Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz kolovoz 2013

JAVNA RASPRAVA o Prijedlogu Ciljanih izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja ex vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju

26.08.2013

Temeljem članka 86. Zakona o prostornom uređenju i gradnji ("Narodne Novine" br. 76/07, 38/09, 55/11, 90/11 i 50/12) i Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja Klasa: 350-01/13-01/015 Ur.br. 2175/01-03-13-05 od 14. kolovoza 2013. godine, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne poslove, gospodarstvo i upravljanje imovinom, objavljuje JAVNU RASPRAVU o Prijedlogu Ciljanih izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja ex vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju... Više pročitajte ovdje.
Također, grafički i tekstualni dio CID DPU ex Ivaniša Nelipića možete preuzeti ispod ove objave:

Razlozi Ciljanih ID DPU Ivanisa Nelipica
DPU Ivanisa Nelipica Sinj  -  Izmjene  - Namjena
DPU Ivanisa Nelipica Sinj  -  Izmjene - Nacin i uvjeti gradnje
DPU Ivanisa Nelipica Sinj  -  Izmjene - PrometObilježavanje 22. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početaka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj

21.08.2013


Poštovani!


Ovim putem obavještavamo Vas da dana 25. kolovoza 2013. godine (nedjelja), Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća organizira obilježavanje 22. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početak oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj.
Vijence i svijeće ćemo položiti na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave u 8:30 sati, nakon čega će vijenci će biti položeni na mjestima pogibije hrvatskih branitelja: Luke Ercega kod vojarne "Ivaniša Nelipića" u9:00 sati i Ivana Kambera ispred vojarne "Kula" u 9:20 sati.

Sveta misa zahvalnica za Domovinu, poginule i preminule hrvatske branitelje održati će se istog dana u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 10,00 sati.
Također napominjemo da će u okviru obilježavanja predmetne obljetnice i u sklopu Programa Dani Alke i Velike Gospe, u organizaciji Udruge veterana 126 br. HV, u subotu 24.08.2013. godine s početkom u 19:00 sati u Alkarskim dvorima, održati Tribina „Domovinski odgoj i projekcija filma iz Domovinskog rata.

Pozivamo Vas da se pridružite i svojom nazočnošću uveličate obilježavanje predmetnog događanja.

S poštovanjem!

GRADONAČELNIK
Ivica Glavan, prof.

Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima

21.08.2013


Poštovani!


Ovim putem obavještavamo Vas da dana 23. kolovoza 2013. godine (petak), Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća organizira obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima.
Vijence ćemo položiti ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u 9:30 sati.
P
ozivamo Vas da se pridružite i svojom nazočnošću uveličate obilježavanje predmetnog događanja.


S poštovanjem!

GRADONAČELNIK

Ivica Glavan, prof.


OBAVIJEST učenicima osnovnih i srednjih škola

19.08.2013

Poštovani,

na temelju čl. 12. Pravilnika o socijalnoj skrbi Grada Sinja, Grad Sinj će sufinancirati kupnju obveznih udžbenika za osnovne i srednje škole učenicima s prebivalištem na području grada Sinja, kojima novčana primanja u obitelji za mjesec prije podnošenja zamolbe ne prelaze iznos od 700,00 kn po članu, a ne mogu ostvariti ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi.
Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu. Dodjela novčanih sredstava za sufinanciranje kupnje udžbenika provodit će se prema Odluci Socijalnog vijeća Grada Sinja.
Obrazac za podnošenje zamolbe kao i ostale informacije glede subvencije zainteresirani mogu dobiti u Uredu Grada (tel. 708-620 i 708-608) tijekom radnog vremena.
Zamolbe se predaju u pisarnicu Grada Sinja osobno ili poštom najkasnije do 20. rujna 2013. godine. Više pročitajte u privicima ispod ove objave:


Iskaz interesa za uključivanje u mrežu turističkih operatera razvijenu od strane EU projekta MEDPATHS – Slika raskoši mediteranskog zaleđa, Program IPA ADRIATIC 2007.-2013.

19.08.2013

Ovim putem POZIVAMO sve zainteresirane pravne i fizičke osobe koje se bave djelatnostima u funkciji turizma za iskaz interesa za uključivanje u mrežu turističkih operatera razvijenu od strane EU projekta MedPaths - Slika raskoši mediteranskog zaleđa. 
INTERES se iskazuje putem obrasca u prilogu, a prijave će se zaprimati zaključno s 10.09.2013.

Obavijest o mogućnosti podnošenja zahtjeva za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja s osnove kamate temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja...

19.08.2013

Vlada Republike Hrvatske donijela je Uredbu o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja kojim je utvrdila kriterije, mjerila i postupak između ostalog i za otpis ili djelomičan otpis potraživanja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Iako je Uredba objavljena u Narodnim novinama i na ovaj način Grad Sinj upućuje poziv za podnošenje naslovnog zahtjeva svima kojima to može biti u interesu.

Javni poziv je u privitku:
Javni poziv - Grad Sinj - otpis duga.doc

Ciljane Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja područja ex vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju

16.08.2013

Temeljem Odluke o izradi, koje je donijelo Gradsko vijeće Grada Sinja("Službeni glasnik Grada Sinja" br. 01/13), pokrenuta je izrada sljedećeg dokumenta prostornog uređenja: Ciljane Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja područja ex vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju ("Službeni glasnik Grada Sinja" br. 10/11).

O datumu, mjestu i vremenu održavanja javne rasprave, javnost će biti pravovremeno obaviještena putem sredstava javnog informiranja, dnevnom tisku te na web stranicama Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i web stranicama Ministarstva prostornog uređenja.

Cijeli tekst Obavijesti o izradi dokumenta prostornog uređenja, možetepogledati ispod ove objave.

Obavijest o izradi dokumenta prostornog uređenja DPU Ivanis Nelipic.pdf


ČESTITKA GRADONAČELNIKA POVODOM DANA GRADA SINJA- BLAGDANA VELIKE GOSPE

15.08.2013


Drage Sinjanke i Sinjani!

Danas s ponosom slavimo Dan grada Sinja posvećen njegovoj nebeskoj zaštitnici,  Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.  Pogled unatrag na ono dosada ostvareno daje nam snagu i potvrdu u ispravnost našeg rada i viziju grada Sinja kao grada u kojemu se unatoč teškoj gospodarskoj krizi i recesiji stvaraju pretpostavke za nova ulaganja, gospodarski razvoj i bolje sutra. Grad Sinj je naš grad, grad kojim se ponosimo i kojeg volimo, zato svi zajedno činimo sve  kako bi isti postao još pogodnije i bolje mjesto za život. Također, onako kako to samo Sinjani znaju i ove godine budimo dobri domaćini svima koji  u ovoj svečanoj prigodi dolaze i hodočaste u naš grad.

Ispred Grada Sinja,  u svoje osobno ime te u ime svojih suradnika i zaposlenika Gradske uprave od srca svima čestitam  Blagdan Velike Gospe - Dan grada Sinja i želim puno uspjeha, osobne sreće i zdravlja.

Vaš Gradonačelnik
Ivica Glavan

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA

12.08.2013

Povodom Dana Grada Sinja kojeg slavimo na blagdan Velike Gospe, dana 13. kolovoza 2013. godine (utorak) održati će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Sjednica će se održati u hotelu Alkar s početkom u 20:00 sati,  a na istoj će se uz bogat glazbeni i kulturni program, uručiti javna priznanja ovogodišnjim nagrađenima. Uoči same sjednice izaslanstva Grada Sinja te predstavnici javnog, društvenog i političkog života zapaliti će svijeće i položiti vijence  kod Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u 19:00 sati, te na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave u 19:30 sati.

III. sjednica Gradskog vijeća

08.08.2013

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Hrvoje Markulin, prof., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 3. sjednicu  Gradskog vijeća za dan 8. kolovoza 2013. godine (četvrtak) u 16,00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.

Poziv i dnevni red možete pogledati:
3. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red.pdf

GENERALU ANTI GOTOVINI URUČENA POVELJA O PROGLAŠENJU POČASNIM GRAĐANINOM GRADA SINJA

07.08.2013


Dana 4. kolovoza 2013. godine, na Vojvodinom prijemu u Alkarskim dvorima i u okviru održavanja manifestacije 298. Sinjske Alke, pred mnoštvom  Sinjana, domaćih i stranih gostiju, Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan uz prisustvo predsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja Hrvoja Markulina, uručio je generalu Anti Gotovini Povelju kojom je isti proglašen počasnim građaninom Grada Sinja. Generalu Gotovini tom prigodom uručena je i monografija: “Sinj i njegova Gospa” autora Fra Mirka Marića.
Podsjećamo, Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 33. sjednici održanoj 12. travnja 2013. godine bezrezervno i jednoglasno, donijelo je Odluku kojom je generala Antu Gotovinu i generala Mladena Markača, proglasilo počasnim građanima Grada Sinja kao skroman izraz zahvalnosti građana Grada Sinja  za herojsku i dostojanstvenu obranu Domovine, uključujući Grad Sinj, za zasluge u Domovinskom ratu i žrtvu koju su isti podnijeli boraveći nevini u zatvoru Haškog suda. Generalu Mladenu Markaču Povelja o proglašenju počasnim građaninom Grada Sinja, biti će uručena naknadno.

ČESTITKA GRADONAČELNIKA

04.08.2013


Drage Sinjanke i Sinjani, građanke i građani Republike Hrvatske! 

    Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, dan je kada odajemo počast hrabrosti i odlučnosti svih onih koji su svojim sudjelovanjem u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ doprinijeli stvaranju samostalne i demokratske Republike Hrvatske. Posebnu zahvalnost i počast iskazujemo svim hrvatskim braniteljima,  invalidima Domovinskog rata, obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i svima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske, dok nama ostaje obveza dalje unapređivati, graditi i razvijati Republiku Hrvatsku i naš Grad Sinj!

    Stoga, s ponosom se prisjećajući tog  5. kolovoza 1995. godine, ispred Grada Sinja, u svoje osobno ime te u ime svojih suradnika i zaposlenika Gradske uprave, upućujem svima iskrene čestitke u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 18.obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja.

Vaš gradonečelnik,
Ivica Glavan

ODRŽANA PROMOCIJA SINJSKOG UŠTIPKA

02.08.2013

Dana 02.kolovoza 2013. g. održana je promocija projekta "Sinjski uštipak" kojim se taj tradicionalni proizvod  predstavlja u njegovom novom, vizualnom identitetu.
Ambalaža u kojoj će se nuditi tržištu, pozicionirati će “Sinjski uštipak” na jedinstveno tržišno mjesto i pomoći mu da osim kvalitetom, postane prepoznat i vizualom prodajne ambalaže.
Također su predstavljene sinjske uštipkarice, ali i uštipkari: Ankica Vlastelica, Dragica Vuković, Edo Crljen, Šima Čović, Luca Režić, Ema Vlajčević i Marija Vučković, koji su zaslužni za tržišnu prisutnost i prepoznatu kvalitetu sinjskog uštipka.
Svjesni financijskih i promotivnih poteškoća, na koje sinjski proizvođači nailaze pri nastojanju postizanja šireg tržišnog plasmana, Grad Sinj na čelu s Gradonačelnikom Ivicom Glavanom i njegovim suradnicima, pružat će kontinuiranu marketinšku podršku i ostalim kvalitetnim sinjskim proizvodima i prizvođačima, koji svojom jedinstvenošću i prepoznatljivošču imaju šanse za tržišni uspjeh.
Prezentacija vizualnog identiteta Grada Sinja

01.08.2013

Dana 2. kolovoza 2013. godine (petak) s početkom u 11:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održati će se konferencija za medije i javnost  na kojoj će se prezentirati vizualni identitet razvojnog koncepta "Sinj u sridu", Grada Sinja i najaviti promocija sinjskih proizvodnih atributa i projekata. Ovim putem pozivaju se mediji i zainteresirana javnost da nazoče predmetnom predstavljanju.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj