kinu Sinj održati će se premijera dokumentarnog filma „SVE JE BIO DOBAR SAN (Le Frenchie de Vukowar)“ redatelja Branka Ištvančića. Dirljiva priča o mladom Francuzu koji je želio spasiti Hrvatsku, dostojna antičke tragedije - priča o Jean-Michelu Nicolieru, ispripovijedana je filmskim jezikom dokumentarca iz vizure njegove majke koja još traži posmrtne ostatke tijela svojega sina. Premijeri 90-minutnog filma “Sve je bio dobar san” prisustvovati će i ekipa samog dokumentarca, redatelj Branko Ištvančić i producent Antun Ivanković.
U tom smislu pozivaju se predstavnici javnog, društvenog i političkog života Grada Sinja, te zainteresirana javnost i građani da nazoče svečanoj premijeri. Ulaz u Gradsko kino je slobodan.
 
Više o filmu

Izbori za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj

13.05.2016

Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 24. sjednici održanoj dana 11. svibnja 2016. g. donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj. Odluka je stupila na snagu 12. svibnja 2016. godine. Za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 12. lipnja 2016. godine. U tom smislu Gradsko izborno povjerenstvo  dana 13. svibnja 2016. godine, donijelo je Obvezatne upute br. I.- VII. i obrasce oznake broj od OMS – 1  do  OMS -10, kojima pobliže uređuje proceduru i postupak  provedbe izbora. Navedene Obvezatne upute i obrasce, te akte vezane uz provedbu izbora, možete preuzeti ispod ove objave. 

Odluka o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja;

Odluka o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj;

Rješenje o imenovanju stalnog sastava GIP-a za izbor članova VMO na području grada Sinja 

Obvezatne upute broj   I.

Obvezatne upute broj   II.

Obvezatne upute broj   III.

Obvezatne upute broj   IV.

Obvezatne upute broj   V.

Obvezatne upute broj   VI.

Obvezatne upute broj   VII.

Obrazac OMS – 1

Obrazac OMS - 2

Obrazac OMS - 3

Obrazac OMS - 4

Obrazac OMS - 5

Obrazac OMS - 6

Obrazac OMS - 7

Obrazac OMS - 8

Obrazac OMS - 9

Obrazac OMS - 10

Pročitaj više...

Održana 24. sjednica Gradskog vijeća

12.05.2016

Dana 11. svibnja 2016. g. pod predsjedanjem Ivane Šabić, predsjednice Gradskog vijeća Grada Sinja, održana je 24. sjednica Gradskog vijeća. Više o održanoj sjednici možete pročitati ispod ove objave.

24. Sjednica Gradskog Vijeća

24. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

11.05.2016

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, Ivana Šabić, prof., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvala je 24. sjednicu Gradskog vijeća za dan 11. svibnja 2016. godine (srijeda) u 17:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr

Sve predložene točke  za 24. sjednicu GV, možete pogledati na slijedećem linku:
 
24. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red

Funkcionalno ispitivanje sustava uzbunjivanja stanovništva na slivu rijeke Cetine, nizvodno od brane Peruča

10.05.2016

Sukladno Uputi DUZS, Područni Ured Split, te standardnom operativnom postupku utvrđenim člankom 14. Pravilnika o postupku uzbunjivanja stanovništva ( NN 47/06, 110/11 i 10/15) obavještavamo građane Grada Sinja da će se na području sliva rijeke Cetine  nizvodno od brane Peruča isprobati novi sustav uzbunjivanja  i to dana 10. i 11. svibnja  2016. godine u vremenu od 09-16 sati. U tom smilsu, molimo građane Grada Sinja da ostanu mirni kada čuju zvuk sirena, jer se radi o ispitivanju sustava za uzbunjivanje koje je nužno zbog zaštite ljudi i materijalnih dobara u slivu rijeke Cetine  i učinkovitog održavanja sustava.

Grad Sinj organizirao proslavu Praznika rada

02.05.2016Povodom 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada,  umjesto u Gradskom parku, kako je bilo najavljeno, proslava Međunarodnog praznika rada zbog kiše je održana ispod nadstrešnice na ulazu u Dom mladih. Svečanost je počela prigodnim nastupom Gradske glazbe Sinj, a nakon Himne RH, Obnašteljica dužnosti gradonačelnika, Kristina Križanac, prisutnim sugrađanima uputila je prigodne čestitke i nakon toga  otvorila  tradicionalno druženje građana uz porcije graha i piće. Grah, kojeg su uz Obnašateljicu dužnosti gradonačelnika građanima dijelili, dogradonačelnik Zlatko Ugrin i dopredsjednik Gradskoga vijeća Milan Smoljo, pripremili su djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Sinj, koji su odradili i ostale tehničke i organizacijske aktivnosti. Unatoč kiši i lošem vremenu,  tradicionalnom  obilježavanju  Praznika  rada, odazvao se velik broj građana.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj