Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz srpanj 2017

Obavijest iz Gradske uprave Grada Sinja

31.07.2017

Molimo sugrađane da i ove godine, kao i nebrojeno puta do sada iskažu gostoprimstvo našim gostima i uzvanicima na 302. Sinjsku Alku i to neparkiranjem osobnih vozila u ulicama:
Istarska, Put Petrovca, 126. brigade HV , Luka (glavni pravac do Alkarskog trkališta),  osigurani ulaz za stanare zgrada na adresi Alkarsko trkalište br. 26A, 28 i 30,  i Put Pazara.

Sastanak gradonačelnice Križanac s zamjenikom direktora Hrvatskih voda

29.07.2017


 
Danas 28.srpnja 2017.g., u uredu gradonačelnice grada Sinja, Kristine Križanac održan je sastanak s zamjenikom generalnog direktora Hrvatskih voda, gosp. Krešimirom Nevistićem  na temu aktivnosti na realizaciji projekta "Odvodnja otpadnih voda aglomeracije Sinj".

Sastanak gradonačelnice Križanac s pomoćnikom ministra branitelja RH

28.07.2017


 
Danas 28. srpnja 2017.g., u uredu gradonačelnice grada Sinja, Kristine Križanac održan je sastanak s pomoćnikom ministra branitelja RH, gosp. Dinkom Tandarom na temu: izgradnja i realizacija Veteranskog centra u Sinju na lokaciji bivše vojarne Ivaniša Nelipića.
Sastanku su uz gradonačelnicu nazočili  zamjenik gradonačelnice Denis Glavan i pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Ankica Panza. Nakon sastanka, pomoćnik ministra u pratnji pročelnice obišao je predmetnu  lokaciju.

Redoviti sastanak ususret ovogodišnjim 302. Alkarskim svečanostima i blagdanu Velike Gospe

27.07.2017


 
Gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac, sa svojim suradnicima održala je  danas 27. srpnja 2017. godine redoviti radni sastanak ususret 302. Alkarskim svečanostima i blagdanu Velike Gospe. Sastanku su prisustvovali predstavnici Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske, Viteškog Alkarskog društva, PU SDŽ, PU Sinj, DVD Sinj, Hitne medicinske pomoći, HEP Sinj, Čistoće Cetinske krajine, Kamička i Kulturno umjetničkog središta Sinj. Tema sastanka je bila organizacija i osiguranje sigurnosti, te provođenje odredbi javnog reda i mira povodom održavanja nadolazećih manifestacija Alke i Velike Gospe, a sve službe i institucije iskazale su spremnost za obavljanje nadolazećih poslova i aktivnosti.

POZIV ZA PODNOŠENJE INICIJATIVA ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA GRADA SINJA ZA 2017. g.

27.07.2017

Pozivaju se vijećnici Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća, Gradonačelnica Grada Sinja, pravne osobe, ustanove, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i građani koji imaju prebivalište na području Grada Sinja, na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2017. godinu.  Inicijative za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja, u pisanom obliku s obrazloženjem (dokumentacijom, životopisom i sl.), podnose se Odboru za javna priznanja, Dragašev prolaz 24, u roku 8 dana od dana objave ovog poziva, dakle zaključno do 04. kolovoza 2017. godine, a inicijative podnesene nakon tog roka ne mogu se razmatrati. Poziv na davanje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2017. godinu te Popis dobitnika nagrada Grada Sinja od 1995. do 2016. godine,  možete preuzeti ove ispod ove objave. 

Javni poziv

Popis dobitnika nagrada Grada

Podrška inicijativi „Uredimo Sinj za Alku“

26.07.2017

Povodom održavanja 302. Sinjske alke, blagdana Velike Gospe i Dana Grada Sinja,  Gradonačelnica Kristina Križanac pozdravlja i u ime Grada Sinja pridružuje se inicijativi „Uredimo Sinj za Alku“, pokrenutoj na društvenim mrežama.
U tom smislu, pozivaju se sve pravne i fizičke osobe, predstavnici medija, predstavnici udruga, ugostitelji, kao i svi zainteresirani građani da prisustvuju sastanku na navedenu temu, koji će se održati u petak 28. srpnja 2017. g. u 13.00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja. Cilj sastanka je da se koordiniraju aktivnosti za uređenje grada pred najznačajniji kulturni događaj – Sinjsku Alku kao i za vrijeme blagdana Velike Gospe i Dana Grada, budući se u našem Gradu očekuje velik broj gostiju i hodočasnika i namjera je pružiti im ugodan boravak.

Radni sastanak s direktorima gradskih tvrtki i ravnateljima gradskih ustanova

25.07.2017


 
Gradonačelnica Kristina Križanac i zamjenici gradonačelnice Denis Glavan i Zlatko Ugrin održali su danas, 25. srpnja 2017.g.,  drugi po redu sastanak s direktorima gradskih trgovačkih društava i ravnateljima gradskih javnih ustanova.  Sastanku su nazočili Mario Vukasović (Čistoća Cetinske krajine d.o.o.), Petar Govorušić (Kamičak d.o.o.), Mate Jukić (Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o.), Dijana Breko (Gospodarska zona Kukuzovac d.o.o.), Ana Križanac (Dječji vrtić Bili Cvitak), Vito Perić (Kulturno umjetničko središte) i Mladenka Macan (Gradska knjižnica Sinj). Direktor Gradskog kina sinj d.o.o., Ivan Šentija nije mogao prisustvovati zbog neodgodivih obveza. Tema sastanka je bila trenutačno stanje u gradskim trgovačkim društvima i javnim ustanovama te planovi za buduće poslovanje. Gradonačelnica je naglasila kako su i ove tvrtke predstavnici Grada Sinja te se od njih očekuje maksimalna profesionalnost i angažiranost u radu. Ovakvi sastanci će se u buduće održavati svaki mjesec, kako bi svi iznijeli probleme koji se pojavljuju u poslovanju ali i prijedloge koje imaju za bolje i efikasnije poslovanje gradskih društava i ustanova.

JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU IZMJENA I DOPUNA DPU TRNOVAČA

25.07.2017

Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, objavio je Oglas o javnoj raspravi o prijedlogu Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Mješovite, pretežito poslovne zone TRNOVAČA u Sinju. Tijekom javne rasprave, grafički i tekstualni dio ID PPU-a Grada Sinja bit će izložen u prostorijama Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, Sinj,  svakim radnim danom od 08,30 do 14,00 sati. Javni uvid trajat će od 26.07.2017. do 09.08.2017. godine, dok će se javno izlaganje održati dana 26.07.2017. godine (srijeda) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 13,00 sati. Primjedbe na Prijedlog ID DPU-a Trnovača mogu se dostaviti najkasnije do 11.08.2017. godine.


Tekstualni dio:
01 – Obrazloženje

02 – Sažetak za javnost

03 – Odredbe za provođenje

04 – Odredbe za provođenje - Pročišćeni tekst
 
Grafički dio:
1. Namjena

2.1. Promet

2.2. Elektroopskrba

2.3. Telekomunikacije

2.4. Vodoopskrba i odvodnja

3. Uvjeti korištenja uređenja i zaštite prostora

4.1. Plan parcelacije

4.2. Uvjeti gradnje

Obrazac za davanje primjedbi možete pruzeti ovdje.

2. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

24.07.2017

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Joško Kontić, dipl.nov., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 2. sjednicu Gradskog vijeća za dan 26. srpnja 2017. godine (srijeda) u 17:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .
Sve predložene točke  za 2. sjednicu GV, možete pogledati na slijedećem linku:
 
2. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red

INFORMACIJA O PJEŠAČKOJ ZONI U SREDIŠTU GRADA SINJA

21.07.2017Sa danom 21. srpnja 2017. godine postavljeni su i obnovljeni zaštitni stupići koji omeđuju pješačku zonu u samom središtu Grada. Stupići se nalaze na dijelu ulice Put Petrovca, Brnaškoj ulici, Šetalištu Alojzija Stepinca, Glavičkoj ulici, Vrličkoj ulici i ulici A.K. Miošića. Pješačka zona obuhvaća Trg kralja Tomislava i zrakasto položene ulice do imenovanog Trga.  Molimo sugrađane i vlasnike poslovnih prostora da poštuju pješačku zonu .

Gradonačelnica
Kristina Križanac

Prijem za visoke državne dužnosnike u prigodi svečanosti otvaranja vojarne 126 brigade HV-a

21.07.2017

 

Danas, 21. srpnja 2017. godine  u prigodi „povratka vojske u Sinj“ i svečanosti otvaranja vojarne 126. brigade HV-a (ex. vojarna KULA), visoki državni dužnosnici prevođeni predsjednikom Vlade RH gosp. Andrejom Plenkovićem,  potpredsjednikom Hrvatskog sabora gosp. Milijanom Brkićem, ministrom obrane RH gosp. Damirom Krstičevićem u pratnji posebnog savjetnika gosp. Bože Kožula,  te delegacija Splitsko-dalmatinske županije prevođena županom gosp. Blaženkom Bobanom sa suradnicima, bili su gosti gradonačelnice Grada Sinja, gđe. Kristine Križanac, koja je sa svojim zamjenicima i suradnicima delegaciju primila u svom uredu.
U ozračju svečanog trenutka za Sinj - otvaranja vojarne koja od danas nosi ime  legendarne sinjske  126. brigade HV-a,  gradonačelnica je izrazila zahvalnost Ministarstvu obrane RH za povratak vojske u Sinj,  ističući kako je Grad Sinj oduvijek bio prijatelj Hrvatskoj vojsci.  „Ovim činom  danas,  otvaraju  se  nova radna mjesta u vojarni  126. brigade HV-a,  a veći broj vojnika, dočasnika i časnika sa našeg područja  neće više putovati u druge gradove na svoju radnu obvezu, već će uživati blagodati obiteljskog života i rada u svojoj lokalnoj sredini“, kazala je gradonačelnica Križanac, upućujući pritom posebnu zahvalu predsjedniku Vlade RH  gosp. Andreju Plenkoviću  na susretljivosti i podršci Gradu Sinju.
Nakon prijema, svi zajedno nazočili su svečanosti otvaranja vojarne 126. brigade HV-a (ex. vojarna KULA).

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Sinja

17.07.2017


Izborom Joška Kontića za predsjednika, te Zvonka Marasa  i Anđelka Bilandžića za potpredsjednike, dana 17. srpnja 2017. godine iz drugog pokušaja je konstituirano Gradsko vijeće Grada Sinja, a time su vijećnici počeli i službeno obnašati dužnost vijećnika u Gradskom vijeću Grada Sinja. Joško Kontić, kao nestranačka osoba  s liste “Most nezavisnih lista” za predsjednika Gradskog vijeća izabran je javnim glasovanjem u kojem je dobio potporu 12 od mogućih 21 glasova. Prva radna sjednica Gradskog vijeća očekuje se uskoro.

Druga obljetnica smrti sinjskog gradonačelnika Ivice Glavan

14.07.2017Dana 15. srpnja 2017. godine navršavaju se dvije godine od smrti sinjskog gradonačelnika Ivice Glavana, koji je tu dužnost obnašao od 2009. do 2015. godine. Povodom te tužne obljetnice, delegacija Grada Sinja prevođena Gradonačelnicom Kristinom Križanac i zamjenicima gradonačelnice Denisom Glavanom i Zlatkom Ugrinom, te delegacije Sportske zajednice Grada Sinja  i NK Junak Sinj, dana 15. srpnja 2017. godine na mjesnom groblju „Sv. Roka“ u Udovičićima  s  početkom u 18:30 sati položiti će vijence i zapaliti svijeće na grobu pok. gradonačelnika Glavana.
Istog dana s početkom u 19:00 sati u crkvi „Sv. Roka“ u Udovičićima  održati će se Sveta Misa zadušnica za pokojnog Ivicu Glavana.

Sjećanje

JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU IZMJENA I DOPUNA DPU TRNOVAČA

14.07.2017

Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, objavio je Oglas o javnoj raspravi o prijedlogu Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Mješovite, pretežito poslovne zone TRNOVAČA u Sinju. Tijekom javne rasprave, grafički i tekstualni dio ID PPU-a Grada Sinja bit će izložen u prostorijama Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, Sinj,  svakim radnim danom od 08,30 do 14,00 sati. Javni uvid trajat će od 26.07.2017. do 09.08.2017. godine, dok će se javno izlaganje održati dana 26.07.2017. godine (srijeda) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 13,00 sati. Primjedbe na Prijedlog ID DPU-a Trnovača mogu se dostaviti najkasnije do 11.08.2017. godine.

Oglas o javnoj raspravi ID DPU Trnovača

Hrvatska poštanska banka prihvatila sponzorstvo 302. Sinjske alke

14.07.2017Dana 13. srpnja 2017. godine, u Uredu Gradonačelnice Grada Sinja, Kristine Križanac održan je radni sastanak kojem je  nazočila delegacija Hrvatske poštanske banke d.d., Zagreb, predvođena predsjednikom uprave gosp. Tomislavom Vujićem te direktorima Matom Filpovićem, Tomislavom Božićem, Tonijem Pavlovićem i Davorom Dalbellom.  Uz gradonačelnicu Grada Sinja, gđu. Kristinu Križanac sastanku su nazočili i pročelnica Ankica Panza, te u ime Viteškog alkarskog društva, tajnik  Ivan Nasić i Marina Pavić.  Uz niz otvorenih tema koje su dotaknuli kao poslovni partneri, Hrvatska poštanska banka, d.d. Zagreb, prihvatila je i ponudu Viteškog alkarskog društva i potpisala ugovor o sponzorstvu 302. Sinjske Alke,  nastavljajući tako kontinuitet pružanja potpore zajednici u kojoj posluje putem donacija i sponzorstava, kao i  aktivnostima koje doprinose općoj dobrobiti društva.

Gradonačelnica Križanac proglasila Dan žalosti u Gradu Sinju

10.07.2017

Zbog dviju teških prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama koje su se dogodile 08. srpnja 2017.godine, u kojima su život tragično izgubile četiri osobe, od čega tri osobe sa područja Grada Sinja, Gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac proglasila je dan 10. srpnja 2017. godine (ponedjeljak), Danom žalosti u Gradu Sinju.
Dan žalosti označiti će se isticanjem zastava Republike Hrvatske i zastave Grada Sinja na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.
Tijekom Dana žalosti neće se održavati događaji sa zabavnim sadržajima.
 
Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana.
Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslovanje obavljaju primjereno Danu žalosti.

Odluka Dan žalosti

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA

07.07.2017

Predstojnik Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, temeljem čl. 87. Zakona o lokalnim izborima sazvao je ( 2. pokušaj) konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Grada Sinja za dan 17. srpnja 2017. godine (ponedjeljak) u 17:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.   Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .
 
Poziv i dnevni red.

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost

05.07.2017

Po Zamolbi Agencije za poljoprivredno zemljište, Grad Sinj objavljuje ovu obavijest na svojim internetskim stranicama.
Naime, u Narodnim novinama br. 53 od 7. lipnja 2017.  objavljen je Naputak ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu - »Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15 ( u daljnjem tekstu: Naputak).

Naputkom se propisuje postupanje Agencije za poljoprivredno zemljište i jedinica lokalne samouprave u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (»Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15, u daljnjem tekstu: Zakon) koja je prestala važiti 31. svibnja 2015.

Tekst cijele Obavijesti možete preuzeti ovdje: http://www.zemljiste.mps.hr/novosti/vijesti/obavijest-fizi%C4%8Dkim-i-pravnim-osobama/

Naputak možete pročitati ovdje.

Obrazac zahtjeva možete preuzeti ovdje.

Javni natječaja za davanje u zakup lokacija za postavljanje privremenog objekta-štanda, naprava, pokretnih radnji, povodom Dana Alke i Velike Gospe

05.07.2017

Dana 05. srpnja 2017. godine, Grad Sinj raspisao je natječaj za davanje u zakup lokacija za postavljanje privremenog objekta-štanda, naprava,  pokretnih radnji, povodom Dana Alke i Velike Gospe. Ponude po natječaju primaju u roku 8 dana od dana objave natječaja. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-625, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja od 12:00 do 14:00 sati svakog radnog dana.

Natječaj

 

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj