Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz lipanj 2011

TURISTIČKO VIJEĆE TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA SINJA

30.06.2011

Turističko vijeće TZ Grada Sinja na svojoj sjednici održanoj dana 29. lipnja 2011. godine obavilo je usmeni razgovor sa tri kandidata koja su ušla u uži krug izbora za direktora Turističke zajednice Grada Sinja nakon čega je Turističko vijeće većinom glasova donijelo odluku da se na mjesto direktora Turističke zajednice Grada Sinja imenuje Jelena Bilić, dipl.oec., iz Sinja.

Dan državnosti Republike Hrvatske

25.06.2011

     

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan, dogradonačelnica Elena Perković-Paloš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Milan Smoljo, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, VAD-a, i političkih stranaka položili su jutros vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima kod zgrade Gradske uprave.
Nakon polaganja vijenaca služena je misa za Domovinu u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.


     

Obavijest

22.06.2011

Grad Sinj svake godine izdvaja značajna financijska sredstva u Fond za razvitak poljoprivrede i agroturizma, iz kojeg Splitsko-dalmatinska županija svake godine po vrlo povoljnim uvjetima  kreditira poljoprivrednu proizvodnja na području cijele Županije.

Tako je Splitsko-dalmatinska županija za 2011. g. raspisala Natječaj za provedbu Programa kreditiranja razvitka poljoprivrede i agroturizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Natječaj je objavljen 21.lipnja 2011.g., a otvoren je do 21.srpnja 2011.g.

Natjecati se mogu fizičke i pravne osobe, vlasnici odnosno korisnici poljoprivrednog zemljišta i gospodarskih objekata, koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Potpuni tekst Natječaja može se preuzeti na službenoj internet stranici Splitsko-dalmatinske županije,  www.dalmacija.hr .

Dan antifašističke borbe

22.06.2011

     

Povodom Dana antifašističke borbe predstavnici Grada Sinja, predsjednik Gradskog vijeća Milan Smoljo, gradonačelnik Ivica Glavan i njegova zamjenica Elena Perković-Paloš dana, 22. lipnja 2011. g., položili su vijence na spomen kosturnicu palim borcima NOB-a u parku Đardin, a zatim i kod spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata ispred zgrade Gradske uprave.


      

Veleposlanik Republike Srbije posjetio Sinj

15.06.2011

        

Dana 15. lipnja 2011.g. gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan upriličio je prijem za veleposlanika Republike Srbije gospodina Stanimira Vukičevića. Uz gradonačelnika Glavana prijemu su nazočili dogradonačelnik Zoran Vujanović, predstojnik Ureda Grada Sinja Igor Vidalina, direktorica GZK Dijana Breko i Velimir Milošević te predstavnik srpske nacionalne manjine u Sinju Dušan Stojanac.
Nakon iskazane dobrodošlice gradonačelnik je upoznao veleposlanika s najvažnijim projektima u gradu Sinju te strategiji razvoja (s posebnim naglaskom na razvoj Gospodarske zone Kukuzovac), a veleposlanik je govorio o mogućem ulaganju potencijalnih investitora iz Srbije u Gospodarsku zonu Kukuzovac.
Nakon službenog primanja u Uredu gradonačelnika veleposlanik je u pratnji domaćina obišao Galeriju Sikirica i Muzej Cetinske krajine.

Prijem za učenike i mentore koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima u 2011. godini

14.06.2011

       

Dana 14. lipnja 2011. godine gradonačelnik Grada Sinja, g. Ivica Glavan, u Gradskoj vijećnici priredio je svečani prijem za učenike osnovnih i srednjih škola sa prebivalištem na području Grada Sinja, koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima u 2011. godini. Ovom prigodom Gradonačelnik je, uz čestitke za postignute rezultate, učenicima i njihovim nastavnicima-mentorima uručio novčane nagrade.

Zaključak o odobravanju sredstava možete preuzeti ovdje.

Obavijest o održanoj sjednici Savjeta mladih Grada Sinja

14.06.2011

Dana 14. lipnja 2011. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 09,00 sati održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Sinja uz nazočnost gradonačelnika Ivice Glavana i zamjenika gradonačelnika Zorana Vujanovića.

Pročitaj više...

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora

13.06.2011

Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora Grada Sinja dana 13. lipnja 2011. godine utvrdilo je  i objavilo rezultate izbora za članove vijeće mjesnih odbora na području Grada Sinja, koji su se održali 12. lipnja 2011. godine. 

Predmeti rezultati objavljeni su na Oglasnoj ploči Grada Sinja, a možete ih preuzeti i ispod ovog teksta.


Pročitaj više...

TURISTIČKO VIJEĆE TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA SINJA

11.06.2011

Turističko vijeće TZ Grada Sinja, na svojoj sjednici održanoj dana 10. lipnja 2011. godine (petak), otvorilo je sve ponude pristigle na natječaj za direktora Turističkog ureda TZ Grada Sinja objavljen dana 11. svibnja 2011. godine u Narodnim novinama br. 53/11.  
Turističko vijeće TZ Grada Sinja konstatiralo je da je na predmetni natječaj pristiglo ukupno 30 prijava kandidata s područja cijele Splitsko-dalmatinske županije i šire te da od 30 zaprimljenih prijava  4  kandidata udovoljavaju uvjetima iz natječaja i ulaze u uži krug izbora.
Turističko vijeće TZ Grada Sinja također je zauzelo stav da će zatražiti mišljenje stručne osobe iz područja turizma vezano za kompetenciju kandidata koji su ušli u uži krug izbora nakon čega će Turističko vijeće TZ Grada Sinja obaviti razgovor sa odabranim kandidatima i nakon toga donijeti konačnu odluku o izboru direktora Turističkog ureda TZ Grada Sinja.

Predsjednik:
Ivica Glavan, prof. 


Izbori za članove vijeća mjesnih odbora

09.06.2011

Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora Grada Sinja donijelo je i objavilo Rješenje o određivanju biračkih mjesta za provođenje izbora za članove vijeće mjesnih odobora na području Grada Sinja, koji će se održati 12. lipnja 2011. godine.
 
Predmetno rješenje je objavljeno na Oglasnoj ploči Grada Sinja, a možete ga preuzeti i ispod ovog teksta.

Rješenje o određivanju biračkih mjesta možete pruzeti ovdje.

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora

07.06.2011

Dana 07. lipnja 2011. godine Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora Grada Sinja objavilo je Obvezatne upute  br. IV.  o promatračima i načinu promatranja tijela za provođenje izbora za članove vijeća mjesnih odbora.

Obvezatne upute broj IV. su objavljene na Oglasnoj ploči Grada Sinja, a možete ih preuzeti i ispod ovog teksta.

Obvezatne upute broj IV

Poziv na davanje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2011. godinu

07.06.2011

Gradsko vijeće Grada Sinja poziva: vijećnike Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća  i Gradonačelnika Grada Sinja, pravne osobe, ustanove, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i građane koji imaju prebivalište na području Grada  Sinja, na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2011. godinu.

Poziv na davanje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2011. godinu možete preuzeti ovdje.

INFORMACIJA ZA JAVNOST

04.06.2011

Dana 03. lipnja 2011. godine Grad Sinj je nakon dugogodišnjih napora  konačno ušao u posjed poslovnih prostora u ulici Put Piketa (bivši Boss) čiji je formalni i stvarni vlasnik.
Naime, na traženje izvršne vlasti na čelu s gradonačelnikom Grada Sinja Ivicom Glavanom, pred Općinskim sudom u Sinju započeo je postupak za predaju u posjed predmetnog poslovnog prostora i naknadu štete, a nakon čega je dotadašnji posjednik pristupio u Grad Sinj i predao ključeve  te prostor slobodan od stvari i osoba.
U skladu sa navedenim Grad Sinj će predmetni poslovni prostor upotrijebiti za namjenu i sadržaje za koje se utvrdi da su od općeg interesa za razvoj i unapređenje kvalitete života građana na području Grada Sinja.

Anketa o stambenim potrebama građana na području Grada Sinja putem Programa poticanje stanogradnje

02.06.2011

Grad Sinj u suradnji s državnom Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama(APN), provodi Anketu o stambenim potrebama građana na području Grada Sinja putem Programa poticanje stanogradnje(POS-a).

Anketa se provodi u cilju prikupljanja podataka o zainteresiranosti građana za jedan od programa POS-a koji su već duže vrijeme aktivni:
- Program A (kreditiranje kupnje stanova u višestambenoj zgradi),
- Program B (kreditiranje izgradnje/rekonstrukcije obiteljske kuće),
- Program C (kreditiranje kupnje građevinskog materijala za izgradnju/rekonstrukciju obiteljske kuće.

Anketni upitnik možete preuzeti ovdje, a popunjenog molimo dostavite u Grad Sinj, Dragašev prolaz 10, u sobu broj 51 ili na e-mail adresu: info@sinj.hr, najkasnije do 13.lipnja 2011. godine.

Pročitaj više...

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj