Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz srpanj 2012

POPIS OSOBA PRIMLJENIH U JAVNE RADOVE U 2012. GODINI

27.07.2012

Ovdje možete vidjeti popis osoba primljenih u javne radove Grada Sinja u godini 2012.

Pročitaj više...

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje poticaja za zapošljavanje na području Grada Sinja

26.07.2012

Dana 26. srpnja 2012. godine gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, objavio je  Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje poticaja za zapošljavanje na području Grada Sinja.   
Predmet javnog poziva je dodjela sredstava za poticaj za zapošljavanje na području Grada Sinja. Korisnici sredstava su poslodavci koji zapošljavaju nezaposlene osobe i nezaposlene osobe koje se samozapošljavaju na području Grada Sinja.  Javni poziv u cijelosti je objavljen na oglasnoj ploči Grada Sinja, a možete ga preuzeti i ispod ove objave.  Zahtjevi se mogu podnositi najkasnije 15 dana od dana objave predmetnog javnog poziva. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradu Sinju, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, na telefon 708-622, od 12 do 15 sati svakog radnog dana.

Pročitaj više...

Objava pregleda sklopljenih ugovora o javnoj nabavi i njihovog izvršenja

24.07.2012

Sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske od 17. ožujka 2011. godine ("Narodne novine" broj 32/11), a u skladu s člankom 20. stavak 1. točka 4. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine broj 172/2003 i 144/2010), objavljuje se pregled sklopljenih ugovora o javnoj nabavi i njihovog izvršenja za prvih 6 mjeseci 2012. godine.
 

Izmjena u programu "Dani Alke i Velike Gospe 2012."

24.07.2012


Ovim putem  obavještavamo sve zainteresirane kako je temeljem zahtjeva  organizatora došlo do izmjena u programu “Dani Alke i Velike Gospe “ , tako  će se otvaranje izložbe „Svetište Gospe Sinjske na nacrtima iz Arhiva Franjevačkog samostana u Sinju“ predviđeno za  dan 06. kolovoza,  održati 29. srpnja u klaustru Franjevačkog samostana sa početkom u 19.30 sati.

Pročitaj više...

SASTANAK S POLJOPRIVREDNICIMA

23.07.2012

U četvrtak, 26.07.2012. godine, u 16 h, u gradskoj vijećnici Grada Sinja, održati će se sastanak na temu: Mogućnost navodnjavanja u Sinjskom polju i postojeće stanje sustava za navodnjavanje.
Sastanku u organizaciji Grada Sinja biti će nazočni direktor Hrvatskih voda g. Branko Pejaković, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, te predstavnici gradova i općina Cetinske krajine.
Na sastanak se pozivaju svi korisnici poljoprivrednog zemljišta zainteresirani za navodnjavanje u Sinjskom polju, posebno oni koji se profesionalno bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Pročitaj više...

NATJEČAJ ZA PRODAJU ZEMLJIŠTA U GZK – SINJ

23.07.2012

Dana 23. srpnja 2012. godine Grad Sinj raspisao je natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac-Sinj, na području cijele  I.- faze izgradnje zone.
Rok za dostavu ponuda je 8 dana od dana raspisivanja natječaja, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-627, 021/708-603 ili 099217/0930, od 12 do 15 sati svakog radnog dana.

Tekst natječaja, kao i dio natječajne dokumentacije možete preuzeti ovdje:

Natječaj
Opći i posebni uvjeti
Upute ponuditeljima
Grafički prikaz GZK

Pročitaj više...

Delegacija grada Sinja posjetila Općinu Prozor-Rama

20.07.2012Dana 19. srpnja 2012.  delegacija grada Sinja predvođena  gradonačelnikom Ivicom Glavanom posjetila je Općinu Prozor-Rama. Delegaciju je primio načelnik općine dr. Jozo Ivančević sa suradnicima, a tema sastanka bila je potpisivanje Povelje prijateljstva između Grada Sinja i Općine Prozor-Rama.

Više o posjetu možete pročitati ovdje.

Grad Sinj, drugi najsigurniji grad za život u Republici Hrvatskoj

20.07.2012

U organizaciji Časopisa Zaštita i Ekonomskog instituta Zagreb, provedeno je istraživanje o sigurnosti gradova u Republici Hrvatskoj za 2011. godinu. Prema spomenutom istraživanju Grad Sinj zauzeo je visoko drugo mjesto.
Više o istraživanju možete pogledati na slijedećem linku:
 
http://www.sinj.hr/Portals/12/ante2012/Sigurnost%20gradova%20-%20istrazivanje.pdf

NATJEČAJ ZA DODJELU LOKACIJA ZA POSTAVLJANJE PRIVREMENOG OBJEKTA – KIOSKA

20.07.2012

Dana 20. srpnja 2012. godine, gradonačelnik Grada Sinja raspisao je javni natječaj za dodjelu lokacija za postavljanje privremenih objekta - kioska.
Pismene ponude na natječaj primaju se u roku od 15 (petnaest) dana od dana objave, na adresu:
  Grad Sinj, Dragašev prolaz 10/II, u zatvorenoj omotnici s upozorenjem "Ne otvarati- natječaj za lokaciju-kiosk". 
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-624, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja od 12 do 14 sati svakog radnog dana. 
Cjelovit tekst Javnog natječaja možete preuzeti ispod ove objave a isti će biti  će biti istaknut i na oglasnoj ploči Grada Sinja.

Natječaj.

Pročitaj više...

Radionica: Planiranje, organizacija i upravljanje u prevenciji kriminaliteta

19.07.2012
Jučer je u gradskoj vijećnici održana radionica pod nazivom Planiranje, organizacija i upravljanje u prevenciji kriminaliteta. Radionicu je organizirao Odbor za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa odborom za prevenciju kriminaliteta Grada Sinja. Predsjednik županijskog odbora je župan Ante Sanader, a tajnik Marko Bekavac koji je i otvorio skup. Voditelj radionice bio je Slobodan Marendić, načelnik odsjeka policije PU koji je kroz power-point prezentaciju sudinicima skupa pokazao najvažnije segmente radea u prevenciji kriminiliteta. Naglasak je stavljen na suradnju svih segmenata civilnog društva, gradskih i općinskih uprava, civilnih udruga, športskih klubova, ustanova, komunalnih i drugih gradskih poduzeća, školskih ustanova te samih građana sa policijom kako bi se uspješno provodila prevencija krimnaliteta na područu jedinice lokalne samouprave. Kako je na skupu istaknuto temeljni cilj ovakvih radionica je ostvarivanje partnerstva u lokalnoj zajednici među svim ustanovama i udrugama te građanima kako bi se bolje djelovalo, razvoj i održavanje međusobne komunikacije, razvoj sustava prikupljanja saznanja o sigurnostikroz konzultacije u zajednici, izrada promidžbenih materijala, brošura, pokretanje promotivnih i preventivnih akcija. Inače i u Sinju je organiziran i djeluje Odbor za prevenciju kriminaliteta Grada Sinja.

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA

17.07.2012

Dana 16. srpnja 2012. godine u prostoriji Gradske vijećnice Grada Sinja proveden je postupak prethodne provjere znanja i sposobnosti po javnom pozivu za prijam polaznika na stručno osposobljavanje na rad bez zasnivanja radnog odnosa u Gradsku upravu Grada Sinja, usmeni intervju s kandidatima koji su na pisanom testiranju ostvarili minimalno 50 % točnih odgovora.

Rezultate usmenog intervjua možete pronaći ispod ove objave.
Rezultati usmenog intervjua

Time je Povjerenstvo za provedbu javnog poziva za prijem vježbenika volontera dovršilo Postupak prethodne provjere znanja i sposobnosti 
za kandidate kojih je bilo prijavljeno više u odnosu na broj polaznika koji se prima
te je utvrdilo slijedeće rang-liste kandidata na temelju kojih će se  izvršiti odabir kandidata za prijem polaznika po objavljenom javnom pozivu.

Rang lista
.

Sporazum o suradnji između Grada Sinja i Instituta za migracije i narodnost

14.07.2012

Jučer je u Uredu gradonačelnika Sinja Ivice Glavana potpisan sporazum o suradnji između Grada Sinja i Instituta za migracije i narodnost. Sporazum su potpisali gradonačelnik Glavan i ravnatelj Instituta dr. sc Zlatko Šram u nazočnosti suradnika; gospođe Marine Perić-Kaselj iz Instituta te zamjenika gradonačelnika  Zorana Vujanovića i predstojnika Ureda Igora Vidaline. Prema odredbama sporazuma suradnja između Grada i Instituta će se ostvariti organizacijom niza znastvenih skupova na temu doprinosa iseljenika Sinja i Cetinskog kraja u očuvanju nacionalnog identiteta i promociji Hrvatske u svijetu. Tako je načelno dogovoren i prvi skup koji bi se trebao održati krajem godine (studeni ili prosinac). Tema tog znanstvenog i stručnog skupa bila bi  život i djelo poznatog političkog emigranta, publicista i političara  Tihomila Rađe.

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA

13.07.2012

Dana 12. srpnja 2012. godine u prostoriji Gradske vijećnice Grada Sinja proveden je postupak prethodne provjere znanja i sposobnosti – pismeno testiranje po javnom pozivu za prijam polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Gradsku upravu Grada Sinja.
Rezultate pismenog testiranja  možete pronaći ispod ove objave.
U tom smislu pozivaju se kandidati za koje je u rezultatima testiranja naznačeno da mogu pristupiti usmenom intervju, da dana 16. srpnja 2012. godine (ponedjeljak) pristupe u Gradsku vijećnicu Grada Sinja  na postupak prethodne provjere znanja i sposobnosti – usmeni intervju.
 
  a)  Usmeni intervju s kandidatima ekonomske struke održati će se  16. srpnja 2012. godine (ponedjeljak) s početkom u 12,00 sati.
 
  b) Usmeni intervju s kandidatima pravne  struke održati će se 16. srpnja 2012. godine (ponedjeljak) s početkom u 13,00 sati.
 
  c) Usmeni intervju s kandidatima građevinske struke održati će se 16. srpnja 2012. godine (ponedjeljak) s početkom u 13,30 sati.
 

NATJEČAJ ZA za davanje u zakup poslovnog prostora – restorana u sklopu Gradskog stadiona u Sinju

13.07.2012

Dana 13.07.2012. god. Grad Sinj raspisao je javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora – restoran u sklopu Gradskog stadiona u Sinju, Put Šumarije bb, i to Restoran površine 349,23 m2 na pet godina s mogućnošću produženja na 10 godina.
Početna mjesečna zakupnina je 6.000, 00 kn.
Ponude treba dostaviti na adresu: Grad Sinj, Dragašev prolaz 10, 21 230 Sinj, sa naznakom na omotnici: "ne otvarati - za zakup poslovnih prostora RESTORAN  na Gradskom stadionu" u roku 15 dana od dana objave.
           
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-624, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja od 12 do 14 sati svakog radnog dana.
Cjeloviti tekst Javnog natječaja možete pogledati ovdje.
 

Program kulturno-zabavne i športske manifestacije „Dani Alke i Velike Gospe 2012 “

10.07.2012

Na temelju članka 35. Statuta Grada Sinja („Službeni glasnik Grada Sinja“ br.10/09) Gradsko vijeće Grada Sinja na 27. sjednici održanoj 04. srpnja 2012. godine donijelo je Program kulturno-zabavne i športske manifestacije „Dani Alke i Velike Gospe 2012 “.
Program "Dani Alke i Velike Gospe 2012." možete preuzeti ovdje.

Posjet Sinju njemačkog veleposlanika u RH, dr. Bernda Fischera

06.07.2012Dana 5. srpnja, gradonačelnik Ivica Glavan primio je u oproštajni posjet njemačkog veleposlanika  Hrvatskoj dr. Bernda Fischera.
Njemački veleposlanik odlazi na novu dužnost u Los Angeles u SAD-u. Obzirom da je tijekom svog mandata u Hrvatskoj ostvario dobru suradnju sa Gradom Sinjom i gradonačelnikom  izrazio je želju za još jednim susretom. Gradonačelnik je veleposlaniku dr. Fischeru uručio prigodni dar sa motivima Alke te monografiju Cetina profesora Velimira Borkovića. Potvrđena je suradnja sa Sinjom vezana za izvore obnovljive energije u okviru koje će uskoro biti obnovljeno krovište zgrade gradske uprave i na njega postavljeni solari, te je najavljeno povezivanje s jednim gradom u Njemačkoj sličnog broja stanovnika kao i Sinj radi otvaranja mogućnosti implementacije Sinja u EU fondove.
Na odlasku, veleposlanik dr. Fischer je izrazio želju da rezervira dva apartmana za sebe i suprugu  u budućem staračkom domu u Sinju, jer kako je istaknuo, ovo zaleđe Splita ima nevjerojatnu prirodu i predivne krajolike koji imaju potencijala u turističkom a i u gospodarskom smislu.

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA

04.07.2012

Obavijesti kandidatima koji su istaknuli svoje prijave po javnom pozivu za prijam polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa:
 
    Niže u tekstu nalazi se obavijest koji kandidati ne udovoljavaju uvjetima HZZ-a “Stručno osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa” , kao i o kandidatima koji se ne udovoljavaju postavljenom uvjetu tražene stručne spreme i struke utvrđene javnim pozivom Grada Sinja. Sukladno pravilima Zavoda isti se isključuju isključuju iz daljnjeg postupka, te će im biti vraćena dokumentacija priložena prijavi.
 
Također u prilogu se nalazi i popis kandidata koji udovoljavaju uvjetima uvjetima HZZ-a “Stručno osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa” kao i ostalim formalnim uvjetima javnog poziva, te se isti upućuju u daljnji postupak direktnog odabira, odnosno postupak provjere znanja i sposobnosti.
 
O odabiru pojedinih kandidata, postupku prethodne provjere znanja i sposobnosti, terminu testiranja, izvorima za pripremanje kandidata te pravilima testiranja, možete se informirati ovdje.
 

Pročitaj više...

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj