Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz rujan 2013

LIVE STREAM PRIJENOS SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

25.09.2013

Potaknutra spravama o potrebi da se na jedan bolji i transparentniji način građanima Grada Sinja omogući uvid u način i rad, te funkcioniranje Gradskog vijeća Grada Sinja prilikom održavanja sjednica tog tijela, gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan osigurao je potrebnu opremu i uvjete, te će se  već od iduće sjednice Gradskog vijeća zakazane za 30. rujna 2013. godine s početkom u 15,30 sati, zainteresiranim građanima omogućiti  direktan live stream video prijenos kompletne sjednice Gradskog vijeća. Time se ionako transparentan rad gradonačelnika, gradskih službi i Gradskog vijeća, uz minimalne troškove podiže na jednu višu razinu, što bi u konačnici trebalo doprinijeti većem angažmanu svih pojedinaca i institucija u rješavanju konkretnih problema, za dobrobit Grada Sinja i njegovih građana.

Link na kojem će se moći pratiti sjednica Gradskog vijeća, biti će dostupan od ponedjeljka 30. rujna 2013. godine, na službenoj web stranici Grada Sinja: www.sinj.hr .


Prijem Hrvatske ženske nogometne reprezentacije

25.09.2013


Dana 25. rujna 2013. godine u Gradskoj vijećnici grada Sinja gradonačelnik Ivica Glavan sa svojim suradnicima priredio je svečani prijem za delegaciju (stručni stožer, izbornica i igračice) Hrvatske ženske nogometne reprezentacije, koja će na Gradskom stadionu u Sinju u četvrtak 26.09.2013. godine s početkom u 15:30 sati odigrati međunarodnu  kvalifikacijsku utakmicu protiv ženske nogometne reprezentacije Republike Irske. Riječ je o prvo jutakmici kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kanadu 2015. godine.

Tom prigodom Gradonačelnik je reprezentaciji uputio pozdrave dobrodošlice, te izrazio nadu i želju da reprezentacija svoj kvalifikacijski ciklus već sutra u Sinju započne uspješno, pobjedom protiv Republike Irske.

Gradonačelnik je svim članovima delegacije uručio prigodne poklone, a zauzvrat je od kapetanice Ive Landeke na dar primio dres Hrvatske ženske nogometne reprezentacije.

Šest stranih novinara, predvođeni Ashley Colburn posjetili Sinj

24.09.2013

U Sinju je proteklog vikenda boravila ekipa stranih novinara koja snima novi turistički serijal ''Discover Croatia''.

Šest stranih novinara, Finkinja Violetta Teetor, Brazilac Mario Caparica Carlos, Amerikanci Florence i Mike Lince, Španjolka Anna Carrasco te Ashley Colburn, koja je ujedno i voditeljica serijala,  na putovanju kroz Hrvatsku pišu svoje blogove. Novinari su se potaknuti željom za putovanjima samostalno javili za sudjelovanje u projektu, svima je strast zajednička ljubav prema putovanju i činjenica dajoš uvijek nisu posjetili Hrvatsku, osim Ashley. Ashley Colbrun dobitnica je nagrade Emmy za svoju reportažu iz Hrvatske "WOW Croatia" snimljenu 2011. godine.

Na našem području novinari su, uz pratnju stručnog vodiča, posjetili Stari grad, Kamičak, Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, šetalište A. Stepinca, Alkarsko trkalište i izvor Kosinac. Zasladili su se uštipcima, a PKD Gaj Laberije uveličala je nadgrobnu stelu Gaj Laberije rimskom stražom. Impresionirani su bili kanu safarijem na rijeci Cetini koju je organizirala udruga Carpe diem.

U konobi Potkova novinari su sami pripremali arambaše pod budnim okom šefice kuhinje. Sudionici Studentske alke pokazali su novinarima kako se gađa alka, nakon čega su novinari i sami pokušali te zaključili da je za to potrebna velika vještina. Jedino su nam u toj cijeloj priči nedostajali konji pa je posjet završen na sinjskom hipodromu.

Produkciju ovog projekta u cijelosti potpisuju Dhar media i Touristar TV, a serijal o Hrvatskoj bit će prikazan na web stranici Touristar TV-a u siječnju 2014. godine.

Više o projektu pročitajte na www.touristar.tv.Obavijest poljoprivrednim proizvođačima

23.09.2013

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, korisnici sredstava za zaštitu bilja, proizvođači poljoprivrednih proizvoda za tržište, proizvođači u sustavu PDV-a, dužni su na zakonom propisan način zbrinuti praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja. Naime, projektom CROCPA EKO MODEL prikuplja se ispražnjena i temeljito oprana ambalaža tvrtki članova Udruge CROCPA (AM Agro, Agroteks, AgroChem-Maks, BASF, BayerCropScience, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Pinus Agro, Syngenta Agro , Genera dd i Herbos d.d.u stečaju!) koje financiraju ovu akciju. Akciju provodi ovlaštena tvrtka C.I.A.K. d.o.o., a lokacija i termin za predaju ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja u Splitsko-dalmatinskoj Županiji je:  utorak 24.09.2013. godine, Poljoapoteka Hipodrom, Put Piketa 24, Sinj u vremenu od 9:00-11:00 sati.

Više o akciji pogledajte ispod ove objave:

AKCIJA - Sakupljanje prazne ambalaže pesticida.pdf


Natječaj za davanje u zakup javnih površina za postavljanje kioska

23.09.2013

Dana 20. rujna 2013. godine, Grad Sinj raspisao je natječaj za davanje uzakup javnih površina za postavljanje kioska na lokaciji: Luka (dvije lokacije) i ulici Vujanovićev prolaz (pet lokacija), predviđenih Planom rasporeda montažnih objekata na području Grada Sinja. Ponude po natječaju primaju u roku 15 dana od dana objave natječaja. Početni iznos mjesečne zakupnine za lokacije u Ulici Luka  iznosi 159,00 kuna/m2, dok u ulici Vujanovića prolaz, iznosi 25,00 kuna/ m2. Svedodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-624, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja od 12:00 do 15:00 sati svakog radnog dana.

Natječaj.pdf


NATJEČAJ ZA PRODAJU ZEMLJIŠTA U GZK – SINJ

20.09.2013

Dana 20. rujna 2013. godine Grad Sinj raspisao je natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac-Sinj, na području I.- faze izgradnje zone kojim se početna kupoprodajna cijena zemljišta utvrđuje u visini od 35 kn/m2. Rok za dostavu ponuda je 15 dana od dana objave ove obavijesti.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-627,021/708-603 ili 099/2170930, od 12 do 15 sati svakog radnog dana.

Tekst natječaja, kao i dio natječajne dokumentacije možete preuzeti ispod ove objave.

Natječaj GZK, rujan 2013.pdf

Opći i posebni uvjeti.pdf

Upute ponuditeljima.pdf

Grafički prikaz - GZK.pdf

Preventivni program u osnovnim školama pod nazivom „Zajedno više možemo“

19.09.2013

Grad Sinj i Policijska uprava Splitsko-dalmatinska  provode preventivni program u osnovnim školama pod nazivom „Zajedno više možemo“. Program se sastoji od više komponenti usmjerenih ka prevenciji zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima. Utom smislu, dana 4. listopada (petak) 2013. godine s početkom u 10:00 sati na terenima Š.C. «Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić»u Sinju održat će se druga komponenta programa „Sajam mogućnosti„. Radi se o događaju tijekom kojeg učenici u pratnji svoga učitelja/ice i kontakt policajca zajednički dolaze na Sajam mogućnosti, gdje im različite kulturno-umjetničke, športske i druge udruge predstavljaju svoje sadržaje kako bi ih zainteresirali da u budućnosti  izaberu neku aktivnost kojima se udruge bave te upotpunili svoje slobodno vrijeme.

Stoga se ovim putem pozivaju sportski klubovi, udruge građana, škole, kao i drugi zainteresirani izlagači  na sastanak koji će se održati 23. rujna 2013. godine, (ponedjeljak) s početkom u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, radi dogovora oko koordinacije i načina na  koji će prezentirati svoj rad te tako omogućiti učenicima da izaberu aktivnosti s kojima će se baviti u slobodnom vremenu.

Višeo događaju pogledajte ispod ove objave:

Sajam mogućnosti, Obavijest i poziv - rujan 2013.pdf

PRIJATELJSKA OPĆINA PROZOR-RAMA, OBILJEŽILA DAN OPĆINE

09.09.2013
Dana 06. rujna 2013. godine, izaslanstvo Grada Sinja u sastavu zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac, v.d. predstojnik Igor Vidalina iv.d. pročelnica Ankica Panza  posjetili su prijateljsku Općinu Prozor-Rama i sudjelovali  u održavanju Svečane sjednice Općinskog vijeća Prozor-Rama, povodom obilježavanja Dana Općine i Blagdana Male Gospe.

Prigodnim govorom i čestitkom nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac koja je kratko podsjetila da je od potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i suradnji prošla već jedna godina. Navedeno kako je i zamišljeno da je rezultiralo nizom međusobnih susreta, suradnji na raznim područjima, a posebno na jačanju razumijevanja i prijateljstva između gradova i građana,  što je dodatno obogatilo oba Grada i treba biti poticaj da se još jačei smjelije ustraje na tom putu zajedništva i prijateljstva. Prije održavanje sjednice izaslanstvo Grada Sinja položilo je vijence naspomen obilježju poginulim Ramskim braniteljima.

JAVNI POZIV za predlaganje kandidata/kinja za članove/ice Savjeta mladih Grada Sinj

04.09.2013

Gradsko vijeće Grada Sinja, dana 05. rujna 2013. godine objavilo je Javni poziv za predlaganje kandidata/kinja  za članove/ice Savjeta mladih Grada Sinja.  Prijave  po predmetnom javnom pozivu primaju u roku 15 dana od dana objave ove obavijesti, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u Uredu Grada ili na telefon 021/708-631  od 12 do 15 sati svakog radnog dana. Cijeli tekst javnog poziva možete pogledati ispod ove objave.

Javni poziv.

ČESTITKA GRADONAČELNIKA POVODOM POČETKA NOVE ŠKOLSKE GODINE

02.09.2013

Povodom početka nove školske godine 2013/2014, gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan uputio je tekst čestitke svim učenicama i učenicima, kao i njihovim učiteljima, nastavnicima i profesorima sa željom da im i ova školska  godina prođe u zdravlju, sreći i uspjehu.
Tekst čestitke možete preuzeti ispod ove objave:

Gradonačelnikova čestitka povodom početka nove školske godine.pdf


Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj