Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Primopredaja gradske vlasti: Igor Vidalina preuzeo dužnost povjerenika Vlade RH za Grad Sinj

31.01.2017

 

Čin primopredaje gradske vlasti službeno je upriličen danas, dana 31.01.2017.g.,  u Gradskoj vijećnici  Grada Sinja, prilikom koje je razriješena zamjenica gradonačelnika Grada Sinja koja obnaša dužnost gradonačelnika, gđa. Kristina Križanac  i službeno predala gradske ovlasti i dužnosti povjereniku Vlade RH, gosp. Igoru Vidalini.  Primopredaji su uz spomenute nazočili i razriješeni zamjenik gradonačelnika, Zlatko Ugrin, pročelnice Ankica Panza i Jasna Mijić, zamjenici pročelnika Ivana Majić i Željko Sesardić, te viši savjetnik Damir Talaja.
Nakon primopredaje povjerenik Igor Vidalina u svom obraćanju medijima istaknuo  je kako će ovu dužnost  povjerenika, obavljati u skladu sa zadanim zakonodavnim okvirom, te će  s kolegicama pročelnicama i zamjenicima pročelnicima što prije pristupiti izradi Odluke o privremenom financiranju kako bi se privremeno nastavilo financiranje poslova, funkcija i programa  grada Sinja u visini koja je neophodna za njihovo obavljanje, te u tom smislu izvršavanje potrebnih rashoda. Odluka da će svakako biti u interesu Grada Sinja i njegovih građana, a njome će se omogućiti stabilnost i nesmetano funkcioniranje Grada.
Podsjetimo, na prijedlog Ministarstva uprave Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 26. siječnja 2017. godine donijela je rješenje kojim se istovremeno raspušta Gradsko vijeće Grada Sinja  i razrješuju dužnosti zamjenica gradonačelnika Grada Sinja, koja obnaša dužnost gradonačelnika, Kristina Križanac i zamjenik gradonačelnika i Zlatko Ugrin, jer u Zakonom određenom roku nije donesen proračun Grada Sinja za 2017. godinu, niti odluka o privremenom financiranju.
Povjerenik je dužan osigurati ostvarivanje prava i obveza građana i pravnih osoba u jedinici lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave do uspostave njezinih tijela to jest do izbora gradonačelnika i formiranja Gradskog vijeća.

Komentari:

Trenutno nema unesenih komentara. Budite prvi i unesite svoj komentar!
Za slanje komentara morate se prijaviti. Prijaviti se možete ovdje
Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj