Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz rujan 2012

Proglašena elementarna nepogoda uzrokovana sušom i visokim temperaturama na području Grada Sinja

28.09.2012

Župan Splitsko-dalmatinske županije, g. Ante Sanader,  dana 27. rujna 2012. godine, donio je Odluku o proglašenju elementarne nepogode uzrokovane sušom i visokim temperaturama na području Grada Sinja. Zakonski rok za prijavu štete je 8 dana od nastanka štete, odnosno od dana proglašenja elementarne nepogode. Stoga,  poljoprivrednici s područja Grada Sinja mogu prijaviti štetu, do petka, 05. listopada 2012. godine svakim radnim danom u vremenu od 8.oo do 15.oo sati. Šteta od suše prijavljuje se na propisanom obrascu (Obrazac EN-P) osobno u Pisarnici Grada Sinja, gdje se isti može i preuzeti, a može se preuzeti i ispod ove objave.

Više o proglašenju elementarne nepogode i  postupku podnošenja zahtjeva pogledajte ovdje.

Odluka o proglašenju el. nepogode.

Obrazac EN-P

Pročitaj više...

Povodom Dana policije gradonačelnik Sinja Ivica Glavan uputio čestitku načelnici i djelatnicima PP Sinj

28.09.2012

Dana 28.rujna 2012. godine, a povodom Dana policije i blagdana svetog Mihovila, gradonačelnik grada Sinja Ivica Glavan uputio je čestitku svim policijskim službenicima u RH, posebno načelnici i djelatnicima Policijske postaje Sinj.
Tekst čestitke možete pogledati ovdje.

JAVNI POZIV vlasnicima/investitorima nezakonito izgrađenih zgrada radi podnošenja zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju

28.09.2012

Grad Sinj poziva vlasnike/investitore nezakonito izgrađenih zgrada da prijave svoje nezakonito izgrađene zgrade do 30. lipnja 2013. godine radi izdavanja rješenja o izvedenom stanju, na adresu: SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA, Upravni odjel za prostorno uređenje, Ispostava Sinj, Dragašev prolaz 10 ( prizemlje), 21 230 Sinj.

Rok za podnošenje zahtjeva do 30. lipnja 2013. godine je prekluzivni rok što znači da po proteku tog roka neće se više moći podnijeti zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju.

Tekst javnog poziva možete preuzeti ovdje.

Obavijest studentima s područja Grada Sinja

24.09.2012

Ovim putem obavještavamo studente koji imaju prebivalište na području Grada Sinja i koriste subvenciju u međumjesnom prijevozu na relacijama Sinj-Split-Sinj i Sinj-Knin-Sinj, kako potvrde o upisu u novu 2012./2013. akademsku godinu trebaju donijeti na ovjeru u Ured Grada Grada Sinja
Uz narečenu Potvrdu potrebno je donijeti i presliku osobne iskaznice, te popuniti obrazac Zahtjeva za subvenciju prijevoza studenata u 2012./2013. akademskoj godini.
Subvencionira se 55% iznosa cijene koštanja mjesečnog studentskog pokaza (Grad Sinj 35%, Autoprijevoz Sinj d.o.o. 20%) u razdoblju listopad-prosinac 2012. godine.
Za 2013. godinu Grad će s prijevoznikom sklopiti novi ugovor.
Obrazac Zahtjeva za subvenciju prijevoza možete preuzeti ovdje.
 

S poštovanjem, 

Predstojnik:
Igor Vidalina, dipl.iur.

Pročitaj više...

29. sjednica Gradskog Vijeća Grada Sinja

20.09.2012

Dana 21. rujna 2012. godine s početkom u 16.00 sati u gradskoj vijećnici Grada Sinja bit će održana 29. sjednica Gradskog vijeća.
Dnevni red sjednice možete preuzeti
ovdje.

Zaključen predugovor o kupoprodaji nekretnina na području GZK-Sinj s tvrtkom „SLANI INĆUNI“ d.o.o., Sinj

18.09.2012


Dana 18. rujna 2012.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji zemljišta  površine 3. 157 metara četvornih na području GZK-Sinj, s tvrtkom „SLANI INĆUNI“ d.o.o., SINJ.
Riječ je o novoosnovanoj tvrtci sa sjedištem u Sinju, a vlasnik i direktor je talijanski državljanin Carso Pietro Silvano koji se već 20 godina uspješno bavi preradom i trgovinom ribe u Italiji. Stečena iskustva i znanja želi prenijeti u Republiku Hrvatsku, Grad Sinj, gdje na području Gospodarske zone Kukuzovac namjerava izgraditi gospodarsko poslovni objekt za skladištenje i preradu ribe i visokokvalitetnih ribljih proizvoda.
Realizacijom planirane investicije u prvoj fazi posao bi pronašlo najmanje  10 radnika sa ovog područja.
Riječ o još jednom u nizu potpisanih predugovora po novim uvjetima prodaje zemljišta i atraktivnoj cijeni  od 35 kuna po metru četvornome, uz niz drugih pogodnosti koje se nude investitorima.

Analiza vode koja prolazi kanalskom mrežom kroz Sinjsko polje

18.09.2012

Grad Sinj je dobio analizu vode ( Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ), koja upućuje da se od strane nesavjesnih građana, otpadna voda iz kućanstava ( fekalna) spaja na oborinske kanale i ulijeva u prvi lateralni kanal. Iako u nadležnosti Grada Sinja nije bila obveza da se ista analizira, zbog utvrđivanja stvarnog stanja a pogotovo mogućeg utjecaja istog na zdravlje naših građana, istu smo naložili da se obavi.
 
O navedenim rezultatima službeno ćemo obavijestiti nadležni Područni ured, Sanitarne inspekcije u Sinju, ali i Sanitarnu inspekciju u Zagrebu, s prijedlogom da se poduzmu mjere sukladne zakonskim propisima. Također ćemo o navedenom upoznati i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, a vezano za zbrinjavanje otpadnih voda koje u sebi sadrže deterdžente, pesticide i druge za okoliš opasne tvari.

Službeni dokument možete preuzeti ovdje.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, zaključio Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK, s tvrtkom „LAGERMAX ZAGREB“ d.o.o., Zagreb

13.09.2012

Nakon što je u mjesecu siječnju 2012. godine između Grada Sinja i tvrtke „LAGERMAX ZAGREB“ d.o.o., Zagreb zaključen Predugovor o kupoprodaji nekretnine kojom prigodom je kupac uplatio iznos 30 % kupoprodajne cijene, dana 13. rujna 2012.g. Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, s imenovanim investitorom zaključio je i Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK.
Zaključivanjem kupoprodajnog ugovora Grad Sinj je tvrtki „LAGERMAX ZAGREB“ d.o.o., Zagreb prodao nekretninu označenu kao čestica zemljišta 177/225 k.o. Turjaci ukupne površine 18.982 m2, radi izgradnje poslovne građevine - logističko - distributivnog skladišta.
Punomoćnik tvrtke i potpisnik ugovora gosp. Dino Mišar najavio je da bi kroz 6
mjeseci objekt trebao biti dovršen i otpočeti s radom, da u Gospodarsku zonu Kukuzovac -
Sinj namjeravaju preseliti cjelokupno poslovanje iz Dugopolja, a uz trenutno zaposlene radnike, u I. fazi namjeravaju zaposliti cca. 10. novih radnika s ovog područja.

Zaključen predugovor o kupoprodaji nekretnina na području GZK-Sinj s tvrtkom „PICOTRANS“ d.o.o., Sinj

11.09.2012


Dana 11. rujna 2012.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji zemljišta  površine 13. 867 metara četvornih na području GZK-Sinj, s tvrtkom „PICOTRANS“ d.o.o., SINJ.
Tvrtka „Picotrans “ d.o.o., Sinj osnovana je 2000. g. sa sjedištem u Sinju, a primarna djelatnost im je obavljanje prijevoza u cestovnom prometu u zemlji i inozemstvu, te posredovanje kod prijevozničkih poslova u transportu.
Osim usluga prijevoza bave se i trgovinom, tj. izvoze drvo i drvene prerađevine na talijansko tržište. U njihovoj poslovnoj grupni nalaze se još dvije tvrtke.
U prvoj fazi nakon kupnje navedenog zemljišta zamišljena je gradnja parkinga, servisa, skladišta i uredskih prostorija za potrebe tvrtke u želji modernizacije poslovanja, a s ciljem dislociranja iz samog grada.
Istovremeno namjeravaju osmisliti još neku poslovnu ideju  kojom bi iskoristili potencijal zemljišta i poziciju na Kukuzovcu. Trenutno zapošljavanju 20 radnika.
Riječ o još jednom u nizu potpisanih predugovora po novim uvjetima prodaje zemljišta i atraktivnoj cijeni  od 35 kuna po metru četvornome, uz niz drugih pogodnosti koje se nude investitorima.

I u Rami potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji

08.09.2012Izaslanstvo Grada Sinja predvođeno gradonačelnikom prof. Ivicom Glavanom nazočilo je 7. rujna 2012. godine proslavi Dana općine Prozor Rama i crkvenim svečanostima povodom slavlja Male Gospe, nebeske zaštitnice Prozora-Rame.

Više o posjetu pročitajte ovdje.


Kandidati primljeni u okviru mjera "Program stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa" na prijemu kod gradonačelnika Grada Sinja

05.09.2012
Grad Sinj i ove godine aktivno se uključio u poticanje zapošljavanja preko niza mehanizama koji mu to omogućavaju. Jedan od njih je i uključivanje Grada u Program stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, koji se provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Tako je na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa temeljem objavljenog javnog poziva i dovršenog postupka u Gradskoj upravi Grada Sinja sa danom 01. rujna 2012. godine angažirano ukupno dvadeset  (20) mladih  visokoobrazovanih  ljudi, a koje je dana 03. rujna 2012. godine u Gradu Sinju primio gradonačelnik Ivica Glavan, prof., sa zamjenikom Zoranom Vujanovićem i gradskim pročelnicima Ankicom Panzom, Jasnom Mijić i Igorom Vidalinom.

     Isti su svim odabranim kandidatima  čestitali na dobrim rezultatima u provedenom postupku, te zaželjeli dobrodošlicu u Grad Sinj s nadom da će nakon odrađenog staža u Gradu Sinju steći potrebna znanja, vještine i iskustva te položiti Državni stručni ispit a što će im omogućiti da nakon završetaka Programa budu konkurentniji na tržištu rada i lakše pronađu stalno zaposlenje.

 Više o prijemu pročitajte ovdje.

Pročitaj više...

Održan sastanak gradonačelnika Grada Sinja i poljoprivrednika na temu proglašenja elementarne nepogode - suše

05.09.2012
U organizaciji izvršne vlasti Grada Sinja, dana 3. 9. 2012. g. u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, održan je sastanak s poljoprivrednicima na temu: Pokretanje procedure za proglašenje elementarne nepogode-suše, uzrokovane nedostatkom padalina i ekstremno visokim temperaturama, na području Grada Sinja.
Uz  gradonačelnika Grada Sinja Ivicu Glavana sastanku su nazočili i njegov zamjenik Zoran Vujanović, predstojnik Ureda Grada Igor Vidalina, pročelnica Ankica Panza, a u ime poljoprivrednika nazočno je bilo 16 poljoprivrednih proizvođača, predstavnika zakupaca državnog poljoprivrednog zemljišta.
Na sastanku je donesen zaključak da će Gradonačelnik Grada Sinja, sukladno svojim ovlastima i zakonskim propisima, poduzeti aktivnosti u cilju oslobađanja zakupaca od plaćanja naknade za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u cijelom iznosu ili u onom dijelu koji pripada Gradu Sinju, odnosno 50% naknade. Također su već pokrenuti pregovori s nadležnim ministarstvom kako bi se našla zakonska osnova za oslobađanje ugovorene naknade za zakup.
Također je zaključeno da će s obzirom na okolnosti i zahtjeve poljoprivrednika, gradonačelnik Grada Sinja predložiti županu Splitsko-dalmatinske županije da proglasi elementarnu nepogodu-sušu, na području Grada Sinja.
Uspješna suradnja poljoprivrednih proizvođača i Grada Sinja nastavlja se i dalje održavanjem izravnih sastanaka s poljoprivrednicima o aktualnim temama kako bi se iz prve ruke čuli i njihovi prijedlozi, a sve na dobrobit razvoja poljoprivredne proizvodnje na području Grada Sinja.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj