Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz kolovoz 2017

2. IZVANREDNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

31.08.2017

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Joško Kontić, dipl. nov., na prijedlog gradonačelnice Kristine Križanac, temeljem članka 120 a. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 2. IZVANREDNU  sjednicu Gradskog vijeća za dan 04.  rujna 2017. godine (ponedjeljak) u 18:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .
Sve predložene točke  za 2. izvanrednu sjednicu GV, možete pogledati na slijedećem linku:
 
2. Izvanredna sjednica Gradskog vijeća 04.09.2017., poziv i dnevni red

Gradonačelnica posjetila mjesto puknuća cjevovoda

28.08.2017Gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac i direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine d.o.o., Sinj, Mate Jukić, danas su posjetili mjesto puknuća na glavnoj vodovodnoj cijevi na vodoopskrbi Ruda-Radošić. Djelatnici Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine i dalje rade na otklanjanju nastalog kvara koji će biti saniran u što skorijem vremenu. Direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine d.o.o.,  Mate Jukić, izvijestio nas je da je osigurana dostava pitke vode stanovnicima Radošića i Lučana, a dostavu će obavljati DVD Sinj i djelatnici Vodovoda i odvodnje. Svi kojima je dostava potrebna, mogu se javiti na broj telefona 668-171.
Gradonačelnica Grada Sinja u stalnom je kontaktu s direktorom Vodovoda kako bi u svakom trenutku bila upoznata sa situacijom oko prekida isporuke vode i na stalnoj je usluzi građanima.
Još jednom mole se građani da smanje potrošnju vode dok se kvar ne otkloni, kako bez vode ne bi ostalo još veće područje cetinskog kraja.

Obilježena 26. obljetnica napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj

26.08.2017Dana 25. kolovoza 2017. godine, u organizaciji HVIDR-e Sinj i Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, obilježena je 26. obljetnica napada na vojarne bivse JNA i pocetka oruzane obrane od velikosrpske agresije na Cetinsku krajinu. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća upriličeno je na mjestu pogibije branitelja Ivana Kambera u vojarni 'Kula' i na mjestu pogibije branitelja Luke Ercega u vojarni 'Ivaniš Nelipić' te na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave. Obilježavanju je nazočila i delegacija Grada Sinja koju je predvodila gradonacelnica Kristina Križanac. Molitvu odrješenja za sve poginule i umrle hrvatske branitelje molio je sinjski župnik fra Perica Maslać, a nakon polaganja vijenaca, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služena je sveta misa zahvalnica za Domovinu i preminule hrvatske branitelje.

1. TEMATSKA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

25.08.2017

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Joško Kontić, dipl.nov., na temelju članka 120.a  Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja ("Službeni glasnik Grada Sinja  broj - 2/10 i 2/13), a na inicijativu gradonačelnice Grada Sinja, gđe. Kristine Križanac, sazvao je 1. tematsku sjednicu (izvanrednu) sjednicu Gradskog vijeća za dan 28. kolovoza 2017. godine (ponedjeljak) u 17:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.
Rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici
www.sinj.hr .

Poziv

Obavijest

25.08.2017

Dana 25. kolovoza 2017. godine, Gradonačelnica Grada Sinja donijela je Zaključak o ostvarivanju prava na pomoć za financiranje kupnje obveznih udžbenika učenicima od 2. do 8. razreda osnovnih škola i sufinanciranje kupnje obveznih udžbenika učenicima srednjih škola za 2017./2018. školsku godinu.

Zaključak

Osnovne škole

Srednje škole

Radni sastanak gradonačelnice s pomoćnicom ministra pravosuđa

24.08.2017Danas, 24. kolovoza 2017.g. u uredu gradonačelnice Grada Sinja održan je radni sastanak gradonačelnice Kristine Križanac i zamjenika gradonačelnice Denisa Glavana s pomoćnicom ministra pravosuđa Sandom Kulić Makar.
Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji Ministarstva pravosuđa i Gradske uprave Grada Sinja koja je ocijenjena zadovoljavajućom, ali se raspravljalo i o pojedinim otvorenim pitanjima.
Gradonačelnica Kristina Križanac ovom prigodom je istaknula da je suradnja Gradske uprave i pravosudnih tijela u gradu Sinju vrlo konstruktivna.
Radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva te poboljšanja buduće suradnje između Ministarstva pravosuđa i Grada Sinja dogovoreno je da se i u buduće nastavi sa suradnjom.

32. „Brnaški dernek“ Meljača 2017.

24.08.2017

Slikovni rezultat za klaster sinjska alka

Obavještavamo Vas o održavanju 32. «Brnaškog derneka“, koji će se održati u Brnazama – Grad Sinj, od 25.-27. kolovoza, 2017. godine. Čast nam je i zadovoljstvo konstatirati činjenicu da je prošlogodišnji „ Brnaški dernek“ „ Meljača 2016.“ polučio sve pohvale za izvrsnu organizaciju, odaziv učesnika i velikog broja posjetitelja, što nam je podstrek da i ove godine nastavimo sa još boljom organizacijom.
Ovim projektom se želi nastaviti tradicija održavanja derneka na „Meljači“ u Brnazama, koji je prvi put održan 1974. godine, te se kontinuirano održavao do 1990. godine, ponovno pokrenuo 1999. godine, te se od prije nekoliko godina prestao održavati.
Ovo je vrijedan kulturni i izvorni etno dernek sa bogatim gospodarskim sadržajem zbog učesnika proizvođača autohtonih proizvoda sa područja cetinskog kraja i cijele Dalmacije, ujedno je to – smotra viteštva, junaštva i folklora koji je posvećen isključivo starim disciplinama, kulturno - sportskog sadržaja. Samo održavanje derneka svih proteklih godina, a i ove godine održava se na „Meljači“, poznatom lokalitetu široj javnosti po ostacima-nalazištu starokršćanske crkvice koja je jedna od najpoznatijih lokaliteta u Europi koju bi trebalo revalorizirati kroz neki od projekata zaštite kulturne baštine, a promociju lokaliteta ćemo vršiti i kroz ovaj projekat. Ova manifestacija će kao i prethodnih godina biti promotor očuvanja etno baštine, održavanja različitih tradicijskih igara (balotarski turnir, utrka u vrećama, nogometne utakmice, skok u dalj, borilačke discipline, padobranski skokovi…), cjelovečernji nastupi KUD-ova, nogometnih turnira, te održavanja Dječje alke. Kao završnica trodnevnog susreta upriličit će se „Večer tradicije i folklora“ kroz nastup kulturno umjetničkih društava“ s posebnim osvrtom na ovogodišnjeg slavodobitnika 302. Sinjske alke. Projektom će se promovirati i samo područje održavanja ovog tradicijskog derneka, te će se nastojati povući pitanje njegovog adekvatnog uređenja i privođenja svrsi, a koje bi služilo u cjelogodišnje turističke svrhe, putem kojih bi se razvilo gospodarstvo i poljoprivreda u cijelom Cetinskom kraju, štoviše dodatnu vrijednost i posjećenost dobijamo i na postojanju etno i sakralnog nalazišta.
U projektu će sudjelovati uz Klaster „Sinjska alka“, Klaster žena poduzetnica RH, Poduzetnički centar Sinj, Turistička zajednica grada Sinja, Udruge, KUD-ovi sa područja cijelog Cetinskog kraja,
Mjesni odbori, Turističke zajednice, mediji, gradovi i općine.
Do skorog viđenja na 32. „Brnaškom derneku“ Meljača 2017. !

Obilježavanje 26. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinsku krajinu

24.08.2017

Dana 25. kolovoza 2017.g.  (petak), u organizaciji HVIDR-e Sinj i Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata upriličiti će se obilježavanje 26. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinsku krajinu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Vijenci i svijeće će se položiti na mjestima pogibije hrvatskih branitelja Ivana Kambera u vojarni ‘Kula’ u 8,30 sati i Luke Ercega u vojarni ‘Ivaniš Nelipić’ u 9 sati te na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, u 9,30 sati. Sveta misa zahvalnica za Domovinu i preminule hrvatske branitelje održat će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati.

Poziv.

Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

23.08.2017Dana 23. kolovoza 2017. godine, Grad Sinj, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane prigodno je obilježio Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Ovaj dan obilježava se u spomen na 23. kolovoza 1939. godine, kada su tadašnja nacistička Njemačka i staljinistički Sovjetski Savez potpisali sporazum Molotov-Ribbentrop – javni pakt o nenapadanju, ali tajni o podjeli interesnih sfera u istočnoj Europi.
Obilježavanjem današnjeg  Spomendana,  u ime Grada Sinja, izvršne vlasti i Gradskog vijeća, izraženo je  poštovanje svim žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima u Europi i Hrvatskoj, te odana dužna počast onima koji su se suprotstavili totalitarnoj i autoritarnoj vladavini.
Nakon što je  intonirana  himna Republike Hrvatske, minutom šutnje je odana počast svim žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima nastradalima u Hrvatskoj i svijetu, a molitvu odrješenja za sve žrtve tih  režima, te za sve poginule branitelje iz Domovinskog rata  prevodio je župnik fra Perica Maslać.

Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

21.08.2017

Dana 23. kolovoza (srijeda) 2017. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Tog dana vijence ćemo položiti ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u 9:00 sati. Poziv s Programom obilježavanja možete preuzeti ispod ove objave.
 
Poziv - Europski Dan sjećanja

Obavijest korisnicima zajamčene minimalne pomoći koji se griju na drva

18.08.2017

Sukladno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi (N.N. 157/13, 152/14, 99/15, 52/16, 16/17) svi korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu nadležnog Centra za socijalnu skrb, imaju pravo na pomoć za troškove ogrjeva koje osigurava Splitsko-dalmatinska županija.
 
Da bi mogli ostvariti ovu pomoć, potrebno je da popunite i potpišete izjavu o grijanju na drva. Izjava se može preuzeti u Uredu Grada, Dragašev prolaz 24 Sinj, a dostupna je i na internet stranicama Grada Sinja.

Rok za dostavu zahtjeva za isplatu sredstava u Županiju je rujan 2017. godine, pa Vas pozivamo da izjavu dostavite u što kraćem roku.

Izjavu možete preuzeti ovdje.

Natječaj za ravnatelja/icu Kulturno umjetničkog središta Sinj

18.08.2017

Dana 18. kolovoza 2017. godine, Natječajno povjerenstvo za raspisivanje natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta – Sinj raspisalo je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta Sinj,  jedan izvršitelj/ica, na puno radno vrijeme. Ravnatelj/ica se imenuje na vrijeme od 4 (četiri) godine, s tim da po isteku mandata, ista osoba može biti ponovno imenovana za ravnatelja/icu.
Pisane prijave po ovom Natječaju dostavljaju se osobno ili poštom preporučeno Povjerenstvu za provođenje javnog natječaja za imenovanje ravnatelja/ice KUS-a,  na adresu: Grad Sinj, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj, u roku od 10 (deset) dana od dana objave Natječaja, uz naznaku Natječaj za ravnatelja Kus-a – Ne otvaraj.

Natječaj

Ročište za prodaju imovine DALMATINKA NOVA d.d. u stečaju, Sinj,

17.08.2017

Dana 04. kolovoza 2017.g, stečajni dužnik Dalmatinka Nova dd, u stečaju Sinj, Domovinskog rata 86, pod poslovnim brojem 4.St-3/2009, oglasio je -  Prodaju imovine-nekretnina u vlasništvu stečajnog dužnika uz odgovarajuću primjenu odredaba Ovršnog zakona, usmenom javnom  dražbom. Predmet prodaje je tvornica konca i prediva, ostale nekretnine i pokretnine, te prava stečajnog dužnika.  Prodajna vrijednost nekretnina iznosi 24.500.000,00 kn što predstavlja i početnu prodajnu cijenu  nekretnina i ispod te cijene ne mogu se prodati na ovom osmom ročištu.  Pisane prijave za dražbu sa dokazom o uplati jamčevine dostavljaju se na adresu Trgovački sud u Splitu,21000 Split, Sukoišanska 6, s naznakom "Ponuda na oglas u predmetu: 4.St-3/09-ne otvarati" .
Ročište za prodaju održat će se dana 05.rujna 2017.god u 13,00 sati pred stečajnim sucem u zgradi Trgovačkog suda u Splitu, Sukoišanska 6, sudnica 4/I . Sve obavijesti kao i dogovor oko pregleda nekretnina mogu se dobiti radnim danom od 09,00 do 16,00 sati kod stečajne upraviteljice Natalije Mladineo na br.mob.098 173-2284.  Uvid u cjelokupan tekst oglasa može se izvršiti ispod ove objave, na mrežnoj stranici e-oglasna ploča Trgovačkog suda u Splitu te na internetskim stranicama Visokog Trgovačkog suda RH i Hrvatske gospodarske komore.
 
Oglas

ČESTITKA POVODOM DANA GRADA SINJA - BLAGDANA VELIKE GOSPE

14.08.2017Drage Sinjanke i Sinjani!

Danas slavimo Dan grada Sinja posvećen našoj nebeskoj zaštitnici - Čudotvornoj Gospi Sinjskoj, a pritom se sa zahvalnošću prisjećamo i svih naših sugrađana koji su kroz stoljeća bogate  sinjske povijesti stvarali i gradili naš grad, dajući mu identitet, viteštvo i čojstvo.
 
Grad Sinj je naš grad kojim se ponosimo i zato ga svi zajedno gradimo, čuvajmo i volimo, a u ovoj svečanoj prigodi, onako kako to samo Sinjani znaju, budimo dobri domaćini svima koji dolaze i hodočaste u naš grad.
 
Uvjereni da ćemo i nadolazeće izazove uspješno riješiti, a Sinj postati još ugodnije mjesto življenja za sve nas i buduće naraštaje, u ime  Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave od srca svima čestitamo Blagdan Velike Gospe - Dan grada Sinja i želimo puno zdravlja, osobne sreće i uspjeha.
 
Gradonačelnica: Kristina Križanac

Zamjenici gradonačelnika: Denis Glavan i  Zlatko Ugrin

Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja povodom Dana Grada Sinja

14.08.2017

Dana 11. kolovoza 2017. g., povodom Dana Grada Sinja - blagdana Velike Gospe - Gospe Sinjske održana je Svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Sinja. Prije Sjednice, delegacija Grada Sinja položila je  vijenac i zapalila svijeće na posljednjem počivalištu preminulih sinjskih gradonačelnika Ivice Glavana i Nikole Tomaševića.  Nakon toga položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa na groblju svetoga Frane, a potom i u Spomen parku hrvatskih branitelja na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.  Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u hotelu Alkar, održan je prigodni program, a zatim su dodijeljena javna priznanja Grada Sinja. (više ...)

Financiranje udžbenika

11.08.2017

U Proračunu Grada Sinja za 2017. godinu, koji je usvojilo Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 3. sjednici od 09. kolovoza 2017. godine, osiguran je iznos od 2.100.000 kn za kupnju obveznih udžbenika svim učenicima osnovnih škola od 2. do 8. razreda s prebivalištem na području Grada Sinja, dok učenicima 1. razreda osnovnih škola sredstva za kupnju obveznih udžbenika osigurava Splitsko – dalmatinska županija.
Isto tako Grad Sinj sufinancirati će kupnju obveznih udžbenika od 1. - 4. razreda srednje škole do iznosa od 50% prosječne cijene udžbenika, uvažavajući imovinski cenzus.
Pravo na  pomoć za financiranje ili sufinanciranje kupnje neće imati  učenici koji ovo pravo mogu ostvariti po drugoj osnovi.
Dakle, roditeljima koji su kupili knjige kao i onima koji će ih kupiti, isplata  sredstava za udžbenike isplatiti će se u narednom razdoblju u gotovini sukladno posebnom aktu gradonačelnice, o čemu će isti  biti pravovremeno obaviješteni.

Obilježavanje Dana Grada Sinja i održavanja Svečane sjednice Gradskog vijeća

10.08.2017

Povodom  Dana Grada Sinja - Blagdana Velike Gospe, dana 11. kolovoza 2017. godine (petak) u Hotelu Alkar s početkom u 20:00 sati održati će Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja i dodjela javnih priznanja.  Neposredno prije održavanja Svečane sjednice, Grad Sinj,  organizira polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u 19,00 sati (gdje će se održati i molitva odrješenja za sve naše preminule sugrađane i poginule hrvatske branitelje), a zatim od 19:30 sati i ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Istog dana delegacija Grada Sinja položiti će  vijenac i zapaliti svijeće na grobu pokojnog gradonačelnika Ivice Glavana na groblju Svetog Roka u Udovičićima, kao i na grobu bivšeg gradonačelnika Nikole Tomaševića u Brnazama.

Održana 3. sjednica Gradskog vijeća

10.08.2017

Dana 09. kolovoza 2017. g. pod predsjedanjem Joška Kontića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja, održana je 3. sjednica Gradskog vijeća. Više o održanoj sjednici možete pročitati ispod ove objave.
 
3. Sjednica Gradskog Vijeća

Javni natječaj za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja javnih površina u dijelu: skupljanje i zbrinjavanje uginulih životinja s javnih površina na području Grada Sinja

10.08.2017

U Narodnim novinama br. 76/17 od 2.08.2017.god. objavljen je  Javni natječaj za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja javnih površina u dijelu: skupljanje i zbrinjavanje uginulih životinja s javnih površina na području Grada Sinja, a isti možete pogledati i ispod ove objave. Rok za predaju ponuda ističe 17. kolovoza 2017.g.

Javni natječaj

Svečani prijemi i radni sastanci na dan održavanja 302. Sinjske Alke

09.08.2017

Na dan održavanja 302. Sinjske Alke, dana 06. kolovoza 2017. godine, gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac, od jutarnjih sati sudjelovala je u brojim aktivnostima, radnim susretima  i svečanim prijmovima. Kratki rezime događanja kao i prigodnu foto-galeriju, pogledajte ispod ove objave.

302. Alka- rezime i fotogalerija

3. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

08.08.2017

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Joško Kontić, dipl.nov., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 3. sjednicu Gradskog vijeća za dan 09. kolovoza 2017. godine (srijeda) u 17:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .
Sve predložene točke  za 3. sjednicu GV, možete pogledati na slijedećem linku:
 
3. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red

Obilježena 22. obljetnica vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

08.08.2017Dana 05. kolovoza 2017. godine, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno je obilježena 22. obljetnica vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Tom prigodom zapaljene su svijeće i položeni vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Nakon što je Gradska glazba Sinj intonirala hrvatsku himnu, minutom šutnje je odana počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima,  kao i svima preminulima koji su dali svoj doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske.
Molitvu odrješenja za sve poginule i preminule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i sve preminule koji su dali doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske predvodio je župnik Fra Perica Maslać.  Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  ispred  biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu nakon čega se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske održala Sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.

Potpisana Povelja prijateljstva između Braniteljske udruge BZ "Patriot" iz Dabra i BZ "Branitelj eko" iz Đakova

04.08.2017Danas 04. kolovoza 2017. godine  u vijećnici Grada Sinja potpisana je Povelja prijateljstva između Braniteljske udruge BZ "Patriot" iz Dabra i BZ "Branitelj eko" iz Đakova. Povelju su u ime udruga  potpisali Zlatko Kajmić i Mario Vujević. Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnica grada Sinja Kristina Križanac i zamjenik gradonačelnice Denis Glavan te predstavnici drugih braniteljskih udruga. Cilj potpisivanja Povelje prijateljstva je unaprjeđenje suradnje zadruga na načelima domoljublja, kao i nastavak uspostavljanja suradnje i prijateljstva  između građana Đakova i Sinja. Podsjećamo, Povelja o prijateljstvu između gradova Sinja i Đakova potpisana je 2011. godine. Nekoliko mjeseci kasnije povelje prijateljstva potpisale su braniteljske udruge ‘Veterani 126. brigade’ iz Sinja i ‘Udruga veterana 122. brigade iz Đakova’. Njihov primjer slijedila su i dobrovoljna vatrogasna društva iz Sinja i Đakova, a u rujnu 2016.g., godine povelju o prijateljstvu potpisali su VAD i Đakovački vezovi.

Prijem predstavnika Hrvatskog kulturnog društva iz Stanišića

04.08.2017

Danas je Gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac s zamjenicima primila predstavnike Hrvatskog kulturnog društva Vladimir Nazor iz Stanišića (Vojvodina). Prijem je upriličen u uredu gradonačelnice, a tema razgovora je bila buduća kulturna i gospodarska suradnja između ovih kulturnih društava. Gradonačelnica je s predstavnicima izmijenila prigodne poklone.
Predstavnici Hrvatskog kulturnog društva Vladimir Nazor iz Stanišića (Vojvodina) već drugu godinu ostvaruju suradnju i razmjenu programa sa Kulturno umjetničkim središtem Sinj. Radi se o Hrvatima koji su kolonizirani i naseljeni u Vojvodinu nakon II svjetskog rata.

Nastavak aktivnosti na uređenju grada

03.08.2017

 

Grad Sinj, nastavio je s aktivnostima na realizaciji  inicijative za uređenje grada povodom održavanja 302. Alke i blagdana Velike Gospe. Tim povodom, uređene su ulice u središtu Sinja kuda prolazi svečana alkarska povorka. U ulici Put Petrovca je postavljena replika alke, dok su na stupovima javne rasvjete na Trgu  kralja Tomislava postavljene manje alke.

Postavljene alke u Brnazama i na Jakinom gumnu

03.08.2017

 
Gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac priključila se inicijativi za uređenje grada povodom održavanja 302. Alke i blagdana Velike Gospe, te su u sklopu predmetne inicijative postavljene dvije replike alke na najprometnijim ulazima u Grad. Jedna je alka postavljena na javnoj površini na raskrižju kod "Masle", dok je druga alka  postavljena na pješačkom otoku na Jakinom gumnu. Gradonačelnica se zahvaljuje svima koji su se priključili akciji uređenja grada i svim gostima želi ugodan boravak u našem gradu.

Obilježavanje 22. obljetnice vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

03.08.2017

Dana 05. kolovoza (subota) 2017. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti 22. obljetnicu vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Tom prigodom zapaliti će se svijeće i položiti vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata (ispred zgrade Gradske uprave) u 10:00 sati. Program će se nastaviti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  ispred  biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu previđenom za 10:30 sati, nakon čega će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 11:00 sati održati Sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.
Poziv s  Programom obilježavanja, te čestitku Gradonačelnice Grada Sinja  možete preuzeti ispod ove objave.
 
Poziv i Program obilježavanja

Čestitka

Požar na deponiju Mojanka

02.08.2017

Jutros je zamjenik gradonačelnice Grada Sinja g. Zlatko Ugrin, inače načelnik Stožera civilne zaštite u pratnji zapovjednika DVD-a Sinj g. Stipe Ančića, posjetio deponij Mojanka. Izvidom na terenu utvrđeno je kako je situacija vezana za požar koji je već sinoć stavljen pod kontrolu i lokaliziran, zadovoljavajuća. Na terenu su trenutno vatrogasci DVD-a Sinj i djelatnici komunalnih poduzeća "Vodovod i odvodnja Cetinske krajine" i "Čistoća Cetinske krajine" koji polijevaju i zasipavaju lokaciju. Kroz kontakt sa stručnim osobama procijenjeno je da trenutno nema potrebe za analizama kvalitete zraka,a lagani dim koji se uočava sa požarišta je normalna pojava te se ona može očekivati u sljedećem periodu.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj