Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz lipanj 2016

Edukativna radionica u Sinju ‘Prava i obveze organizatora volontiranja’

28.06.2016

Udruga Srma u partnerstvu s Gradom Sinjem organizira besplatnu edukativnu radionicu ‘Prava i obveze organizatora volontiranja’. Radionica će se održati sutra, srijeda 29. lipnja s početkom u 17:00 sati u Vijećnici Grada Sinja. Za sve upite zainteresirani mogu kontaktirati Udrugu Srma na 661-661, mob 098/ 625- 754, e-mailom: udruga.srma@st.t-com.hr, a više o radionici može se saznati na www.udruga-srma.hr.  Pozivaju se predstavnici javnog, društvenog i političkog života Grada Sinja, nazočiti predmetnoj radionici.

Poziv i program radionice možete preuzeti ovdje.

Održana 25.. sjednica Gradskog vijeća

28.06.2016

Dana 27. lipnja 2016. g. pod predsjedanjem Ivane Šabić, predsjednice Gradskog vijeća Grada Sinja, održana je 25. sjednica Gradskog vijeća. Više o održanoj sjednici možete pročitati ispod ove objave.
 
25. Sjednica Gradskog Vijeća

27. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

27.06.2016

STANKA!

Obilježen Dan državnosti

27.06.2016Dana 25. lipnja 2016. godine, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno je obilježen državni blagdan „Dan državnosti“. Ovom prigodom zapaljene su svijeće i položeni vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Nakon što je Gradska glazba Sinj intonirala hrvatsku himnu, minutom šutnje je odana počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima,  kao i svima preminulima koji su dali svoj doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske. Molitvu odrješenja za sve poginule i preminule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i sve preminule koji su dali doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske predvodio je Fra Antonio Mravak. Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  ispred  biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu nakon čega se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske održala Sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.

Čestitka povodom Dana državnosti

25.06.2016Obilježavajući Dan državnosti, prisjećamo se 25. lipnja 1991. godine, dana kada je Hrvatski sabor donio Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske. Time je uspostavljena hrvatska država, sloboda i demokracija.
Ovaj dan slavimo s osobitim ponosom, prisjećajući se svih onih koji su dali svoje živote za našu slobodu. Uz posebnu zahvalnost i poštovanje svim braniteljima i njihovim obiteljima, koji su dali posebnu žrtvu u stvaranju samostalne Republike Hrvatske, u ime  Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave, svim sugrađankama i sugrađanima, upućujemo iskrene čestitke i želimo sretan Dan državnosti.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika: Kristina Križanac

Zamjenik gradonačelnika:  Zlatko Ugrin

Obilježen Dan antifašističke borbe

23.06.2016

Dana 22. lipnja 2016. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno je obilježio državni blagdan „Dan antifašističke borbe“. Ovom prigodom zapaljene su svijeće i položeni vijenci na Spomen kosturnici palim borcima NOB-a u parku Đardin, a nakon što je Gradska glazba Sinj intonirala hrvatsku himnu, minutom šutnje  odana je počast svim poginulim i preminulim pripadnicima antifašističkog pokreta, kao i svim palim žrtvama i stradalima u Drugom svjetskom ratu. Nakon toga su se položili vijenci i zapalile svijeće na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu  u Spomen parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Čestitka povodom Dana antifašističke borbe

22.06.2016

Obilježavajući Dan antifašističke borbe, prisjećamo se značajne uloge antifašizma u novijoj europskoj povijesti, kao i dana kada su Hrvatski antifašisti vođeni idealom slobode, organizirano krenuli u borbu protiv fašističke okupacije zemlje. Obilježavanje Dana antifašističke borbe doprinos je izgradnji mira u svijetu, razvitku tolerancije i poštivanju sloboda i različitosti svih naroda.

Na današnji dan odajemo i počast svim hrvatskim građanima koji su svojim sudjelovanjem u antifašističkom pokretu, postavili temelje državne suverenosti na kojima je izgrađena i današnja, suvremena i demokratska Hrvatska.

Tim povodom, ispred Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave, svim sugrađankama i sugrađanima, čestitamo Dan antifašističke borbe!

 

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika: Kristina Križanac

Zamjenik gradonačelnika:  Zlatko Ugrin

25. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

21.06.2016

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, Ivana Šabić, prof., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvala je 25. sjednicu Gradskog vijeća za dan 27. lipnja 2016. godine (ponedjeljak) u 15:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .

Sve predložene točke  za 25. sjednicu GV, možete pogledati na slijedećem linku:

25. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red

Izrade „Lokalne razvojne strategije 2014.-2020.“

21.06.2016

Lokalna akcijska grupa "Cetinska krajina" u posljednjoj fazi izrade Lokalne razvojne strategije 2014.-2020. otvara javnu raspravu u kojoj poziva zainteresiranu javnost da komentarima, primjedbama i prijedlozima pruži povratnu informaciju o nacrtu dokumenta.

Podsjećamo da je Lokalna razvojna strategija 2014.-2020. ključan dokument u narednom funkcioniranju LAG-a, i da će ovisno o kvaliteti njezine izrade LAG dobiti novčana sredstva kojima će izravno financirati pojedinačne projekte sa područja Cetinske krajine. Uključivanje svih dionika u proces izrade strategije od iznimne je važnosti zato što će doprinijeti boljem razumijevanju i predstavljanju  razvojnih potreba, potencijala i specifičnosti Cetinskog kraja, što u konačnici podiže kvalitetu i relevantnost dokumenta za nadolazeće razdoblje. Sve Vaše primjedbe, komentare i sugestije uputite e-mailom na adresu info@lag-ck.hr do 28.06.2016. godine.

Nacrt  akta

OBILJEŽAVANJE DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE I DANA DRŽAVNOSTI

20.06.2016

Dana 22. lipnja (srijeda) 2016. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti državni blagdan „Dan antifašističke borbe“, dok će  dana 25. lipnja (subota) 2016. godine, isto tako, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno obilježiti državni blagdan „Dan državnosti“. Pozive s  Programom obilježavanja, možete preuzeti ispod ove objave. 

Poziv i program obilježavanja – Dan antifašističke borbe

Poziv i program obilježavanja – Dan državnosti

Gradsko izborno povjerenstvo utvrdilo konačnim rezultate izbore za članove/članice Vijeća mjesnog odbora Sinj

17.06.2016

Sukladno odredbi članka 38. Odluke o izboru članova Vijeću mjesnih odbora na području Grada Sinja (,,Službeni glasnik Grada Sinja", br.02/15), utvrđuje se kao su rezultati izbora za članice/članove Vijeća mjesnog odbora Sinj, a koji su objavjeni na web stranicama i oglasnoj ploči Grada Sinja, konačni s danom 16. lipnja 2016. godine.
Konačne rezultate izbore za članove/članice Vijeća mjesnog odbora Sinj održanih 12. lipnja 2016. godine možete preuzeti ovdje.

Izbori za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj Objava rezultata - ISPRAVAK

13.06.2016

Pri donošenju Odluke o rezultatima izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj, Klasa. 026-01/16-01/6, Ur.br: 2175/01-11-16-20, od 13. lipnja 2016., došlo je do greške u broju glasova za listu pod rednim brojem 5. SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE  (SDP),  HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI (HNS), HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA (HSU), nositelj liste: Stipe Trboglav – Breko. Stoga je Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj, dana 13. lipnja 2016. godine utvrdilo i objavilo ISPRAVAK rezultata izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj, koji izbori su se održali 12. lipnja 2016. godine. Predmetni rezultati (ISPRAVAK) objavljeni su na Oglasnoj ploči Grada Sinja, a možete ih preuzeti i ispod ovog teksta.

Rezultati izbora – VMO Sinj - ISPRAVAK

POZIV ZA PODNOŠENJE INICIJATIVA ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA GRADA SINJA ZA 2016. g.

13.06.2016

Pozivaju se vijećnici Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća, Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Sinja, pravne osobe, ustanove, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i građani koji imaju prebivalište na području Grada Sinja, na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2016. godinu. Inicijative za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja, u pisanom obliku s obrazloženjem, podnose se Odboru za javna priznanja, Dragašev prolaz 24, do 15. srpnja 2016. godine, a inicijative podnesene nakon tog roka ne mogu se razmatrati. Poziv na davanje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2016. godinu možete preuzeti ovdje.

Izbori za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj – Objava rezultata

13.06.2016

Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj, dana 13. lipnja 2016. godine utvrdilo je  i objavilo rezultate izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj, koji izbori su se održali 12. lipnja 2016. godine. Predmetni rezultati objavljeni su na Oglasnoj ploči Grada Sinja, a možete ih preuzeti i ispod ovog teksta.

Rezultati izbora – VMO Sinj

Poziv biračima da pristupe glasovanju na izbore za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj

10.06.2016

Dana 10. lipnja 2016. godine, Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj uputilo je poziv   biračima s prebivalištem  na području Mjesnog odbora Sinj da pristupe glasovanju na izbore za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj i time ostvare svoje Ustavom zajamčeno pravo. Izbori će se održati u nedjelju 12. lipnja 2016. godine. Poziv možete pogledati ispod ove objave.

Poziv

Poziv biračima da pristupe glasovanju na izbore za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj

10.06.2016

Dana 10. lipnja 2016. godine, Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac uputila je poziv biračima s prebivalištem  na području Mjesnog odbora Sinj da pristupe glasovanju na izbore za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj koji će se održati u nedjelju 12.lipnja 2016.g.,  i time ispune svoju građansku dužnost, te sami donesu odluku tko će zastupati njihove interese. Poziv možete pogledati ispod ove objave.

Poziv

Dodijeljene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola

07.06.2016

 

Dana 07. lipnja 2016. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja dodijeljene su nagrade  učenicima osnovnih i srednjih škola koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima u 2015./2016. školskoj godini. Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Kristina Križanac  čestitala je učenicima na postignutim  rezultatima i uručila im prigodne nagrade, a pritom se  zahvalila i njihovim mentorima i roditeljima. Sve zajedno ih je pozvala da u sklopu Dana Alke i Velike Gospe organiziraju manifestaciju kojom bi se predstavili, te na taj način inspiriraju druge i promoviraju znanje.

Javni poziv za dodjelu mjera potpore poljoprivredi iz Programa poticanja razvitka poljoprivrede na području Grada Sinja za razdoblje 2016-2020. godine, u 2016. godini

07.06.2016

Dana 07.lipnja 2016. godine Grad Sinj objavio je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava iz Programa poticanja razvitka poljoprivrede na području Grada Sinja za razdoblje 2016-2020. godine, u 2016. godini. Pozivaju se korisnici ovog Programa (poljoprivredne udruge, poljoprivredne zadruge, i dr.) da podnesu svoje prijave ukoliko ispunjavaju navedene uvjete. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava, a prijave se podnose na posebno propisanim obrascima. Za sve potrebne informacije korisnici se mogu obratiti u Grad Sinj, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, svakog radnog dana u vremenu od 08-11 i 12-15 sati, na telefon 708-627.

Javni poziv

Obrazac M1

Obrazac M2

Obrazac M3

Program poticanja razvitka poljoprivrede

Izmjene i dopune Programa poticanja razvitka poljoprivrede

Simpozij „Tripalovi dani u Sinju“

03.06.2016

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo, Grad Sinj i Dalmatinski centar za znanost, inovacije i tehnologiju organiziraju simpozij: Tripalovi dani u Sinju“. Simpozij će se održati u Alkarskim dvorima u Sinju, Put petrovca 12, u  petak 03. 06. 2016. godine s početkom u 15:00 sati. U tom smislu pozivaju se predstavnici javnog, političkog i društvenog života Grada Sinja, mediji i zainteresirana javnost da svojim prisustvom uveličaju otvaranje i održavanje predmetnog simpozija.

Program simpozija i pozivnicu možete preuzeti ovdje.

Zaključen predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s Antom Gizdićem vl. obrta "Betonara Gizdić“

03.06.2016Dana 03. lipnja  2016.g.  Obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Kristina Križanac, zaključila je  predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s Antom Gizdićem, vl. obrta „Betonara Gizdić“. Radi se o obrtu koji se bavi  proizvodnjom betonskih proizvoda i prijevozom. Investitor namjerava dislocirati  objekta i djelatnost s područja Grada Sinja na Gospodarsku zonu Kukuzovac-Sinj, te na čestici zemljišta veličine 4482 m2 izgraditi proizvodno-poslovnu građevinu za proizvodnju betona, objekt za skladištenje gotovih proizvoda i pistu za proizvodnju betonskih blokova, a što će sve pridonijeti daljnjem razvijanju obrta i proširenju djelatnosti. Obrt ima trenutno zaposlenih 7 radnika, a dovršetkom investicije vrijedne cca. 2.000.000,00 kn, zaposlili bi još jednog radnika.

Nagrade učenicima koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima za učenike osnovnih i srednjih škola u 2015/2016. školskoj godini

03.06.2016

Dana 07. lipnja 2016. godine (utorak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 12:30 sati Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Kristina Križanac priredit će svečani prijem za učenike osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području Grada Sinja i njihove mentore, koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima u 2016. godini, te im uz čestitke za postignute rezultate, uručiti prigodne nagrade. Zaključak o nagrađenim učenicima možete pogledati ispod ove objave.

Zaključak

Veleposlanica Republike Makedonije posjetila Sinj

03.06.2016

 

Veleposlanica Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Daniela Karagjozoska, posjetila je u četvrtak, 2. lipnja 2016.g., Grad Sinj, s ciljem upoznavanja gospodarstva i potencijala grada Sinja i Splitsko-dalmatinske županije te prezentiranja mogućnosti za unapređenje gospodarske i druge suradnje s Republikom Makedonijom. Na radnom sastanku u uredu gradonačelnice, O.D. gradonačelnika grada Sinja Kristina Križanac, predstavila je gospodarstvo Sinja, mogućnosti ulaganja u poduzetničke zone i turistički potencijal grada, a nakon tog sastanka, Veleposlanica Makedonije sastala i s djelatnicima Stručnih službi Grada, predstavnicima gradskih tvrtki i gospodarstvenicima te pritom održala izlaganje o suradnji između Republike Hrvatske i Republike Makedonije s prezentacijom mogućnosti ulaganja i suradnje. Nakon radnog dijela, Njezina ekselencija, Daniela Karagjozoska posjetila je Muzej Sinjske alke i Galeriju Sikirica. Tom prigodom sastala se i s predstavnicima Viteškog alkarskog društva, koji su je i službeno pozvali na ovogodišnju 301. Sinjsku Alku.

IZBORI ZA VIJEĆE MJESNOG ODBORA SINJ– IMENOVANI BIRAČKI ODBORI

03.06.2016

Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove Vijeća  mjesnog odbora Sinj dana 01. lipnja 2016.g. imenovalo je   članove biračkih odbora koji će u okviru ovlasti provoditi izbore za članove Vijeća  mjesnog odbora Sinj, a koji izbori će se održati 12. lipnja 2016.g.

Rješenja o imenovanju biračkih odbora, za 4  biračka mjesta u Gradu Sinju

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj