Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Članci iz rujan 2016

JAVNI POZIVI ZA PREDLAGANJE JAVNIH POTREBA (SPORT, KULTURA, CIVILNO DRUŠTVO) ZA 2017. g.

30.09.2016

Dana 30. rujna 2016. godine Ured Grada Sinja, objavio je Javne pozive za predlaganje Javnih potreba u sportu Grada Sinja za 2017. godinu, za  predlaganje Javnih potreba u kulturi Grada Sinja za 2017. godinu te za predlaganje Programa javnih potreba u razvoju socijalne skrbi i civilnog društva za 2017. godinu. Rok za podnošenje prijedloga traje do 31. listopada 2016. godine, a cijeli tekst svakog javnog poziva možete pogledati ispod ove objave,  ujedno i preuzeti obrasce za prijavu, te drugu dokumentaciju.


Javni poziv – sportPrijavnicaUpute za prijavitelje, Prijedlog ugovora, Obrazac za izvještaj o realizaciji projekta;

Javni poziv – kulturaPrijavnicaUpute za prijavitelje, Prijedlog ugovora, Obrazac za izvještaj o realizaciji projekta;

Javni poziv –  socijalna skrb i civilno društvoPrijavnicaUpute za prijavitelje, Prijedlog ugovora, Obrazac za izvještaj o realizaciji projekta; Rješenje o imenovanju Povjerenstva

Ispitivanju sustava za uzbunjivanje pridružen i sustav postavljen na tvrđavi Kamičak u Sinju

29.09.2016

Sukladno Pravilniku o postupku uzbunjivanja stanovništva, svake prve subote u mjesecu u 12:00 sati, nadležni Županijski centri 112 i pravne osobe koje imaju obvezu posjedovanja sustava za uzbunjivanje vrše redovno testiranje sustava za uzbunjivanje korištenjem znaka za uzbunjivanje ‘PRESTANAK OPASNOSTI’, tj, jednoličnim tonom u trajanju od 60 sekundi. Od ove subote 01. listopada 2016. godine pa nadalje,  redovnom testiranju predmetnog sustava, biti će pridružen i sustav za uzbunjivanje postavljen na tvrđavi Kamičak u Sinju. Mole se građani grada Sinja da  ostanu mirni kada čuju zvuk sirene, jer se radi o ispitivanju elemenata sustava za uzbunjivanje koje je nužno zbog učinkovitog održavanja sustava, a podredno zaštite ljudi i materijalnih dobara na području Grada Sinja.

Dodijeljene Zahvalnice Grada Sinja povodom Dana policije

29.09.2016

 

Povodom Dana policije, dana 29. rujna 2016. godine u uredu O.D. gradonačelnika grada Sinja, Kristine Križanac, upriličeno je primanje za predstavnike Policijske postaje Sinj, načelnika Policijske postaje Marka Bilobrka i kontakt policajaca, Božu Kalinića.

Upućujući čestitke povodom Dana policije svim policijskim službenicima u RH, O.D. gradonačelnika, uručila je Zahvalnicu Grada Sinja gosp. Boži  Kaliniću,  policijskom službeniku i kontakt policajcu Policijske postaje Sinj, za visoku razinu stručnog znanja i odgovornosti pri obavljanju policijskih zadaća tijekom dugogodišnjeg rada u službi Policijske postaje Sinj, a posebno u obavljanju povjerenih poslova „kontakt policajaca“ u Gradu Sinju, te  zasluge u provođenju zaštite i sigurnosti građana grada Sinja, profesionalan odnos prema građanima i suradnju s lokalnom zajednicom.

Isto tako Zahvalnica Grada Sinja uručena je i Policijskoj postaji Sinj  za iznimnu suradnju s lokalnom zajednicom i partnerstvo u rješavanju problema koje lokalna zajednica prepoznaje kao važne, zasluge u provođenju zaštite i sigurnosti građana grada Sinja i njihove imovine, profesionalan odnos i dostupnost policije prema građanima, te ostale aktivnosti koje su pridonijele da je Grad Sinj treću godinu zaredom proglašen najsigurnijim gradom u Republici Hrvatskoj.

Nagrađeni policajac Kalinić zahvalio se cijeloj Postaji i Gradu na uručenoj zahvalnici te naveo kako je ovo priznanje poticaj za daljnji rad, te iako je individualna nagrada, svejedno govori o uspješnom radu svih policijskih službenika i predstavlja daljnji poticaj svim djelatnicima prilikom postupanja i obavljanja dužnosti, dok se načelnik Bilobrk zahvalio na primanju i priznanjima sa željom i nadom da se i ubuduće nastavi dobra međusobna suradnja.

Prijam i dodjele zahvalnica povodom Dana policije

28.09.2016

Dana 29. rujna 2016. godine (četvrtak) s početkom u 11:00 sati, O.D. gradonačelnika grada Sinja, Kristina Križanac zajedno sa svojim suradnicima, povodom Dana policije, upriličiti će primanje za predstavnike Policijske postaje Sinj, uz prigodno uručivanje zahvalnica Grada Sinja, policijskom službeniku i kontakt policajcu Boži Kaliniću, te Policijskoj postaji Sinj.Naime, ove godine se i Grad Sinj priključio inicijativi za dodjelom godišnje nagrade policajcu iz policijske postaje na svom području, što je jedan od pokazatelja uspješne suradnje policije i lokalne zajednice, a isto tako zahvalnica će se uručiti i Policijskoj postaji Sinj za iznimnu suradnju s lokalnom zajednicom i partnerstvo u rješavanju problema koje lokalna zajednica prepoznaje kao važne te ostale aktivnosti koje su pridonijele da je Grad Sinj treću godinu zaredom proglašen najsigurnijim gradom u Republici Hrvatskoj.

Obilježena obljetnice smrti pok. Nikole Tomaševića, bivšeg gradonačelnika Grada Sinja i alkarskog vojvode

26.09.2016


Dana 25. rujna 2016. godine navršila se godina dana od smrti Nikole Tomaševića, bivšeg gradonačelnika Grada Sinja i alkarskog vojvode. Povodom te tužne obljetnice, na mjesnom groblju Sv. Nikole u Brnazama, delegacija Grada Sinja prevođena O.D. gradonačelnice Kristinom Križanac, predsjednicom Gradskog vijeća, Ivanom Šabić i pročelnicom Ankicom Panzom, te delegacija Viteškog alkarskog društva-Sinj predvođena dopredsjednikom Dinkom Bošnjakom i tajnikom Ivanom Nasićom,  položili su vijence  i zapalili svijeće na grobu pok. Nikole Tomaševića, a zatim minutom šutnje i zajedničkom molitvom, s pijetetom,  istom odali dužnu počast.

Polaznici stručnog osposobljavanja uspješno odradili polaznički staž u gradu Sinju

23.09.2016

 

Dana 23. rujna 2016. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, O.D. gradonačelnica Grada Sinja, gđa. Kristina Križanac sa svojim suradnicima upriličila je prijam za 15 polaznika stručnog osposobljavanja u Gradu Sinju, koji su se u proteklu godinu sukladno toj mjeri, koja se provodi u suradnji s HZZ-o, osposobljavali za rad u Gradskoj upravi Grada Sinja. Čestitajući svim polaznicima na uspješno okončanom osposobljavanju i stečenom radnom iskustvu kao i položenim Državnim stručnim ispitima, O.D. gradonačelnica Križanac  polaznicima je zahvalila na njihovu doprinosu i angažmanu u Gradskoj upravi Grada Sinja u protekloj godini te zaželjela što skoriji pronalazak stalnog zaposlenja i svako dobro u budućnosti. Kroz ove mjere i slične Grad Sinj daje svoj doprinos zapošljavanju mladih, visokoobrazovanih ljudi, zbog čega se  apelira i na ostale subjekte da otvore svoja vrata i uključe se aktivno u ove i slične programe koji im stoje na raspolaganju.

Obljetnica smrti Nikole Tomaševića, bivšeg gradonačelnika Grada Sinja i alkarskog vojvode

23.09.2016

Dana 25. rujna 2016. godine navršava se godina dana od smrti, Nikole Tomaševića, bivšeg gradonačelnika Grada Sinja i alkarskog vojvode. Povodom te tužne obljetnice, delegacija Grada Sinja i Viteškog alkarskog društva Sinj, dana 25. rujna 2016. godine na mjesnom groblju „Sv. Nikole“ u Brnazama  s  početkom u 08:30 sati položiti će vijence i zapaliti svijeće na grobu pok. Nikole Tomaševića. 

Sjećanje

JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA GRADA SINJA

23.09.2016

Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja, objavio je Oglas o javnoj raspravi o prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja. Tijekom javne rasprave, grafički i tekstualni dio ID PPU-a Grada Sinja bit će izložen u prostorijama Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, Sinj,  svakim radnim danom od 08,30 do 14,00 sati. Javni uvid trajat će od 03.10.2016. do 10.10.2016. godine, dok će se javno izlaganje održati dana 04.10.2016. godine (utorak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 11,00 sati. Primjedbe na Prijedlog ID PPU-a Grada Sinja mogu se dostaviti najkasnije do 10.10.2016. godine.

Oglas o javnoj raspravi ID PPU Grada Sinja

Podatci o ugovorima koje je Grad Sinj sklopio u 2016. godini – drugi kvartal

14.09.2016

Podatci o ugovorima koje je Grad Sinj sklopio u 2016. godini – drugi kvartal, a koje možete pogledati ispod ove objave,  objavljuju se sukladno Akcijskom planu uz Strategiju suzbijanja korupcije iz 2012. godine, kojim je predviđena mjera „Stvaranje preduvjeta za objavu svih ugovora i dodataka ugovora o poslovima koje su tijela javne vlasti sklopila s fizičkim ili pravnim osobama“ (mjera br. 69.). Mjeru Akcijskog plana provodi Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske.
 
Podaci o ugovorima 2016. godina – drugi  kvartal

Čestitka O.D. gradonačelnice, Kristine Križanac povodom 10. godina postojanja i uspješnog rada Hit radija

09.09.2016

Poštovani gospodine Kontić, poštovani djelatnici Hit radija!


Tijekom 10 godina postojanja i rada „Hit radia“, kroz vrijeme u kojem bilo puno radosnih, ali i onih manje sretnih trenutaka, „Hit radio“ je uvijek pokazivao konstantnost, profesionalnost, objektivnost i kompetentnost, donoseći u naše domove i živote, aktualne i provjerene informacije. Vođeni znanjem, iskustvom i entuzijazmom, da promičete istinu, razumijevanje i toleranciju, postali ste radio koji je svojim programom našao put do svakog slušatelja. U ovih 10 godina izvještavali ste sinjsku ali i širu javnost o svim temama koje su u funkciji građana, te na jedan demokratski, civilizirani način ispitivali i javno mnijenje o brojnoj problematici. Time ste postali neodvojivi dio Grada Sinja, što je zasigurno priznanje cijelom timu Hit radija, na što smo izuzetno ponosni! 

Kroz odlično prihvaćen i posjećen portal „Ferata“ dali ste svom radu novu kvalitetu i suvremeni pristup informativnom prostoru. 

U ime građanki i građana Grada Sinja, u ime svojih suradnika, te u svoje osobno ime čestitam Vam na ovom velikom i značajnom jubileju, uz želju da i dalje nastavite raditi jednako kvalitetno, s puno ljubavi za svoj grad i posao kojim se bavite. Ostanite i dalje radio kojem se vjeruje i kojeg se sluša! 

O.D. GRADONAČELNIKA
Kristina Križanac, struč.spec.oec

Obavijest o izradi dokumenta prostornog uređenja

05.09.2016

Temeljem Odluka o izradi, koje je donijelo Gradsko vijeće Grada Sinja  pokrenuta je izrada dokumenata prostornog uređenja, i to: Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja (Službeni glasnik Grada Sinja br. 2/06, 08/14 i 01/16), te Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Mješovito pretežito poslovne zone Trnovača u Sinju ("Službeni glasnik Grada Sinja" br. 04/10 i 07/10).  O datumu, mjestu i vremenu održavanja javne rasprave, javnost će biti pravovremeno obaviještena putem sredstava javnog informiranja, dnevnog tiska -Slobodne Dalmacije te na mrežnim stranicama stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Županije Splitsko-dalmatinske i Grada Sinja. Detaljne informacije o tijeku izrade navedenog dokumenta prostornog uređenja mogu se dobiti u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, komunalnu djelatnost, gospodarstvo i upravljanje imovinom, Sinj, Dragašev prolaz 24, svakim radnim danom od 08 - 15 sati na tel: +385 21 708 628 ili putem e-maila: prostorno.planiranje@sinj.hr

 

Obavijest ID PPU Grada Sinja

Obavijest ID DPU ex. Trnovača

Obavijest o sufinanciranju prijevoza studenata s područja Grada Sinja u 2016./2017. akademskoj godini za razdoblje rujan-prosinac

05.09.2016

Ovim putem obavještavamo studente koji imaju prebivalište na području Grada Sinja i koriste subvenciju u međumjesnom prijevozu autobusom na relacijama Sinj-Split i Sinj-Knin, kako potvrde o upisu u novu 2016./2017. akademsku godinu trebaju donijeti na ovjeru u Ured Grada, Grada Sinja. Uz Potvrdu potrebno je donijeti i presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu, te popuniti obrazac Zahtjeva za sufinanciranje prijevoza studenata u 2016./2017. akademskoj godini. Sufinancira se 45 % cijene mjesečnog studentskog pokaza (Grad Sinj 35 %, prijevoznik 10 %) u razdoblju rujan-prosinac 2016./2017. akademske godine. Cijena pokaza utvrđuje se prema broju radnih dana u pojedinom mjesecu, pri čemu cijena vozne karte na relaciji Sinj-Split iznosi 15,00 kuna, odnosno 40,00 kuna na relaciji Sinj-Knin. Za usluge prijevoza u razdoblju siječanj-lipanj 2016./2017. akademske godine, Grad će s prijevoznikom sklopiti novi Ugovor.

Obrazac zahtjeva za sufinanciranje

Čestitka O.D. gradonačelnice, Kristine Križanac povodom početka nove školske godine

05.09.2016

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji,  prosvjetni radnici osnovnih i srednjih sinjskih škola!

 

Povodom početka nove školske godine 2016./2017., osobito zadovoljstvo mi je pozdraviti Vas i svima u novoj školskoj godini zaželjeti puno zdravlja, uspjeha, sreće i zadovoljstva. U svoje ime i u ime svojih suradnika svim učenicima, a posebno prvašićima, želim uspješno školovanje, da se zajedno s nastavnicima, roditeljima i novim prijateljima raduju učenju kroz igru i druženje. Svaki je početak izazov, no uvjerena sam da ćete ga vi uspješno savladati te marljivo učeći pokazati kako svaki trud donosi rezultate. Nastavnicima i profesorima, ravnateljima te roditeljima želim puno uspjeha, strpljenja i dobre volje u odgoju i obrazovanju učenika, jer to je zasigurno pravi put i zalog bolje budućnosti našega Grada. Sve vas drage učenice i učenici, a posebno prvašiće, molim da budete oprezni u prometu, dok posebno apeliram na  ostale sudionike u prometu, pogotovo vozače, da povećaju pozornost, smanje brzinu i vode brigu o sigurnosti naših školaraca.

 

O.D. GRADONAČELNIKA

Kristina Križanac, struč.spec.oec.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj