Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz lipanj 2017

U projektu „Sinj u sridu“ oglašena nova javna nadmetanja

30.06.2017

U provedbi realizacije integriranog projekta obnove kulturne baštine „ Sinj u sridu“, na Elektroničkom oglasniku javne nabave – NN RH, Grad Sinj, dana 29. lipnja 2017. godine, oglasio je slijedeće nabave:
 
- radovi rekonstrukcije ulica u sklopu Urbanističke cjeline Sinj (Vrlička ulica, Ulica Andrije Kačića Miošića) broj objave: 2017/S 0F2-001335, procijenjene vrijednosti 1.382.400,00KN bez PDV-a. Rok za dostavu ponuda ističe 21.07.2017.g., u 12:00 sati;
 
- usluga stručnog nadzora nad uređenjem ulica u sklopu Urbanističke cjeline Sinj i nad izgradnjom Interpretacijsko edukacijskog centra Sinjska alka s parkiralištem, broj objave: 2017/S 0F2-0013372, procijenjene vrijednosti 596.648,67KN bez PDV-a. Rok za dostavu ponuda ističe 21.07.2017.g., u 14:00 sati;

Informacija za mještane naselja Radošić

27.06.2017

S obzirom na veći broj upita mještana naselja Radošić dajem informaciju sljedećeg sadržaja:

Grad Sinj nije poduzeo nikakve aktivnosti u smislu promjena u Prostornom planu uređenja grada Sinja a vezanih na prometnu infrastrukturu naselja Radošić. Planirani koridori Državnih cesta su u nadležnosti  Hrvatskih cesta d.o.o. za čije potrebe nisu ucrtavani nikakvi novi koridori na cijelom području JLS grada Sinja u proteklom periodu.

Gradonačelnica:
Kristina Križanac, struč.spec.oec

Neuspio prvi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća Grada Sinja

27.06.2017

Dana 26. lipnja 2017. godine s početkom u 17:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Konstituirajuću sjednicu otvorio je Neven Ćurković iz Ureda državne uprave u SDŽ. Nakon što je  jednoglasno izabrana Mandatna komisija, novoizabrani gradski vijećnici su svečano prisegnuli, a zatim je također jednoglasno izabran i Odbor za izbor i imenovanja. Nakon toga  pristupilo se izboru predsjednika Gradskog vijeća. Jedinog kandidata za predsjednika Gradskog vijeća istaknuo je HDZ i to svog čelnika Anđelka Bilandžića, koji nije dobio potrebnu većinu glasova, čime Gradsko vijeće Grada Sinja nije konstituirano. Predstojnik Ureda državne  uprave u SDŽ slijedeću, drugu po redu konstituirajuću sjednicu sazvati će u zakonskom roku od narednih 30 dana.

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA

26.06.2017

Predstojnik Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, temeljem čl. 87. Zakona o lokalnim izborima sazvao je konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Grada Sinja za dan 26. lipnja 2017. godine (ponedjeljak) u 17:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.   Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .
 
Poziv i dnevni red.

Ponovna javna rasprava o Studiji o utjecaju na okoliš dalekovoda 2x400 kV Hrvace – Konjsko s rasklopištem TS Hrvace 400/110 kV

26.06.2017

Upravni odjel za komunalne poslove, komunalnu infrastrukturu i zaštitu okoliša Splitsko-dalmatinske županije oglašava ponovnu javnu raspravu o Studiji o utjecaju na okoliš  dalekovoda 2x400 kV Hrvace – Konjsko s rasklopištem TS Hrvace 400/110 kV. Ponovna javna rasprava trajat će 8 dana u vremenu od 03. srpnja 2017. godine do 11. srpnja 2017. godine. Javni uvid u Studiju može se izvršiti radnim danom u vremenu od 8 – 11 sati u prostorijama Općine Hrvace i Grada Sinja. Javno izlaganje održat će se dana 07. srpnja 2017. godine s početkom u 11,00 sati u prostorijama  vijećnice Općine Hrvace. (više …)

Obilježen Dan državnosti

26.06.2017


Dana 25. lipnja 2017. godine, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno je obilježen državni blagdan „Dan državnosti“. Ovom prigodom zapaljene su svijeće i položeni vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Nakon što je Gradska glazba Sinj intonirala hrvatsku himnu, minutom šutnje je odana počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima,  kao i svima preminulima koji su dali svoj doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske. Molitvu odrješenja za sve poginule i preminule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i sve preminule koji su dali doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske predvodio je župnik Fra Perica Maslać. Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  ispred  biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu nakon čega se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske održala Sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje. Vijence su, u ime Grada Sinja, položili gradonačelnica Kristina Križanac i zamjenici gradonačelnice Denis Glavan i  Zlatko Ugrin.

Obilježen Dan antifašističke borbe

26.06.2017


Dana 22. lipnja 2017. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno je obilježio državni blagdan „Dan antifašističke borbe“. Ovom prigodom zapaljene su svijeće i položeni vijenci na Spomen kosturnici palim borcima NOB-a u parku Đardin, a nakon što je Gradska glazba Sinj intonirala hrvatsku himnu, minutom šutnje je odana počast svim poginulim i preminulim pripadnicima antifašističkog pokreta, kao i svim palim žrtvama i stradalima u Drugom svjetskom ratu. Nakon toga su se položili vijenci i zapalile svijeće na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu  u Spomen parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Vijence su, u ime Grada Sinja, položili gradonačelnica Kristina Križanac i zamjenici gradonačelnice  Denis Glavan i Zlatko Ugrin.

Čestitka povodom Dana državnosti

25.06.2017

Obilježavajući Dan državnosti, prisjećamo se 25. lipnja 1991. godine, dana kada je Hrvatski sabor donio Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske. Time je uspostavljena hrvatska država, sloboda i demokracija.
Ovaj dan slavimo s osobitim ponosom, prisjećajući se svih onih koji su dali svoje živote za našu slobodu. Uz posebnu zahvalnost i poštovanje svim braniteljima i njihovim obiteljima, koji su dali posebnu žrtvu u stvaranju samostalne Republike Hrvatske, u ime  Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave, svim sugrađankama i sugrađanima, upućujemo iskrene čestitke i želimo sretan Dan državnosti.
 
Gradonačelnica: Kristina Križanac
 
Zamjenici gradonačelnice: Denis Glavan i  Zlatko Ugrin

Čestitka povodom Dana antifašističke borbe

22.06.2017

Obilježavajući Dan antifašističke borbe, prisjećamo se značajne uloge antifašizma u novijoj europskoj povijesti, kao i dana kada su Hrvatski antifašisti vođeni idealom slobode, organizirano krenuli u borbu protiv fašističke okupacije zemlje. Obilježavanje Dana antifašističke borbe doprinos je izgradnji mira u svijetu, razvitku tolerancije i poštivanju sloboda i različitosti svih naroda.
Na današnji dan odajemo i počast svim hrvatskim građanima koji su svojim sudjelovanjem u antifašističkom pokretu, postavili temelje državne suverenosti na kojima je izgrađena i današnja, suvremena i demokratska Hrvatska.
Tim povodom, ispred Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave, svim sugrađankama i sugrađanima, svim građanima Republike Hrvatske čestitamo Dan antifašističke borbe!
 
Gradonačelnica: Kristina Križanac
Zamjenici gradonačelnice: Denis Glavan i  Zlatko Ugrin

OBILJEŽAVANJE DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE I DANA DRŽAVNOSTI

21.06.2017

Dana 22. lipnja (četvrtak) 2017. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti državni blagdan „Dan antifašističke borbe“, dok će  dana 25. lipnja (nedjelja) 2017. godine, isto tako, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno obilježiti državni blagdan „Dan državnosti“. Pozive s  Programom obilježavanja, možete preuzeti ispod ove objave.
 
Poziv i program obilježavanja – Dan antifašističke borbe

Poziv i program obilježavanja – Dan državnosti

Nova regulativa o radnom vremenu i uredovnim danima

21.06.2017

Dana 20. lipnja 2017. godine, Gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac donijela je  Odluku  o radnom vremenu i uredovnim danima u Gradskoj upravi Grada Sinja,. Odluku možete preuzeti ispod ove objave.
 
Odluka o radnom vremenu i uredovnim danima u Gradskoj upravi Grada Sinja

OBAVIJEST ZAINTERESIRANIM GOSPODARSKIM SUBJEKTIMA

21.06.2017

Sukladno čl. 198. st. 3. zakona o javnoj nabavi (NN 120/16), naručitelj Grad Sinj oglašava prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima prije pokretanja otvorenog postupka javne nabave za radove rekonstrukcije ulica u sklopu Urbanističke cjeline Sinj (Vrlička ulica, Ulica Andrije Kačića Miošića). Savjetovanje traje do 26. lipnja 2017. godine. Primjedbe i prijedlozi dostavljaju se isključivo pisanim potem na e-mail: jelena.kekez@sinj.hr

Izvješće o prihvaćenim i neprihvaćenim primjedbama

 
Pripadajuću dokumentaciju možete preuzeti ispod ove objave


Dokumentacija o nabavi CPV 45454000-4

Troškovnik KM-REK

Troškovnik AKM

Troškovnik V-VP

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA

20.06.2017

Predstojnik Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, temeljem čl. 87. Zakona o lokalnim izborima sazvao je konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Grada Sinja za dan 26. lipnja 2017. godine (ponedjeljak) u 17:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.

Poziv i dnevni red možete pogledati ovdje.

Primopredaja vlasti: gradonačelnica Kristina Križanac službeno stupila na dužnost

19.06.2017Dana 19. lipnja 2017. godine, Gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac i Zamjenici gradonačelnice Denis Glavan i Zlatko Ugrin,  činom primopredaje izvršnih ovlasti  i službeno su stupili na dužnost.   U uredu gradonačelnice  jutros je od povjerenika Vlade Republike Hrvatske Igora Vidaline vlast u gradu preuzela izabrana gradonačelnica Kristina Križanac. Gradonačelnica Križanac je dužnost preuzela zajedno sa svojim zamjenicima Denisom Glavanom  i Zlatko Ugrinom koji su nazočili primopredaji.  Gradonačelnica Križanac  je od povjerenika  preuzela   primopredajni zapisnik i izvješće o primopredaji izvršnih ovlasti.
Čestitajući na izboru gradonačelnici Kristini Križanac i njenim zamjenicima Denisu Glavanu i Zlatku Ugrinu, Vidalina je kazao kako je Grad Sinj za vrijeme njegovog mandata, poslovao pozitivno i stabilno, te se ukratko osvrnuo na učinjeno u prethodnom razdoblju. Poželio je gradonačelnici  i njenim zamjenicima puno uspjeha u poslu, te se zahvalio Vladi Republike Hrvatske  što mu je povjerila odgovornu i časnu dužnost vođenja Grada Sinja u prethodnom razdoblju.
Gradonačelnica Kristina Križanac, još jednom zahvalila je  građanima Grada Sinja na povjerenju koje su iskazali njoj i njenim zamjenicima te dodala kako Sinj očekuje veliki posao u narednom vremenu, pogotovo oko dva najvažnija projekta „Aglomeracije Sinj“ i projekta „Sinj u sridu“. Dodala je kako slijedi konstituiranje Gradskog Vijeća i donošenje tehničkog proračuna za 2017. godinu, kao osnovnih preduvjeta da bi sve otpočete  projekte i  dovršili.

LOKALNI IZBORI 2017. GODINE

16.06.2017

Na osnovi članka 101. i 102. stavka 1. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12 i 121/16, u daljem tekstu: Zakon), nakon provedenog drugog kruga glasovanja za gradonačelnika Grada Sinja 4. lipnja 2017., Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja, dana 16. lipnja 2017., utvrdilo je i objavljuje konačne rezultate izbora za gradonačelnika Grada Sinja.

Konačni rezultati izbora za gradonačelnika Grada Sinja

LOKALNI IZBORI 2017. GODINE

05.06.2017

Na osnovi članka 101. i 102. stavka 1. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12 i 121/16, u daljem tekstu: Zakon), nakon provedenog drugog kruga glasovanja za gradonačelnika Grada Sinja 4. lipnja 2017., Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja, utvrdilo je i objavljuje rezultate izbora za gradonačelnika Grada Sinja.

Rezultati izbora za gradonačelnika Grada Sinja

3. Tripalovi dani u Sinju

01.06.2017

U organizaciji Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo, 2. i 3. lipnja u Alkarskim dvorima, s početkom u 16 sati upriličit će se ‘Tripalovi dani u Sinju 2017’.  Znanstveno-stručni skup u okviru trećih po redu Tripalovih dana u Sinju bavit će se aktualnom temom razvijenih demokracija – otvorenim društvom. Na skupu će govoriti istaknuti profesori, predstavnici civilnog društva i predstavnici stranih veleposlanstava u Hrvatskoj koje će javno iznijeti i razmijeniti svoje uvide i istraživanja o stanju otvorenosti društva u Hrvatskoj i Europi. Centar Miko Tripalo pokrenuo je Tripalove dane u Sinju 2015. godine kao znanstveno-stručnu i kulturnu manifestaciju kojom se na prigodan način obilježava povezanost Mike Tripala i njegovog rodnog grada Sinja. Domaćin Tripalovih dana u Sinju je poduzetnik i član Centra Miko Tripalo gospodin Branko Roglić.

Program skupa možete pogledati ovdje.

Uručenje darovnice Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači u Sinju

01.06.2017

Dana 2. lipnja 2017.g., u 11,30 sati, uručit će se darovnica novčane pomoći u iznosu od 288 640 kuna, prikupljenih od prodaje ulaznica za Svečanu Sinjsku alku u Vukovaru – Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Podružnica Sinj. Naime, u Gradu Vukovaru, 06. svibnja 2017. godine održala se Svečana Sinjska alka u čast žrtve junaka u obrani grada heroja – Grada Vukovara, svih poginulih i preminulih hrvatskih branitelja i nevinih žrtava Domovinskog rata.
Odlukom Organizacijskog odbora Svečane Sinjske alke u Vukovaru, na prijedlog Grada Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave, odlučeno je da se sredstva prikupljena od prodaje ulaznice za Svečanu Sinjsku alku u Vukovaru uruče Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Podružnica Sinj, Centru koji skrbi i brine o djeci s posebnim potrebama, kao izraz prijateljstva i zahvale Viteškom alkarskom društvu i Gradu Sinju, na povijesnoj Alki koja se održala u Vukovaru.
Tim povodom, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava uz nazočnost predsjednika Viteškog alkarskog društva Sinj, dr. Stipe Jukića, slavodobitnika Svečane Sinjske alke u Vukovaru alkara Ante Zorice, te Povjerenika Vlade RH za Grad Sinj Igora Vidaline u prostorijama Sinjske podružnice Juraj Bonači, uručit će ravnateljici ustanove Snježani Čotić, darovnicu u iznosu od 288 640 kuna za poboljšanje uvjeta i rada te sinjske podružnice.

U projektu „Sinj u sridu“ oglašena nova javna nadmetanja

01.06.2017

U provedbi realizacije integriranog projekta obnove kulturne baštine „ Sinj u sridu“, Grad Sinj na Elektroničkom oglasniku javne nabave – NN RH,  dana 30. i 31. svibnja 2017. godine, oglasio je slijedeće nabave:

- Usluge arheološkog nadzora nad radovima rekonstrukcije zgrade Palacina i uređenjem ulica u središtu Grada Sinja i arheološka istraživanja na tvrđavi (broj objave: 2017/S 0F2-0010575), procijenjene vrijednosti 800.845,oo KN bez PDV-a. Rok za dostavu ponuda ističe 20.06.2017.g., u 12:00 sati;

- Usluge izrade promotivnih materijala (dizajn i tisak) za manifestacije na tvrđavi Grad i Kamičak i Integrirani projekt Sinj u sridu, (broj objave: 2017/S 0F2-0010811), procijenjene vrijednosti 328.240,oo KN bez PDV-a. Rok za dostavu ponuda ističe 28.06.2017.g., u 14:00 sati;

Poziv za prijavu štete od elementarne nepogode uzrokovane mrazom na području Grada Sinja

01.06.2017

Župan Splitsko-dalmatinske županije, dana 30.svibnja 2017. godine, donio je Odluku o proglašenju elementarne nepogode uzrokovane mrazom  za područje Grada Sinja.
Prijave štete podnose se u Pisarnici Grada Sinja na potpisanom posebno propisanom obrascu (Obrazac EN-P).  Propisani obrazac može se preuzeti u Pisarnici Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, i na službenim internetskim stranicama Grada Sinja,
www.sinj.hr.
Uz popunjeni obrazac (Obrazac EN-P), prijavitelji su dužni dostaviti kopiju osobne iskaznice te  dokumentaciju kojom dokazuju postojanje oštećene imovine te da su oni vlasnici te iste  oštećene imovine (posjedovni list ili zemljišno-knjižni izvadak, ili izvod iz ARKOD-a).
Zakonski rok za prijavu štete je 8 dana od dana proglašenja elementarne nepogode, dakle do srijede, 07. lipnja 2017.godine, do 15.30 sati.

Odluka o proglašenju elementarne nepogode

Obrazac za prijavu EN-P

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj