Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz kolovoz 2017

Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

21.08.2017

Dana 23. kolovoza (srijeda) 2017. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Tog dana vijence ćemo položiti ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u 9:00 sati. Poziv s Programom obilježavanja možete preuzeti ispod ove objave.
 
Poziv - Europski Dan sjećanja

Obavijest korisnicima zajamčene minimalne pomoći koji se griju na drva

18.08.2017

Sukladno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi (N.N. 157/13, 152/14, 99/15, 52/16, 16/17) svi korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu nadležnog Centra za socijalnu skrb, imaju pravo na pomoć za troškove ogrjeva koje osigurava Splitsko-dalmatinska županija.
 
Da bi mogli ostvariti ovu pomoć, potrebno je da popunite i potpišete izjavu o grijanju na drva. Izjava se može preuzeti u Uredu Grada, Dragašev prolaz 24 Sinj, a dostupna je i na internet stranicama Grada Sinja.

Rok za dostavu zahtjeva za isplatu sredstava u Županiju je rujan 2017. godine, pa Vas pozivamo da izjavu dostavite u što kraćem roku.

Izjavu možete preuzeti ovdje.

Natječaj za ravnatelja/icu Kulturno umjetničkog središta Sinj

18.08.2017

Dana 18. kolovoza 2017. godine, Natječajno povjerenstvo za raspisivanje natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta – Sinj raspisalo je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta Sinj,  jedan izvršitelj/ica, na puno radno vrijeme. Ravnatelj/ica se imenuje na vrijeme od 4 (četiri) godine, s tim da po isteku mandata, ista osoba može biti ponovno imenovana za ravnatelja/icu.
Pisane prijave po ovom Natječaju dostavljaju se osobno ili poštom preporučeno Povjerenstvu za provođenje javnog natječaja za imenovanje ravnatelja/ice KUS-a,  na adresu: Grad Sinj, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj, u roku od 10 (deset) dana od dana objave Natječaja, uz naznaku Natječaj za ravnatelja Kus-a – Ne otvaraj.

Natječaj

Ročište za prodaju imovine DALMATINKA NOVA d.d. u stečaju, Sinj,

17.08.2017

Dana 04. kolovoza 2017.g, stečajni dužnik Dalmatinka Nova dd, u stečaju Sinj, Domovinskog rata 86, pod poslovnim brojem 4.St-3/2009, oglasio je -  Prodaju imovine-nekretnina u vlasništvu stečajnog dužnika uz odgovarajuću primjenu odredaba Ovršnog zakona, usmenom javnom  dražbom. Predmet prodaje je tvornica konca i prediva, ostale nekretnine i pokretnine, te prava stečajnog dužnika.  Prodajna vrijednost nekretnina iznosi 24.500.000,00 kn što predstavlja i početnu prodajnu cijenu  nekretnina i ispod te cijene ne mogu se prodati na ovom osmom ročištu.  Pisane prijave za dražbu sa dokazom o uplati jamčevine dostavljaju se na adresu Trgovački sud u Splitu,21000 Split, Sukoišanska 6, s naznakom "Ponuda na oglas u predmetu: 4.St-3/09-ne otvarati" .
Ročište za prodaju održat će se dana 05.rujna 2017.god u 13,00 sati pred stečajnim sucem u zgradi Trgovačkog suda u Splitu, Sukoišanska 6, sudnica 4/I . Sve obavijesti kao i dogovor oko pregleda nekretnina mogu se dobiti radnim danom od 09,00 do 16,00 sati kod stečajne upraviteljice Natalije Mladineo na br.mob.098 173-2284.  Uvid u cjelokupan tekst oglasa može se izvršiti ispod ove objave, na mrežnoj stranici e-oglasna ploča Trgovačkog suda u Splitu te na internetskim stranicama Visokog Trgovačkog suda RH i Hrvatske gospodarske komore.
 
Oglas

ČESTITKA POVODOM DANA GRADA SINJA - BLAGDANA VELIKE GOSPE

14.08.2017Drage Sinjanke i Sinjani!

Danas slavimo Dan grada Sinja posvećen našoj nebeskoj zaštitnici - Čudotvornoj Gospi Sinjskoj, a pritom se sa zahvalnošću prisjećamo i svih naših sugrađana koji su kroz stoljeća bogate  sinjske povijesti stvarali i gradili naš grad, dajući mu identitet, viteštvo i čojstvo.
 
Grad Sinj je naš grad kojim se ponosimo i zato ga svi zajedno gradimo, čuvajmo i volimo, a u ovoj svečanoj prigodi, onako kako to samo Sinjani znaju, budimo dobri domaćini svima koji dolaze i hodočaste u naš grad.
 
Uvjereni da ćemo i nadolazeće izazove uspješno riješiti, a Sinj postati još ugodnije mjesto življenja za sve nas i buduće naraštaje, u ime  Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave od srca svima čestitamo Blagdan Velike Gospe - Dan grada Sinja i želimo puno zdravlja, osobne sreće i uspjeha.
 
Gradonačelnica: Kristina Križanac

Zamjenici gradonačelnika: Denis Glavan i  Zlatko Ugrin

Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja povodom Dana Grada Sinja

14.08.2017

Dana 11. kolovoza 2017. g., povodom Dana Grada Sinja - blagdana Velike Gospe - Gospe Sinjske održana je Svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Sinja. Prije Sjednice, delegacija Grada Sinja položila je  vijenac i zapalila svijeće na posljednjem počivalištu preminulih sinjskih gradonačelnika Ivice Glavana i Nikole Tomaševića.  Nakon toga položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa na groblju svetoga Frane, a potom i u Spomen parku hrvatskih branitelja na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.  Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u hotelu Alkar, održan je prigodni program, a zatim su dodijeljena javna priznanja Grada Sinja. (više ...)

Financiranje udžbenika

11.08.2017

U Proračunu Grada Sinja za 2017. godinu, koji je usvojilo Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 3. sjednici od 09. kolovoza 2017. godine, osiguran je iznos od 2.100.000 kn za kupnju obveznih udžbenika svim učenicima osnovnih škola od 2. do 8. razreda s prebivalištem na području Grada Sinja, dok učenicima 1. razreda osnovnih škola sredstva za kupnju obveznih udžbenika osigurava Splitsko – dalmatinska županija.
Isto tako Grad Sinj sufinancirati će kupnju obveznih udžbenika od 1. - 4. razreda srednje škole do iznosa od 50% prosječne cijene udžbenika, uvažavajući imovinski cenzus.
Pravo na  pomoć za financiranje ili sufinanciranje kupnje neće imati  učenici koji ovo pravo mogu ostvariti po drugoj osnovi.
Dakle, roditeljima koji su kupili knjige kao i onima koji će ih kupiti, isplata  sredstava za udžbenike isplatiti će se u narednom razdoblju u gotovini sukladno posebnom aktu gradonačelnice, o čemu će isti  biti pravovremeno obaviješteni.

Obilježavanje Dana Grada Sinja i održavanja Svečane sjednice Gradskog vijeća

10.08.2017

Povodom  Dana Grada Sinja - Blagdana Velike Gospe, dana 11. kolovoza 2017. godine (petak) u Hotelu Alkar s početkom u 20:00 sati održati će Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja i dodjela javnih priznanja.  Neposredno prije održavanja Svečane sjednice, Grad Sinj,  organizira polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u 19,00 sati (gdje će se održati i molitva odrješenja za sve naše preminule sugrađane i poginule hrvatske branitelje), a zatim od 19:30 sati i ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Istog dana delegacija Grada Sinja položiti će  vijenac i zapaliti svijeće na grobu pokojnog gradonačelnika Ivice Glavana na groblju Svetog Roka u Udovičićima, kao i na grobu bivšeg gradonačelnika Nikole Tomaševića u Brnazama.

Održana 3. sjednica Gradskog vijeća

10.08.2017

Dana 09. kolovoza 2017. g. pod predsjedanjem Joška Kontića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja, održana je 3. sjednica Gradskog vijeća. Više o održanoj sjednici možete pročitati ispod ove objave.
 
3. Sjednica Gradskog Vijeća

Javni natječaj za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja javnih površina u dijelu: skupljanje i zbrinjavanje uginulih životinja s javnih površina na području Grada Sinja

10.08.2017

U Narodnim novinama br. 76/17 od 2.08.2017.god. objavljen je  Javni natječaj za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja javnih površina u dijelu: skupljanje i zbrinjavanje uginulih životinja s javnih površina na području Grada Sinja, a isti možete pogledati i ispod ove objave. Rok za predaju ponuda ističe 17. kolovoza 2017.g.

Javni natječaj

Svečani prijemi i radni sastanci na dan održavanja 302. Sinjske Alke

09.08.2017

Na dan održavanja 302. Sinjske Alke, dana 06. kolovoza 2017. godine, gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac, od jutarnjih sati sudjelovala je u brojim aktivnostima, radnim susretima  i svečanim prijmovima. Kratki rezime događanja kao i prigodnu foto-galeriju, pogledajte ispod ove objave.

302. Alka- rezime i fotogalerija

3. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

08.08.2017

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Joško Kontić, dipl.nov., na temelju članka 119. i 120. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je 3. sjednicu Gradskog vijeća za dan 09. kolovoza 2017. godine (srijeda) u 17:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24. Poziv i dnevni red možete pogledati ispod ove objave, a rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .
Sve predložene točke  za 3. sjednicu GV, možete pogledati na slijedećem linku:
 
3. sjednica Gradskog vijeća, poziv i dnevni red

Obilježena 22. obljetnica vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

08.08.2017Dana 05. kolovoza 2017. godine, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno je obilježena 22. obljetnica vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Tom prigodom zapaljene su svijeće i položeni vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Nakon što je Gradska glazba Sinj intonirala hrvatsku himnu, minutom šutnje je odana počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima,  kao i svima preminulima koji su dali svoj doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske.
Molitvu odrješenja za sve poginule i preminule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i sve preminule koji su dali doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske predvodio je župnik Fra Perica Maslać.  Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  ispred  biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu nakon čega se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske održala Sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.

Potpisana Povelja prijateljstva između Braniteljske udruge BZ "Patriot" iz Dabra i BZ "Branitelj eko" iz Đakova

04.08.2017Danas 04. kolovoza 2017. godine  u vijećnici Grada Sinja potpisana je Povelja prijateljstva između Braniteljske udruge BZ "Patriot" iz Dabra i BZ "Branitelj eko" iz Đakova. Povelju su u ime udruga  potpisali Zlatko Kajmić i Mario Vujević. Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnica grada Sinja Kristina Križanac i zamjenik gradonačelnice Denis Glavan te predstavnici drugih braniteljskih udruga. Cilj potpisivanja Povelje prijateljstva je unaprjeđenje suradnje zadruga na načelima domoljublja, kao i nastavak uspostavljanja suradnje i prijateljstva  između građana Đakova i Sinja. Podsjećamo, Povelja o prijateljstvu između gradova Sinja i Đakova potpisana je 2011. godine. Nekoliko mjeseci kasnije povelje prijateljstva potpisale su braniteljske udruge ‘Veterani 126. brigade’ iz Sinja i ‘Udruga veterana 122. brigade iz Đakova’. Njihov primjer slijedila su i dobrovoljna vatrogasna društva iz Sinja i Đakova, a u rujnu 2016.g., godine povelju o prijateljstvu potpisali su VAD i Đakovački vezovi.

Prijem predstavnika Hrvatskog kulturnog društva iz Stanišića

04.08.2017

Danas je Gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac s zamjenicima primila predstavnike Hrvatskog kulturnog društva Vladimir Nazor iz Stanišića (Vojvodina). Prijem je upriličen u uredu gradonačelnice, a tema razgovora je bila buduća kulturna i gospodarska suradnja između ovih kulturnih društava. Gradonačelnica je s predstavnicima izmijenila prigodne poklone.
Predstavnici Hrvatskog kulturnog društva Vladimir Nazor iz Stanišića (Vojvodina) već drugu godinu ostvaruju suradnju i razmjenu programa sa Kulturno umjetničkim središtem Sinj. Radi se o Hrvatima koji su kolonizirani i naseljeni u Vojvodinu nakon II svjetskog rata.

Nastavak aktivnosti na uređenju grada

03.08.2017

 

Grad Sinj, nastavio je s aktivnostima na realizaciji  inicijative za uređenje grada povodom održavanja 302. Alke i blagdana Velike Gospe. Tim povodom, uređene su ulice u središtu Sinja kuda prolazi svečana alkarska povorka. U ulici Put Petrovca je postavljena replika alke, dok su na stupovima javne rasvjete na Trgu  kralja Tomislava postavljene manje alke.

Postavljene alke u Brnazama i na Jakinom gumnu

03.08.2017

 
Gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac priključila se inicijativi za uređenje grada povodom održavanja 302. Alke i blagdana Velike Gospe, te su u sklopu predmetne inicijative postavljene dvije replike alke na najprometnijim ulazima u Grad. Jedna je alka postavljena na javnoj površini na raskrižju kod "Masle", dok je druga alka  postavljena na pješačkom otoku na Jakinom gumnu. Gradonačelnica se zahvaljuje svima koji su se priključili akciji uređenja grada i svim gostima želi ugodan boravak u našem gradu.

Obilježavanje 22. obljetnice vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

03.08.2017

Dana 05. kolovoza (subota) 2017. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti 22. obljetnicu vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Tom prigodom zapaliti će se svijeće i položiti vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata (ispred zgrade Gradske uprave) u 10:00 sati. Program će se nastaviti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  ispred  biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu previđenom za 10:30 sati, nakon čega će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 11:00 sati održati Sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.
Poziv s  Programom obilježavanja, te čestitku Gradonačelnice Grada Sinja  možete preuzeti ispod ove objave.
 
Poziv i Program obilježavanja

Čestitka

Požar na deponiju Mojanka

02.08.2017

Jutros je zamjenik gradonačelnice Grada Sinja g. Zlatko Ugrin, inače načelnik Stožera civilne zaštite u pratnji zapovjednika DVD-a Sinj g. Stipe Ančića, posjetio deponij Mojanka. Izvidom na terenu utvrđeno je kako je situacija vezana za požar koji je već sinoć stavljen pod kontrolu i lokaliziran, zadovoljavajuća. Na terenu su trenutno vatrogasci DVD-a Sinj i djelatnici komunalnih poduzeća "Vodovod i odvodnja Cetinske krajine" i "Čistoća Cetinske krajine" koji polijevaju i zasipavaju lokaciju. Kroz kontakt sa stručnim osobama procijenjeno je da trenutno nema potrebe za analizama kvalitete zraka,a lagani dim koji se uočava sa požarišta je normalna pojava te se ona može očekivati u sljedećem periodu.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj