Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz srpanj 2015

Poziv građanima da se uključe u obilježavanje 300. jubilarnih “alkarskih svečanosti”

31.07.2015

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Jubilarne 300.-te alkarske svečanosti su u punom jeku, ulazimo u završni alkarski tjedan. Za što bolje i kvalitetnije obilježavanje 300. Sinjske Alke i 300. obljetnice slavne pobjede pod Sinjem uz Gospin zagovor, Grad Sinj u suradnji s Viteškim alkarskim društvom i Samostanom Gospe Sinjske pripremio je bogat i raznovrstan program koji pokriva sve društvene aspekte i u kojem svatko od nas može naći nešto zanimljivo. Ovim putem želimo pozvati sve građanke i građane grada Sinja, obrtnike, poduzetnike, vlasnike svih kuća i objekata u kojima se odvija neka gospodarska djelatnost, stanovnike cijele Cetinske krajine, da, u skladu s drevnom tradicijom i prastarim običajima, a prema svojim mogućnostima, doprinesu proslavi ovog, jedinstvenog i veličanstvenog jubileja. Uresimo naše izloge i balkone, kuće i okućnice, poslovne prostore te druge objekte i površine obilježjima grada Sinja, alkarskim obilježjima, zastavama i cvijećem . Potrudimo se svi zajedno da naš Grad u što ljepšem izdanju dočeka predstojeće proslave 300-tih obljetnica naših svetinja Alke i Čudotvorne Gospe Sinjske.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika

Kristina Križanac

Obavijest o dodjeli zakupa na području Grada Sinja

30.07.2015Na temelju provedenog Javnog poziva za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, objavljenog 3. prosinca 2014. na mrežnim stranicama Agencije za poljoprivredno zemljište i oglasnoj ploči Grada Sinja, Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je odluku o dodjeli zakupa.
Fizičke i pravne osobe koje imaju pravni interes mogu izvršiti uvid u dokumentaciju predmetnog javnog poziva u radno vrijeme Agencije za poljoprivredno zemljište od ponedjeljka do petka u vremenu od 8,00 do 16,00 sati, na adresi: Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, uz prethodnu najavu na e-mail:
ured.ravnateljice@zemljiste.mps.hr.

Popis odabranih ponuditelja nalazi se u privitku.

Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

24.07.2015

Pročelnice Upravnog odjela za financije i Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom te predstojnik Ureda Grada utvrdili su  Pravila testiranja i način odabira kandidata polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Obavijest o odabiru pojedinih kandidata, postupku prethodne provjere znanja i sposobnosti, terminu testiranja, izvorima za pripremanje kandidata te pravilima testiranja, kao i zakone za pripremu , možete preuzeti ispod ove objave.
 
- Obavijest o odabiru, datumu, izvorima i pravilima testiranja

- Zakon o lokalnoj i područnoj, regionalnoj, samoupravi

- Zakon o sl. i namještenicima u JLPRS

- Zakon o proračunu

- Zakon o socijalnoj skrbi

- Zakon o općem upravnom postupku

- Uredba o uredskom poslovanju

- Zakon o medijima

- Zakon o cestama

- Zakon o prostornom uređenju

Obavijest o održavanju Svete mise zadušnice za pokojnog Ivicu Glavana, gradonačelnika Grada Sinja

23.07.2015Sveta Misa zadušnica za pokojnog Ivicu Glavana, gradonačelnika Grada Sinja, održati će se u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, sutra, petak 24. srpnja 2015. godine, s početkom u 18:00 sati.  Isto tako, prema molbama mnogih prijatelja pok. gradonačelnika Glavana i Grada Sinja koji zbog spriječenosti nisu mogli nazočiti komemoraciji i pogrebu, a koji u Sinj dolaze u vrijeme alkarskih svečanosti i  izrazili su želju da se upišu u Knjigu žalosti, uz suglasnost obitelji dogovoreno je da „Knjiga žalosti“ za pokojnog Ivicu Glavana, gradonačelnika Grada Sinja  bude otvorena do 15.08.2015. godine - Dana Grada i Blagdana Velike Gospe. Knjiga će se do konca ovog tjedna nalaziti u predvorju zgrade Gradske uprave, a nakon toga u Gradskoj vijećnici Grada Sinja. Po njezinu zatvaranju, Knjiga žalosti će biti predana obitelji.

Održana izvanredna (tematska) sjedica Gradskog vijeća Grada Sinja

23.07.2015

Dana 22. srpnja 2015. godine, s početkom u 18,30 sati, pod predsjedanjem Milana Smolje, potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja, održana je izvanredna (tematska) sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja s točkom dnevnog reda –  Informacija o stanju sporta na području Grada Sinja. Na tematskoj sjednici Gradskog vijeća vijećnicima se obratio novi predsjednik Zajednice sportskih udruga Sinja, Josip Malbaša, te predstavnici sportskih klubova sa područja Grada Sinja. Nakon završene rasprave vijećnici su primili na znanje Informaciju o stanju sporta na području Grada Sinja.

Stručno osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa

23.07.2015

Obavijesti kandidatima koji su istaknuli svoje prijave po javnom pozivu za prijam polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa:

Niže u tekstu nalazi se obavijest koji kandidati ne udovoljavaju uvjetima HZZ-a „Rad, staž i prijevoz - Stručno osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa”, kao i o kandidatima koji se ne udovoljavaju postavljenom uvjetu tražene stručne spreme i struke utvrđene javnim pozivom Grada Sinja. Sukladno pravilima Zavoda isti se isključuju isključuju iz daljnjeg postupka, te će im biti vraćena dokumentacija priložena prijavi.

Popis kandidata koji ne udovoljavaju uvjetima HZZ-a i Grada Sinja

 

Također u prilogu se nalazi i popis kandidata koji udovoljavaju uvjetima uvjetima HZZ-a „Rad, staž i prijevoz - Stručno osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa” kao i ostalim formalnim uvjetima javnog poziva, te se isti upućuju u daljnji postupak direktnog odabira, odnosno postupak provjere znanja i sposobnosti.

Popis kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete.

 

Obavijest o odabiru pojedinih kandidata, postupku prethodne provjere znanja i sposobnosti, terminu testiranja, izvorima za pripremanje kandidata te pravilima testiranja, biti će objavljena uskoro putem ove web stranice.

Odgođena sjednica Gradskog vijeća na temu – Informacija o stanju sporta na području grada Sinja, održati će se u srijedu 22.07.2015.g., s početkom u 18:30 sati

20.07.2015

Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Milan Smoljo, odgođenu sjednicu Gradskog vijeća na temu – Informacija o stanju sporta na području grada Sinja, sazvao je za dan  22.07.2015.g.  srijeda, s početkom u 18:30 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.  Rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .

Posljednji ispraćaj od Ivice Glavana, gradonačelnika Grada Sinja

18.07.2015Na groblju sv. Roka u Udovičićima, gdje mu je obiteljska grobnica, u petak 17. srpnja 2015. godine pokopan je Ivica Glavan, gradonačelnik Sinja.  Od Ivice Glavana, gradonačelnika Sinja, uz članove obitelji, rodbinu, prijatelje i poznanike došlo se oprostiti na tisuće građana Sinja i Cetinske krajine i drugih djelova Hrvatske.

Ranije istog dana, u prepunoj dvorani Gradskog kina  s početkom u 11:00 sati održana je komemoracija na kojoj su se od Ivice Glavana, gradonačelnika Grada Sinja oprostili suradnici i prijatelji. Komemoraciji su nazočili Glavanova supruga Marina, kćerke Lara i Lana, sin Ivan Pavao, majka Rosa, braća Goran i Denis te druga rodbina, prijatelji i suradnici.

(više o pogrebu i komemoraciji…)

Pročitaj više...

Obavijesti o održavanju Komemorativnog skupa sjećanja, danu pogreba i proglašenju Dana žalosti na području Grada Sinja

16.07.2015Povodom smrti Ivice Glavana, gradonačelnika Grada Sinja, Komemorativni skup sjećanja otvoren za javnost, sugrađane, prijatelje i znance održati će se u petak 17.VII.2015.g. u Gradskom kinu Sinj s početkom u 11:00 sati, dok će pokop i sprovodni obred biti održan istog dana na mjesnom groblju „Sv. Roka“ u Udovičićima  s početkom u 18:00 sati.

Isto tako, Odlukom Zamjenice gradonačelnika Grada Sinja, Kristine Križanac, dan komemoracije i pogreba, petak 17.VII.2015. g. , proglašava se Danom žalosti u Gradu Sinju. Dan žalosti označiti će se isticanjem zastava Republike Hrvatske i zastave Grada Sinja na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost. Tijekom Dana žalosti neće se održavati događaji sa zabavnim sadržajima.

Također Odlukom potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja, Milana Smolje, za danas sazvana tematska sjednica Gradskog vijeća, odgađa se. O terminu održavanja vijećnici će biti obaviješteni naknadno.

Odluka o proglašenju Dana žalosti

Preminuo Ivica Glavan, gradonačelnik Grada Sinja

15.07.2015U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, poslovne suradnike, prijatelje i znance da je nakon kratke i teške bolesti, dana 15. srpnja 2015. godine preminuo Ivica Glavan, gradonačelnik Grada Sinja. O  danu i satu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno.

OBVEZE PREMA ZAKONU O FINANCIRANJU POLITIČKIH AKTIVNOSTI I IZBORNE PROMIDŽBE

15.07.2015

Sukladno obvezi iz članka 26. Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe (Nar.novine broj 24/11, 61/11, 27/13 i 02/2014 ) vijećnici Kandidacijske liste grupe birača - nositelj liste dr. Stipislav Jadrijević, i to vijećnici Ivana Šabić, Vesna Poljak, Milan Smoljo, Dujo Maleš,  Ante Gulić i Stipislav Jadrijević, objavljuju izjavu i izvješće o donacijama koje su, za potporu njihova političkog djelovanja, primili u prvih šest mjeseci tekuće godine (polugodišnje izvješće).  Navedeno možete pogledati ispod ove objave.

Izvješće o donacijama  I.-VI.2015.g – Ivana Šabić

Izvješće o donacijama  I.-VI.2015.g – Vesna Poljak

Izvješće o donacijama  I.-VI.2015.g – Milan Smoljo

Izvješće o donacijama  I.-VI.2015.g – Dujo Maleš

Izvješće o donacijama  I.-VI.2015.g – Ante Gulić

Izvješće o donacijama  I.-VI.2015.g – Stipislav Jadrijević

 

OBVEZE PREMA ZAKONU O FINANCIRANJU POLITIČKIH AKTIVNOSTI I IZBORNE PROMIDŽBE

15.07.2015

Sukladno obvezi iz članka 26. Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe (Nar.novine broj 24/11, 61/11, 27/13 i 02/2014 ) vijećnik izabran sa Kandidacijske liste grupe birača, i to vijećnik Žarko Delić, objavljuje   izjavu i izvješće o donacijama koje je, za potporu svog političkog djelovanja, primio u prvih šest mjeseci tekuće godine (polugodišnje izvješće).  Navedeno možete pogledati ispod ove objave.

Izvješće o donacijama  I.-VI.2015.g – Žarko Delić

OBVEZE PREMA ZAKONU O FINANCIRANJU POLITIČKIH AKTIVNOSTI I IZBORNE PROMIDŽBE

15.07.2015

Sukladno obvezi iz članka 26. Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe (Nar.novine broj 24/11, 61/11, 27/13 i 02/2014 ) vijećnici Kandidacijske liste grupe birača - nositelj liste Miro Bulj, i to vijećnici Miro Bulj, Sandra Kovač-Levantin i Denis Bobeta, objavljuju   izvješće o donacijama koje su, za potporu njihova političkog djelovanja, primili u prvih šest mjeseci tekuće godine (polugodišnje izvješće).  Navedeno možete pogledati ispod ove objave.

Izvješće o donacijama  I.-VI.2015.g – Miro Bulj

Izvješće o donacijama  I.-VI.2015.g – Sandra Kovač Levantin

Izvješće o donacijama  I.-VI.2015.g – Denis Bobeta

Pročitaj više...

TEMATSKA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

14.07.2015

Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Milan Smoljo, dipl.oec., na prijedlog zamjenice gradonačelnika Grada Sinja, Kristine Križanac, sukladno  članku 119. i 120. a. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je tematsku sjednicu Gradskog vijeća za dan 16. srpnja 2015. godine (četvrtak) u 18:00 sati. Tema sjednice je informacija o stanju sporta na području Grada Sinja.  Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .

Tematska sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red.

SWOT RADIONICE“ U SKLOPU IZRADE STRATEGIJE RAZVOJA GRADA SINJA ZA RAZDOBLJE 2015.-2020. GODINA

13.07.2015

Grad Sinj poziva sve zainteresirane institucije, poduzetnike, ustanove, udruge i fizičke osobe na SWOT radionice u sklopu izrade Strategije razvoja grada Sinja za razdoblje 2015. – 2020. godina. Na radionicama će biti predstavljene analize trenutnog stanja po tematskim područjima: „Urbano okruženje“, „Gospodarstvo“ i „Društvo“ i razvojnih čimbenika i ograničenja putem SWOT metodologije te će se sumirati zaključci vezani za provedenu analizu. Radionice će se održati u petak, 17. srpnja 2015. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja; Dragašev prolaz 24, Sinj, prema sljedećem rasporedu: 1. Tematsko područje „Urbano okruženje“ u 9:00 sati, 2. Tematsko područje „Gospodarstvo“ u 11,30 sati, 3. Tematsko područje „Društvo“ u 14,00 sati.

Voditelj radionica je gosp. Gordan Kožulj, viši savjetnik iz konzultatske tvrtke „Deloitte“. Svi koji žele sudjelovati obvezno moraju popuniti prijavni obrazac i dostaviti ga najkasnije do četvrtka 16. srpnja 2015. godine  do 12:00 sati na mail: info@sinj.hr ili na fax 021/826-591. Molimo da se odazovete pozivu jer su vaši prijedlozi i mišljenja jedna od najvažnijih okosnica izrade Strategije razvoja grada Sinja.

Poziv

Prijavni obrazac

Obavijest u svezi konstituiranja Vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja

13.07.2015

Nakon što su rezultati izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja, postali konačni, pristupilo se konstituiranju vijeća mjesnih odbora. Vijeće mjesnog odbora se smatra konstituiranim izborom predsjednika vijeća na prvoj sjednici na kojoj je nazočna većina svih članova vijeća.  U otvorenom roku od 30 dana od objave konačnih rezultata izbora, izborom predsjednika i dopredsjednika mjesnog odbora uspješno je konstituirano 12 od 14 vijeća mjesnih odbora. Budući da na konstituirajućoj sjednici Vijeća MO Sinj i na konstituirajućoj sjednici Vijeća MO Turjaci nisu izabrani predsjednici, ti mjesni odbori nisu konstituirani, te će ovlašteni sazivač u narednom roku od 30 dana od dana kada su prethodne sjednice trebale biti održane ponovno sazvati konstituirajuću sjednicu za Mjesni odbor Sinj kao i konstituirajuću sjednicu za Mjesni odbor Turjaci.

Podaci o  izabranim predsjednicima i dopredsjednicima vijeća mjesnih odbora

Javni natječaj za davanje u zakup lokacija za postavljanje privremenog objekta-štanda, naprava, pokretnih radnji, povodom Dana Alke i Velike Gospe

06.07.2015

Dana 2. srpnja 2015. godine, Grad Sinj je raspisao  javni natječaj za davanje  u zakup lokacija  na javnim površinama u Sinju, povodom Dana Alke i Velike Gospe, sukladno Planu rasporeda, za postavljanje privremenog objekta-štanda, naprava, pokretnih radnji. Rok za podnošenje ponuda na natječaj je 8 dana i traje do 14. srpnja 2015. godine (utorak).Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-624, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja od 12 do 14 sati svakog radnog dana.

Cjelokupni tekst natječaja možete preuzeti  ovdje.

Pročitaj više...

NATJEČAJ ZA PRODAJU ZEMLJIŠTA U GZK – SINJ

03.07.2015

Dana 03. srpnja 2015. godine, Grad Sinj raspisao je natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac-Sinj, na području I. - faze izgradnje zone, kojim se početna kupoprodajna cijena zemljišta utvrđuje u visini od 35 kn/m2, uz mogućnost kupnje zemljišta po povlaštenoj cijeni (što predstavlja potporu male vrijednosti) koja iznosi 15 kn/m2, 5 kn/m2 i 1 kn/m2 prema kriterijima i uvjetima natječaja. Rok za dostavu ponuda je 15 dana od dana objave ove obavijesti. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-627, 0993121802 ili  021/708-603, 0992170930, od 12 do 15 sati svakog radnog dana.

Tekst  natječaja, kao i dio natječajne dokumentacije možete preuzeti ispod ove objave.

Natječaj GZK, srpanj 2015.

Opći i posebni uvjeti

Upute ponuditeljima

Grafički prikaz

Realizacija projekta „socijalne samoposluge“

01.07.2015

Na temelju zaključka Gradskog vijeća Grada Sinja o potrebi otvaranja socijalne samoposluge i/ili pučke kuhinje na području Grada Sinja, pozivamo  zainteresirane pravne osobe, institucije i udruge građana s područja Grada Sinja čiji djelokrug obuhvaća područja civilnog društva i socijalne skrbi, da podnesu pisane prijedloge za iskazivanje interesa za suradnju u realizaciji projekta socijalne samoposluge. Prijedloge u pisanom obliku, s kratkim obrazloženjem i relevantnim podatcima o udruzi, broju članova i volontera, tel./ mob. broju, e-mail adresi i sl., potrebno je dostaviti do 15. srpnja 2015. godine na adresu: Grad Sinj, Dragašev prolaz 24 ili na e-mail adresu: info@sinj.hr s naznakom: «Prijedlog za suradnju u realizaciji projekta socijalne samoposluge». Protekom tog roka,  Grad Sinj će s zainteresiranima održati inicijalni sastanak za osnivanje socijalne samoposluge.

Javni poziv - Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

01.07.2015

Dana 01. srpnja 2015. godine, pročelnice Upravnog odjela za financije i Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom  te v.d. predstojnik Ureda Grada objavili su javni poziv za prijam polaznika stručnog osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Predmetnim javnim pozivom u Gradsku upravu Grada Sinja na vrijeme od 12 mjeseci primit će se ukupno 18 polaznika, u javnom pozivu pobliže navedenih stručnih sprema i struka. Primanje polaznika u Grad Sinj provodi se u okviru programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Rad i staž i prijevoz“ - Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Kandidati koje odabere Grad bit će predloženi Zavodu. Ugovor o  stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa bit će sklopljen s onim odabranim kandidatima čije uključenje u Program odobri Zavod, sukladno svojim pravilima.  Rok za prijavu na javni poziv iznosi 8 dana od dana objave i ističe s danom 09. srpnja (četvrtak) 2015. godine. Javni poziv objavljen je na oglasnoj ploči Grada Sinja, a može se pogledati i ispod ove objave.

Javni poziv.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj