Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz kolovoz 2012

Gradonačelnikova čestitka povodom početka nove školske godine

31.08.2012

Drage učenice i učenici, štovani roditelji i prosvjetni djelatnici, u prigodi početka nove školske godine upućujem Vam pozdrave i iskrene čestitke, sa željom da vam ova školska godina bude ljepša, sretnija i uspješnija od prošlogodišnje.
Nadam se kako ste, nakon ugodno provedenog dugog i vrućeg ljeta, odmorni i spremni za nove izazove koje će pred sve vas postaviti stjecanje i prenošenje novih znanja i vještina, ali i radosni zbog ponovnog susreta s prijateljima i kolegama iz razreda i zbornica.
Posebnu čestitku povodom dolaska u školske klupe upućujem svim prvašićima koji započinju novi dio svog djetinjstva, dio u kojem će na poljima i izvorima odgoja i obrazovanja žeti i piti vrlo važne spoznaje za budući život kojega će, zahvaljujući i stečenom znaju, moći uređivati na najbolji mogući način.
Želim da opravdate očekivanja svojih najbližih, da Vas ostvareni uspjesi vesele i raduju, a poneki neuspjeh, jer i toga ima u životu, dodatno motivira na povećani napor, kako bi u konačnici, sretni i zadovoljni, dolazili do ostvarenja željenih ciljeva i rezultata.
Cijenjene kolege, Vaša je uloga jedna od najodgovornijih i najzahtjevnijih, uvjeren sam kako ćete je, unatoč svim teškoćama, nerazumijevanjima i problemima s kojima se susrećete, odigrati na najvišoj razini, sve  kako bi mladim ljudima koji su vam povjereni omogućili da školu dožive i zapamte kao mjesto stjecanja novih saznanja, mjesto veselja radosti i uzajamnog poštovanja.
Vama uvaženi roditelji, od sveg srca želim da sve uspjehe koje će u novoj školskoj godini ostvariti Vaša djeca doživite kao najveći blagoslov koji ćete primiti i podjeliti u oazi obiteljske ljubavi i sloge, kao zalog  ljepšem i sretnijem životu sviju.  

Vaš Gradonačelnik
Ivica Glavan, prof.

POZIV za podnošenje zahtjeva za otpis dospjelog i nenaplaćenog duga s osnove kamata

24.08.2012

Grad Sinj objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis dospjelog i nenaplaćenog odnosno neplaćenog duga s osnove kamata nastalih do dana stupanja na snagu Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja.

Naime, Vlada Republike Hrvatske donijela je Uredbu o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja kojim je utvrdila kriterije, mjerila i postupak između ostalog i za otpis ili djelomičan otpis potraživanja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, temeljem čega Grad Sinj upućuje poziv za podnošenje naslovnog zahtjeva.

Rok za podnošenje zahtjeva je 7. 9. 2012. godine, a zahtjevi se predaju putem pošte ili neposredno u Pisarnici Grada Sinja, Dragašev prolaz 10, 21230 Sinj.

Cijeli poziv možete preuzeti ovdje.

Obavijest učenicima osnovnih i srednjih škola

23.08.2012

Poštovani,

    na temelju čl. 12.  Pravilnika o socijalnoj skrbi Grad Sinj će i ove godine sufinancirati kupnju obveznih udžbenika za osnovne i srednje škole učenicima iz obitelji s prebivalištem na području grada Sinja čiji prihod, u mjesecu prije podnošenja zamolbe, ne prelazi iznos od 700,00 kn po članu i ne  mogu ostvariti ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi.
Sredstva za ovu namjenu osigurana su u proračunu.
 Dodjela novčanih sredstava za sufinanciranje kupnje udžbenika provodit će se prema Odluci Socijalnog vijeća Grada Sinja.
Obrazac za podnošenje zamolbe kao i ostale informacije glede subvencije zainteresirani mogu dobiti u Uredu grada (tel.708-608 i 708-620) tijekom radnog vremena.
Zamolbe se predaju u pisarnicu Grada Sinja osobno ili poštom najkasnije do 21. rujna 2010. godine.

S poštovanjem,

v.d.Predstojnika:
Igor Vidalina, dipl iur.

 

Napomena:
- Obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju ovu pomoć ostvaruju do cenzusa prihoda od 2.000,00 kn po članu

Obrazac za podnošenje zamolbe mozete skinuti ovdje.

Pročitaj više...

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

21.08.2012

U četvrtak, 23. kolovoza 2012. godine, s početkom u 10,00 sati ispred središnjeg križa na groblju Sv. Frane u Sinju predstavnici grada Sinja će polaganjem vijenca i paljenjem svijeća za sve nevine žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima koji su u prošlosti vladali na našim prostorima obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

Ovaj dan obilježava se 23. kolovoza kao spomendan u Republici Hrvatskoj i europski je dan sjećanja na žrtve totalitarnih diktatura u Europi u 20. stoljeću.

Podsjetimo, dana 23. kolovoza 1939. godine potpisan  je njemačko-sovjetski pakt o nenapadanju, poznat kao Sporazum Molotov-Ribbentrop, kojim je postignut javni sporazum o nenapadanju i tajni sporazum o podjeli interesnih sfera u Istočnoj Europi. U slobodnom svijetu na taj dan organizirale su se demonstracije pod nazivom Dan crne vrpce s ciljem upoznavanja svijeta o prikrivanju zločina.

Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, Hrvatska se pridružila većini zemalja članica EU u kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih ljudskih prava.

Zoran Vujanović,
zamjenik gradonačelnika Grada Sinja

DAROVANJE VOJARNE “IVANIŠA NELIPIĆA” U SINJU

21.08.2012

Gradonačelnik grada Sinja, gosp. Ivica Glavan i ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom, gosp. Erik Mohorović, dana 01. kolovoza 2012. godine u prostorijama Agencije u Zagrebu, svečano su potpisali i zaključili Ugovor o darovanju Ex. vojarne „Ivaniša Nelipića“ u Sinju.
 
Ispod ove objave može se izvršiti uvid u Odluku Vlade RH o izmjeni Odluke o darovanju vojarne “Ivaniša Nelipića” u Sinju uz obrazloženje, zatim Dopis AUDIA Općinskom državnom odvjetništvu u Sinju u svrhu dobivanja pravnog mišljenja i Ugovor o darovanju.
 

Pročitaj više...

BLAGDAN VELIKE GOSPE – DAN GRADA SINJA

14.08.2012

Drage Sinjanke i Sinjani,

danas s ponosom slavimo Dan grada Sinja posvećen njegovoj nebeskoj zaštitnici,  Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.

Pogled unatrag na  ono dosada ostvareno daje nam snagu i potvrdu u ispravnost našeg rada i viziju grada Sinja kao grada u kojemu se ugodnije, bolje i sigurnije živi.

Grad Sinj je naš grad i zato ga svi zajedno gradimo, čuvajmo i volimo, a također budimo i dobri domaćini svima koji  u ovoj svečanoj prigodi dolaze i hodočaste u naš grad.

Ispred Grada Sinja,  u svoje osobno ime te u ime svojih suradnika i zaposlenika Gradske uprave od srca svima čestitam  Blagdan Velike Gospe - Dan grada Sinja i želim puno uspjeha, osobne sreće i zdravlja.  

Gradonačelnik
Ivica Glavan

Pročitaj više...

Potpisan ugovor o sufinanciranju

13.08.2012

Temeljem Javnog poziva MRRFEU za sufinanciranje projekta iz Programa usmjeravanja i rasporeda sredstava za poticanje regionalne infrastrukture i gospodarstva te razvoj potpomognutih područja u 2012.g. pristiglo je  720 zahtjeva od kojih je Odlukom o odabiru prihvaćeno svega 10% , među kojima su projekti Grada Sinja.

Dana 13.08.2012.g. u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u ime Gradonačelnika Grada Sinja Ivice Glavana, zamjenica gradonačelnika Elena Perković Paloš potpisala je Ugovor o sufinanciranju Projekta pod referentnim brojem PRPP400 – Projektiranje kanalizacijskog sustava od GZK do pročistača otpadnih voda uz projektiranje kanalizacijskog sustava prigradskih naselja, te projektiranje sustava odvodnje naselja južno od hipodroma, u iznosu od 270.000,00kn.

28. sjednica Gradskog Vijeća Grada Sinja

06.08.2012

Dana 6. kolovoza 2012. godine s početkom u 16.00 sati u gradskoj vijećnici Grada Sinja bit će održana 28. sjednica Gradskog vijeća.
Dnevni red sjednice možete preuzeti
ovdje.

Ex. vojarna „Ivaniša Nelipića“ u Sinju - Obavijest o zaključivanju ugovora o darovanju

01.08.2012
Gradonačelnik grada Sinja, gosp. Ivica Glavan i ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom, gosp. Erik Mohorović, u nazočnosti Mirka Volarevića - zamjenika ravnatelja AUDIO-a, Karla Čulo - direktora sektora financija i Vesne Džaić - direktorice sektora za nekretnine, te pročelnice Upravnog odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja, Ankice Panze, dana 01. kolovoza 2012. godine u prostorijama Agencije u Zagrebu, svečano su potpisali i zaključili Ugovor o darovanju Ex. vojarne „Ivaniša Nelipića“ u Sinju.
Više pročitajte
ovdje.

Vodoopskrba gornja zona Obrovac - Bajagić - Čačijin dolac

01.08.2012
Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan i direktor komunalnog poduzeća Vodovod i čistoća Mario Vukasović jučer su sa suradnicima i izvođačima radova obišli gornju zonu
Obrovac-Bajagić-Čačijin dolac kako bi uveli u radove izvođače, tvrtku KATIĆ-CAT iz Lovreća i KAVELJ d.o.o. iz Splita koji su u postupku javne nabave izabrani kao najpovoljniji ponuditelji. Na terenu su već geometri koji obilježavaju trasu, a gradonačelnik i suradnici su najprije obišli
  crpnu stanicu Gljev/Čačijin dolac  a potom se trasom uputili do Čačijina dolca i do  buduće vodospreme. Ukupna vrijednost radova iznosi 3.994.000 kn + PDV od čega su 90% sredstava osigurale Hrvatske vode a ostatak od 10% grad Sinj. Gradsko komunalno poduzeće Vodovod i čistoća je investitor izgradnje vodovoda ukupne dužine 8000 metara sa pripadajućim ograncima. Kada vodovod bude gotov vodoopskrbu će dobiti naselja Žanko, Milan, Erceg, Balajić, Marunica, Čačija, Penić i još neka naselja. Početak radova je najavljen kroz mjesec kolovoz ove godine.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj