Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz kolovoz 2011

Javni natječaj za prijam u službu višeg stručnog suradnika za EU integracije

31.08.2011

Dana 19. kolovoza 2011. u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, u postupku Provjere znanja i sposobnosti po javnom natječaju za prijam u službu na radno mjesto viši stručni suradnik za europske integracije (1 izvršitelj – m/ž), na neodređeno vrijeme, proveden je postupak provjere znanja iz engleskog jezika.
 
Rezultate provjere znanja iz engleskog jezika možete pronaći ispod ove objave, a svi kandidati za koje je u rezultatima provjere znanja iz engleskog jezika navedeno da imaju pravo na nastavak sudjelovanja u daljnjem postupku provjere znanja i sposobnosti, pozivaju se na provjeru znanja rada na računalu, koja će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja dana 02. rujna 2011. godine (petak) s početkom u 13,30 sati.

Provjera znanja iz poznavanju rada na računalu obuhvaća poznavanje  rada u Microsoft office paketu te služenje internetom i  elektroničkom poštom.

Rezultate pisanog testiranja možete preuzeti ovdje.

Pročitaj više...

Informacija o sufinanciranju kupnje udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola

25.08.2011

Temeljem Pravilnika o socijalnoj skrbi Grada Sinja (čl. 12. toč. 3.a) Grad Sinj će i ove školske godine sufinancirati kupnju udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola sa prebivalištem na području Grada Sinja, kojima prihod po članu obitelji za mjesec prije podnošenja zamolbe ne prelazi iznos od 700,00 kuna, a ne ostvaruju ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi.

Obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju ostvaruju ovu subvenciju ako im iznos primanja po članu obitelji ne prelazi 2.000,00 kuna.

Novčani iznosi kojim će se sufinancirati kupnja udžbenika su:
-300,00 kuna učencima od 1. do 4. razreda osnovne škole;
-700,00 kuna učenicima od 5.do 8. razreda osnovne škole i srednjih škola.


Odluku o isplati subvencije donosi Socijalno vijeće Grada Sinja.

Obrazac za podnošenje zamolbe kao i ostale informacije glede narečene subvencije zainteresirani mogu dobiti u Uredu Grada (soba 29 i 37 ili na tel.708-608, 708-619 i 708-620) tijekom radnog vremena.

Zamolbe se predaju u pisarnicu Grada Sinja osobno ili poštom najkasnije do  16. rujna 2011. godine.

Obrazac za podnošenje zamolbe možete preuzeti ovdje.

Pročitaj više...

20. obljetnica napada na vojarne

25.08.2011

 

Dana, 25. kolovoza 2011. godine, povodom 20. obljetnice napada na vojarne, dogradonačelnici Grada Sinja Elena Perković-Paloš i Zoran Vujanović, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Ministarstva unutarnjih poslova, VAD-a, i političkih stranaka, položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima kod zgrade Gradske uprave, te ispred vojarna "Ivaniša Nelipića" i "Petra Berislavića".
Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa zadušnica u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, zaključio Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK, s tvrtkom MILS MLJEKARA SINJ d.o.o.

17.08.2011

     

Dana 17. kolovoza 2011.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan,  s tvrtkom MILS MLJEKARA SINJ d.o.o.  zaključio je Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području Gospodarske zone Kukuzovac, Sinj.

Zaključivanjem kupoprodajnog ugovora Grad Sinj je  imenovanoj tvrtci prodao nekretninu označenu kao čestica zemljišta 177/219 k.o. Turjaci ukupne površine 11.982 m2, radi izgradnje proizvodno-poslovne građevine, mljekare za preradu i proizvodnju mliječnih proizvoda.

U skorom razdoblju očekuje se ishođenje potvrde glavnog projekta i početak građevinskih radova, a realizacijom predmetne investicije zaposliti će se više od 50 zaposlenika.
Riječ je o jednom od najznačajnijih ulaganja u Gospodarsku zonu Kukuzovac, koje osim direktnog ulaganja od 7 milijuna eura, posredno omogućava revitalizaciju stočarstva i poljoprivrede na području Cetinske krajine.

Pročitaj više...

Javni natječaj za prijam u službu višeg stručnog suradnika za EU integracije

14.08.2011

Dana 11. kolovoza 2011. u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, održano je pisano testiranje za kandidate koji su ispunjavali formalne uvjete javnog natječaja za prijam u službu višeg stručnog suradnika za EU integracije.
 
Rezultate pisanog testiranja možete pronaći ispod ove objave, a svi kandidati za koje je u rezultatima pisanog testiranja navedeno da imaju pravo na nastavak sudjelovanja u daljnjem postupku provjere znanja i sposobnosti, pozivaju se na provjeru znanja iz engleskog jezika, koja će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja dana 19. kolovoza 2011. godine (petak) s početkom u 13,00 sati.
Provjera znanja iz engleskog jezika obuhvaća poznavanje gramatike, prijevod s hrvatskog na engleski i/ili engleskog na hrvatski, te izražavanje i govor na engleskom jeziku
.

Rezultate pisanog testiranja možete preuzeti ovdje.

Blagdan Velike Gospe-Dan Grada Sinja

13.08.2011

     

Povodom Blagdana Velike Gospe - Dana Grada Sinja, te Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja, a na temelju Odluke Gradskog vijeća Grada Sinja o uspostavljanju suradnje između Grada Trogira i Grada Sinja, te Grada Šibenika i Grada Sinja, dana 12. kolovoza (petak) 2011. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, upriličeno je potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu i suradnji naprijed spomenutih gradova.
 

Dana, 12. kolovoza 2011. godine, povodom Dana Grada Sinja, predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Milan Smoljo, gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan sa svojim zamjenikom Zoranom Vujanovićem, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Ministarstva unutarnjih poslova, VAD-a, i političkih stranaka, položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na groblju sv. Frane i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima kod zgrade Gradske uprave.     

S početkom u 20.00 sati u hotelu Alkar održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Sinja, koja se održava povodom dana Grada, 15. kolovoza. Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja Grada za 2011.godinu:

Nagrada za životno djelo:
-prof. Velimir Borković

Osobna nagrada:
-dr. sc. Ante Milošević iz Sinja,
-Ivica Romac iz Glavica,
-Ivica Jagnjić iz Brnaza,

Kolektivna nagrada:
-ŽRK Sinj,
-NK Brnaze.

Pročitaj više...

Izvješće o primljenim donacijama nezavisnih članova Gradskog vijeća Grada Sinja

11.08.2011

Temeljem članka 26. Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe («Narodne novine» broj 24/11. i 61/11.), nezavisni članovi Gradskog vijeća Grada Sinja dostavljaju izvješće o primljenim donacijama za proteklo šestomjesečno razdoblje od 01. 01 2011. godine do 30.06.2011. godine kako slijedi:

Njihove izjave preuzmite ovdje:

Izjave
Davor Milošević
Ivana Šabić
Milan Smoljo
Miro Bulj
Predrag Pupić
Stipislav Jadrijević
Stjepan Filipović-Grčić

21. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

09.08.2011

Dana 09. kolovoza 2011. godine  (utorak), u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  15,00  sati održana je   21. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.

DNEVNI RED:
1. Usvajanje Zapisnika sa 20. sjednice Gradskog vijeća,

2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Informacija o posjetu delegacije iz Sansepolcra,
4. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o proglašenju «Dana branitelja Sinja i Cetinskog
kraja, 
5. Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Sinja za 2011. godinu,
6. Prijedlog Odluke o komunalnom redu,
7. Prijedlog Odluke o I. izmjeni i dopuni Odluke o uvjetima i postupku raspolaganja sa zemljištem na području Gospodarske zone Kukuzovac Sinj,
8. Izvješće o radu Dječjeg vrtića «Bili cvitak» za 2009.-2010. pedagošku godinu s financijskim izvješćem za 2010. godinu,
9. Izvješće o radu Dječjeg vrtića „Blagovijest“ za 2009-2010. pedagošku godinu s financijskim izvješćem za 2010. godinu, 
10. Izvješće o radu Dječjeg vrtića „Čarobni Pianino“ za 2009- 2010. pedagošku godinu s financijskim izvješćem za 2010. godinu,
11. Izvješće o radu trgovačkog društva «Kamičak» d.o.o. za 2010. godinu s financijskim izvješćem,
12. Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Sinja za 2010. godinu,
13. Prijedlog  Zaključka o organizacijskom izdvajanju Doma zdravlja Ispostave Sinj iz
Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u samostalnu organizaciju Doma zdravlja Sinj u vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije. 

Zapisnik sa 21. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja možete pruzeti ovdje.

Vlada RH Gradu Sinju darovala vojarnu 'Ivaniš Nelipić'

07.08.2011

 

Dana 07. kolovoza 2011.g. u vojarni 'Ivaniš Nelipić' u Sinju premijerka Vlade RH Jadranka Kosor svečano je gradonačelniku Grada Sinja Ivici Glavanu uručila odluku Vlade o darovanju vojarne 'Ivaniš Nelipić' Gradu Sinju.

Vlada RH donijela je odluku o darovanju vojarne 'Ivaniš Nelipić' Gradu Sinju na 144. sjednici Vlade temeljem zahtjeva Grada Sinja za darovanjem bivše vojarne 'Ivaniš Nelipić' koju je Ministarstvo obrane neperspektivnom proglasilo 2004. godine.

Prijam za veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država

07.08.2011

     

Dana 07. kolovoza 2011.g. gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan upriličio je prijam za veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država gospodina James B. Foley.

Uz gradonačelnika Ivicu Glavana prijamu su nazočili predstojnik Ureda Grada Sinja, Igor Vidalina i Danica Ramljak, ravnateljica Instituta Ruđer Bošković.
 
Nakon iskazane dobrodošlice gradonačelnik je upoznao veleposlanika s poviješću Grada Sinja, posebno vezano za današnju 296. Sinjsku alku, te uručio prigodne darove za gospodina James B. Foley i njegovu suprugu.

Posjet iz grada prijatelja Sansepolcro

06.08.2011

 

Nakon nekoliko godina stanke grad Sinj ponovno je ugostio delegaciju grada Sansepolcra s kojim ga veže 30-godišnje prijateljstvo.

Za organizaciju ovogodišnjeg susreta zaslužna je i naša sinjanka Maja rođ. Malbaša, koja živi i radi u tom talijanskom gradu. Delegacija Sansepolrca sastojala se od dogradonačelnika, predsjednika Gradskog vijeća i dvoje vijećnika te članova kulturno-umjetničke udruge Sbandieratori. Na svečanom prijemu u uredu gradonačelnika predstavnici dvaju gradova razmjenili su poklone. Grad Sinj je svakom članu talijanske delegacije poklonio knjige našeg autora Dr. Ante Miloševića koje govore o arheološkim istaživanjima našega kraja i koje su prevedene na talijanski jezik.

Pročitaj više...

Potpisana povelja o prijateljstvu branitelja

06.08.2011

      

Udruga veterana 126. brigade i Udruga veterana 122. brigade HV iz Đakova dana 6. kolovoza 2011.g. su u Sinju potpisali povelju o prijateljstvu. Svečanost potpisivanja upriličena je u novootvorenim prostorijama Udruge veterana 126. brigade, u ulici Put Petrovca 3.
Prilikom otvaranja prostorije je blagoslovio sinjski župnik fra Paviša Norac Kevo.
Povelju su potpisali predsjednik Udruge veterana 126. brigade, pukovnik HV-a Boško Vladović i predsjednik Udruge 122. brigade HV-a Đakovo, brigadir u miru Zvonimir Berc.
Svečanom potpisivanju nazočili su dožupak Splitsko–dalmatinski Luka Brčić, gradonačelnik Grada Sinj Ivica Glavan koji je ujedno i kum povelje, gradonačelnik Đakova Zoran Vinković, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, predstavnici braniteljskih udruga te pripadnici 126. brigade.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja"

05.08.2011

 

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" dana, 5. kolovoza 2011. g., dogradonačelnici Grada Sinja Elena Perković-Paloš i Zoran Vujanović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Milan Smoljo, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Ministarstva obrane RH, Ministarstva unutarnjih poslova, VAD-a, i političkih stranaka, položili su jutros vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima kod zgrade Gradske uprave. Molitvu za poginule branitelje predvodio je sinjski župnik fra Pavao Norac Kevo.

Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa za poginule hrvatske branitelje u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske
.

Svečanost polaganja kamena temeljca u GZ Kukuzovac

04.08.2011

Danas je u Gospodarskoj zoni Kukuzovac upriličena svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju dva objekta.


     
Investitor Pirson montaža iz Klisa na parceli od 3613 m2 izgradit će pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija te planira otvaranje 20-tak novih radnih mjesta.


     
Tvrtka Olasagasti d.o.o. iz Komiže na parceli od 3949 m2 izgradit će pogon za preradu ribe i ribljih proizvoda u kojem će se otvoriti 35 do 40 novih radnih mjesta.

Pročitaj više...

Poziv na pisano testiranje-viši stručni suradnik za europske integracije

04.08.2011

Povjerenstvo za provedbu natječaja za prijam u službu u Grad Sinj, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, Odsjek za razvoj, na radno mjesto: viši stručni suradnik za europske integracije (1 izvršitelj – m/ž), na neodređeno vrijeme, uz probni rad od tri mjeseca, objavilo je poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti (pisano testiranje).
Tekst poziva možete preuzeti ovdje.

Gradonačelnik Ivica Glavan posjetio rodilište

01.08.2011

      

Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan i dogradonačelnik Zoran Vujanović danas su posjetili Maricu Arbanas, prvu rodilju u novootvorenom sinjskom rodilištu i uručili joj prigodne poklone. Podsjetimo, odlukom Ministarstva zdravstva, sinjsko rodilište, zatvoreno je 10. svibnja 2010. godine, a početkom lipnja ove godine ministar zdravstva Darko Milinović potpisao je novi pravilnik o izvanbolničkim rodilištima, po kojem su smanjeni minimalni tehnički standardi te omogućeno ponovno otvaranje zatvorenog sinjskog rodilišta. Rodilište je otvoreno 27. srpnja, a već 4 dana poslije rođena je i prva beba!
Djevojčicu tešku 4370 g., a dugu 52 cm na svijet je donijela Marica Arbanas iz Brnaza. Marici i njenom suprugu  Mariju ovo je treće dijete. Malu Mateu, kako se beba zove, porodio je  dr. Ivan Nasić uz asistenciju primalja Marije Tomašević i Maje Bazine.

Pročitaj više...

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj