Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz rujan 2014

Natječaj za ravnatelja/icu Kulturno umjetničkog središta Sinj

26.09.2014

Odlukom od dana 26. rujna 2014. godine, Natječajno povjerenstvo za raspisivanje natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta – Sinj poništilo je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta Sinj, jedan izvršitelj/ica, na puno radno vrijeme.

Odluka o poništenju natječaja

Čestitka povodom Dana policije

26.09.2014

Povodom Dana policije, dana 26. rujna 2014. godine, gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, uputio je čestitku načelniku Policijske postaje Sinj kao i svim policijskim službenicima u Republici Hrvatskoj. (više...)

JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU IZMJENA I DOPUNA URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA GOSPODARSKE ZONE KUKUZOVAC

24.09.2014

Dana 24. rujna 2014. godine, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne poslove, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, objavio je Oglas o javnoj raspravi o prijedlogu izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Kukuzovac. Tijekom javne rasprave, grafički i tekstualni dio ID UPU GZK bit će izložen u prostorijama Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, Sinj, svakim radnim danom od 08,30 do 14,00 sati. Javni uvid trajat će od 03.10.2014. do 10.10.2014. godine, dok će se javno izlaganje i javna rasprava održati dana 10.10.2014. godine (petak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 13,00 sati. Primjedbe na Prijedlog ID GUP-a Grada Sinja mogu se dostaviti najkasnije do 13. listopada 2014. godine.

Oglas o javnoj raspravi ID UPU GZK

0. Prijedlog Plana

1. Namjena

2. Promet

3. Energetski sustav

4. Telekomunikacijska mreža

5. Vodoopskrbna mreža

6. Odvodnja otpadnih voda

7. Uvjeti korištenja, uređenja i zaštite prostora

8. Način i uvjeti gradnje

Obavijest o subvenciji prijevoza studentima s područja Grada Sinja

24.09.2014

Obavještavaju se studenti koji imaju prebivalište na području Grada Sinja i koriste subvenciju u međumjesnom prijevozu autobusom na relacijama Sinj-Split i Sinj-Knin, kako potvrde o upisu u novu 2014./2015. akademsku godinu trebaju donijeti na ovjeru u Ured Grada, Grada Sinja. Uz narečenu Potvrdu potrebno je donijeti i presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu, te popuniti obrazac Zahtjeva za sufinanciranje prijevoza studenata u 2014./2015. akademskoj godini. Sufinancira se najmanje 55% iznosa cijene koštanja mjesečnog studentskog pokaza (Grad Sinj 35%, prijevoznik najmanje 20%) u razdoblju listopad-prosinac 2014. godine. Cijena pokaza utvrđuje se prema broju radnih dana u pojedinom mjesecu pri čemu je cijena vozne karte na relaciji Sinj-Split dogovorena do iznosa od 20,00 kuna, a na relaciji Sinj-Knin do iznosa od 40,00 kuna. Za 2015. godinu Grad će s prijevoznikom sklopiti novi Ugovor.

Obrazac Zahtjeva za subvenciju prijevoza možete preuzeti ovdje.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva iz Programa sustavnog gospodarenja energijom na području Splitsko-dalmatinske županije za 2014. godinu

24.09.2014

Splitsko-dalmatinska županija objavila je  Javni poziv za  javno prikupljanje ponuda za neposredno sudjelovanje Splitsko-dalmatinske županije u sufinanciranju projekata Programa sustavnog gospodarenja energijom na području Splitsko-dalmatinske županije.

Rok za podnošenje zahtjeva je do iskorištenja sredstava Projekta, a krajnji rok za dostavu računa, zapisnika o izvedenim radovima te jamstvenog lista je do 28.studenog, 2014. godine.

Više o predmetnom javnom pozivu može se pogledati na slijedećem linku:
http://www.dalmacija.hr/natjecaji/id/2613/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-bespovratna-sredstva-iz-programa-sustavnog-gospodarenja-energijom-na-podrucju-splitsko-dalmatinske-zupanije-za-2014-godinu

Obavijest poljoprivrednicima

22.09.2014

Udruga proizvođača i zastupnika sredstava za zaštitu bilja RH (CROCPA) u suradnji s tvrtkom CIAK d.o.o. iz Zagreba, organizira sakupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, dana 23.09.2014.(utorak), na lokaciji poljoljekarne „Hipodrom“ Put Piketa 24 u Sinju od 9-11-h. Sakuplja se isključivo prazna ambalaža tvrtki: Agroteks, AgroChem-Maks, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Pinus Agro, Syngenta Agro. Posjednici otpada sredstava za zaštitu bilja prilikom donošenja istog trebaju imati osobne dokumente, MIBPG, matični broj obrta ili tvrtke, pravilno ispuniti Prateći list (Obrazac PL-Oo) i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO), koji se mogu kupiti u Narodnim novinama. Ovjereni obrasci se čuvaju 5 godina, te na zahtjev inspektora pokazuju prilikom inspekcijskog nadzora kao dokaz da se otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodari na zakonom propisan način.

Grad Sinj sudionik Zagreb business summit-a 'Gradovi i regije – generatori razvoja'

19.09.2014

     

Grad Sinj sudionik je poslovnog summit-a 'Gradovi i regije – generatori razvoja' koji se održava od 17. do 20. rujna a prvi je međunarodni sajam investicija, industrije i usluga ove vrste u RH. Summit se održava pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića a podrška Vlade iskazana je pokroviteljstvima Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Osim domaćina Zagreba, sudjeluju Rijeka, Osijek, Split, Velika Gorica, Zadar, Umag, Sinj, Novska i Petrinja. (više...)

Primjedbe na Nacrt Uredbe o komunalnom otpadu

19.09.2014

Pravna osnova za izradu Uredbe o komunalnom otpadu određena je u članku 29. stavku 10. Zakona o održivom gospodarenju otpadom (‘Narodne novine’, broj 94/13).

Cilj Uredbe je uspostava javnog, kvalitetnog, postojanog i ekonomski učinkovitog sustava sakupljanja komunalnog otpada u jedinicama lokalne samouprave, u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša, gospodarenja otpadom i zaštitom javnog interesa, u svrhu smanjenja količine miješanog komunalnog otpada i udjela biorazgradivog komunalnog otpada u miješanom komunalnom otpadu i ispunjenje obveza za odvojeno sakupljanje, pripremu za ponovnu uporabu i recikliranje otpadnog papira, stakla, plastike, metala i tekstila osim za posebne kategorije otpada.

Javnost i zainteresirana javnost može se uključiti u izradu Uredbe davanjem svojih prijedloga, mišljenja ili primjedbi putem Obrasca na adresu elektroničke pošte: okolis.otpad@mzoip.hr ili redovnom poštom na: Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Uprava za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom, Sektor za održivo gospodarenje otpadom, planove, programe i informacijski sustav, Ulica Republike Austrije 14, 10000 Zagreb, najkasnije do 1. listopada 2014. godine.

-Obrazac

-Informacija o izradi

-Standardni obrazac sadržaja dokumenta za savjetovanje

-Nacrt prijedloga Uredbe

Zamjenik ministra Roko Andričević najavio realizaciju projekta izgradnje Osnovne škole fra Pavla Vučkovića i Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca u Sinju

17.09.2014

                   

Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević nakon održanog sastanka s gradonačelnikom Sinja Ivicom Glavanom, na svečanosti otvaranja 5. Festivala znanosti Sinj 2014. javno je objavio da će u skoro vrijeme biti otklonjeni nedostaci vezani uz projektnu dokumentaciju i samu realizaciju projekta izgradnje Osnovne škole fra Pavla Vučkovića i Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca u Sinju na lokaciji Put Pazara.

U tom smislu ostaje za vidjeti i nadati se da će najavljeno zaista biti i ostvareno, sve kako bi se franjevcima mogla vratiti njihova polovica zgrade koja im je zakonski i vraćena prije više od 18 godina, a sinjskim školarcima osigurani adekvatni uvjeti za stjecanje obrazovanja i znanja.

Pročitaj više...

Preventivni program Policijske uprave SDŽ i Grada Sinja „Zajedno više možemo“

17.09.2014

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska i Grad Sinj već treću godinu provode preventivni program u osnovnim školama pod nazivom „Zajedno više možemo“. Program se sastoji od više komponenti usmjerenih na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima.

Početkom idućeg mjeseca (03. ili 10. listopada), na terenima Š.C. «Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić» u Sinju održat će se druga komponenta programa „Sajam Mogućnosti. U tom smislu, pozivaju se svi zainteresirani predstavnici udruga na sastanak koji će se održati 19. rujna 2014. godine, (petak) s početkom u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, Sinj. (više …)

Predsjednik Ivo Josipović posjetio Sinj

15.09.2014

 
U nedjelju 14. rujna 2014. godine, Predsjednik RH dr. sc. Ivo Josipović posjetio je Sinj gdje je sudjelovao na 5. Festivalu znanosti Sinj 2014., kojem je pokrovitelj. Predsjednik je u Sinj stigao oko 13 sati, gdje ga je dočekao sinjski gradonačelnik Ivica Glavan te predsjednica Organizacijskog odbora Festivala znanosti Sinj 2014. Danica Ramljak.

U okviru Festivala, Predsjednik je u 17:30 sati u gradskom kinu održao predavanje na temu 'Znanost i obrazovanje – temelj razvoja moderne Hrvatske'. Tom prigodom je sinjskim učenicima koji su ostvarili visoka mjesta na ovogodišnjim državnim i županijskim natjecanjima uručio nagrade. Svoj boravak u Sinju Predsjednik je iskoristio za susret sa štićenicima Centra za odgoj i obrazovanje 'Juraj Bonaći'.

U 19 sati u Alkarskim dvorima svečano je otvorio sinjski Festival znanosti, na kojem su nazočili gradonačelnik Sinja Ivica Glavan kao domaćin, te niz uglednika iz javnog, društvenog, znanstvenog i političkog miljea. U okviru otvaranja Festivala sinjski gradonačelnik Ivica Glavan uručio je osobnu nagradu Grada Sinja Tomislavu Domazetu Loši.

Pročitaj više...

Festival znanosti Sinj 2014.

12.09.2014

Uz potporu Grada Sinja, od 14. do 18. rujna 2014. godine u Alkarskim dvorima održati će se peti po redu Festival znanosti Sinj 2014. Ove godine, Festival će se po prvi put održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića koji će ujedno održati prvo predavanje na festivalu na temu 'Znanost i obrazovanje: temelj razvoja moderne Hrvatske, 14.9. 2014.g. u 17:30 sati u dvorani Gradskog kina u Sinju. Predsjednik će uručiti i posebne nagrade svim učenicima osnovnih i srednjih škola iz Sinja koji su se tijekom ove godine visoko plasirali na državnim i županijskim natjecanjima.

Na svečanom otvorenju koje će započeti istog dana u 19 sati u Alkarskim dvorima, uz Predsjednika Republike sudjelovati će gradonačelnik Sinja Ivica Glavan kao domaćin, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Roko Andričević, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, rektori hrvatskih sveučilišta, predstavnici crkvene vlasti, studenti i građani.

Ovaj događaj je od iznimne važnosti za Grad Sinj, jer mladima Sinja ali i svim zainteresiranima, na zanimljiv način približava dosege znanosti i njezinu važnost u svakom društvu koje teži napretku.

Najavu Festivala, te Program istog možete preuzeti ispod ove objave.

Najava

Program

Održana prezentacija natječaja ‘Naš doprinos zajednici’ zaklade ‘Kajo Dadić’ iz Splita

11.09.2014

Dana 11.09. u 10:30 sati u prostoriji Gradske vijećnice Grada Sinja, predstavnici zaklade ‘Kajo Dadić’ iz Splita održali su prezentaciju natječaja ‘Naš doprinos zajednici’ koji provode u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, a tiče se dodjele financijskih podrški građanskim akcijama koje se provode u lokalnim zajednicama. Cilj natječaja je podizanje razine kvalitete življenja, poticanje aktivnog građanstva i korištenje lokalnih potencijala.

Više o prezentaciji i natječaju, pogledajte ovdje.

Natječaj za ravnatelja/icu Kulturno umjetničkog središta Sinj

11.09.2014

Dana 11. rujna 2014. godine, Natječajno povjerenstvo za raspisivanje natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta – Sinj raspisalo je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta Sinj, jedan izvršitelj/ica, na puno radno vrijeme.

Ravnatelj/ica se imenuje na vrijeme od 4 (četiri) godine, s tim da po isteku mandata, ista osoba može biti ponovno imenovana za ravnatelja/icu.

Pisane prijave po ovom Natječaju dostavljaju se osobno ili poštom preporučeno Povjerenstvu za provođenje javnog natječaja za imenovanje ravnatelja/ice KUS-a, na adresu: Grad Sinj, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj, u roku od 15 (petnaest) dana od dana objave Natječaja, uz naznaku Natječaj za ravnatelja Kus-a – Ne otvaraj.

Natječaj

Fotonaponski sustav na krovu zgrade Gradske uprave

09.09.2014

       

Na krovu zgrade Gradske uprave Grada Sinja instalirana je fotonaponska elektrana priključne snage 30 kW. Elektrana će godišnje proizvoditi oko 51000 kWh.

U 2013.g. sklopljen je Ugovor o otkupu električne energije sa Hrvatskim operatorom tržišta energije na rok od 14 godina po tarifi od 2,46 kn / kWh. Za vrijeme trajanja Ugovora o otkupu, Grad procjenjuje svoj prihod od prodaje električne energije, na iznos od 1.750.000,00 kn.

Očekivani radni vijek elektrane je 30 godina, gdje bi Grad, po isteku Ugovora o otkupu, u narednih 16 godina, proizvodio električnu energiju za vlastite potrebe i raspolaganje sa viškovima.

Ovaj projekt gradske vlasti trebao bi biti dobar putokaz za građane Sinja kako putem sufinanciranja od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, omogućiti proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora – sunca, koji resurs je „Bogom dan“, i s vremenom postajati energetski neovisni.

Pročitaj više...

Prezentacija natječaja 'Naš doprinos zajednici' od strane zaklade „Kajo Dadić“ iz Splita

09.09.2014

Dana 11.09. (četvrtak) u 10.30 sati u prostoriji Gradske vijećnice Grada Sinja na adresi Dragašev prolaz 24 u Sinju, zaklada „Kajo Dadić“ iz Splita održati će prezentaciju natječaja „Naš doprinos zajednici“, koji natječaj provode u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a tiče se dodjele financijskih podrški građanskim akcijama koje se provode u lokalnim zajednicama. Datum objave natječaja je 15. rujna 2014.g, a rok prijave je 15. listopada 2014. godine. Visina financijske podrške je do 13.000 kn.

Pravo prijave imaju udruge, škole, vrtići, gradske knjižnice, domovi umirovljenika i druge ustanove pod uvjetom da su u državnom vlasništvu. Pozivaju se zainteresirani da nazoče prezentaciji, gdje će se upoznati s uvjetima natječaja i mogućnostima za prijavu.

Čestitka gradonačelnika povodom početka nove školske godine

08.09.2014

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji, prosvjetni radnici sinjskih škola!

Povodom početka nove školske godine 2014/2015, osobito zadovoljstvo mi je pozdraviti Vas i svima u novoj školskoj godini zaželjeti puno zdravlja, uspjeha, sreće i zadovoljstva.

Uz nesebičan trud marljivih nastavnika i profesora, ljubav, pažnju i razumijevanje roditelja, te potporu lokalne zajednice, neka vas ovaj novi početak motivira da budete još bolji i uspješniji u stjecanju novih znanja, vještina i spoznaja, kako bismo i na taj način doprinijeli razvoju našeg grada. Sve vas drage učenice i učenici, a posebno prvašiće, molim da budete oprezni u prometu, dok posebno apeliram na ostale sudionike u prometu, pogotovo vozače, da povećaju pozornost, smanje brzinu i vode brigu o sigurnosti školaraca.

GRADONAČELNIK

Ivica Glavan, prof.

Pročitaj više...

Održan sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova na temu nacrta Zakona o regionalnom razvoju RH

08.09.2014

Dana 04. rujna 2014. godine, višestranačko izaslanstvo Grada Sinja kojeg su činili Kristina Križanac, kao predstavnica izvršne vlasti te predstavnici klubova vijećnika Gradskog vijeća Hrvoje Markulin, Stipe Jadrijević Cvrlje i Miro Bulj održalo je sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova sa zamjenikom ministra dr. sc. Jakšom Puljizom i pomoćnikom ministra gosp. Venkom Ćurlinom, na temu nacrta Zakona o regionalnom razvoju RH.

Izaslanstvo je upoznalo zamjenika ministra sa stajalištem Gradskog vijeća i građana Grada Sinja o nacrtu Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske. Nažalost, izgleda da opravdani apeli predstavničkog tijela, izvršne vlasti i građana Grada Sinja nisu našli na plodno tlo, budući resorno ministarstvo i Vlada ustraju u provedbi Zakona o regionalnom razvoju RH, koji bi prema njihovim riječima stupio na snagu 1. siječnja 2015. godine. Usvajanjem Zakona u predloženom nacrtu, Grad Sinj će izgubiti status potpomognutog područja i prema procjenama ostati bez oko 24 milijuna proračunskih kuna, iako bi se prema najavama trebalo utvrditi prijelazno razdoblje primjene zakona u trajanju od 3 godine, gdje bi se sredstva pomoći postupno smanjivala, pa bi tako u prvoj godini iznosila 65%, u drugoj 45%, u trećoj 30%, dok u četvrtoj godini, odnosno 2018. godini s te osnove ne bi bilo više sredstava.

Pročitaj više...

Radni sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova na temu nacrta Zakona o regionalnom razvoju RH

03.09.2014

U četvrtak 4. rujna 2014. godine, delegacija Grada Sinja koju čine zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac te predstavnici klubova vijećnika Gradskog vijeća Hrvoje Markulin, Stipe Jadrijević Cvrlje i Miro Bulj, održati će radni sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova sa zamjenikom ministra dr. sc. Jakšom Puljizom i pomoćnikom ministra gosp. Venkom Ćurlinom.

Tema sastanka je nacrt Zakona o regionalnom razvoju RH, čijim bi usvajanjem u predloženom nacrtu, Grad Sinj izgubio cca. 23.000.000,00 kuna, što je više od trećine proračunskih sredstava.

Podsjećamo, Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 09. sjednici održanoj 07. svibnja 2014. godine jednoglasno je donijelo Zaključak o zauzimanju stava po pitanju nacrta Zakona o regionalnom razvoju RH, kojim se usprotivilo nacrtu takvog zakona i usuglasilo u stavu kako bi usvajanje istog uzrokovalo dalekosežne negativne posljedice za Grad, te pridonijelo daljnjoj gospodarskoj stagnaciji i padu.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj