Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz lipanj 2012

U Sinjskom polju održano 4. županijsko natjecanje u oranju

29.06.2012U organizaciji udruge orača Splitsko-dalmatinske županije u Sinjskom polju je 28. lipnja  održano 4. županijsko natjecanje u oranju na kojem je nastupilo 13 natjecatelja. 
Natjecanje je otvorila sinjska dogradonačelnica Elena Perković Paloš koja je naglasila kako je zadovoljna što se  može pokazati vještina koja je proistekla iz proizvodnje te da orači svojim primjerom dokazuju kako se isplati proizvoditi. „Ova Vlada pokazuje kako trebamo svi težiti proizvodnji kako na lokalnoj tako i državnoj razini.  Veliki postotak neobrađenog sinjskog polja  pokazatelj je kako se ovaj kraj mora okrenuti poljoprivrednoj proizvodnji, jer  ako  povežemo otkupljivače  i proizvođače zatvoriti ćemo ciklus smišljenje prizvodnje,“ rekla je dogradonačelnica. Orači su se natjecali u dvije kategorije. U kategoriji plug premetnjak sudjelovala su dva natjecatelja, a pobjednik je Zdravko Meter sa 225 bodova. Drugi natjecatelj Lado Mandac imao je 204 boda. U kategoriji plug ravnjak od deset natjecatelja najbolji je bio Ante Kapetanović koji je osvojio ukupno 275 bodova. Drugi je Frano Mateljan sa 271,5 bodova, dok je treći Antonio Ćurković sa 259 bodova. Najbolji orači  splitsko-dalmatinske županije sudjelovati će i na Državnom natjecanju orača koje će se održati 01. rujna , također u Sinjskom polju.

27. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

26.06.2012

Dana 26. lipnja 2012. godine s početkom u 16.00 sati u gradskoj vijećnici Grada Sinja bit će održana 27. sjednica Gradskog vijeća.
Dnevni red sjednice možete preuzeti ovdje.

Pročitaj više...

Čestitka gradonačelnika povodom Dana državnosti

25.06.2012

Obilježavajući Dan državnosti, prisjećamo se 25. lipnja 1991. godine i povijesne odluke Hrvatskog sabora o samostalnosti Republike Hrvatske. Prigoda je to za iskazivanje zahvalnosti i odavanje počasti svima onima koji su sudjelovali u obnovi samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju, a naročito onima koji su svoje živote ugradili u stvaranje slobodne i neovisne nam Hrvatske.

Tim povodom, ispred Grada Sinja,  u svoje osobno ime te u ime svojih suradnika i zaposlenika Gradske uprave, svim sugrađankama i sugrađanima upućujem iskrene čestitke i želim sretan Dan državnosti!
 

gradonačelnik Grada Sinja
Ivica GlavanČestitka gradonačelnika povodom Dana antifašističke borbe

21.06.2012

Obilježavajući Dan antifašističke borbe, prisjećamo se značajne uloge antifašizma u novijoj europskoj povijesti, kao i dana kada su Hrvatski antifašisti vođeni idealom slobode, organizirano krenuli u borbu protiv fašističke okupacije zemlje.
Na današnji dan odajemo i počast svim hrvatskim građanima koji su svojim sudjelovanjem u ovom pokretu, postavili temelje državne suverenosti na kojima je izgrađena i današnja, suvremena i demokratska Hrvatska.
Obilježavanje Dana antifašističke borbe doprinos je izgradnji mira u svijetu, razvitku tolerancije i poštivanju sloboda i različitosti svih naroda.

Ispred Grada Sinja,  u svoje osobno ime te u ime svojih suradnika i zaposlenika Gradske uprave , svim sugrađankama i sugrađanima čestitam Dan antifašističke borbe!
 

gradonačelnik Grada Sinja
Ivica GlavanObavijest o polaganju vijenaca u prigodi obilježavanja Dana antifašističke borbe i Dana državnosti

21.06.2012

Grad Sinj organizira polaganje vijenaca povodom predstojećih državnih blagdana Dana antifašističke borbe (petak 22. lipnja 2012.) i Dana državnosti (ponedjeljak 25. lipnja 2012. godine).
Satnicu i Program obilježavanja možete preuzeti ovdje.

Prijem učenika i mentora koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima u 2011./2012. šk. godin

19.06.2012

Poštovani,

dana 21. lipnja 2012. godine u Gradskoj vijećnici sa početkom u 10:00 sati gradonačelnik Grada Sinja, G. Ivica Glavan, priredit će svečani prijem za učenike osnovnih i srednjih škola sa prebivalištem na području Grada Sinja, koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima u 2012. godini. Ovom prigodom Gradonačelnik će, uz čestitke za postignute rezultate, učenicima i njihovim nastavnicima-mentorima uručitii novčane nagrade.
Molimo Vašu nazočnost.

S poštovanjem,

v.d. Predstojnika:     
Igor Vidalina, dipl. iur

Javni poziv na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

19.06.2012

Dana 19. lipnja 2012. godine Pročelnici Upravnog odjela za financije i Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom  te v.d. predstojnik Ureda Grada objavili su javni poziv za prijam polaznika stručnog osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Predmetnim javnim pozivom u Gradsku upravu Grada Sinja na vrijeme od 12 mjeseci primit će se ukupno 17 polaznika, u javnom pozivu pobliže navedenih stručnih sprema i struka.
Primanje polaznika u Grad Sinj provodi se u okviru programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“. Kandidati koje odabere Grad bit će predloženi Zavodu. Ugovor o stručnom osposobljavanju  za rad bez zasnivanja radnog odnosa bit će sklopljen s onim odabranim kandidatima čije uključenje u Program odobri Zavod, sukladno svojim pravilima.
Rok za prijavu na javni poziv iznosi 8 dana od dana objave i ističe s danom
27. lipnja (srijeda) 2012. godine.
Javni poziv objavljen je na oglasnoj ploči Grada Sinja, a možete ga preuzeti ovdje.

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2012. godini

08.06.2012

Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi , zaštite i uređenja okoliša, te održavanja komunalne infrastrukture i drugih komunalnih djelatnosti.
Sredstva za financiranje Javnih radova osiguravaju Zavod za zapošljavanje i Grad Sinj u iznosu bruto plaće od 3.300,82  kuna i troškova prijevoza do 300,00 kuna mjesečno po radniku. Trajanje programa je do 6 mjeseci.
Cijeli poziv možete preuzeti ovdje.

Poziv za davanje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2012. godinu

06.06.2012

Pozivaju se vijećnici Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća, Gradonačelnik Grada Sinja, pravne osobe, ustanove, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i građani koji imaju prebivalište na području Grada Sinja, na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2012. godinu.

Poziv na davanje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2012. godinu možete preuzeti ovdje.

Pročitaj više...

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj