Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz lipanj 2014

Novi lijep detalj u gradu Sinju

24.06.2014

    

Prolaznicima u Gradu Sinju na predjelu ceste Put Pavića, će zapeti za oko, novo jako lijepo mjesto za sjedenje i odmor. Uz novoizgrađenu prometnicu Put Pavića postavljenje su drvene klupe sa betonskom podlogom, koje će svakako poslužiti u toplijim danima mnogim prolaznicima za odmor u ovom dijelu grada. Nastavak je ovo ovogodišnjeg započetog komunalnog uređenja urbanih, ruralnih i prigradskih dijelova grada, gdje možemo vidjeti nove detalje koje krase grad Sinj.

Radovi na sanaciji Doma mladih u Branazama i izgradnji autobusnog ugibališta kod OŠ Ivana Lovrića, te predradnje u smislu obveze izgradnje reciklažnog dvorišta

24.06.2014

Dana 23. lipnja 2014. godine, Zamjenica gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac, zaključila je  ugovore za izvođenje radova na sanaciji „Doma mladih“ u Brnazama, kao i izvođenju radova na uređenju autobusnog ugibališta kod Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju. Realizacijom navedenog prije svega pridonijeti će se povećanju sigurnosti učenika i ostalih sudionika u prometu kod OŠ Ivana Lovrića, dok bi po dovršetku sanacije, Dom mladih u Brnazama ponovno u punom smislu mogao služiti svojoj svrsi i biti na dispoziciji mještanima i Gradu Sinju u razne svrhe.

Također, danas je  s društvom IPZ UNIPROJEKT TERRA d.o.o. iz Zagreba   potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju reciklažnog dvorišta u sklopu GZK – Sinj, iz čega je razvidno kako Grad Sinj ozbiljno i sustavno pristupa obvezama utvrđenim Zakonom o održivom gospodarenju otpadom.

OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI

23.06.2014

Dana 25. lipnja (SRIJEDA) 2014. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti državni blagdan „Dan državnosti“. Tom prigodom zapaliti će se svijeće i položiti vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave u 9:30 sati, nakon čega će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 10:00 sati održati Sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.

Poziv s Programom obilježavanja, te čestitku Gradonačelnika Grada Sinja možete preuzeti ispod ove objave.

Poziv i Program obilježavanja

Čestitka gradonačelnika

OBILJEŽAVANJE DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE

20.06.2014

Dana 22. lipnja (nedjelja) 2014. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti državni blagdan „Dan antifašističke borbe“. Tom prigodom zapaliti će se svijeće i položiti vijenci na Spomen kosturnici palim borcima NOB-a u parku Đardin u 9:00 sati, a zatim i na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave u 9:15 sati.

Poziv s Programom obilježavanja, te čestitku Gradonačelnika Grada Sinja možete preuzeti ispod ove objave.

Poziv i Program obilježavanja

Čestitka gradonačelnika

Potpore gradu Sinju od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u svrhu gospodarenja otpadom

20.06.2014

Grad Sinj je u 2014. godini kandidirao nekoliko projekata prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost , te su ovih dana u Gradsku upravu pristigle odluke Fonda o neposrednom sudjelovanju u:
1. Financiranje izrade projektne dokumentacije u cilju građenja reciklažnog dvorišta
2. Sufinancfiranje nabave komunalne opreme – kanti i kontejnera za sakupljanje mješanog komunalnog otpada
3. Sufinancfiranje nabave komunalne opreme – kanti i kontejnera za sakupljanje odvojeno prikupljenog komunalnog otpada
4. Sufinanciranje nabave specijalonog komunalnog vozila za prikupljanje komunalnog otpada s javnih prometnica

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira grad Sinj u ukupnom iznosu od 901.104,14 kn, u svrhu učinkovitijeg gospodarenja otpadom na području grada Sinja.

POZIV ZA PODNOŠENJE INICIJATIVA ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA GRADA SINJA ZA 2014. GODINU

13.06.2014

Pozivaju se vijećnici Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća, Gradonačelnik Grada Sinja, pravne osobe, ustanove, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i građani koji imaju prebivalište na području Grada Sinja, na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2014. godinu. Inicijative za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja, u pisanom obliku s obrazloženjem, podnose se Odboru za javna priznanja, Dragašev prolaz 24, do 15. srpnja 2014. godine, a inicijative podnesene nakon tog roka ne mogu se razmatrati. Poziv na davanje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2014. godinu možete preuzeti ovdje.

Grad Sinj odobriti će ugostiteljima produženo radno vrijeme za vrijeme trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva

12.06.2014

Za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u nogometu, koje se održava u Brazilu, Grad Sinj, postupajući po svakom pojedinačnom zahtjevu ugostitelja s područja Grada Sinja, odobriti će produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata na području Grada Sinja, kako slijedi:
- za dan s 12. na 13. lipnja 2014.god. – do 01:00 sat,
- za ostale dane u kojima se odigravaju utakmice koje počinju u 24:00 sata – do 02:00 sata.
Rješenja o odobravanju moći će se staviti izvan snage, ako se tijekom rada ugostiteljskog objekta ocijeni da za to postoje opravdani razlozi.

Projekt „Staza Gospi Sinjskoj“- svečano uručene diplome polaznicima trening programa za Pružatelje turističkih usluga i predstavnike civilnog društva

12.06.2014

    

S dodjelom diploma polaznicima, završeni su trening programi , u svrhu postizanja drugog specifičnog cilja projekta“ Staza Gospi Sinjskoj“, odnosno unapređenja znanja i vještina pružatelja turističkih usluga i predstavnika civilnog sektora u prekograničnom području Republika Hrvatske – Bosne i Hercegovine, te promicanja turističke ponude i osiguranja kvalitetne usluge za turiste. Polaznike i predstavnike projektnih partnera pozdravila je zamjenica gradonačelnika gđa. Kristina Križanac, koje je polaznicima i svečano uručila diplome te im čestitala na trudu i zaželjela uspjeh u daljnjem radu. Čestitke je uputila i trenerica Programa prof.dr.sc.Romana Lekić i inž. Dean Nižetić.

Više o događaju pogledajte
ovdje.

Uručene nagrade najuspješnijim učenicama i učenicima i njihovim mentorima

10.06.2014

     

Dana 09. lipnja 2014. godine, u Gradskoj vijećnici grada Sinja sa početkom u 12:30 sati, zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac priredila je svečani prijem i podjelu nagrada za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola sa prebivalištem na području Grada Sinja, koji su na ovogodišnjim županijskim, regionalnim i državnim školskim natjecanjima postigli najbolje rezultate, kao i njihove mentore. Uz čestitke na ostvarenim rezultatima, u svojoj pozdravnoj riječi zamjenica gradonačelnika zahvalila je i svima ostalima, od škola do roditelja, koji su svojim radom doprinijeli da njihovi učenici, njihova djeca, razvijajući i realizirajući svoje sposobnosti i talente, ostvare ovako izvrsne rezultate, te izrazila nadu kako će dodijeljene nagrade i priznanja dodatno motivirati i njih i njihove kolegice i kolege na još predaniji rad i učenje, kako bi kroz stjecanje novih znanja i vještina i sebi i zajednici omogućili uspješniju i bolju budućnost. Na kraju prijema zamjenica gradonačelnika svima je podijelila pripadajuće novčane nagrade.

Zaključak s podacima o nagrađenim učenicima i mentorima, možete pogledati ovdje

Predstavljanje knjige “Sinjski rat” autora Velimira Borkovića

10.06.2014

    

Dana 11. lipnja 2014. godine (srijeda), u prostorima Alkarskih dvora, s početkom u 20:00 sati, pod pokroviteljstvom Grada Sinja i VAD-a organizirat će se predstavljanje knjige “Sinjski rat”, našeg sugrađanina Velimira Borkovića. Knjigu će, uz autora, predstaviti gradonačelnik Ivica Glavan, Marko Duvnjak, Anita Librenjak i Jakov Dukić. U glazbenom dijelu programa nastupit će Klapa Sinj. Voditelj programa je Marko Duvnjak. Sav prihod od prodaje knjige uplatit će se kao pomoć za poplavom pogođena područja u Slavoniji. U tom smislu pozivaju se predstavnici javnog, političkog i društvenog života Grada Sinja, mediji i zainteresirana javnost da svojim prisustvom uveličaju ovu kulturnu i humanitarnu manifestaciju
.

Radni sastanak na temu „Sanacija odlagališta Mojanka-Kukuzovac“

09.06.2014

    

Dana 06. lipnja 2014. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održan je radni sastanak na temu Sanacija odlagališta Mojanka – Kukuzovac. Sastanku su uz predstavnike Grada Sinja u svojstvu organizatora sastanka, Kristinu Križanac, Ankicu Panza, Ivanu Majić, Damira Talaju i Zvonka Borozana, nazočili i predstavnica Splitsko-dalmatinske županije, Marija Vuković, direktor tvrtke Regionalni centar čisti okoliš d.o.o., Tomislav Šuta, predstavnici tvrtki koje rade na izradi projektne dokumentacije za sanaciju odlagališta Mojanka, Niko Malbaša i Stjepan Hršak, direktorica GZK d.o.o., Dijana Breko, zatim predstavnici tvrtke Čistoća Cetinske krajine d.o.o., Mario Vukasović i Tomislav Tomašević te predstavnik HEP-a pogon Sinj, Petar Šabić.

Na sastanku su prezentirane dosadašnje aktivnosti koje su poduzete po pitanju projekta sanacije odlagališta Mojanka te aktivnosti koje se poduzimaju sa ciljem otvaranja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Splitsko – dalmatinskoj županiji, s konačnim ciljem zatvaranja odlagališta.

Nagrade učenicima koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima za učenike osnovnih i srednjih škola u 2013/2014. školskoj godini

09.06.2014

Dana 09. lipnja 2014. godine (ponedjeljak) u Gradskoj vijećnici s početkom u 12:30 sati zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac priredit će svečani prijem za učenike osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području Grada Sinja i njihove mentore, koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima u 2014. godini, te im, uz čestitke za postignute rezultate, uručiti prigodne nagrade.

Zamjenica gradonačelnika, Kristina Križanac zaključila predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom BALINICE d.o.o., Otok

03.06.2014

Dana 03. lipnja 2014.g. Zamjenica gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac zaključila je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom „BALINICE“ d.o.o.,Otok. Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 5957 metara četvornih izgradi proizvodno-skladišnu građevinu koja će pridonijeti daljnjem razvijanju društava i proširenju djelatnosti, međuostalim, proizvodni prostor za pekarstvo i slastičarstvo, prostor za prikupljanje i preradu mlijeka, te prostor za skladištenje i odlaganje hrane. Dovršetkom investicije previđeno je zapošljavanje za 10 do 15 radnika.

Javni poziv za dodjelu potpore organizaciji održavanja sajmova, izložbi poljoprivrednih proizvoda te drugih gospodarskih manifestacija, na području Grada Sinja u 2014. godini

03.06.2014

Grad Sinj objavio je dana 03.lipnja 2014. godine Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava iz Programa poticanja razvitka poljoprivrede na području Grada Sinja za razdoblje 2013-2015. godine, za MJERU 2: Potpora organizaciji održavanja sajmova, izložbi poljoprivrednih proizvoda te drugih gospodarskih manifestacija, za 2014. godinu. Pozivaju se korisnici ovog Programa (institucije, tvrtke, ustanove, zadruge i druge strukovne organizacije koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom) da podnesu svoje zahtjeve najmanje 20 dana prije održavanja sajma/manifestacije. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava, a prijave se podnose na posebno propisanim obrascima. Za sve potrebne informacije korisnici se mogu obratiti u Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, osobno ili na broj telefona 708-626.

Tekst javnog poziva i potrebne obrasce možete preuzeti ispod ove objave.

Javni poziv

Obrazac M1

Obrazac M2

Obrazac M3

Zamjenica gradonačelnika, Kristina Križanac zaključila ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s Kornelijom Puljić, vl. obrta „Elastoplast“, Split

02.06.2014

       

Dana 02. lipnja 2014.g. Zamjenica gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac zaključila je ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s Kornelijom Puljić vl. obrta „Elastoplast“ Split. Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 3012 m2 izgradi proizvodno-poslovnu građevinu, za proizvodnju fleksibilne ambalaže za pakiranje hrane i ostalih proizvoda. Po dovršetku objekta očekuje se  zapošljavanje za tri do pet radnika.

Pročitaj više...

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj