Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz kolovoz 2014

Obilježena 23. obljetnica napada na vojarne bivše JNA i početak oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj

25.08.2014

    

Dana 25. kolovoza 2014, godine, u organizaciji Grada Sinja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća upriličena je svečanost obilježvanja 23. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početak oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj. Svečanost obilježavanja ovog dana počela je polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata a nastavljena je polaganjem vijenaca na mjestima pogibije hrvatskog branitelja Luke Ercega kod vojarne ‘Ivaniš Nelipić’, a potom i na mjestu pogibije Ivana Kambera ispred vojarne ‘Kula’. Vijence su položila izaslanstva Grada Sinja, Općine Otok, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, civilnih udruga, PP Sinj, Viteškog alkarskog društva, političkih stranaka i nezavisnih lista zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Sinja, te članovi obitelji poginulih branitelja. Molitvu za poginule branitelje predvodio je sinjski župnik fra Ante Bilokapić a okupljenima se prigodnim riječima obratio sinjski gradonačelnik Ivica Glavan.

Više o obilježavanju, pogledajte ovdje.

Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, te 23. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početaka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj

21.08.2014

Dana 23. kolovoza (SUBOTA) 2014. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.Tog dana vijence ćemo položiti ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u 9:30 sati.

Također, dana 25. kolovoza (PONEDJELJAK) 2014. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti 23. Obljetnicu napada na vojarne bivše JNA i početak oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj. Tom prigodom zapaliti će se svijeće i položiti vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave u 8:30 sati, nakon čega će vijenci biti položeni na mjestima pogibije hrvatskih branitelja: Luke Ercega kod vojarne "Ivaniša Nelipića" u 9:00 sati i Ivana Kambera ispred vojarne "Kula" u 9:20 sati.

Sveta misa zahvalnica za Domovinu, poginule i preminule hrvatske branitelje održati će se istog dana u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 10,00 sati.

Poziv s Programom obilježavanja možete preuzeti ispod ove objave.

Europski Dan sjećanja

23. obljetnica napada na vojarne

Obavijest učenicima osnovnih i srednjih škola

19.08.2014

Na temelju čl. 12. Pravilnika o socijalnoj skrbi Grada Sinja, i ove godine Grad Sinj će sufinancirati kupnju obveznih udžbenika za osnovne i srednje škole učenicima s prebivalištem na području grada Sinja, kojima novčana primanja u obitelji za mjesec prije podnošenja zamolbe ne prelaze iznos od 1.000,00 kn po članu, a ne mogu ostvariti ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi.

Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu. Dodjela novčanih sredstava za sufinanciranje kupnje udžbenika provodit će se prema Odluci Socijalnog vijeća Grada Sinja.

Obrazac za podnošenje zamolbe kao i ostale informacije glede subvencije zainteresirani mogu dobiti u Uredu Grada (tel. 708-620 i 708-608) tijekom radnog vremena.

Zamolbe se predaju u pisarnici Grada Sinja osobno ili poštom najkasnije do 19. rujna 2014. godine.

v.d. Predstojnika: Igor Vidalina, dipl. iur. v.r.

Napomena:

-Obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju ovu pomoć ostvaruju do cenzusa prihoda od 2.000,00 kn po članu.

Zaključak o sufinanciranju kupnje obveznih udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola za 2014./2015. školsku godinu možete preuzeti ovdje.

Zamolbu za sufinanciranje kupnje obveznih udžbenika možete preuzeti ovdje.

Pročitaj više...

ČESTITKA GRADONAČELNIKA POVODOM DANA GRADA SINJA - BLAGDANA VELIKE GOSPE

14.08.2014

Drage Sinjanke i Sinjani!

Danas s ponosom slavimo Dan grada Sinja posvećen njegovoj nebeskoj zaštitnici, Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Pogled unatrag na učinjeno daje nam potvrdu u ispravnost rada i viziju grada Sinja kao grada u kojemu se unatoč teškoj gospodarskoj krizi i recesiji stvaraju pretpostavke za nova ulaganja, gospodarski razvoj i bolje sutra. Grad Sinj je naš grad kojim se ponosimo i zato ga svi zajedno gradimo, čuvajmo i volimo, a u ovoj svečanoj prigodi, onako kako to samo Sinjani znaju, budimo dobri domaćini svima koji dolaze i hodočaste u naš grad.

Ispred Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave od srca svima čestitamo Blagdan Velike Gospe - Dan grada Sinja i želimo puno zdravlja, osobne sreće i uspjeha.

Gradonačelnik, Ivica Glavan
Zamjenici gradonačelnika: Kristina Križanac i Zlatko Ugrin

Kandidati primljeni u okviru mjera Program stručnog osposobljavanja za rad otpočeli s osposobljavanjem

14.08.2014

Grad Sinj i ove godine aktivno se uključio u poticanje zapošljavanja preko niza mehanizama koji mu to omogućavaju. Jedan od njih je i uključivanje Grada u Program stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, koji se provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Tako je na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa temeljem objavljenog javnog poziva i dovršenog postupka, u Gradskoj upravi Grada Sinja angažirano ukupno sedamanaest (17) mladih visokoobrazovanih ljudi. Kroz ove mjere, primanjem sedamnaest (17) polaznika s ciljem stjecanja potrebnog radnog staža i iskustva, izvršna vlast grada Sinja na čelu s gradonačelnikom Ivicom Glavanom daje svoj doprinos zapošljavanju mladih, visokoobrazovanih ljudi, zbog čega se apelira i na ostale subjekte da otvore svoja vrata i uključe se aktivno u ove i slične programe koji im stoje na raspolaganju.

Više o tome, pročitajte ovdje.

Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Sinja

13.08.2014


 
Povodom Dana Grada Sinja koji se slavi na blagdan Velike Gospe, dana 12. kolovoza 2014. godine u hotelu Alkar s početkom u 20:00 sati, održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Sinja. Uz prigodni glazbeni i kulturni program, uručena su javna priznanja ovogodišnjim  zaslužnim pojedincima te kolektivima. Uoči sjednice Grada Sinja predstavnici političkog, javnog i društvenog života na groblju Sv. Frane zapalili su svijeće i položili vijence kod Središnjeg križa u počast svim našim preminulim sugrađanima, te na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave

Više o događajima sa sjednice, pogledajte ovdje.

Sinj među 22 destinacije HTZ za pilot projekt PPS za posezonu 2014.

07.08.2014

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice izabralo je 22 destinacije u Hrvatskoj koje će sudjelovati u pilot projektu HTZ-a PPS - pred i posezona - za ovu posezonu. Na natječaj se javilo 39 destinacija, a izborom Grada Sinja u projekt PPS poboljšati će se iskorištavanje vlastitog turističkog potencijala u razdoblju pred i posezone, kreirati novi motivi dolaska, omogućiti produženje turističke sezone i povećanje turističkog prometa.

Više o tome pogledajte ovdje

Održana 11. sjednica Gradskog vijeća

07.08.2014

Dana 06. kolovoza 2014.g. pod predsjedanjem Hrvoja Markulina, predsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja, održana je 11. sjednica Gradskog vijeća. Sjednica je počela u 15:30 sati, a završila u 19:15 sati. Više o održanoj sjednici možete pročitati ispod ove objave.
 

11. Sjednica Gradskog vijeća

Obilježavanje 19. obljetnice vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

04.08.2014

Dana 05. kolovoza (utorak) 2014. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti 19. obljetnicu vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Tom prigodom zapaliti će se svijeće i položiti vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave u 9:00 sati, nakon čega će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 10:00 sati održati Sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.
Poziv s  Programom obilježavanja, te čestitku Gradonačelnika Grada Sinja  možete preuzeti ispod ove objave.

Poziv i Program obilježavanja

Čestitka gradonačelnika

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj