Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz rujan 2015

Javna rasprava u postupku izrade Strategije razvoja Grada Sinja za razdoblje 2015.-2020. godina

30.09.2015

Grad Sinj, dana  25. rujna 2015. godine, otvorio je Javnu raspravu u postupku izrade Strategije razvoja Grada Sinja za razdoblje 2015.-2020. godina, s ciljem da se analizira postojeće stanje i identificiraju razvojne potrebe i potencijali grada Sinja. Javna rasprava traje do 07. listopada 2015. godine. U tom smislu ispod ove objave nalazi se inicijalni tekst Strategije razvoja Grada Sinja  za razdoblje 2015.-2020. godina, te se ujedno pozivaju  predstavnici javnog političkog i društvenog života Grada, te zainteresirana javnost  da se uključe u Javnu raspravu i na obrascima koji se nalaze ispod ove objave dostave svoje primjedbe, sugestije i projektne prijedloge kako bi svojim sudjelovanjem doprinijeli  boljem prepoznavanju razvojnih potreba i  kvaliteti buduće Strategije razvoja grada Sinja.


- Obrazac za primjedbe

- Obavijest o javnoj raspravi

- Obrazac za prijavu projektnih prijedloga

- Inicijalni nacrt Strategije razvoja grada Sinja razdoblje 2015. – 2020.

Održan komemorativni skup za preminulog Nikolu Tomaševića, bivšeg gradonačelnika Grada Sinja i alkarskog vojvodu

28.09.2015Dana 28. rujna 2015. godine u organizaciji Grada Sinja i Viteškog Alkarskog društva-Sinj, u prepunom prostoru Alkarskih dvora održan je komemorativni skup za Nikolu Tomaševića, bivšeg gradonačelnika Grada Sinja i alkarskog vojvodu. Okupili su se tu brojni Sinjani, Cetinjani, alkari i alkarski momci, rodbina i prijatelji, predstavnici javnog, društvenog i političkog života Grada Sinja, kako bi još jednom izrazili sućut obitelji Tomašević, te odali dužno poštovanje preminulom. Nakon Himne RH i minuta šutnje o životopisu pokojnika kratko je govorila voditeljica komemoracije, Marija Maroš, dok su se od istog biranim i dirljivim riječima oprostili dr. Stipe Jukić, predsjednik Viteškog alkarskog društva i obnašateljica dužnosti gradonačelnika, gđa. Kristina Križanac. U čast pokojnog Nikole Tomašević Klapa Sinj otpjevala je  pjesme ‘Sinju grade’ i ‘Pismo moja hrli tamo’, nakon čega je otvorena knjiga žalosti u koju su se prvi upisali o.d. gradonačelnika Kristina Križanac, predsjednik VAD-a Stipe Jukić, predsjednica GV Ivana Šabić i ostali nazočni ovom komemorativnom skupu. Knjiga žalosti nalazit će se u predvorju zgrade Alkarskih dvora, a građani se u nju mogu upisati do kraja tjedna nakon čega će biti predana obitelji. Nikola Tomašević sahranjen je u subotu 26. rujna 2015. na mjesnom groblju Sv. Nikole u Brnazama u nazočnosti nekoliko tisuća Sinjana i Cetinjana.

Preminuo Nikola Tomašević, bivši gradonačelnik Grada Sinja i alkarski vojvoda

26.09.2015U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, poslovne suradnike, prijatelje i znance, da je dana 25. rujna 2015. godine, iznenadnom smrću preminuo Nikola Tomašević, bivši gradonačelnik Grada Sinja i alkarski vojvoda. Nikola Tomašević obnašao je dužnost gradonačelnika Grada Sinja u mandatu 2005. – 2008.g. U  Gradu Sinju  obnašao je još brojne dužnosti, od tajnika Općine do potpredsjednika Izvršnog vijeća, a uz to je bio i  član ratne općinske vlade. Nikola Tomašević je bio i prvi alkarski vojvoda u suverenoj i međunarodno priznatoj Republici Hrvatskoj, u mandatu 1990.g. -1993.g.

Pokop i sprovodni obred biti će održan dana 26. rujna (subota) 2015. g. na mjesnom groblju „Sv. Nikole“ u Brnazama s početkom u 17:00 sati, a u organizaciji Grada Sinja i Viteškog alkarskog društva- Sinj, u ponedjeljak 28.09.2015. godine, u prostoru Alkarskih dvora s početkom u 11:00 sati održati će se komemorativni skup u znak sjećanja na preminulog bivšeg gradonačelnika i alkarskog vojvode, Nikole Tomaševića.

OBAVIJEST O JAVNOJ RASPRAVI U POSTUPKU IZRADE STRATEGIJE RAZVOJA GRADA SINJA ZA RAZDOBLJE 2015.-2020. GODINA

25.09.2015

Grad Sinj otvara javnu raspravu o analizi trenutnog stanja i prepoznavanju razvojnih potreba i potencijala grada Sinja u sklopu buduće Strategije razvoja grada Sinja za razdoblje 2015.-2020. godina
Javna rasprava otvorena je od 25. rujna 2015. godine do 07. listopada 2015. godine.
Za vrijeme trajanja javne rasprave inicijalni nacrt Strategije bit će dostupan za javni uvid na web stranicama Grada i u Gradskoj vijećnici svakim radnim danom u vremenu od 09:00 do 12:00 sati. Primjedbe i prijedlozi dostavljaju se u pisanom obliku na obrascima priloženim uz ovu Obavijest.
Poziva se zainteresirana javnost da se odazove javnoj raspravi te svojim sudjelovanjem doprinese boljem prepoznavanju razvojnih potreba i  kvaliteti buduće Strategije razvoja grada Sinja.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika
Zamjenica gradonačelnika
Kristina Križanac, struč.spec.oec., v.r.

- Obrazac za primjedbe

- Obrazac za prijavu projektnih prijedloga

- Inicijalni nacrt Strategije razvoja grada Sinja razdoblje 2015. – 2020.

Isplata naknade za ogrijev korisnicima zajamčene minimalne naknade

25.09.2015

Dana 28. rujna 2015. godine (ponedjeljak) počinje isplata naknade za ogrjev korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja Grada Sinja, koji  se griju na drva. Sredstva u iznosu od 950,00 kuna po korisniku (samac ili kućanstvo),osigurala je Županija splitsko-dalmatinska.
Isplata će se vršiti u zgradi gradske uprave, Dragašev prolaz 24, soba 37, radnim danom od 09:00 do 11:00 sati i od 12:00 do 14:00 sati uz obvezno predočenje osobne iskaznice nositelja prava na pomoć.

Javni poziv - Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

25.09.2015

Dana 25. rujna 2015. godine, v.d. pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom  objavila je javni poziv za prijam polaznika stručnog osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Predmetnim javnim pozivom u Grad Sinj, na vrijeme od 12 mjeseci primit će se ukupno 3 polaznika, u javnom pozivu pobliže navedenih stručnih sprema i struka. Primanje polaznika u Grad Sinj provodi se u okviru programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Rad i staž i prijevoz“ - Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Kandidati koje odabere Grad bit će predloženi Zavodu. Ugovor o  stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa bit će sklopljen s onim odabranim kandidatima čije uključenje u Program odobri Zavod, sukladno svojim pravilima.  Rok za prijavu na javni poziv iznosi 8 dana od dana objave i ističe s danom 5. listopada (ponedjeljak) 2015. godine. Javni poziv objavljen je na oglasnoj ploči Grada Sinja, a može se pogledati i ispod ove objave. 

Javni poziv.

Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

21.09.2015

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, Ivana Šabić, na prijedlog Obnašateljice dužnosti gradonačelnika, Zamjenice gradonačelnika, Kristine Križanac, struč.spec.oec., sazvala je izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća Grada Sinja s točkom dnevnog reda – Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za ulazak Grada Sinja u sustav urbane aglomeracije Split. Sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja održat će se 21. rujna 2015. godine (ponedjeljak) u Gradskoj vijećnici s početkom u 19,00 sati. Rad Gradskog vijeća u zakazanom terminu može se pratiti i putem live stream prijenosa, na web stranici www.sinj.hr .

Obavijest o subvenciji prijevoza studentima s područja Grada Sinja

16.09.2015

Obavještavaju se studenti koji imaju prebivalište na području Grada Sinja i koriste subvenciju u međumjesnom prijevozu autobusom na relacijama Sinj-Split i Sinj-Knin, kako potvrde o upisu u novu 2015./2016. akademsku godinu trebaju donijeti na ovjeru u Ured Grad,a Grada Sinja. Uz narečenu Potvrdu potrebno je donijeti i presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu, te popuniti obrazac Zahtjeva za sufinanciranje prijevoza studenata u 2015./2016. akademskoj godini. Sufinancira se 45% iznosa cijene koštanja mjesečnog studentskog pokaza (Grad Sinj 35%, prijevoznik 10%) u razdoblju rujan-prosinac 2015. godine. Cijena pokaza utvrđuje se prema broju radnih dana u pojedinom mjesecu pri čemu je cijena vozne karte na relaciji Sinj-Split dogovorena u iznosu od 15,00 kuna, a na relaciji Sinj-Knin u iznosu od 40,00 kuna. Za usluge prijevoza u 2016. godini Grad Sinj će s prijevoznikom sklopiti novi Ugovor.

Javni natječaj - Subvencioniranje kamate na kredite

11.09.2015

Dana 11. rujna 2015. godine, Grad Sinj raspisao je natječaj za ostvarivanje potpore investicijskim projektima gospodarskih subjekata na području Grada Sinja  putem subvencioniranja kamate na kredite. Korisnici ovog programa mogu biti: malo i srednje trgovačko društvo, obrt, OPG te fizička osoba u slobodnim zanimanjima, koji udovoljavaju uvjetima Programa potpore investicijskim projektima gospodarskih subjekata na području Grada Sinja putem subvencioniranja kamate na kredite  i ovog Natječaja. Prijave na Natječaj  podnose se u roku od 15 dana od dana objave Natječaja.

Natječaj

Obrazac

Potpisani Sporazumi o izradi i provedbi Strategije urbane aglomeracije Split

08.09.2015Dana 07. rujna 2015. godine, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović potpisali su Sporazum o izradi Strategije urbane aglomeracije Split.  Riječ je o dokumentu kojim bi se trebala odrediti prioritetna područja ulaganja za urbanu aglomeraciju Split, radi odabira i provođenja projekata za održivi urbani razvoj u okviru novog mehanizma EU kohezijske politike – integrirana teritorijalna ulaganja (ITU).  Naslanjajući se na Strategiju istog dana su i predstavnici 11 gradova i općina: Trogira, Kaštela, Solina, Sinja, Dicma, Dugog rata, Dugopolja, Klisa, Lećevice, Muća i Podstrane, zajedno sa Splitom potpisali Sporazum o suradnji na izradi i provedbi Strategije razvoja urbane aglomeracije Split. (više ...)

Pročitaj više...

Predstavljanje projekta socijalne samoposluge u Gradu Sinju

07.09.2015

Povodom Zaključka Gradskog vijeća Grada Sinja o potrebi otvaranja socijalne samoposluge i/ili pučke kuhinje na području Grada Sinja, Grad Sinj poduzeo je niz aktivnosti i pripremnih radnji. U tom smislu dana 10. rujna 2015. godine (četvrtak) s početkom u 10:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održati će  prvi inicijalni sastanak i predstavljanje projekta socijalne samoposluge u Gradu Sinju. Pozivaju se predstavnici javnog, političkog i društvenog života Grada Sinja, mediji i zainteresirana javnost da nazoče predmetnom sastanku.

Natječaj za izbor direktora/ice Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Sinja

04.09.2015

Dana 04. rujna 2015. godine, Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Sinja raspisalo je natječaj za izbor direktora/ice Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Sinja, jedan izvršitelj/ica, na puno radno vrijeme. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave Natječaja. Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se poštom na adresu: Turistička zajednica Grada Sinja, Put Petrovca 12, 21230 Sinj, s naznakom „Ne otvarati – Natječaj za direktora“.

Natječaj

Pročitaj više...

ODRŽANE „SWOT RADIONICE“ U SKLOPU IZRADE STRATEGIJE RAZVOJA GRADA SINJA

01.09.2015

Dana 31. kolovoza 2015. god., u nazočnosti dionika javnog, privatnog i društvenog sektora,  održane su „SWOT radionice“ u sklopu izrade Strategije razvoja grada Sinja za razdoblje 2015.-2020. godina, na kojima su predstavljene analize trenutnog stanja po tematskim područjima:„Urbano okruženje“, „Gospodarstvo“ i „Društvo“ te razvojni čimbenici i ograničenja.
Sudionici radionica su raspravljali o sljedećim temama:
- relevantni resursi kojima grad Sinj raspolaže;
-obilježja grada Sinja po kojima se ističe u odnosu na druge gradove, a posebice one sličnih karakteristika;
- interne prepreke za daljnji razvoj grada;
- najčešće primjedbe građana, gospodarstvenika i turista;
- gospodarski opravak;
- društvena i politička događanja i trendovi u užem i širem okruženju koji mogu biti korisni u promicanju razvoja;
- vanjske okolnosti koje mogu štetiti trenutnom statusu grada Sinja.

Zaključci sa održanih radionica integrirat će se u Nacrt prijedloga Strategije razvoja.

U želji da se cjelokupnoj zainteresiranoj javnosti omogući iznošenje prijedloga, mišljenja i primjedbi, Grad Sinj će u  nadolazećem razdoblju provesti javni uvid i javnu raspravu o  Nacrtu prijedloga Strategije razvoja grada Sinja za razdoblje 2015.-2020. godina  o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj