Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz kolovoz 2016

Zlatni olimpijac Martin Sinković sa suprugom Manuelom na prijemu kod O.D.gradonačelnice Križanac

29.08.2016

Dana 29. kolovoza 2016.g., O.D. gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac, u nazočnosti dogradonačelnika Zlatka Ugrina upriličila je svečano primanje za zlatnog olimpijca Martina Sinkovića i njegovu suprugu, rođenu Sinjanku, Manuelu Sinković, djevojačkog prezimena  Kanaet.  Podsjećamo, na nedavno okončanim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, braća Martin i Valent Sinković, nastavili su niz nepobjedivosti na velikim natjecanjima i za Hrvatsku u veslanju (dvojac na pariće) osvojili zlatnu olimpijsku medalju.

Nakon povratka iz Rio de Janeira, zlatni olimpijac u rodnom gradu svoje supruge, iskoristio je prigodu za odmor, no u mnoštvu obveza, s radošću je prihvatio poziv na prijem O.D. gradonačelnice Sinja, gđe. Križanac.

Gradonačelnica Križanac prije svega izrazila je zadovoljstvo što je mogla upoznati ovaj prekrasan mladi bračni par, a  braći Sinković, uz prigodne poklone, čestitala je na postignutim vrhunskim sportskim rezultatima i osvajanju olimpijskog zlata na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Zahvalila im je na svemu što su učinili za hrvatski sport, a njihovi uspjesi zauvijek će biti upisani u sportsku povijest ne samo Hrvatske nego i svijeta. Isto tako zahvalila je braći Sinković na izvrsnoj promociji Sinja u promotivnom video spotu o znamenitostima Sinja i Cetinske krajine, snimljenom  tijekom priprema na jezeru Peruća, neposredno pred olimpijske igre, te izrazila nadu da će i ubuduće, jezero Peruća i Grad Sinj biti mjesto priprema ovog uspješnog veslačkog dvojca.

  U ugodnom razgovoru, Martin i Manuela Sinković prepričali su dojmove i doživljaje s Olimpijskih igara u Riu, te zahvalili na prijemu i prigodnim poklonima. Nakon nekolilo dana odmora, Martin će skupa s bratom Valentom ponovno započeti s treninzima, te se svi nadamo zlatnim medaljama i u budućnosti.

Obilježena 75. obljetnica strijeljanja boraca Prvog splitskog partizanskog odreda

27.08.2016Dana 26. kolovoza 2016. godine, u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista iz Sinja i Splita, u Sinju je obilježena 75. obljetnica formiranja i strijeljanja Prvog splitskog i solinskog partizanskog odreda. Na spomeniku streljanim borcima Prvog splitskog partizanskog odreda na Ruduši u Sinju vijence su položili predstavnici gradova Sinja i Splita, RNK Split, udruga antifašista i antifašističkih boraca gradova Sinja, Splita, Makarske, Trogira i Solina, te drugi. Podsjećamo, pripadnici Prvog splitskog partizanskog odreda zarobljeni su 14. kolovoza u Košutama, a strijejani su na Ruduši 26. kolovoza. Prilikom zarobljavanja sedam boraca je poginulo, a ostali su odvedeni u Sinj, gdje su, nakon osude Pokretnog prijekog suda NDH, strijeljani na Ruduši 26. kolovoza. Toga dana strijeljan je 21 borac Prvog splitskog partizanskog odreda, 2 Solinskog partizanskog odreda i jedan seljak iz Dicma, a jedan borac je preminuo u zatvoru.

Obilježavanje 75. godišnjice formiranja i strijeljanja pripadnika Prvog splitskog i solinskog partizanskog odreda

25.08.2016

Dana, 26. kolovoza 2016. godine (petak) u organizaciji, Udruge Antifašista i antifašističkih boraca Cetinske krajine i Udruga antifašista i antifašističkih boraca Grada Splita, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježit će se 75. godišnjica formiranja i strijeljanja pripadnika Prvog splitskog i solinskog partizanskog odreda.  Prigodni program i polaganje vijenaca upriličit će se na Spomeniku Prvom splitskom partizanskom odredu u Ruduši s početkom u 10 sati.

Obilježena 25. obljetnica napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj

25.08.2016Dana 25. kolovoza 2016. godine, u organizaciji HVIDR-e Sinj i Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, obilježena je 25. obljetnica napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinsku krajinu. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća upriličeno je na mjestu pogibije branitelja Ivana Kambera u vojarni ‘Kula’ i na mjestu pogibije branitelja Luke Ercega u vojarni ‘Ivaniš Nelipić’ te na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave. U ime Grada Sinja, obilježavanju su nazočili O.D. gradonačelnica Kristina Križanac i dogradonačelnik, Zlatko Ugrin. Molitvu odrješenja za sve poginule i umrle hrvatske branitelje molio je sinjski župnik fra Perica Maslać, a nakon polaganja vijenaca, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služena je sveta misa zahvalnica za Domovinu i preminule hrvatske branitelje.

Obilježavanje 25. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinsku krajinu

24.08.2016

Dana 25. kolovoza 2016.g.  (četvrtak), u organizaciji HVIDR-e Sinj i Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata upriličiti će se obilježavanje 25. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinsku krajinu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Vijenci i svijeće će se položiti na mjestima pogibije hrvatskih branitelja Ivana Kambera u vojarni ‘Kula’ u 8,30 sati i Luke Ercega u vojarni ‘Ivaniš Nelipić’ u 9 sati te na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, u 9,30 sati.

Sveta misa zahvalnica za Domovinu i preminule hrvatske branitelje održat će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati.

Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

23.08.2016Dana 23. kolovoza 2016. godine, Grad Sinj, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane prigodno je obilježio Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Ovaj dan obilježava se u spomen na 23. kolovoza 1939. godine, kada su tadašnja nacistička Njemačka i staljinistički Sovjetski Savez potpisali sporazum Molotov-Ribbentrop – javni pakt o nenapadanju, ali tajni o podjeli interesnih sfera u istočnoj Europi.
Obilježavanjem današnjeg Spomendana,  u ime Grada Sinja, izvršne vlasti i Gradskog vijeća, izraženo je  poštovanje svim žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima u Europi i Hrvatskoj, te odana dužna počast onima koji su se suprotstavili totalitarnoj i autoritarnoj vladavini.
Nakon što je  intonirana  himna Republike Hrvatske, minutom šutnje je odana počast svim žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima nastradalima u Hrvatskoj i svijetu, a molitvu odrješenja za sve žrtve tih  režima, te za sve poginule branitelje iz Domovinskog rata  prevodio je fra Lukica Vojković. 

Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

22.08.2016

Dana 23. kolovoza (utorak) 2016. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Tog dana vijence ćemo položiti ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u 9:00 sati. Poziv s Programom obilježavanja možete preuzeti ispod ove objave.
 
Poziv - Europski Dan sjećanja

Predstavljen projekt ‘Sinj u sridu’ vrijedan 68 milijuna kuna

19.08.2016

U organizaciji Grada Sinja, u Gradskoj vijećnici održana je prezentacija projekta ‘Sinj u sridu’, za koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo Gradu Sinju bespovratna sredstva u iznosu od 56.843.992,20 kn.
Ugovor o provedbi financiranja projekta ‘Sinj u sridu’ potpisan je na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja, 12. kolovoza ove godine, a potpisali su ga gradonačelnica Kristina Križanac i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić.
Na početku prezentacije Projekta, kojoj su uz čelništvo Grada, gradonačelnicu Kristinu Križanac, dogradonačelnika Zlatka Ugrina i predsjednicu GV Ivanu Šabić, nazočili dožupan Luka Brčić, ravnatelj županijske razvojne agencije RERA Jozo Sarać, direktorica TZ Sinj Monika Vrgoč, direktorica Alka Marketinga Marina Pavić, ravnateljica Muzeja Cetinske krajine Anita Librenjak, konzultantica na projektu Marija Tufekdžić te ostale osobe iz javnog, kulturnog, poduzetničkog, političkog i društvenog života Grada Sinja.
Nazočnima je Projekt, uz video projekciju, predstavila Ankica Panza, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom. U svom izlaganju je istaknula kako je cijeli Projekt dugogodišnji zajednički timski rad djelatnika Gradske uprave, konzultatanata i predstavnika partnera i suradnika na projektu ‘Sinj u sridu’. Uz Grad Sinj, partneri Projekta su TZ Grada Sinja, VAD, Muzej Cetinske krajine, RERA razvojna agencija SDŽ, Suvenirnica Florami, a suradnici su Klaster ‘Kolo’, Klaster ‘Sinjska alka’, Klapa Sinj, Gradska glazba Sinj i Kulturno umjetničko središte Sinj, istaknula je Panza. Obrazlažući detaljno stavke projekta, Panza je podsjetila na sve etape dosadašnjeg rada, a sve u cilju unapređenja postojećih povijesnih, kulturnih i prirodnih potencijala sinjskog kraja, kao i razvijanje turizma. Ankica Panza naglasila je kako je ovaj projekt, vrijedan ukupno 68 milijuna 114 tisuća kuna, usmjeren na rekonstrukciju, obnovu i revitalizaciju nepokretnih kulturnih dobara te valorizaciji nematerijalne kulturne baštine. Uz nepovratnih 56.843.992,20 kuna još će se preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova aplicirati nešto manje od 9 milijuna kuna, a preostali manji iznos podmirit će dionici na Projektu.

Cijeli Projekt u tabelarnom prikazu s financijskim iznosima i aktivnostima rada pogledajte OVDJE

Panza je na kraju izlaganja istaknula kako je projekt započeo 1. siječnja 2014., a zaključni rok dovršetka je srpanj 2018 godine.
Govoreći o samom projektu ‘Sinj u sridu’ gradonačelnica Kristina Križanac je istaknula:
"Grad Sinj ovim projektom dobiva razvojnu budućnost, bolji životni standard svih građana, kao i veliki razvoj turizma, posebno vjerskog i kulturnog sadržaja. Zapravo se sve temelji na dva glavna naša brenda, a to su Alka i Gospa Sinjska, oni su naša nacionalna prepoznatljivost na koje smo u projektu vezali i ostale naše kulturne i druge sadržaje’, istaknula je Križanac, navodeći što će se zapravo ovim velikim financijskim sredstvima realizirati: "Uredit će se detaljno tvrđava Stari grad, Kamičak, Muzej Cetinske krajine, zgrada Palacina, rekonstrukcija ulica i opremanje Urbanističke cjeline Sinja. Tu značajni iznos pripada temi Sinjska alka – nabavi opreme i razvoj novih multimedijalnih interpretacijskih oblika i centra Sinjska alka, jačanje kapaciteta lokalnih dionika, unapređenje proizvodnje suvenira i drugi sadržaji’, istaknula je Križanac, dodavši kako se očekuje mnogo radova u kojima bi poduzetnici, graditelji i ostali sa sinjskog područja mogli biti uključeni u cijeli projekt: "Svi naši poduzetnici, privatnici normalno će se moći uključiti u ovu priču, i kroz bagatelne i javne nabave, i vjerujem kako će mnogi s nama sudjelovati u realizaciji ovog projekta’, kazala je gradonačelnica Kristina Križanac. 

IZVOR: WWW.FERATA.HR


Javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u Projekt smještajnih kapaciteta za starije i nemoćne osobe unutar ex vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju

17.08.2016

Gradsko vijeće Grada Sinja objavljuje Javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u Projekt smještajnih kapaciteta za starije i nemoćne osobe unutar ex vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju. Predmetni javni poziv u cijelosti je objavljen na web stranicama Grada Sinja: www.sinj.hr, Agencije za investicije i konkurentnost: www.aik-invest.hr, Hrvatske gospodarske komore: web.hgk.hr i www.investincroatia.hr. Pisma namjere sa iskazom interesa dostavljaju se u zatvorenoj omotnici, preporučeno ili poštom osobno u pisarnicu Grada Sinja, najkasnije do 15.09.2016.g. do 14:00 sati na adresu Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj, s jasnom naznakom „Ex vojarna Ivaniša Nelipića“ i upozorenjem „ne otvoriti“.

Javni poziv (hrv)

Public invitation (eng)

Prezentacija Projekta „Sinj u sridu“

16.08.2016

U organizaciji Grada Sinja, dana 19. kolovoza 2016. godine (petak) u prostoru Gradske vijećnice Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, Sinj, s početkom u 11:00 sati, održati će se prezentacija projekta „Sinj u sridu“,  za koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dodijelilo Gradu Sinju bespovratna sredstva u iznosu od 56.843.992,20 kn. Ugovor o provedbi financiranja projekta ‘Sinj u sridu’ , potpisan je na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja koja se održala 12. kolovoza ove godine, a potpisali su ga O.D. gradonačelnice gđa. Kristina Križanac i ministar regionalnog razvoja i fondova EU, gosp. Tomislav Tolušić. U tom smislu, pozivaju se predstavnici javnog, društvenog i političkog života Grada Sinja, mediji i zainteresirana javnost da nazoče predmetnoj prezentaciji.

Obavijest učenicima osnovnih i srednjih škola

16.08.2016

Na temelju čl. 12. Pravilnika o socijalnoj skrbi Grada Sinja sufinancira se kupnja obveznih udžbenika za osnovne i srednje škole:

- učenicima s prebivalištem na području Grada Sinja, kojima novčana primanja za mjesec koji prethodi mjesecu podnošenja zahtjeva ne prelaze iznos od 1.200,00 kn po članu obitelji, a ne  mogu ostvariti ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi.
- učenicima s prebivalištem na području Grada Sinja iz obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju, kojima novčana primanja za mjesec koji prethodi mjesecu podnošenja zahtjeva ne prelaze iznos od 1.500,00 kuna po članu, a ne  mogu ostvariti ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi.

Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu. Dodjela novčanih sredstava za sufinanciranje kupnje udžbenika provodit će se prema Odluci Socijalnog vijeća Grada Sinja. Obrazac za podnošenje zamolbe kao i ostale informacije glede sufinanciranja kupnje udžbenika zainteresirani mogu dobiti u Uredu Grada (tel. 708-608 i 708-620) tijekom radnog vremena. Zamolbe se predaju u pisarnici Grada Sinja osobno ili poštom najkasnije do 16. rujna 2016. godine.

Zaključak možete preuzeti ovdje.

Obrazac zamolbe možete preuzeti ovdje.

ČESTITKA POVODOM DANA GRADA SINJA - BLAGDANA VELIKE GOSPE

15.08.2016Drage Sinjanke i Sinjani!

Danas slavimo Dan grada Sinja posvećen njegovoj nebeskoj zaštitnici, Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Slaveći s ponosom ovaj dan, sa zahvalnošću se prisjećamo svih naših sugrađana koji su kroz stoljeća bogate  sinjske povijesti stvarali i gradili naš grad, dajući mu identitet, viteštvo i čojstvo.

Pogled unatrag na učinjeno daje nam potvrdu u ispravnost rada i viziju grada Sinja kao grada u kojem se stvaraju pretpostavke za nova ulaganja, gospodarski razvoj i bolje sutra.  Svjesni vjere u vlastite mogućnosti i spremnosti odgovoriti izazovima vremena u kojemu živimo, potrudimo se da naš Sinj postane još ugodnije mjesto življenja za sve nas i buduće naraštaje.

Grad Sinj je naš grad kojim se ponosimo i zato ga svi zajedno gradimo, čuvajmo i volimo, a u ovoj svečanoj prigodi, onako kako to samo Sinjani znaju, budimo dobri domaćini svima koji dolaze i hodočaste u naš grad.

U ime  Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave od srca svima čestitamo Blagdan Velike Gospe - Dan grada Sinja i želimo puno zdravlja, osobne sreće i uspjeha.


Obnašateljica dužnosti gradonačelnika: Kristina Križanac

Zamjenik gradonačelnika: Zlatko Ugrin

Održana svečana sjednica povodom Dana Grada Sinja

13.08.2016Dana 12. kolovoza 2016. g. , povodom Dana Grada koji se slavi na blagdan Velike Gospe, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Sinja. Prije Sjednice, delegacija Grada Sinja položila je  vijenac i zapalila svijeće na posljednjem počivalištu preminulih sinjskih gradonačelnika Ivice Glavana i Nikole Tomaševića.  Nakon toga položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa na groblju svetoga Frane, a potom u Spomen parku hrvatskih branitelja na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.  Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u hotelu Alkar, održan je prigodni program, a zatim su dodijeljena javna priznanja Grada Sinja. (više ...)

Priopćenje O.D. gradonačelnice, Kristina Križanac s osvrtom na uspješno održanu 301. Sinjsku alku i najavu blagdana Velike Gospe

12.08.2016

Dana 12. kolovoza 2016. godine, O.D. gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac, priopćenjem za javnost i medije osvrnula se na uspješno održanu 301. Sinjsku alku. Isto tako  ususret Svečanoj sjednici Gradskog vijeća i nadolazećem blagdanu Velike Gospe - Gospe Sinjske, zaštitnice našega Grada, pozvala je sugrađanke i sugrađane da nastave u duhu srdačnosti i gostoljubivosti te budu dobri domaćini svima koji u ovoj svečanoj prigodi dolaze i hodočaste u naš grad. Priopćenje možete pročitati ovdje.

Obilježavanje Dana Grada Sinja i održavanja Svečane sjednice Gradskog vijeća

11.08.2016

Povodom  Dana Grada Sinja kojeg slavimo na Blagdan Velike Gospe, dana 12. kolovoza 2016. godine (petak) u Hotelu Alkar s početkom u 20:00 sati održati će Svečana sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja i dodjela nagrada Grada.  Neposredno prije održavanja Svečane sjednice, Grad Sinj,  organizira polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u 19,00 sati (gdje će se održati i molitva odrješenja za sve naše preminule sugrađane i poginule hrvatske branitelje), a zatim od 19:30 sati i ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Istog dana delegacija Grada Sinja položiti će  vijenac i zapaliti svijeće na grobu pokojnog gradonačelnika Ivice Glavana na groblju Svetog Roka u Udovičićima, kao i na grobu bivšeg gradonačelnika Nikole Tomaševića u Brnazama.

Svečani prijemi i radni sastanci na dan održavanja 301. Sinjske Alke

10.08.2016

Na dan održavanja 301. Sinjske Alke, dana 07. kolovoza 2016. godine, Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Sinja, Kristina Križanac, od jutarnjih sati sudjelovala je u brojim aktivnostima, radnim susretima  i svečanim prijmovima. Kratki rezime događanja kao i prigodnu foto-galeriju, pogledajte ispod ove objave.

301. Alka- rezime i fotogalerija

Obilježena 21. obljetnica vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

09.08.2016Dana 05. kolovoza 2016. godine, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno je obilježena 21. obljetnica vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Tom prigodom zapaljene su svijeće i položeni vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Nakon što je Gradska glazba Sinj intonirala hrvatsku himnu, minutom šutnje je odana počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima,  kao i svima preminulima koji su dali svoj doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske. Molitvu odrješenja za sve poginule i preminule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, za pok. gradonačelnika Glavana i sve preminule koji su dali doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske predvodio je Fra Antonio Mravak. Nakon prigodne čestitke, pjesmu koju je sama napisala u čast hrvatskih branitelja,  pročitala je Đula Šabić, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata.  Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  ispred  biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu nakon čega se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske održala Sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.

Održana 26. sjednica Gradskog vijeća

09.08.2016

Dana 04. kolovoza 2016. g. pod predsjedanjem Ivane Šabić, predsjednice Gradskog vijeća Grada Sinja, održana je 26. sjednica Gradskog vijeća. Više o održanoj sjednici možete pročitati ispod ove objave.

26. Sjednica Gradskog Vijeća

Obilježavanje 21. obljetnice vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

04.08.2016

Dana 05. kolovoza (petak) 2016. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti 21. obljetnicu vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Tom prigodom zapaliti će se svijeće i položiti vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata (ispred zgrade Gradske uprave) u 9:00 sati. Program će se nastaviti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  ispred  biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu previđenom za 9:30 sati, nakon čega će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 10:00 sati održati Sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje. Poziv s  Programom obilježavanja, te čestitku Obnašateljice dužnosti gradonačelnika Grada Sinja  možete preuzeti ispod ove objave.

Poziv i Program obilježavanja

Čestitka

Zaključen ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom Golden Fruit d.o.o., Split

03.08.2016

Dana 03. kolovoza 2016.g.  Obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Kristina Križanac, zaključila je ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom Golden Fruit d.o.o., Split. Radi se o novoosnovanoj tvrtci koji se bavi  proizvodnjom hrane, ekološkom proizvodnjom i  preradom voća. Investitor namjerava na čestici zemljišta veličine 4846 m2 izgraditi pogon za preradu, pakiranje i skladištenje voća, a što će sve pridonijeti daljnjem razvijanju tvrtke i proširenju djelatnosti. U prvoj fazi zaposlilo bi se do 5 radnika, a uz njih s obzirom na djelatnost društva, sezonski bi se zapošljavao dodatni broj radnika.

Grad Sinj donio odluku o objavi Informacije o zahtjevu za ishođenje okolišne dozvole za postrojenje: Odlagalište otpada Mojanka, Sinj

01.08.2016

Odluku o objavi informacije o zahtjevu za ishođenje okolišne dozvole za postrojenje: Odlagalište otpada Mojanka, Sinj, koju je izdalo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode KLASA: UP/I 351-03/16-02/63, URBROJ: 517-06-2-2-1-16-2 od 15. srpnja 2016. godine možete preuzeti ovdje.

Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru

01.08.2016

Predsjednica Republike Hrvatske je dana 16. srpnja 2016. godine donijela Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Prema istoj Odluci izbori će se održati 11. rujna 2016. godine. Objava biračima, KLASA: 013-01/16-01/33, URBROJ: 515-03-01-02/1-16-02 od 30. srpnja 2016. godine, kojom se obavještavaju birači o mogućnosti, vremenu i načinu pregleda, dopune i ispravka podataka upisanih u Registar birača, može se preuzeti ispod ovog teksta.

OBJAVA BIRAČIMA, Hrvatski sabor

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj